Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

mano vyras is darzoviu valgo tik visokias salotas prie mesu, ir butinai ju turi but. jei nera salotu, jam neskanu. tinka bet kokios, morku salotos, burokeliu, kopustu, is visokiu iceberg, pekino, pomidoru ir agurku ir tt.. bet karstu darzoviu patiekalu nemegsta, o man zaliu darzoviu taip nesinori, kuriu jis nori prie mesu.. as megstu tusintas ir keptas darzoves, kurias diena is dienos galeciau valgyt. bet jei darau salotas prie mesu, aisku valgau, bet paciai skaniausia visokie apkepai darzoviu, darzoviu blynai, uzkepeles, troskinukai..

tad nei norejau nuo pradziu ji perrauklinet, nei perrauklesiu, tuomet ir jis mane turetu privrstinai keisti, ko as nenoreciau. tarkim as esu netvarkinga ir nemegstu tvarkytis, o jis yra pedantas, tai viska namuose valo ir tvarko jis, bet as priekaistu niekada is jo negirdejau del to. skalbiu as, bet jis dziausto ir ka reikia islygina, nes as niekada nieko nelyginu, nebent koks drabuzis pries iseinant butinas, bet ir tai jo paprasau. zaislus, rubu spintas jis kruopsciai moka sutvarkyti, man jei isimaiso netvarka ilgai netrukdo, bet tam yra jis, nuostabusis pedantas, kuris sutvarko. tad niekada nera bendros taisykles vienai seimai, o mes esam tokie skirtingi musu seimoj, bet dziaugiuosi, kad manes jis nevercia kazko daryt, kaip ir as jo..

Papildyta:
QUOTE(Tikrė @ 2014 12 13, 12:10)

Tikrė, 13 Gru 2014 - 12:10, parašė:

Tikrė, 13 Gru 2014 - 12:10, parašė:

kurie stebisi, kad po dozės saldžių varškyčių, jogurtukų ir kitų šūdukų vaikai nieko normalaus nevalgo doh.gif

kurie stebisi, kad po dozės saldžių varškyčių, jogurtukų ir kitų šūdukų vaikai nieko normalaus nevalgo doh.gif

na as jogurtus visuomet perku vaikams, aplamai pieno produktu daug perkam, tam yra uzkandziai tarp valgymu, bet mano sunus visuomet valgo ir vakarienes, ir pietus, ir pusrycius.. tik daug ko nemegsta, bet gaminu, kad pirmiausiai pavalgytu normalaus maisto, o uzkandziams visuomet nupirksiu ir jogurtu, ir varskes, ir varskes sureliu ir tt.. jau geriau tokie, nei bandeles, nors ir tas perkame ax.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 13, 13:48)

panele Morta, 13 Gru 2014 - 13:48, parašė:

panele Morta, 13 Gru 2014 - 13:48, parašė:

uzkandziams visuomet nupirksiu ir jogurtu, ir varskes,  ir varskes sureliu ir tt.. jau geriau tokie, nei bandeles, nors ir tas perkame ax.gif

uzkandziams visuomet nupirksiu ir jogurtu, ir varskes,  ir varskes sureliu ir tt.. jau geriau tokie, nei bandeles, nors ir tas perkame ax.gif

Aš turėjau galvoje, kai tokie dalykai tampa pagrindiniu maistu 4u.gif

Žinoma, visos šeimos skirtingos, aš pati buvau nevalgus vaikas, bet vien dėl to, kad niekas manęs neskatino ragauti ir pan., man viskas smirdėjo biggrin.gif Iki šiol daug ko nevalgau, bet kažkaip sugebu laviruoti ax.gif

Pireja, man daržovės ir Lietuvoje brangios schmoll.gif Labai džiaugiuosi, kad bulvių/morkų/svogūnų žiemą gauname iš tėvų/uošvių, kitu laiku ir įvairesnių daržovių gauname, nes jei viską pirkti, tai bankrotas doh.gif Daržovių valgome daug, įvairių ir dažnai..
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 12 13, 14:44)

Tikrė, 13 Gru 2014 - 14:44, parašė:

Tikrė, 13 Gru 2014 - 14:44, parašė:

Žinoma, visos šeimos skirtingos, aš pati buvau nevalgus vaikas, bet vien dėl to, kad niekas manęs neskatino ragauti ir pan., man viskas smirdėjo biggrin.gif Iki šiol daug ko nevalgau, bet kažkaip sugebu laviruoti ax.gif

Pireja, man daržovės ir Lietuvoje brangios schmoll.gif Labai džiaugiuosi, kad bulvių/morkų/svogūnų žiemą gauname iš tėvų/uošvių, kitu laiku ir įvairesnių daržovių gauname, nes jei viską pirkti, tai bankrotas doh.gif Daržovių valgome daug, įvairių ir dažnai..

