QUOTE(karra @ 2014 12 14, 18:12)
manoji sugedusi -
kur cia toks turgus, kur viska ispjausto/sumala ir be priemokos?
del spinatu. O ka su jais gaminate? na kazkada vaikams burviu koses tyre su spinatais dariau... o dabar... jie issaugo... ir neperku. o rimtai - ka su jais daryti?
o del pirkiniu: netaupau - ka reikia - ta ir perku - BET. stengiuosi tilpti i "mistines normas" 500/sav (netelpu)
o jeigu issikviesti meistra? jei tarkim tik uz 5 metu galimybe keisti virtuve bus, tai 5 metus, bent as, neissiversciau be orkaites. man ji dirba visu pajegumu, nr1 namuose. as kepu ir keksiukus, pyragus, na tikrai man reikalinga, tarkim net ir kepsnius kepti, kur stoveti prie keptuves ir vartyti juos, kur sumetei I skarda ir kepa sau

jei uz metu keistumet, tuomet gal verta jau nauja pirkti orkaite, ja galima naudotis ir neimontuota, tik pajungti reiktu (mes taip gyvenom puse metu)
o kokiam tu turguj perki?

as silainiu, ten tikrai sumala ka nori, nieko papildomo nemoki. pvz kokia mesa prasai malti? tikiuosi ne nugarine, nes man ja per brangu butu farsui pirkti, as ja perku tik kepsniams, malimui dazniausiai krutinele (vistienos arba kalakutienos), jei kiaulienos, uztenka mentes arba kumpio, jei jautienos, tikrai irgi ne nugarine, nes ji gi brangiausia dalis. nes su skurom ir kaulais, tai tik nugarines buna?

nes 1,5lt/kg man gaila but primoket, tuomet geriau namie susimalciau (nes turiu mesmale, bet tingiu maltis pati)..
spinatus, deja, as viena valgau

naudoju makaronams (kaip sau atskira), kitiems troskinukams, valgau zalius su sumustiniais, virtu kiausiniu, man jie siaip skanu ir zali, niekaip neparuosti, o kadangi turi daug gerio, kuriu reikia organizmui, tai ir ryju juos
sioje sferoje ir as netaupiau, deja.. bet tikrai pradesiu, irgi skirstysiu sumas. as turiu kvaila savybe, perku tik internetu (nes nemegstu lietuviskos pasiulos, per brangu man lietuvoj, o kas pigiau, manau nekokybiska), o kadangi pamatau kokiu geru akciju atrakciju, prisiperku ko nereik ir per daug, net vaikams rubu per daug priperku

tad dabar pries sezona grieztai perziurinesiu ko kiekvienam reikia ir susidarysiu sarasus, kas butiniausia. labiausiai kencia vyras, tad kitu metu planas jam atnaujinti visa garderoba, man maziausiai reikia

as net laukdamasi pirkau viska I prieki sau, ir aisku dabar tiek progu nera uzsidet, nemazai kabo rubu su etiketem
Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 14, 19:01)
bičas valgo tiek, kiek 8 metų sesė ir 5 metų brolis kartu sudėjus
o jei rimtai - neturėtumėt pajusti stipriai, nebent vaikas turėtų specialių mitybos poreikių.
atskirą didelį šaldiklį garaže,
o kaip su uzkandziais, ar ne daugiau iseina trims vaikams, tarkim jogurtai, sureliai, sausainukai?
jei tureciau garaza, 100 proc ten stovetu atskiras saldiklis, bet deja deja, gyvenam bute

galbut kadanors isgyvendinsim svajone, nedideli namuka, tuomet ir atskira saldikli butinai tam isigysiu. nes dabar 3 kameros ir visuomet pripildytos
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 12 14, 19:29)
tai Norfoj iš mūsų vartojamų pigiausia: pienas, grietinė, jogurtai, grikiai, gyvūnų (graužikų) maistas. Tik ten yra mano miusliai, tik ten perkam tuną, padažus, geriausios nuolaidos tešlai, varškei (užsiperkam po 10 pokų ir į kamerą), sausiems pusryčiams. Kruopas ir makaronus ilgą laiką pirkdavom tik ten, bet eksperimento eigoje

paaiškėjo, kad avižas, ryžius ir makaronus, o taip pat ir kiaušinius galim pirkt ir iš Iki, tokia pat kaina

Dar ten pigu saldumynai, kol dirbau, reguliariai pirkdavau į darbą (moteriškas kolektyvas, tokia tradicija buvo..)
mes is Norfos perkam "piemenelio" grietine, varske (tikrai pigiausiai manau buna), norfos piena (bet ir piemenelio ta pati litro kaina buna, nes norfinis 0,9l), perkam fermentinius surius (kurie visuomet zyymiai pigesni, ir visuomet su akcijom), pigesni kiausiniai (L dydzio 3,19), perkame "vilkyskiu" jogurtus (1,89lt, bet kiek lyginau, visur tokios ju kainos, tik IKI lyg brangesni, o mums jie labai skanus), bet jogurtu imanoma tikrai su akcijom dar geresnem gauti, buna koki kumpeli nusiperku, kalakutienos, tai netgi su akcija jis apie 12lt/kg buna, kai kitur su akcija 16-17lt/kg, rukyta lasisa retkarciais, tai tikrai pigiau gaunu manau, makaronai "majora" (2,55lt, kietagrudziai, kaip kietagrudziai, tai tikrai pigus), sausus pusrycius, pasirinkimas didelis, ryzius kolumbo, grikius, lesius, kuskusa, manu kruopas, Nordic dribsius (dideliais kiekiais, jei akcija, netgi imu avizu didziausia paka 1,5kg), kitus dribsnius, alieju, miltus, pupas (nezinau ar pigiau, bet del ju jau nelekiu kitur), nu zodziu daugelis prekiu man labai priimtina ir gera kaina
Papildyta:
QUOTE(jolita23 @ 2014 12 14, 19:42)
Mūsų šeimai atradimas buvo parduotuvė Aibė.
Sūris, dešrelės, mėsiukai, skanukai visokie labai pigūs būna
va Aibes nera salia, idomu butu paveizeti I kainas

man artimiausiai yra turgus ir salia jo pat Norfa su mxima, toleliau IKI, Frech, silas..