Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 16:07)
<..> pasidarau kazka pigaus ir greito, ko jie nemegsta ir ju namie nera (tarkim pietum)..

<...>

beje, o vyro- vaiko pietus " ne namie" priskaiciuoji" prie maisto islaidu? (idedi masto issinesimui) ar tai jau atskira eilute/kavines? g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 17:57)
beje, o vyro- vaiko pietus " ne namie" priskaiciuoji" prie maisto islaidu? (idedi masto issinesimui) ar tai jau atskira eilute/kavines?  g.gif

Vyras nesasi tik is namu pietus, tai visuomet darau vakariene, kad liktu pietums. Kai grisiu darban, as taip pat nesiuosi (ir nesdavausi) is namu - taigi prie maisto islaidu. Vaikas pietauja mokykloj, bet tas islaidas kaip atskiras vesiu, bet gal su bendra suma susumuosiu (nezinau dar kaip ir daryt tiesa sakant, nes nuo rugsejo ir esu nevedus tu islaidu, o lanko pirmi metai). kai ejo i darzeli, vedziau prie mokesciu, nes maisto islaidu ten neisskirdavo, o ir pusryciavo, pietavo ir vakarieniaudavo ten. Dabar vaikas valgo pusrycius namie (verdu koses is dribsniu, bet valgom trise, as, ir abu vaikai), pietus mokykloje, idedu uzkandziu, nes ten buna iki 15-16val, vakariene namie.
Kaviniu turim atskira eilute, tarkim jeigu atsitikdavo, kad as pietauju ne is namu atsinestu maistu, visad rasydavau prie kaviniu eilutes. Vyras be isimties nesasi viska is namu
Atsakyti
<...>
as praktiskai viska kepu orkaitej, jei mesa, sumetu mesa, bulviu primetu, darzoviu savo megiamu sau. kepsnius, visokius plovus, troskinius, uzkepeles, kotletus, viska as kepu orkaitej. man svarbiausia, kad gaminimo procesas trumpas butu, nors ir ilgai keps, bei kita priezastis, kad be riebalu butu.. kepu arba ant popieiaus, rankovej, silikoninej formoj ar keramikinej. aisku jau blynu neiskepsi, bet tam yra elektrine, na arba lietiniai, jau aisku ant keptuves.
<..>

o ka reiskia keistai ispjaustyti? tongue.gif  4u.gif pleve kokia padengti? bet nugarine, bent jautienos, tai tikrai su pleve buna, na ir kiaulienos g.gif mesa man ir turguj prie akiu sumala nemokamai mirksiukas.gif ir dar paprasau, tarkim pamixuotu 4u.gif
<...>
spinatus as visad zalius perku, bet ar saldytu esu macius, nezinau g.gif  blush2.gif nu reiks atkreipti demesi, bet buvau labai isitikinus, kad tie saldyti produktai visiskai neapsimoka, nors ir ne sezono metu pirktos darzoves brangesnes ax.gif
<...>
beje, gal nelabai cia I tema, na bet kitos kaip ir nera, kaip taupot, ar planuojat kitiems pirkiniams? rubams, batams? ar nusistatot kokia suma menesiui/sezonui?  4u.gif

Aciu, kad priminei 4u.gif (del orkaites) manoji sugedusi - parktiskai tik sprandine folijoj galiu kepti (ar ta pacia vista rankovej) tik... neapskrudina verysad.gif sugedes is virsaus kaitinimo lygis. kadangi virtuve "is esmes" atnaujinti planuoju tik kokiu 5 metu begyje... tai blaskausi ka daryt.... tarsi ir reikia orkaites/tarsi ir investuot neapsimoka g.gif (juk statysiu imontuojama biggrin.gif ) nuzo.. reikes visvien kazka daryti.. daug galimybiu neisnaudoju verysad.gif

del ispjaustymo. turguje (kur as lankausi)- palieka ir oda ir kaula ir viska, ka netingi. mazu blogam turguje lankausi? g.gif o ir uz sumalima +1,5/kg reikia primoketi. mazu rimtai "ne tam" turguje lankausi. kur cia toks turgus, kur viska ispjausto/sumala ir be priemokos? g.gif