Na zinau ir as tokiu atveju, bet kas belieka, jei tarkim vaikas net apsivemia prie stalo, jei verciamas valgyt (tikrai asmeniskai pazistu tokia seima) 4u.gif

As ir buvau nevalgi, pradejau viska valgyt tik paaugle smile.gif

O mes viska absoliuciai perkam, jokiu darzoviu negaunu. Dideliais kiekiais morkos, burokai, bulves, maziau cukinijos, moliugas, kalafiorai, brokolis, kopustas, paprika. Nu visas visas. Bet va islaidos apie 800 buvo. Dabar kudikis daugiau jau valgo, kadangi su juo nevedziau islaidu, tai manau bus didesnes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 13, 17:07)

panele Morta, 13 Gru 2014 - 17:07, parašė:

panele Morta, 13 Gru 2014 - 17:07, parašė:

O mes viska absoliuciai perkam, jokiu darzoviu negaunu. Dideliais kiekiais morkos, burokai, bulves, maziau cukinijos, moliugas, kalafiorai, brokolis, kopustas, paprika.

O mes viska absoliuciai perkam, jokiu darzoviu negaunu. Dideliais kiekiais morkos, burokai, bulves, maziau cukinijos, moliugas, kalafiorai, brokolis, kopustas, paprika.

Perkam ir mes visas daržoves.
Dabartiniu metu laiku cukinijos, moliūgai, kalafiorai, brokoliai ir paprika tiek išbrangę, kad nebeperkam. Jų pats sezonas buvo spalį-lapkritį, tada valgydavom kasdien rolleyes.gif
Dabar perkam morkas, svogūnus, česnakus, kopūstus, burokus, saliero šaknį + šaldytų daržovių mišinius+raugintų kopūstų ir agurkų. Šaldytas daržoves perkam tik per akcijas ir ko gero normalios akcijos tik Norfoj g.gif , tai kai būna, iškart imam 20-30 pokų - priklausomai kiek vietos tuo metu turim kameroj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 13, 10:23)

panele Morta, 13 Gru 2014 - 10:23, parašė:

panele Morta, 13 Gru 2014 - 10:23, parašė:

oho, su trim vaikais, netgi labai sveikintina 4u.gif

oho, su trim vaikais, netgi labai sveikintina 4u.gif

ai, čia lapkritį šitaip išėjo - perėjau į didesnį taupymo režimą biggrin.gif pati džiaugiuosi bigsmile.gif
šiaip mes apie 1200 lt. išleidžiam. Specialiai nėjau į parduotuvę savaitę ir gaminau tik iš to, kas yra. Pasirodo, turim šiiitiek atsargų, o į parduotuvę iš inercijos šliaužiu doh.gif blush2.gif Ir taupymui rezervo tikrai yra. Be to, kažkaip nedaug mėsos valgėm, jokių dešrelių nepirkom smile.gif

deja, mano vaikai ant valgymo nesutariami - tik mažas viską +- valgo.

Nuo stalo pas mus bus galima pakilti viską suvalgius tik tada, kai patys galės pasakyti, kiek suvalgys. Aš pati ne visada pataikau sau įsidėti, tai vaikams leidžiu valgyti tiek, kiek tuo metu lenda. Bet iš šaldytuvo irgi griežtai neleidžiame imti kas užeina ant seilės ir vietoj pagaminto maisto.

