Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(panele Morta @ 2014 12 12, 16:13)

o vaikas valgo kalmarus?

Be abejo, jis gi 6metis, seniai viską valgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 12 gruodžio 2014 - 16:00
QUOTE(dontstop @ 2014 12 12, 16:00)
Be abejo, jis gi 6metis, seniai viską valgo  smile.gif

Mano 6metis ne viska valgo, tuo labiau kalmaru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 12, 18:28)
Mano 6metis ne viska valgo, tuo labiau kalmaru smile.gif

Aš jau nebeleidžiu kažko nevalgyt blush2.gif
Labai ilgai kankinomės su nevalgymu, pagaliau tam padarytas galas cool.gif Dabar jau nori nenori, nieko atskirai jam nėra gaminama, nei paprastom dienom, nei per šventes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 12, 17:08)
Aš jau nebeleidžiu kažko nevalgyt  blush2.gif
Labai ilgai kankinomės su nevalgymu, pagaliau tam padarytas galas  cool.gif  Dabar jau nori nenori, nieko atskirai jam nėra gaminama, nei paprastom dienom, nei per šventes  ax.gif

drinks_cheers.gif pas mus irgi. Sunui labai gerai veikia, o va dukra tada alkana sedi, bet kuo toliau tuo maziau noriu/nenoriu oziuku.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 12, 18:08)
Labai ilgai kankinomės su nevalgymu, pagaliau tam padarytas galas  cool.gif  Dabar jau nori nenori, nieko atskirai jam nėra gaminama, nei paprastom dienom, nei per šventes  ax.gif

geras ta jūsų vaikas 4u.gif aš atskirai irgi negaminu, bet mes leidžiame vaikui turėti nemėgiamų dalykų, keletą ax.gif

mūsų išlaidos lapkritį (be išlaidų vaiko pietums mokykloje) - 970 lt. Bet yra ir keletas dalykų jau Kalėdoms, t. y. į ateitį, pirkti. Tad manau, kokie 900 lt. realiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 12 gruodžio 2014 - 20:37
QUOTE(dontstop @ 2014 12 12, 17:08)

QUOTE(airv @ 2014 12 12, 17:35)
drinks_cheers.gif pas mus irgi. Sunui labai gerai veikia, o va dukra tada alkana sedi, bet kuo toliau tuo maziau noriu/nenoriu oziuku.

isties pavydziu jums 4u.gif mano su vyru net skoniai kardinaliai skiriasi, jis daug ko nemegsta ir nevalgo, ir sunus I ji. sunus viska valge iki 2 metu, po to pradejo po biski kazko nenoret ir liko skonis, panasus I vyra. as praktiskai viska valgau, man skaniausi kruopu ir darzoviu patiekalai, o vyrui su vaiku mesiski tik.. tai ka, derinuosi prie ju, norint sutaupyti, stengiuosi gaminti, kad jiems labiau tiktu, o sau prisitaikau. jei pradesiu gaminti, ko jie nemgsta, gausis, kad eina graibytis po saldytuva ir prisivalgys ir prisiuzkandziaus ko nereik, ir taip isaugs maisto islaidos. perrauklinet nesiruosiu, patarimu I ta tema nereik biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 12, 20:34)
mūsų išlaidos lapkritį (be išlaidų vaiko pietums mokykloje) - 970 lt. Bet yra ir keletas dalykų jau Kalėdoms, t. y. į ateitį, pirkti. Tad manau, kokie 900 lt. realiai.

oho, su trim vaikais, netgi labai sveikintina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 13 gruodžio 2014 - 09:24
Panele Morta, čia ne patarimas smile.gif , tiesiog taip, off topic ax.gif
Pas mus kaip yra:
yra pagaminamas patiekalas, visai šeimai vienas
nuo stalo pakilt nesuvalgius negalima
nieko kito imt iš šaldytuvo negalima
ir viskas, tvarka yra tvarka cool.gif
Su nemėgstamais patiekalais vaikas būna virš valandos prie pietų stalo prasėdi, bet galu gale suvalgo. O mum su vyru tas netrukdo, mes pavalgom ir einam savų reikalų tvarkytis.