del spinatu. O ka su jais gaminate? na kazkada vaikams burviu koses tyre su spinatais dariau... o dabar... jie issaugo... ir neperku. o rimtai - ka su jais daryti? bigsmile.gif

o del pirkiniu: netaupau - ka reikia - ta ir perku - BET. stengiuosi tilpti i "mistines normas" 500/sav (netelpu) skaiciuoju i men + sakau "ekstra islaidos kad butu iki 3000/ men. (t.y. 500x5+500lygu 3000 arba 500x4+1000lygu 3000)+ kad "ekstra islaidu (na kas virs 500/sav) suma "nevirsytu" 5000/metams. o bet taciau. jei reikia (REIKIA) tai perku ir tiek. kai laukiausi smarkiai atnaujinom vyro garderoba (apie 2-3000/metus pora metu). dabar.. mano eile. nes ir to ir to ir ano reikia. vien siais metais apie 2000 iseis. kitais itariu irgi smile.gif
Atsakyti

bet visgi, islaidos nuo sausio manau padides, yra mazyle, kuri jau valgo ir mesa, ir darzoves, ir visa grudine kultura, tad pastaruosius 4 menesius nevedziau ir tikrai manau, kad bus didesnes islaidos mums 4 asmenims. 800lt buvo 3 asmenims 4u.gif

spinatus as visad zalius perku, bet ar saldytu esu macius, nezinau g.gif  blush2.gif nu reiks atkreipti demesi, bet buvau labai isitikinus, kad tie saldyti produktai visiskai neapsimoka, nors ir ne sezono metu pirktos darzoves brangesnes ax.gif
siaip is tikruju, geras dalykas atskira saldymo kamera, atskiras saldiklis, netgi trintom uogom ir tt., gal tokia atskirai verta isigyt, jei keisite virtuve ir didele virtuves zona bus? 4u.gif arba kokia yra kita zona, kur butu galima padet? tarkim tamsus kambarelis ir pan?

beje, gal nelabai cia I tema, na bet kitos kaip ir nera, kaip taupot, ar planuojat kitiems pirkiniams? rubams, batams? ar nusistatot kokia suma menesiui/sezonui?  4u.gif

dėl leliuko - mūsiškės išlaidos kažkaip ypatingai nepadidėjo, kai antrasis sūnus sėdo prie bendro stalo. O va kai trečiasis atsisėdo - pajutom doh.gif bičas valgo tiek, kiek 8 metų sesė ir 5 metų brolis kartu sudėjus lotuliukas.gif o jei rimtai - neturėtumėt pajusti stipriai, nebent vaikas turėtų specialių mitybos poreikių.

dėl šaldytų špinatų - yra Prizmoje tokie nedideli pakiukai, mes perkam, mums patinka, nebrangūs jie ir geros kokybės. Šaldytus dar perkame žirnelius ir brokolius. Rinkinių neperkame niekada - neapsimoka schmoll.gif Viskas atskirai, kiek nori, pamakaluoji, pridedi šviežiu ir thumbup.gif

Mes turime šaldytuvą su 3 šaldiklio skyriais ir atskirą didelį šaldiklį garaže, tai prisišaldome daaaaug uogų, daržovių, žolelių, mėsos, leidžiu sau pasinaudoti labai geromis akcijomis, nes turiu kur dėti. Bet šiaip svarbiausia - vasaros gėrybes ir daržoves šaldyti.

QUOTE(dontstop @ 2014 12 14, 16:45)
Man Norfa irgi iš visų prekybcentrių mieliausia  drinks_cheers.gif

o man tai ne blush2.gif apskritai, neturime mieliausio prekybos tinklo. Gyvename šalia visų didžiausių tinklų ir pagal susidarytą sąrašiuką ir patikrinus akcijas internete, apeinam visus ir susiperkam. Tai mano patirtis rodo, kad Norfa nėra pigiausia parduotuvė.
Į turgų nevažiuojam, nes toli ir dar reikia susirasti, kur mašiną pastatyti ir už stovėjimą sumokėti. Nesusitaupo nieko. O ir mėsą iš turgaus esu buvus labai negerą nusipirkusi - iš parduotuvės geresnę gaunu blush2.gif