Dėl akcijų - mes valgom didžiąją daugumą per akcijas pirkto maisto. Visada kiekvienoj produkto grupėj yra akcija, prieš apsipirkdami peržiūrim kas kokioj parduotuvėj pigiau pagal susidarytą sąrašą ir taip apsiperkam. Manau, kad sutaupom g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 13, 18:27)

dontstop, 13 Gru 2014 - 18:27, parašė:

dontstop, 13 Gru 2014 - 18:27, parašė:

Dabartiniu metu laiku cukinijos, moliūgai, kalafiorai, brokoliai ir paprika tiek išbrangę, kad nebeperkam. Jų pats sezonas buvo spalį-lapkritį, tada valgydavom kasdien  rolleyes.gif 
Dabar perkam morkas, svogūnus, česnakus, kopūstus, burokus, saliero šaknį + šaldytų daržovių mišinius+raugintų kopūstų ir agurkų. Šaldytas daržoves perkam tik per akcijas ir ko gero normalios akcijos tik Norfoj  g.gif , tai kai būna, iškart imam 20-30 pokų - priklausomai kiek vietos tuo metu turim kameroj  smile.gif

Dabartiniu metu laiku cukinijos, moliūgai, kalafiorai, brokoliai ir paprika tiek išbrangę, kad nebeperkam. Jų pats sezonas buvo spalį-lapkritį, tada valgydavom kasdien  rolleyes.gif 
Dabar perkam morkas, svogūnus, česnakus, kopūstus, burokus, saliero šaknį + šaldytų daržovių mišinius+raugintų kopūstų ir agurkų. Šaldytas daržoves perkam tik per akcijas ir ko gero normalios akcijos tik Norfoj  g.gif , tai kai būna, iškart imam 20-30 pokų - priklausomai kiek vietos tuo metu turim kameroj  smile.gif

niekada neperkam saldytu darzoviu misiniu, nes visiskai neapsimoka, bent as manau g.gif geriau jau zalia brokoli, vien kiek jo ziedynu daugiau, nei tame pakelyje buna.. nu bet tiksliai neskaiciavau. bet mes perkam ir visas brangesnes dabar (kaip brokoliai, kalafiorai), nes mazyle, 9 menesiu, koses valgo ir jai reikia kuo ivairesiu darzoviu. marinuotu agurku nelabai megejai, dar as gal daugiau, o kopustu raugintu nei vienas nevalgom smile.gif

QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 13, 18:49)

RitaRazi, 13 Gru 2014 - 18:49, parašė:

RitaRazi, 13 Gru 2014 - 18:49, parašė:

Dėl akcijų - mes valgom didžiąją daugumą per akcijas pirkto maisto. Visada kiekvienoj produkto grupėj yra akcija, prieš apsipirkdami peržiūrim kas kokioj parduotuvėj pigiau pagal susidarytą sąrašą ir taip apsiperkam. Manau, kad sutaupom g.gif

nors ne mano vienos ne viska valgantis blush2.gif

mes ir per akcijas perkame, bet tarkim jei tik kokie makaronai ar kruopos maximoj su akcija buna, nevaziuojam, nes del vieno produkto neapsimoka man vistiek ten pirkti.. nebent kokios mesos, bet mesa visuomet tik turguje perkame, tai kazkaip po to kas lieka, einam I norfa, man ten geriausios irgi kainos, pasirinkimo uztenka, kazko imantraus nevalgom, na nebent kokie tie suriai buna, bet ir ten randu (dziugas, brie ir tt)
Papildyta:
Donstopo, jeigu perkat po 20-30 poku saldytu darzoviu, ar ne geriau nusipirkti sezono metu, kai jos pigesnes ir paciai uzsisaldyti? nes as bent tuos misinius kiek ziurejau, nepatike, prideda visokiu morku (ko visad zaliu gali gauti), na mano manymu visiskai jie neapsimoka g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 13, 12:16)

panele Morta, 13 Gru 2014 - 12:16, parašė:

panele Morta, 13 Gru 2014 - 12:16, parašė:

na buna, kad ne kasdien mirksiukas.gif tikrai, nes tuomet isaugtu sumos, bet mesai apie 80lt/men maziausiai isleidziam (su zuvim cia skaiciuoju), daugiausia 150lt/men. (tik pora menesiu tokiu buvo, po ju buvo zenkliai maziau mesai isleista), bet siaip kepu blynus, lietinius su varskes arba bananu idaru (kas manau pigesni patiekalai), tai jie juos labai irgi megsta, buna karsti sumustiniai, makaronai, kas nemesiski pas mus smile.gif na ir dvi sriubas, kurias jie valgo, verdu su mesyte (mesos vistiek daug nereik), tai burokeliu ir rugstyniu smile.gif bei megiamas musu visu varskes apkepas, bet kaip vyras sako, jam sotumas nuo jo trumpam, nors suvalgo puse blush2.gif (kepu is 1kg varskes), kepu daznai namine pica, dazniausiai sueina likuciai (kad ir mesos, farso, desreliu, desros ar kumpelio ir tt.), po to virti varsketukai, kepti varskeciai (labiausiai vaiko megiami, bet valgo ir vyras, kugelis (vyras vis praso mesos idedi blush2.gif ), bulviniai blynai (kartais su farsu), keptos bulviu puseles, idarytos mesa (bet mesos maziau reikia). zodziu laviruoju tikrai, nera, kad kasdien kotletai ar kepsniai, bet tie ju megiamiausi tikrai, kepsniams perku vistienos file, arba kiaulienos nugarine, mesas I sriuba, tai jautiena, versiena, ispjovas, kalakutiena (jos brangesnes, bet maziau reikia sriuboms,), perkam zuvi (menke, kartais ir lasisa, lydeka, kartais file, kartais visa)..