Gal skamba žiauriai, bet labai ilgai kankinomės dėl nevalgymo, ir gydytojų kiek apeita, ir vaistų suvartota doh.gif ... Labai ilgą laiką maniškis sūnus buvo pagal ūgį ir svorį žemiau apatinės ribos (žiūrint tas ūgio/svorio lenteles). Šiai dienai - žemiau vidutinio ūgio ir svorio, bet bent patenka tarp normalių vaikų parametrų thumbup.gif Padėjo būtent griežtumas, ir darželyje šiais metais auklėtojos, kurios neleidžia palikti pilnos lėkštės smile.gif Nes prieš tai buvusiom tai tas pats buvo, suvalgo ką ar nieko, viską palieka mad.gif

Atsiprašau už off topic, su taupymu čia nieko bendra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 13, 09:48)
Panele Morta, čia ne patarimas  smile.gif , tiesiog taip, off topic  ax.gif
Pas mus kaip yra:
yra pagaminamas patiekalas, visai šeimai vienas
nuo stalo pakilt nesuvalgius negalima
nieko kito imt iš šaldytuvo negalima
ir viskas, tvarka yra tvarka  cool.gif
Su nemėgstamais patiekalais vaikas būna virš valandos prie pietų stalo prasėdi, bet galu gale suvalgo. O mum su vyru tas netrukdo, mes pavalgom ir einam savų reikalų tvarkytis.

Gal skamba žiauriai, bet labai ilgai kankinomės dėl nevalgymo, ir gydytojų kiek apeita, ir vaistų suvartota doh.gif ... Labai ilgą laiką maniškis sūnus buvo pagal ūgį ir svorį žemiau apatinės ribos (žiūrint tas ūgio/svorio lenteles). Šiai dienai - žemiau vidutinio ūgio ir svorio, bet bent patenka tarp normalių vaikų parametrų  thumbup.gif  Padėjo būtent griežtumas, ir darželyje šiais metais auklėtojos, kurios neleidžia palikti pilnos lėkštės  smile.gif  Nes prieš tai buvusiom tai tas pats buvo, suvalgo ką ar nieko, viską palieka  mad.gif

Atsiprašau už off topic, su taupymu čia nieko bendra  blush2.gif

bet matau, jusu su vyru vienodi skoniai, jums tinka tas pats patiekalas 4u.gif o mano vyras be galo isrankus, tad zinoma, sunus ziuri I ji.. as ir imciausi grieztai, bet turiu tuomet pirmiausiai vyra perrauklet, bet toki issirinkau, tad visai neturiu noro ir sveikatos del tokiu dalyku pyktis, nes tarkim jei pagaminau, kur tik as viena valgau ta, nu ir jie tikrai ne I burna neeme ir neragavo. ir kas is to, prisikepe kiausiniu kalna ir pavalge. tai ne as laimejau, o pralaimejau, tad tiesiog gaminu, kad visiems tiktu, daugiau I ju skoni atsizvelgdama. taip, as tikrai noreciau, kad visi trys viska ta pati megtume, bet.. zinau, kad neimanoma. pvz kepu jiems mesa, sau prisimetu salia darzoviu keptu, nes as tos mesos nenoriu kasdien, isvis be jos galeciau gyventi, tad man tu darzoviu keptu pakanka kokiai vakarienei, dar padaziuka pasidarius, o jiems buna mesa (cia orkaitej kepta).. nu kaip pvz cia.. tad isvada, norint priversti vaika viska valgyti, pirmiausiai tureciau 32 metu vyra perrauklet, bet to nepadarysiu..