Bet žinoma, jei yra galimybė rinktis, kur pirkti, jei būtina apsipirkinėti vienoj parduotuvėj - tada kita kalba g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 20:12)
kadangi virtuve "is esmes" atnaujinti planuoju tik kokiu 5 metu begyje... tai blaskausi ka daryt....

del spinatu. O ka su jais gaminate?  na kazkada vaikams burviu koses tyre su spinatais dariau... o dabar... jie issaugo... ir neperku. o rimtai - ka su jais daryti?  bigsmile.gif

Tokia pat mano situacija. Turim seną dujinę viryklę su dujine orkaite. Viryklė vos veikia, iš kažkelinto karto užsidega būna, orkaitė paprasčiausia, be režimų, be skirtingų temperatūrų ir tt, kepa viską ilgai, elementariausias bulves iškepa per 2 val doh.gif Iš esmės veikia, gaminti galima. Virtuvės remontas planuojamas ne anksčiau, kaip po 3 metų (tik ką 3 metams išėjau į dekretą), bet gal ir po 5, kas ten žino, kaip su pinigais bus, kai grįšiu į darbo pasaulį...

Špinatus naudoju į canelloni makaronus, įdarui iš varškės ir špinatų (lygiom dalim). Daugiau jie man niekur neskanūs blush2.gif

QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 14, 21:01)

o man tai ne blush2.gif apskritai, neturime mieliausio prekybos tinklo. Gyvename šalia visų didžiausių tinklų ir pagal susidarytą sąrašiuką ir patikrinus akcijas internete, apeinam visus ir susiperkam.

Tai mano patirtis rodo, kad Norfa nėra pigiausia parduotuvė.

Šiuo metu ir aš, kol dekrete, apibėgu visus PC su nuolaidų sąrašiuku drinks_cheers.gif Bet, iš kokios Maximos ar Rimi - 1 produktas per savaitę ar nieko (ta prasme, neapsimoka, kitur randu pigiau), Iki ir Prisma šis bei tas, Fresh marketas va su vaisiais ir daržovėm gelbėja, o Norfoj šiaip pigu ir be nuolaidų smile.gif
Turiu tokią lentelę kompe, kur palyginau kai kurių mūsų vartojamų produktų kainas tarp skirtingų PC, tai Norfoj iš mūsų vartojamų pigiausia: pienas, grietinė, jogurtai, grikiai, gyvūnų (graužikų) maistas. Tik ten yra mano miusliai, tik ten perkam tuną, padažus, geriausios nuolaidos tešlai, varškei (užsiperkam po 10 pokų ir į kamerą), sausiems pusryčiams. Kruopas ir makaronus ilgą laiką pirkdavom tik ten, bet eksperimento eigoje lotuliukas.gif paaiškėjo, kad avižas, ryžius ir makaronus, o taip pat ir kiaušinius galim pirkt ir iš Iki, tokia pat kaina smile.gif Dar ten pigu saldumynai, kol dirbau, reguliariai pirkdavau į darbą (moteriškas kolektyvas, tokia tradicija buvo..)
Atsakyti
Mūsų šeimai atradimas buvo parduotuvė Aibė.
Sūris, dešrelės, mėsiukai, skanukai visokie labai pigūs būna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 18:12)
manoji sugedusi -

kur cia toks turgus, kur viska ispjausto/sumala ir be priemokos?  g.gif

del spinatu. O ka su jais gaminate?  na kazkada vaikams burviu koses tyre su spinatais dariau... o dabar... jie issaugo... ir neperku. o rimtai - ka su jais daryti?  bigsmile.gif

o del pirkiniu: netaupau - ka reikia - ta ir perku - BET. stengiuosi tilpti i "mistines normas" 500/sav (netelpu)