na buna, kad ne kasdien mirksiukas.gif tikrai, nes tuomet isaugtu sumos, bet mesai apie 80lt/men maziausiai isleidziam (su zuvim cia skaiciuoju), daugiausia 150lt/men. (tik pora menesiu tokiu buvo, po ju buvo zenkliai maziau mesai isleista), bet siaip kepu blynus, lietinius su varskes arba bananu idaru (kas manau pigesni patiekalai), tai jie juos labai irgi megsta, buna karsti sumustiniai, makaronai, kas nemesiski pas mus smile.gif na ir dvi sriubas, kurias jie valgo, verdu su mesyte (mesos vistiek daug nereik), tai burokeliu ir rugstyniu smile.gif bei megiamas musu visu varskes apkepas, bet kaip vyras sako, jam sotumas nuo jo trumpam, nors suvalgo puse blush2.gif (kepu is 1kg varskes), kepu daznai namine pica, dazniausiai sueina likuciai (kad ir mesos, farso, desreliu, desros ar kumpelio ir tt.), po to virti varsketukai, kepti varskeciai (labiausiai vaiko megiami, bet valgo ir vyras, kugelis (vyras vis praso mesos idedi blush2.gif ), bulviniai blynai (kartais su farsu), keptos bulviu puseles, idarytos mesa (bet mesos maziau reikia). zodziu laviruoju tikrai, nera, kad kasdien kotletai ar kepsniai, bet tie ju megiamiausi tikrai, kepsniams perku vistienos file, arba kiaulienos nugarine, mesas I sriuba, tai jautiena, versiena, ispjovas, kalakutiena (jos brangesnes, bet maziau reikia sriuboms,), perkam zuvi (menke, kartais ir lasisa, lydeka, kartais file, kartais visa)..

Tai kad labai sauniai gamini 4u.gif

ir aisku iprociai cia del mesos - bet ir as pati mesine, tai mes daugiau to valgom. aisku mesos patiekalai ir greitesni kartias buna- pvz. pereita savaite man buvo "leikimo" tai gaminau 1 dideli puoda jautienos troskino, paskui tik primarinavau karbonadu (patys kepesi - visai mano laiko negaisino) o i savaites pabaiga dar nuo dvieju vistos kulsiu su puse dideles cukinijos ir morku troskini padariau- gal cia labiausiai darzovinis patiekalas buvo bet ir laiko daug daugiau nei karbonadai uzeme. manau, darzoviniai patiekalams tikrai reikia mokejimo/noro/laiko/ikvepimo. tai man asmeniskai tikrai butu pikta jei sedi-sedi prie virykles o seimyna nevalgo doh.gif mad.gif
Papildyta:
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 11:45)

panele Morta, 14 Gru 2014 - 11:45, parašė:

panele Morta, 14 Gru 2014 - 11:45, parašė:

<...>

mes ir per akcijas perkame, bet tarkim jei tik kokie makaronai ar kruopos maximoj su akcija buna, nevaziuojam, nes del vieno produkto neapsimoka man vistiek ten pirkti.. nebent kokios mesos, bet mesa visuomet tik turguje perkame, tai kazkaip po to kas lieka, einam I norfa, man ten geriausios irgi kainos, pasirinkimo uztenka, kazko imantraus nevalgom, na nebent kokie tie suriai buna, bet ir ten randu (dziugas, brie ir tt)
<..>

