Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(daibava @ 2014 12 16, 00:52)
man kažkaip jokių likučių nebūna,
tad tokie ekspermentai ne man wink.gif

Pas mus irgi praktiškai nebebūna biggrin.gif Ilgai kovojau su maisto mėtymu, ir optimizavau, ir planavau, bet galų gale užkniso šitoks darbas dėl darbo.. Tad peržiūrėjau tuos produktus, kurie yra "etatiniai šiukšlinės lankytojai" ir tiesiog nustojau juos pirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 12 15, 23:58)
o tu skaičiuoji vis dar daba?

Atskirai maisto produktu - ne. As vedu savaitini biudzeta (apsipirkimas prekybcentryje ir turguje+kt.smulkios savaitines islaidos, kaip duonos pirkimas, vienkartinis transporto bilietas ir pan.). Kadangi jis pas mane nedidelis, tai maisto islaidas gana tiksliai zinau.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 12 16, 00:51)
vistu siknas, sparnu galiukus, skureles ar kremzles-kauliukus(zalius)- sunekas.

vargsas unsure.gif man mano suo tai ne siuksliadeze,eda savo maista (ne zmoniu) ,o vistu kaulu aplamai negalima nei sunims nei katems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumiko: 16 gruodžio 2014 - 16:50
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 21:03)
o jeigu issikviesti meistra? jei tarkim tik uz 5 metu galimybe keisti virtuve bus, tai 5 metus, bent as, neissiversciau be orkaites. man ji dirba visu pajegumu, nr1 namuose. as kepu ir keksiukus, pyragus, na tikrai man reikalinga, tarkim net ir kepsnius kepti, kur stoveti prie keptuves ir vartyti juos, kur sumetei I skarda ir kepa sau 4u.gif jei uz metu keistumet, tuomet gal verta jau nauja pirkti orkaite, ja galima naudotis ir neimontuota, tik pajungti reiktu (mes taip gyvenom puse metu) mirksiukas.gif

o kokiam tu turguj perki? tongue.gif as silainiu, ten tikrai sumala ka nori, nieko papildomo nemoki. pvz kokia mesa prasai malti? tikiuosi ne nugarine, nes man ja per brangu butu farsui pirkti, as ja perku tik kepsniams, malimui dazniausiai krutinele (vistienos arba kalakutienos), jei kiaulienos, uztenka mentes arba kumpio, jei jautienos, tikrai irgi ne nugarine, nes ji gi brangiausia dalis. nes su skurom ir kaulais, tai tik nugarines buna? g.gif nes 1,5lt/kg man gaila but primoket, tuomet geriau namie susimalciau (nes turiu mesmale, bet tingiu maltis pati)..

<...>

sioje sferoje ir as netaupiau, deja.. bet tikrai pradesiu, irgi skirstysiu sumas. as turiu kvaila savybe, perku tik internetu (nes nemegstu lietuviskos pasiulos, per brangu man lietuvoj, o kas pigiau, manau nekokybiska), o kadangi pamatau kokiu geru akciju atrakciju, prisiperku ko nereik ir per daug, net vaikams rubu per daug priperku blush2.gif tad dabar pries sezona grieztai perziurinesiu ko kiekvienam reikia ir susidarysiu sarasus, kas butiniausia. labiausiai kencia vyras, tad kitu metu planas jam atnaujinti visa garderoba, man maziausiai reikia doh.gif  blush2.gif as net laukdamasi pirkau viska I prieki sau, ir aisku dabar tiek progu nera uzsidet, nemazai kabo rubu su etiketem blush2.gif
Papildyta:

<>

mintis del meistro orkaites man patiko - juk paklausti,kiek kainuos, juk nieko nekainuoja... kazka dievazi reiks daryt. is tiesu obuoliu pyrago jau bus metai kaip nekepu doh.gif

nu ne... nugarines neperku - naudoju ja karbonadams, todel ir aktualu, kad butu ispjaustyta. o mesa pirkdavau zaliakalnio turguj - dabar ir esmes ten liko jautiena, nes kiauliena daugmaz i maxe "perrsoko" (del patogumo) o silainiai, jauciu reik kada uzsukt del smalsumo, bet nepakeliui man...