o jeigu issikviesti meistra? jei tarkim tik uz 5 metu galimybe keisti virtuve bus, tai 5 metus, bent as, neissiversciau be orkaites. man ji dirba visu pajegumu, nr1 namuose. as kepu ir keksiukus, pyragus, na tikrai man reikalinga, tarkim net ir kepsnius kepti, kur stoveti prie keptuves ir vartyti juos, kur sumetei I skarda ir kepa sau 4u.gif jei uz metu keistumet, tuomet gal verta jau nauja pirkti orkaite, ja galima naudotis ir neimontuota, tik pajungti reiktu (mes taip gyvenom puse metu) mirksiukas.gif

o kokiam tu turguj perki? tongue.gif as silainiu, ten tikrai sumala ka nori, nieko papildomo nemoki. pvz kokia mesa prasai malti? tikiuosi ne nugarine, nes man ja per brangu butu farsui pirkti, as ja perku tik kepsniams, malimui dazniausiai krutinele (vistienos arba kalakutienos), jei kiaulienos, uztenka mentes arba kumpio, jei jautienos, tikrai irgi ne nugarine, nes ji gi brangiausia dalis. nes su skurom ir kaulais, tai tik nugarines buna? g.gif nes 1,5lt/kg man gaila but primoket, tuomet geriau namie susimalciau (nes turiu mesmale, bet tingiu maltis pati)..

spinatus, deja, as viena valgau verysad.gif naudoju makaronams (kaip sau atskira), kitiems troskinukams, valgau zalius su sumustiniais, virtu kiausiniu, man jie siaip skanu ir zali, niekaip neparuosti, o kadangi turi daug gerio, kuriu reikia organizmui, tai ir ryju juos blush2.gif

sioje sferoje ir as netaupiau, deja.. bet tikrai pradesiu, irgi skirstysiu sumas. as turiu kvaila savybe, perku tik internetu (nes nemegstu lietuviskos pasiulos, per brangu man lietuvoj, o kas pigiau, manau nekokybiska), o kadangi pamatau kokiu geru akciju atrakciju, prisiperku ko nereik ir per daug, net vaikams rubu per daug priperku blush2.gif tad dabar pries sezona grieztai perziurinesiu ko kiekvienam reikia ir susidarysiu sarasus, kas butiniausia. labiausiai kencia vyras, tad kitu metu planas jam atnaujinti visa garderoba, man maziausiai reikia doh.gif blush2.gif as net laukdamasi pirkau viska I prieki sau, ir aisku dabar tiek progu nera uzsidet, nemazai kabo rubu su etiketem blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 14, 19:01)
bičas valgo tiek, kiek 8 metų sesė ir 5 metų brolis kartu sudėjus lotuliukas.gif
o jei rimtai - neturėtumėt pajusti stipriai, nebent vaikas turėtų specialių mitybos poreikių.

atskirą didelį šaldiklį garaže,

biggrin.gif
o kaip su uzkandziais, ar ne daugiau iseina trims vaikams, tarkim jogurtai, sureliai, sausainukai? blush2.gif

jei tureciau garaza, 100 proc ten stovetu atskiras saldiklis, bet deja deja, gyvenam bute ax.gif galbut kadanors isgyvendinsim svajone, nedideli namuka, tuomet ir atskira saldikli butinai tam isigysiu. nes dabar 3 kameros ir visuomet pripildytos
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 12 14, 19:29)
tai Norfoj iš mūsų vartojamų pigiausia: pienas, grietinė, jogurtai, grikiai, gyvūnų (graužikų) maistas. Tik ten yra mano miusliai, tik ten perkam tuną, padažus, geriausios nuolaidos tešlai, varškei (užsiperkam po 10 pokų ir į kamerą), sausiems pusryčiams. Kruopas ir makaronus ilgą laiką pirkdavom tik ten, bet eksperimento eigoje  lotuliukas.gif  paaiškėjo, kad avižas, ryžius ir makaronus, o taip pat ir kiaušinius galim pirkt ir iš Iki, tokia pat kaina  smile.gif Dar ten pigu saldumynai, kol dirbau, reguliariai pirkdavau į darbą (moteriškas kolektyvas, tokia tradicija buvo..)