<...>

<..>

musu apsipirkimo ipraciai panasus - apsilankau turguje, ketvirtadienio rytais (praktiskomis valandomis) norfoje tyikrai labai jauciasi. tiesa, atradau kai kurias produktu grupes IKI (na ji arciausiai namu) + kaip nebutu keista... motule maxima. triju xxx maximoj mane tenkina rukytos zuvies pasirinkimas ir sviezumas+ turguje karbonadai daznai buna "keistai" ispjaustyti (tiksliau neispjaustyti, kas man darosi nepriimtina blush2.gif ) + man patinka maximoj kad pasirinkus mente/kumpi prie mano akiu sumala uz ta pacia kaina. taip pat... atradau kad kepti maxima vistienos "zara" ketvirciai visai ekonominis variantas, jei skubi. mane kazkada iki ar rimi kepta vistiena buvo rimtai nuvylus (dvoje, buvo neiskepta) tai berods 5 metus visai to nebandziau. o vat maximoj. supratau, kad jei skubi - tai uz 10-12 Lt. visai padorus maisiukas ketvirciau/slauneliu gaunasi. paciai pirkt/marinuot/kept... ar ne panasiai gautusi. nedaznai perku - karta i 1-2/men. bet visai patenkinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 14 gruodžio 2014 - 12:08
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 12:45)

panele Morta, 14 Gru 2014 - 12:45, parašė:

panele Morta, 14 Gru 2014 - 12:45, parašė:

Donstopo, jeigu perkat po 20-30 poku saldytu darzoviu, ar ne geriau nusipirkti sezono metu, kai jos pigesnes ir paciai uzsisaldyti? nes as bent tuos misinius kiek ziurejau, nepatike, prideda visokiu morku (ko visad zaliu gali gauti), na mano manymu visiskai jie neapsimoka g.gif  4u.gif

Donstopo, jeigu perkat po 20-30 poku saldytu darzoviu, ar ne geriau nusipirkti sezono metu, kai jos pigesnes ir paciai uzsisaldyti? nes as bent tuos misinius kiek ziurejau, nepatike, prideda visokiu morku (ko visad zaliu gali gauti), na mano manymu visiskai jie neapsimoka g.gif  4u.gif

Hmm, nežinau, kiek tie daržovių mišiniai "apsimokantys", nesu skaičiavusi, man gaunasi kaina 400 gr - 1,30 lt. Tuomet kilogramas - 3,25 lt. Į sudėtį įeina: morkos, šparagai, , kalafiorai, , briuselio kopūstai, žirneliai, pastarnokai, petražolės. Įdomumo dėlei galima išskaičiuot, kiek išeitų šių daržovių kilogramo vidurkis. Dabar žinau tik morkų kainą biggrin.gif - 0,59 lt/kg, nes šiandien pirkau. Ryt nueisiu į turgų ir pažiūrėsiu, kiek šiuo metu kainuoja kitos daržovės iš tokio rinkinio smile.gif
Čia tik 1 derinio pvz, nes tik tokius šiuo metu turiu kameroj. Būna gi visokių variacijų. Neperku visai paprastų, kaipo morkos+žirneliai. Vienos rūšies perku tik žirnelius. Neperku rinkinių su bulvėm, ryžiais, pievagrybiais. Žodžiu, renkuosi tokius, kur kelių rūšių daržovės ir "įmantresnės" smile.gif

Prišaldyt visam sezonui neišeitų, nes be šaldytų daržovių kameroj laikom mėsą, žuvį, paukštieną, varškę, šaldytas uogas kompotams, varškines užtepėles, tešlą... Kamera tikrai didelė, bet ne guminė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 12:17)

karra, 14 Gru 2014 - 12:17, parašė:

manau, darzoviniai patiekalams tikrai reikia mokejimo/noro/laiko/ikvepimo.

manau, darzoviniai patiekalams tikrai reikia mokejimo/noro/laiko/ikvepimo.

Man visokius troškinius su daug daržovių ir šiek tiek mėsos kur kas geriau sekasi gaminti, nei kokius kotletus ar kepsnius biggrin.gif
Panele Morta, Jūsų šeima gal šiaip mažavalgiai? Nes nesuprantu, kaip galima šitiek nedaug išleisti, jei viską perkat g.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 10:45)

panele Morta, 14 Gru 2014 - 10:45, parašė:

panele Morta, 14 Gru 2014 - 10:45, parašė:

niekada neperkam saldytu darzoviu misiniu, nes visiskai neapsimoka, bent as manau g.gif geriau jau zalia brokoli, vien kiek jo ziedynu daugiau, nei tame pakelyje buna..

niekada neperkam saldytu darzoviu misiniu, nes visiskai neapsimoka, bent as manau g.gif geriau jau zalia brokoli, vien kiek jo ziedynu daugiau, nei tame pakelyje buna..