Papildyta:
o dar jei I tema, as viena jei gyvenciau, tikrai minimaliai iseitu ant maisto pinigu, nes tikra darzovine esu, na o darzoves brangiai nekainuoja tongue.gif
Atsakyti
Panele morta, 800lt/men valgant kiekviena diena mesa labai gerai, manau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 12 13, 11:11)
Panele morta, 800lt/men valgant kiekviena diena mesa labai gerai, manau thumbup.gif

na buna, kad ne kasdien mirksiukas.gif tikrai, nes tuomet isaugtu sumos, bet mesai apie 80lt/men maziausiai isleidziam (su zuvim cia skaiciuoju), daugiausia 150lt/men. (tik pora menesiu tokiu buvo, po ju buvo zenkliai maziau mesai isleista), bet siaip kepu blynus, lietinius su varskes arba bananu idaru (kas manau pigesni patiekalai), tai jie juos labai irgi megsta, buna karsti sumustiniai, makaronai, kas nemesiski pas mus smile.gif na ir dvi sriubas, kurias jie valgo, verdu su mesyte (mesos vistiek daug nereik), tai burokeliu ir rugstyniu smile.gif bei megiamas musu visu varskes apkepas, bet kaip vyras sako, jam sotumas nuo jo trumpam, nors suvalgo puse blush2.gif (kepu is 1kg varskes), kepu daznai namine pica, dazniausiai sueina likuciai (kad ir mesos, farso, desreliu, desros ar kumpelio ir tt.), po to virti varsketukai, kepti varskeciai (labiausiai vaiko megiami, bet valgo ir vyras, kugelis (vyras vis praso mesos idedi blush2.gif ), bulviniai blynai (kartais su farsu), keptos bulviu puseles, idarytos mesa (bet mesos maziau reikia). zodziu laviruoju tikrai, nera, kad kasdien kotletai ar kepsniai, bet tie ju megiamiausi tikrai, kepsniams perku vistienos file, arba kiaulienos nugarine, mesas I sriuba, tai jautiena, versiena, ispjovas, kalakutiena (jos brangesnes, bet maziau reikia sriuboms,), perkam zuvi (menke, kartais ir lasisa, lydeka, kartais file, kartais visa)..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 13 gruodžio 2014 - 11:28
QUOTE(dontstop @ 2014 12 13, 09:48)
Atsiprašau už off topic, su taupymu čia nieko bendra  blush2.gif

Kad labai net į temą 4u.gif Puikiai tvarkotės 4u.gif
Mes kol kas bevaikiai, bet buvo reikalų ir su "nė dienos be mėsos" MB per kelerius metus dėl maisto susitvarkyti doh.gif Jei būčiau nusileidusi ir gaminusi tik tai, ką jis labai mėgsta, tai visą algą "praėstume" doh.gif Labai tikiuosi, kad ir dėl vaikų nebus didelių problemų, juolab, kad stebiu aplinkinius tėvus, kurie stebisi, kad po dozės saldžių varškyčių, jogurtukų ir kitų šūdukų vaikai nieko normalaus nevalgo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 12 13, 12:10)
Mes kol kas bevaikiai, bet buvo reikalų ir su "nė dienos be mėsos" MB per kelerius metus dėl maisto susitvarkyti doh.gif Jei būčiau nusileidusi ir gaminusi tik tai, ką jis labai mėgsta, tai visą algą "praėstume" doh.gif

Mano vyras irgi daug darzoviu nevalge iki kol neapsigyveno su manimi. Dabar nera taip, kad valgo visas darzoves ir mesos jam nebereikia, bet progresas labai didelis. Neperauklinejau, tiesiog daznai gaminu darzoviu patiekalus. Pvz. kalafijoru, buroku, troskintu morku nevalgydavo, dabar valgo. Kaip supratau, anyta mazai ka gamindavo is darzoviu (aplamai mazai ka gamindavo), tai is vaikystes ir tas nemegimas.
Siaip pas mus darzoves brangios, jei pirkti turguje tiesiai is ukininko verysad.gif Parduotuveje pigesnes, bet ju ir skonis "netikras".
Atsakyti