o del akciju. cia kazkaip susidisciplinavau - pirmiausia sau (kai kraustemes) pamaciau kiek deziu ivairiu rubu ivairiems svariams turiu. paskui vyrui - is esmes reikia - perki kokybisku ir tiek. akcijos tik jei "jau seniai esi suplavus". Na tarkim. pirkau 4 sukneles ( na bet reikejo ir tikrai negaila -2 kasdien nesioju, viena baline (jau buvau), kitas neblogas derinys progai "balius-nebalius") irgi manau panaudosiu) kasmyrini pilka megstuka ( na irgi reikejo). pilkus dzinsus (na suplyso numyleti). Batus kokybiskus balinius reikejo. rankine maza juoda reikejo. praktiskai dauguma mano rubu dabar tinka i viena pilka-balta-juoda-raudona kapsule. t.y. galima gal 3 - 4 komplektus derinti ta pacia variacija. todel tikrai nesioju. pirkti i ateiti labai sunku. ypac vaikams doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2014 12 15, 00:19)
Saldytus spinatus perku perku karstiems patiekalams. Nes saldyti praranda maziau vandens, jie jau buna blanshiruoti. Vieni populiariausiu karstu patiekalu:
- kishas su shpinatais ir lashisha. Shpinatu skonio nesijaucia.
- sublenderiuotus shpinatus paprieskoninu, tepu ant lasishos, lashihsa vynioju i sluoksniuota tesla ir kepu orkaiteje.
- atsaldytus spinatus sublenderiuoju su konservuotais pomidorais, pridedu kario ir uzpilu bebaigiancia kepti zuvi. Si recepta nusikopijavau is vienos kavines, man labai skanu. Vienintelis minusas - sildant patiekalus su kariu yra labai stiprus kvapas, todel patiekalas ne visuomet tinkamas nesimuisi i darba.
<...>

aciu 4u.gif reikes isbandyti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 16, 01:15)
O beje, ar pacios gaminimas tik tam kartui, ar pvz dar ir kitai dienai, kad liktu? Kaip tuomet su sildyto maisto nauda tongue.gif ?

as niekur nieko nerasiau apie verte ir juolab apie sildyta maista biggrin.gif 4u.gif
kiekvienas turi savo nusistatymus ir pagal juos gyvena. mes ne isimtis. dazniausiai gaminam tik tam kartui, kitai dienai tik pasiruosiam- sumarinuojam mesa ar zuvi, suruosiam darzoves. mes saldytuve turime 0 zona, ten galime laikyti sviezia atsaldyta mesa ar zuvi apie savaite. sriuba verdam 2 dienom, sultini verdu bent keliems kartams, dideli kieki ir ji saldau. neperkame pusfabrikaciu, misrainiu ir parduotuviniu paruostu maistu(keptu vistu, zuvu ir pan) is kulinarijos skyrelio, pyragu.
yra patiekalu, kuriu gaminam ilgesniam laikui- tarkim privyniojam daug skirtingu lietiniu(dali saldom), tuos kepam pries valgant, kas kokiu nori idaru. zemaiciu blynus irgi gaminam keliems kartam, kepam pries valgant(dali irgi saldom), koldunus irgi(dali saldom)balta ar burokeliu misraine irgi gaminu keliom dienom, tik baltos nemaisau su majonezu(sumaisom pries valgant)
yra patiekalu, kurie mums net gerokai skanesni kita diena, tokiu specialiai gaminam, kad daugiau liktu.

del darbo specifikos gaminam daugiau patiekalu, turim paruostuku, nes dazniausiai zmones nesasi tik pietus, mes nesames maisto parai, tai is ryto tikrai nera galimybiu ta maista pasiruosti.

QUOTE(kumiko @ 2014 12 16, 17:50)
vargsas  unsure.gif  man mano suo tai ne siuksliadeze,eda savo maista (ne zmoniu) ,o vistu kaulu aplamai negalima nei sunims nei katems.

vargsas wub.gif 4u.gif vistu kaulu jis ir negauna, gauna kremzles biggrin.gif kaulus gauna galviju, erienos, avienos, retai kiaulienos. BET gi yra ivairiu gyvunu maitinimo budu, turbut girdejote apie populiariausias naturalaus maitinimo sistemas, tokias, kaip RAW ir BARF? tai vat abu sie budai leidzia duoti vistiena, net isvardindami leidziamas dalis- sparnai, kaklai, nugaros, kitur raso ''vistiena-visa ar dalimis'' 4u.gif
tingiu dabar jums ieskoti siu budu palyginimu su serimu sausiaku ar konserva rolleyes.gif sako raw/barf sveikesni augintiniui, is mesos geriau pasisavinami baltymai.
musu suniui tinka toks maitinimo budas, jusiskiam turbut tinka jusu serimo budas 4u.gif svarbu, kad augintiniai butu sotus ir sveiki wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 16 gruodžio 2014 - 18:33
paskaiciavau metu vidurki maistui: 739 (cia be kaviniu/alkoholio ir vaiku darzelio maisto). rezultatas kaip ir neblogas. bet tendencija kelia nerima doh.gif lapkritis 822, gruodis 886. nu jo... pridejus nepliusuojamas eilutes laisvai virs tukstancio gaunasi.