As perku saldytas darzoves, bet ne misinius. Buna apsimoka, buna kad ir ne. Tarkime man apsimoka pirkti brokolius, sparagines pupeles, spinatus. Kartais perku saldyta cukinija, ypac ziema, kai sviezios jos brangios. Prisisaldyti sezono metu galima, jei yra saldiklis, jei jo nera, standartines saldytuvo kameros neprikimsi. Pas mus jos turinys keiciasi labai greitai (4 zm.), ir jei yra vietos, tai stengiuosi ja uzpildyti akcijine mesa.
Neuzilgo keisime virtuve, tai galvoju imti standartini saldytuva su mazesne virsutine dalimi, bet didesne kamera. Su didesne kamera gal dar daugiau sutaupysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 12 14, 13:37)

Tikrė, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:

Tikrė, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:

Panele Morta, Jūsų šeima gal šiaip mažavalgiai? Nes nesuprantu, kaip galima šitiek nedaug išleisti, jei viską perkat g.gif

nu nepasakyciau 4u.gif na as suvaiku, taip, galbut nedideles porcijos, bet vyras ganetinai daug suvalgo mano akim, tarkim jei kepsniai, pvz is krutineles vistienos, tai du suvalgo (is tos 1 puseles), is antros puseles irg du kepsniai, po 1 mes su vaiku, bet krutinele ne per didziausia, normali tokia. jei kotletai, vyras 2 suvalgo didesnius arba 3 mazesnius, as ir vaikas po 1. varskes apkepa, is 1kg varskes, vyras puse sugeba iskarto suvalgyt blush2.gif tikrai, nieko is niekur negaunu, viska viska perkam, tik sugebu optimizuot bet koki likuti. net ir puse kepsniuko likusio, jei kuris nesuvage, kita diena sau pasidarysiu salotu su juo ir pan. niekad nesam nieko ismete, visus produktus optimizuoju. gaminu vakarienes, kad liktu pietum, jei man nelieka (nes as mazyle auginu ir namie bunu), sau pasikepu darzoviu kokiu blush2.gif galiu grikiu issivirti ir man skanu, pasidarau kazka pigaus ir greito, ko jie nemegsta ir ju namie near (tarkim pietum)..

bet visgi, islaidos nuo sausio manau padides, yra mazyle, kuri jau valgo ir mesa, ir darzoves, ir visa grudine kultura, tad pastaruosius 4 menesius nevedziau ir tikrai manau, kad bus didesnes islaidos mums 4 asmenims. 800lt buvo 3 asmenims 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2014 12 14, 12:17)

Tai kad labai sauniai gamini  4u.gif

primarinavau karbonadu (patys kepesi - visai mano laiko negaisino)

(praktiskomis valandomis) norfoje 

turguje karbonadai daznai buna "keistai" ispjaustyti (tiksliau neispjaustyti, kas man darosi nepriimtina  blush2.gif ) + man patinka maximoj kad pasirinkus mente/kumpi prie mano akiu sumala uz ta pacia kaina. taip pat...

Tai kad labai sauniai gamini  4u.gif

primarinavau karbonadu (patys kepesi - visai mano laiko negaisino)

(praktiskomis valandomis) norfoje 

turguje karbonadai daznai buna "keistai" ispjaustyti (tiksliau neispjaustyti, kas man darosi nepriimtina  blush2.gif ) + man patinka maximoj kad pasirinkus mente/kumpi prie mano akiu sumala uz ta pacia kaina. taip pat...

aciu Karra 4u.gif

as praktiskai viska kepu orkaitej, jei mesa, sumetu mesa, bulviu primetu, darzoviu savo megiamu sau. kepsnius, visokius plovus, troskinius, uzkepeles, kotletus, viska as kepu orkaitej. man svarbiausia, kad gaminimo procesas trumpas butu, nors ir ilgai keps, bei kita priezastis, kad be riebalu butu.. kepu arba ant popieiaus, rankovej, silikoninej formoj ar keramikinej. aisku jau blynu neiskepsi, bet tam yra elektrine, na arba lietiniai, jau aisku ant keptuves.