mes is Norfos perkam "piemenelio" grietine, varske (tikrai pigiausiai manau buna), norfos piena (bet ir piemenelio ta pati litro kaina buna, nes norfinis 0,9l), perkam fermentinius surius (kurie visuomet zyymiai pigesni, ir visuomet su akcijom), pigesni kiausiniai (L dydzio 3,19), perkame "vilkyskiu" jogurtus (1,89lt, bet kiek lyginau, visur tokios ju kainos, tik IKI lyg brangesni, o mums jie labai skanus), bet jogurtu imanoma tikrai su akcijom dar geresnem gauti, buna koki kumpeli nusiperku, kalakutienos, tai netgi su akcija jis apie 12lt/kg buna, kai kitur su akcija 16-17lt/kg, rukyta lasisa retkarciais, tai tikrai pigiau gaunu manau, makaronai "majora" (2,55lt, kietagrudziai, kaip kietagrudziai, tai tikrai pigus), sausus pusrycius, pasirinkimas didelis, ryzius kolumbo, grikius, lesius, kuskusa, manu kruopas, Nordic dribsius (dideliais kiekiais, jei akcija, netgi imu avizu didziausia paka 1,5kg), kitus dribsnius, alieju, miltus, pupas (nezinau ar pigiau, bet del ju jau nelekiu kitur), nu zodziu daugelis prekiu man labai priimtina ir gera kaina
Papildyta:
QUOTE(jolita23 @ 2014 12 14, 19:42)
Mūsų šeimai atradimas buvo parduotuvė Aibė.
Sūris,  dešrelės, mėsiukai, skanukai visokie labai pigūs būna  thumbup.gif

va Aibes nera salia, idomu butu paveizeti I kainas 4u.gif man artimiausiai yra turgus ir salia jo pat Norfa su mxima, toleliau IKI, Frech, silas..
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 15:07)
siaip is tikruju, geras dalykas atskira saldymo kamera, atskiras saldiklis, netgi trintom uogom ir tt., gal tokia atskirai verta isigyt, jei keisite virtuve ir didele virtuves zona bus? 4u.gif arba kokia yra kita zona, kur butu galima padet? tarkim tamsus kambarelis ir pan?

Saldytus spinatus perku perku karstiems patiekalams. Nes saldyti praranda maziau vandens, jie jau buna blanshiruoti. Vieni populiariausiu karstu patiekalu:
- kishas su shpinatais ir lashisha. Shpinatu skonio nesijaucia.
- sublenderiuotus shpinatus paprieskoninu, tepu ant lasishos, lashihsa vynioju i sluoksniuota tesla ir kepu orkaiteje.
- atsaldytus spinatus sublenderiuoju su konservuotais pomidorais, pridedu kario ir uzpilu bebaigiancia kepti zuvi. Si recepta nusikopijavau is vienos kavines, man labai skanu. Vienintelis minusas - sildant patiekalus su kariu yra labai stiprus kvapas, todel patiekalas ne visuomet tinkamas nesimuisi i darba.
Kazkas pries kelis lapus rase burokeliu salotu recepta (virti burokai+suris+graikiski riesutai). Tai as gaminu tokias pat salotas, bet ja sluoksniuoju: sv.shpinatai+burokeliai+varskes suris+graikiski riesutai. Beje, kad ir kaip butu keista, bet labai sotus patiekalas 4u.gif

Virtuve nera itin didele. Tiesiog pries sav. apziurinejau virtuvinius baldus ir buitine technika, tai kai pamaciau, kad yra kameros su 4-iais stalciais, o ne 3-jais - iskart supratau, kad man tokios ir reikia.
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 18:12)
(del orkaites)  manoji sugedusi - parktiskai tik sprandine folijoj galiu kepti (ar ta pacia vista rankovej) tik... neapskrudina  verysad.gif  sugedes is virsaus kaitinimo lygis. kadangi virtuve "is esmes" atnaujinti planuoju tik kokiu 5 metu begyje... tai blaskausi ka daryt....

Uzjauciu 4u.gif Manoji irgi akivaizdziai paskutines dienas leidzia, tai laikau "kryziukus", kad dar bent 10-11 men laikytu. O as be jos - kaip be ranku: picos, apkepai, pyragai, vistos sparneliai, kotletai orkaiteje su darzovemis ir pan...
As ieskociau iseities 4u.gif Gal ne naujos, ar naujos su defektais, todel pigiau...