su sventemis visas drinks_cheers.gif

graziu, taupiu metu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 12 29, 15:14)
bet tendencija kelia nerima  doh.gif  lapkritis 822, gruodis 886. nu jo... pridejus nepliusuojamas eilutes laisvai virs tukstancio gaunasi.

tai gal tie mėnesiai - šventės, dėl to didėja išlaidos g.gif

Aš šiandien gaminau vyrui pietus ir dar kartą įsitikinau, kad išleidžiam žymiai daugiau pinigų, kadangi gyvenam su mama ir broliu.. Kai gaminu tik mums, tai pakuotės šlaunelių mėsos užtenka dviems pietums, kai visai šeimynai, tai vieni pietūs ir tuose mėsa ne gabalas, o kokiam troškiny doh.gif Žinoma, mamos maistą irgi karts nuo karto valgom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 12 29, 15:14)
paskaiciavau metu vidurki maistui: 739 (cia be kaviniu/alkoholio ir vaiku darzelio maisto). rezultatas kaip ir neblogas. bet tendencija kelia nerima  doh.gif  lapkritis 822, gruodis 886. nu jo... pridejus nepliusuojamas eilutes laisvai virs tukstancio gaunasi.

su sventemis visas  drinks_cheers.gif

graziu, taupiu metu  4u.gif

Karra, bet trys vaikai ir tokios islaidos, sakyciau esi pavyzdys 4u.gif gruodis sventinis, cia manau pas visas pakilimas islaidu g.gif

na kagi, as grieztai nuo sausio imuosi islaidu ir pajamu vedimo, bei taupymo, bus idomu palyginti 4u.gif

beje, parasytas receptas, kur silke su burokeliais, nerealiai skaniai gavosi thumbup.gif kuciom dariau, visi gyre, ypac, kad netiketas skonis gavosi, tad aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Gruodis:
maistas 287,01
kavinės 87,97
alkoholis 54,79

Iš viso: 429,77.

Vyro:
Maistas 368,38
Alkoholis 184,34

Iš viso: 552,68.

Per Kūčias ir Kalėdas 3 dienas svečiavomės. Maistui gal ir sutaupėme, tik kurui išsileidome biggrin.gif
Atsakyti
Paskaičiavom ir mes vakar gruodžio išlaidas maistui - 674 lt.
5 dienas gruodį pas mus svečiavosi (ir valgė) mano mama.
Išlaidom esu patenkinta, tokių ir tikėjausi, nes šventėm nieko specialiai nepirkom, gaminom iš to, ką turėjom šaldytuve, kameroje, spintelėse...

Aptarėm su vyru taupymo taktiką 2015 metams tongue.gif Ne tik kas liečia maistą... Tai šiek tiek pakeitėm išlaidų skaičiavimo lentelę, bet visumoj laikysimės panašių apsipirkimo principų, kaip iki šiol smile.gif Tikslas metams - prisijungus 4 valgytojui išlaikyti tokias pat išlaidas maistui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 01 04, 08:59)
Paskaičiavom ir mes vakar gruodžio išlaidas maistui - 674 lt.
5 dienas gruodį pas mus svečiavosi (ir valgė) mano mama.
Išlaidom esu patenkinta, tokių ir tikėjausi, nes šventėm nieko specialiai nepirkom, gaminom iš to, ką turėjom šaldytuve, kameroje, spintelėse...

Aptarėm su vyru taupymo taktiką 2015 metams  tongue.gif  Ne tik kas liečia maistą... Tai šiek tiek pakeitėm išlaidų skaičiavimo lentelę, bet visumoj laikysimės panašių apsipirkimo principų, kaip iki šiol  smile.gif  Tikslas metams - prisijungus 4 valgytojui išlaikyti tokias pat išlaidas maistui  smile.gif

Donstop, sveikintina, kad tokios islaidos 4u.gif
Atsakyti
Dontstop, grazus skaiciukai thumbup.gif
O kaip pakoregavote islaidu skaiciavimo lentele? g.gif
Atsakyti