QUOTE(Tikrė @ 2014 12 14, 13:37)
Tikrė, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:
Tikrė, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:
Panele Morta, Jūsų šeima gal šiaip mažavalgiai? Nes nesuprantu, kaip galima šitiek nedaug išleisti, jei viską perkat 
Panele Morta, Jūsų šeima gal šiaip mažavalgiai? Nes nesuprantu, kaip galima šitiek nedaug išleisti, jei viską perkat
nu nepasakyciau

na as suvaiku, taip, galbut nedideles porcijos, bet vyras ganetinai daug suvalgo mano akim, tarkim jei kepsniai, pvz is krutineles vistienos, tai du suvalgo (is tos 1 puseles), is antros puseles irg du kepsniai, po 1 mes su vaiku, bet krutinele ne per didziausia, normali tokia. jei kotletai, vyras 2 suvalgo didesnius arba 3 mazesnius, as ir vaikas po 1. varskes apkepa, is 1kg varskes, vyras puse sugeba iskarto suvalgyt

tikrai, nieko is niekur negaunu, viska viska perkam, tik sugebu optimizuot bet koki likuti. net ir puse kepsniuko likusio, jei kuris nesuvage, kita diena sau pasidarysiu salotu su juo ir pan. niekad nesam nieko ismete, visus produktus optimizuoju. gaminu vakarienes, kad liktu pietum, jei man nelieka (nes as mazyle auginu ir namie bunu), sau pasikepu darzoviu kokiu

galiu grikiu issivirti ir man skanu, pasidarau kazka pigaus ir greito, ko jie nemegsta ir ju namie near (tarkim pietum)..
bet visgi, islaidos nuo sausio manau padides, yra mazyle, kuri jau valgo ir mesa, ir darzoves, ir visa grudine kultura, tad pastaruosius 4 menesius nevedziau ir tikrai manau, kad bus didesnes islaidos mums 4 asmenims. 800lt buvo 3 asmenims
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 12:17)
karra, 14 Gru 2014 - 12:17, parašė:
karra, 14 Gru 2014 - 12:17, parašė:
Tai kad labai sauniai gamini
primarinavau karbonadu (patys kepesi - visai mano laiko negaisino)
(praktiskomis valandomis) norfoje
turguje karbonadai daznai buna "keistai" ispjaustyti (tiksliau neispjaustyti, kas man darosi nepriimtina
) + man patinka maximoj kad pasirinkus mente/kumpi prie mano akiu sumala uz ta pacia kaina. taip pat...
Tai kad labai sauniai gamini
primarinavau karbonadu (patys kepesi - visai mano laiko negaisino)
(praktiskomis valandomis) norfoje
turguje karbonadai daznai buna "keistai" ispjaustyti (tiksliau neispjaustyti, kas man darosi nepriimtina

) + man patinka maximoj kad pasirinkus mente/kumpi prie mano akiu sumala uz ta pacia kaina. taip pat...
aciu Karra
as praktiskai viska kepu orkaitej, jei mesa, sumetu mesa, bulviu primetu, darzoviu savo megiamu sau. kepsnius, visokius plovus, troskinius, uzkepeles, kotletus, viska as kepu orkaitej. man svarbiausia, kad gaminimo procesas trumpas butu, nors ir ilgai keps, bei kita priezastis, kad be riebalu butu.. kepu arba ant popieiaus, rankovej, silikoninej formoj ar keramikinej. aisku jau blynu neiskepsi, bet tam yra elektrine, na arba lietiniai, jau aisku ant keptuves.
as taip pat praktiskomis valandomis lankausi

daznai geru akciju buna, man aplamai norfa patinka, visad jei perku kur kitur, jauciuosi zymiai daugiau isleidus
o ka reiskia keistai ispjaustyti?

pleve kokia padengti? bet nugarine, bent jautienos, tai tikrai su pleve buna, na ir kiaulienos

mesa man ir turguj prie akiu sumala nemokamai

ir dar paprasau, tarkim pamixuotu
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2014 12 14, 13:37)
Pireja, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:
Pireja, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:
As perku saldytas darzoves, bet ne misinius. Buna apsimoka, buna kad ir ne. Tarkime man apsimoka pirkti brokolius, sparagines pupeles, spinatus. Kartais perku saldyta cukinija, ypac ziema, kai sviezios jos brangios. Prisisaldyti sezono metu galima, jei yra saldiklis, jei jo nera, standartines saldytuvo kameros neprikimsi. Pas mus jos turinys keiciasi labai greitai (4 zm.), ir jei yra vietos, tai stengiuosi ja uzpildyti akcijine mesa.
Neuzilgo keisime virtuve, tai galvoju imti standartini saldytuva su mazesne virsutine dalimi, bet didesne kamera. Su didesne kamera gal dar daugiau sutaupysiu 
As perku saldytas darzoves, bet ne misinius. Buna apsimoka, buna kad ir ne. Tarkime man apsimoka pirkti brokolius, sparagines pupeles, spinatus. Kartais perku saldyta cukinija, ypac ziema, kai sviezios jos brangios. Prisisaldyti sezono metu galima, jei yra saldiklis, jei jo nera, standartines saldytuvo kameros neprikimsi. Pas mus jos turinys keiciasi labai greitai (4 zm.), ir jei yra vietos, tai stengiuosi ja uzpildyti akcijine mesa.
Neuzilgo keisime virtuve, tai galvoju imti standartini saldytuva su mazesne virsutine dalimi, bet didesne kamera. Su didesne kamera gal dar daugiau sutaupysiu
spinatus as visad zalius perku, bet ar saldytu esu macius, nezinau

nu reiks atkreipti demesi, bet buvau labai isitikinus, kad tie saldyti produktai visiskai neapsimoka, nors ir ne sezono metu pirktos darzoves brangesnes
siaip is tikruju, geras dalykas atskira saldymo kamera, atskiras saldiklis, netgi trintom uogom ir tt., gal tokia atskirai verta isigyt, jei keisite virtuve ir didele virtuves zona bus?

arba kokia yra kita zona, kur butu galima padet? tarkim tamsus kambarelis ir pan?
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 12 14, 13:32)
dontstop, 14 Gru 2014 - 13:32, parašė:
dontstop, 14 Gru 2014 - 13:32, parašė:
Įdomumo dėlei galima išskaičiuot, kiek išeitų šių daržovių kilogramo vidurkis. Dabar žinau tik morkų kainą
- 0,59 lt/kg, nes šiandien pirkau. Ryt nueisiu į turgų ir pažiūrėsiu, kiek šiuo metu kainuoja kitos daržovės iš tokio rinkinio
Įdomumo dėlei galima išskaičiuot, kiek išeitų šių daržovių kilogramo vidurkis. Dabar žinau tik morkų kainą

- 0,59 lt/kg, nes šiandien pirkau. Ryt nueisiu į turgų ir pažiūrėsiu, kiek šiuo metu kainuoja kitos daržovės iš tokio rinkinio
na jei iskaiciuosi ir sulyginsi, prasom pasidalinti
beje, gal nelabai cia I tema, na bet kitos kaip ir nera, kaip taupot, ar planuojat kitiems pirkiniams? rubams, batams? ar nusistatot kokia suma menesiui/sezonui?