Del kitu pirkiniu - tai nusistatau kainu ribas. Tai disciplinuoja. Jei nusprendziu, kad batams galiu skirti 200, gali buti, kad nusipirksiu uz 220, bet tikrai ne uz 300. Mano mazheliui 3m., tai rubu jam kartais pasidairau ir skelbimuose, nes isauga labai greitai. Pirkau rugsejui 3-jas naujas kelnes, visos jau dabar trumpokos blink.gif Tai jei turiu laiko, tai pasizvalgau, ka mamos pardavineja. Beje, pati irgi geros bukles rubus parduodu uz simboline kaina 4u.gif Ir labai dziaugiuosi, kad yra ir kitu mamu, kurios lygiai taip pat daro ax.gif Tai padeda sutaupyti ir kartu aprengti vaika rubais, kurius reikia vos keliems men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 14 gruodžio 2014 - 23:22
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 13, 16:07)

O mes viska absoliuciai perkam, jokiu darzoviu negaunu. Dideliais kiekiais morkos, burokai, bulves, maziau cukinijos, moliugas, kalafiorai, brokolis, kopustas, paprika. Nu visas visas. Bet va islaidos apie 800 buvo. Dabar kudikis daugiau jau valgo, kadangi su juo nevedziau islaidu, tai manau bus didesnes smile.gif

Na jus jau issamiai suraset,kiek ir ko gaminet,ka kur perkates,
bet man vistiek mistika,kaip visa absoliuciai maista perkant jus sugebat i 800 lt sutilpt.
saunuoliai thumbup.gif 4u.gif
tikrai,galit but pvz kaip taupiai ir ismintingai finansus maistui paskirstyti mirksiukas.gif

QUOTE(Tikrė @ 2014 12 14, 14:37)
Nes nesuprantu, kaip galima šitiek nedaug išleisti, jei viską perkat g.gif

drinks_cheers.gif

bet visgi, islaidos nuo sausio manau padides, yra mazyle, kuri jau valgo ir mesa, ir darzoves, ir visa grudine kultura, tad pastaruosius 4 menesius nevedziau ir tikrai manau, kad bus didesnes islaidos mums 4 asmenims. 800lt buvo 3 asmenims :4u

Nezinau,ar jau tikrai tie mazi vaikai tiek daug kainuoja maisto atzvilgiu.
Kazkike gal...atsiradus vaikui,tiksliau jam jau emus valgyt normal maista nuo bendro stalo,mes gal daugiau pieniskiems pr.isleidziam,
nes mergina musu lb megsta fermentini suri grauzt,
jogurta perku periodiskai,didelio induko pakanka 3 kartam,sureliu neduodam,tiesa sveisto visur daug dedam,mum pakelio veino ciut savaitei pakanka.Tai per akcijas pasiperkam daugiau.

QUOTE(dontstop @ 2014 12 14, 20:29)

Turiu tokią lentelę kompe, kur palyginau kai kurių mūsų vartojamų produktų kainas tarp skirtingų PC, tai Norfoj iš mūsų vartojamų pigiausia: pienas, grietinė, jogurtai, grikiai, gyvūnų (graužikų) maistas. Tik ten yra mano miusliai, tik ten perkam tuną, padažus, geriausios nuolaidos tešlai, varškei (užsiperkam po 10 pokų ir į kamerą), sausiems pusryčiams.

Suprantu,kad tema apie pinigus ir islaidas,,taciau kaip del perkamo maisto kokybes?
Tiesa,del pieno pr.,tai firmineje zemaitijos pieno parduotuveje,sveriama grietine yra gerokai geresne,pigesne ir zymiai riebesne.Taip pat ir varskes 1kg pokai,net be akciju gaunas gerokai pigiau nei maxej kokioj.
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 12 15, 02:00)

sveriama grietine yra gerokai geresne,pigesne ir zymiai riebesne.