as taip pat praktiskomis valandomis lankausi drinks_cheers.gif daznai geru akciju buna, man aplamai norfa patinka, visad jei perku kur kitur, jauciuosi zymiai daugiau isleidus blush2.gif

o ka reiskia keistai ispjaustyti? tongue.gif 4u.gif pleve kokia padengti? bet nugarine, bent jautienos, tai tikrai su pleve buna, na ir kiaulienos g.gif mesa man ir turguj prie akiu sumala nemokamai mirksiukas.gif ir dar paprasau, tarkim pamixuotu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2014 12 14, 13:37)

Pireja, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:

Pireja, 14 Gru 2014 - 13:37, parašė:

As perku saldytas darzoves, bet ne misinius. Buna apsimoka, buna kad ir ne. Tarkime man apsimoka pirkti brokolius, sparagines pupeles, spinatus. Kartais perku saldyta cukinija, ypac ziema, kai sviezios jos brangios. Prisisaldyti sezono metu galima, jei yra saldiklis, jei jo nera, standartines saldytuvo kameros neprikimsi. Pas mus jos turinys keiciasi labai greitai (4 zm.), ir jei yra vietos, tai stengiuosi ja uzpildyti akcijine mesa.
Neuzilgo keisime virtuve, tai galvoju imti standartini saldytuva su mazesne virsutine dalimi, bet didesne kamera. Su didesne kamera gal dar daugiau sutaupysiu  biggrin.gif

Neuzilgo keisime virtuve, tai galvoju imti standartini saldytuva su mazesne virsutine dalimi, bet didesne kamera. Su didesne kamera gal dar daugiau sutaupysiu  biggrin.gif

spinatus as visad zalius perku, bet ar saldytu esu macius, nezinau g.gif blush2.gif nu reiks atkreipti demesi, bet buvau labai isitikinus, kad tie saldyti produktai visiskai neapsimoka, nors ir ne sezono metu pirktos darzoves brangesnes ax.gif
siaip is tikruju, geras dalykas atskira saldymo kamera, atskiras saldiklis, netgi trintom uogom ir tt., gal tokia atskirai verta isigyt, jei keisite virtuve ir didele virtuves zona bus? 4u.gif arba kokia yra kita zona, kur butu galima padet? tarkim tamsus kambarelis ir pan?
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 12 14, 13:32)

dontstop, 14 Gru 2014 - 13:32, parašė:

dontstop, 14 Gru 2014 - 13:32, parašė:

Įdomumo dėlei galima išskaičiuot, kiek išeitų šių daržovių kilogramo vidurkis. Dabar žinau tik morkų kainą  biggrin.gif  - 0,59 lt/kg, nes šiandien pirkau. Ryt nueisiu į turgų ir pažiūrėsiu, kiek šiuo metu kainuoja kitos daržovės iš tokio rinkinio  smile.gif

Įdomumo dėlei galima išskaičiuot, kiek išeitų šių daržovių kilogramo vidurkis. Dabar žinau tik morkų kainą  biggrin.gif  - 0,59 lt/kg, nes šiandien pirkau. Ryt nueisiu į turgų ir pažiūrėsiu, kiek šiuo metu kainuoja kitos daržovės iš tokio rinkinio  smile.gif

na jei iskaiciuosi ir sulyginsi, prasom pasidalinti 4u.gif

beje, gal nelabai cia I tema, na bet kitos kaip ir nera, kaip taupot, ar planuojat kitiems pirkiniams? rubams, batams? ar nusistatot kokia suma menesiui/sezonui? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 14 gruodžio 2014 - 14:52
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 17:07)

panele Morta, 14 Gru 2014 - 17:07, parašė:

panele Morta, 14 Gru 2014 - 17:07, parašė:

beje, gal nelabai cia I tema, na bet kitos kaip ir nera, kaip taupot, ar planuojat kitiems pirkiniams? rubams, batams? ar nusistatot kokia suma menesiui/sezonui?  4u.gif

beje, gal nelabai cia I tema, na bet kitos kaip ir nera, kaip taupot, ar planuojat kitiems pirkiniams? rubams, batams? ar nusistatot kokia suma menesiui/sezonui?  4u.gif

Aš - taip, nusistatau sau limitą rūbams (batams, aksesuarams ir tt) ir kosmetikai 4u.gif

Man Norfa irgi iš visų prekybcentrių mieliausia drinks_cheers.gif
Atsakyti