Aš perku tik pačią liesiausią grietinę, riebi man kategoriškai netinka 4u.gif

Bet šiaip pieno produktus perkam pieno kioske ir kai ką parduotuvėlėse be pavadinimų šalia namų, dar pigiau, nei Norfoj smile.gif
Norfą užstojau biggrin.gif , nes buvo parašyta, kad ne pigiau, nei kitur. Tiksliai žinau, kad kai kurie produktai būtent Norfoj pigiau, nei Maximoj, Iki, Rimi, Prismoj, Fresh markete, nes vienos savaitės bėgyje apėjau visus šiuos PC ir išsirašiau kainas smile.gif

Dabar apie pigiausius savo kategorijoje produktus - ne viską renkamės, kas pigiausia, bet yra tokių produktų, kur nieks manęs neįtikins, kad brangesnis analogas kažkuo pranašesnis cool.gif Pvz, tai yra:

kruopos: avižos, grikiai, perlinės, žirniai, visokie 3/5/7 grūdų dribsniai ir tt, o tokios kruopos, kaip kuskus ir bulgur tėra apskritai vieno gamintojo pas mus parduotuvėse, ir dar paieškot reikia;

pienas, kefyras, paprasčiausia liesa varškė, grūdėta varškė kibirėliuose po 0,5 kg, liesas natūralus jogurtas, grietinei kaip ir nėra konkurentų, nes liesiausia vieno gamintojo;

batonas;

šaldyta tešla;

labai slidus reikalas, baisu ir rašyti, įtariu būsiu užmėtyta pomidorais lotuliukas.gif - makaronai, taip, perkam pigiausius makaronus, spiralinius, spagečius, canelloni, lazanijos lakštus. Periodiškai nuperkam brangesnių tik dėl įmantrios formos/spalvos, galit mušt, skoniuose skirtumo nematau cool.gif

Čia ką pavyko ant smūgio prisimint mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 15, 07:07)
, grikiai, - makaronai, taip, perkam pigiausius makaronus, spiralinius, spagečius, canelloni, lazanijos lakštus. Periodiškai nuperkam brangesnių tik dėl įmantrios formos/spalvos, galit mušt, skoniuose skirtumo nematau  cool.gif

Čia ką pavyko ant smūgio prisimint  mastau.gif

mes tai tikrai ne pigiausius renkames, bet tikrai Norfoj pigesni produktai, kuriuos perkam. ka pastebejus, grikiai pigiausi daznai negrazai isvalyti buna, daugiau neperku paciu pigiausiu, o makaronai pigiausiu jie nevertingi. uz 2,55lt as nuperku paka kietagrudziu, kurie tikrai geresni yra, gerieji angliavandeniai, ne siaip miltiniai paprasti makaronai, skonio atzvilgiu tikiu, kad tas pats 4u.gif
pvz dribsniai visi, man tik Nordic graziai suverda, vaikai juos labai valgo, jei netycia kito gamintojo nuperku, nenori, nes kietesni buna. pvz grikiu dribsniu (bet jau dabar nebeperku, nes mazyle normaliai ir pacius jau grikius valgo), tai bet kokio gamintojo pirkau. jei netycia esam kitoje parduotuve ir buna akcija "Mylin paras", tai tuos dribsnius butinai irgi nusiperku, nes man jie labai panasus I Nordic.
Papildyta:
o del liesu produktu, niekada neperku liesos grietines, neperku liesos varskes, tik 9 proc, nes tikiu, kad butent is varskes riebesnes pasiimam normaliau kalcio, nei is tos liesos.. ypatingai del vaiku riebi manau butina 4u.gif tas pats galioja liesiausiam jogurtui, netgi esu su gydytoja diskutavus apie tai, kad norint gauti is siu produktu naudos, liesiausiu nepirkti. as sau kartais nusiperku graikisko jogurto, kuris riebesnis, bet naudos zymiai daugiau
Atsakyti
Panele Morta, aš skaičiuoju kalorijas ir amžinai kovoju su svoriu smile.gif Tai riebūs pieno produktai, kaip ir kepti riebaluose patiekalai, prieš daug metų buvo išbraukti iš mano valgiaraščio smile.gif

O kietagrūdžius makaronus išbandė ir mūsų šeima, kaip ir laukinius ryžius. Ir nusprendėm daugiau nepirkti, nepatiko cool.gif
Atsakyti