Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(gustika @ 2014 12 11, 11:50)

Man skaniausias Kuciu patiekalas-silke su keptais burokeliais ir virtom karstom bulvem.
Cia mano anytos receptas,nusprogt galima bevalgant blush2.gif  ax.gif

oi kokia minti davet bigsmile.gif 4u.gif as burokus vos ne kasdien dabar kepu, nu man taip skanu blush2.gif doh.gif tai darysiu ir as taip, iskepsiu buroku ir bulviu primesiu salia, ir uzteks silkutes, bei zuvytes. gal net tuno nedaryt salotu g.gif

pasipasakokit daugiau kitos, kokie jusu stalai dar buna, kiek patiekalu, ar nukraunat stalus? 4u.gif
Atsakyti
Maniske tai burokelius isverda,tada sutarkavus apkepa svoguna keptyvej,sudeda tarkuotus burokus,ir deda ant silks ta geri.
Labai skanu ant virsaus su majonezu thumbup.gif tik Kucioms jis nelabai tinka..
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 12 11, 12:16)
Maniske tai burokelius isverda,tada sutarkavus apkepa svoguna keptyvej,sudeda tarkuotus burokus,ir deda ant silks ta geri.
Labai skanu ant virsaus su majonezu thumbup.gif tik Kucioms jis nelabai tinka..

a cia kitaip ziuriu bigsmile.gif bet isbandysiu turbut gal ir sitaip, ot neapsisprendziu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 11, 09:53)
Gal tiktų kažkas iš tokių variantų:
vanduo+ citrinos/laimo/apelsino/greipfruto griežinėlis
vanduo + mėtos šakelė
ale kompotas iš šaldytų uogų ir vandens (pavirti 5 minutes porą litrų su sauja uogų)

Ačiū 4u.gif Išbandyti visi variantai, dėja pačio vandens skonio neįveikia.. Arbatą/kavą ruošiam su filtruotu vandeniu (iš uošvių parsivežam), iš krano naudoju tik maisto gaminimui. Nesu kažkokia išlepinta princesė, visi stebisi, kai geriu pas kažką iš krano ir sakau, kad labai skanus vanduo, neragavusiam mūsų vandens labai keista suvokti, kad vanduo dar gali būti skanus ar ne biggrin.gif

Dėkui barbarise už receptą, šiemet Kūčios pas uošvius, galvoju, ką nusinešti, bet ten žmonių labai daug, per brangu man gausis tiek priruošti g.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 11, 14:06)

pasipasakokit daugiau kitos, kokie jusu stalai dar buna, kiek patiekalu, ar nukraunat stalus? 4u.gif

Pas mus būna 12 patiekalų.
Juos galiu suskirstyti į 3 grupes po 4.
Pirma grupė - pagrindinis karštas patiekalas + priedai. Mūsų atveju: kalmarai+bulvės+daržovių salotos 2 rūšių.
Antra grupė - saldumynai. Mūsų atveju: kūčiukai (su aguonpieniu), kisielius, želė, vaisiai.
Trečia grupė - šalti užkandžiai+priedai. Mūsų atveju: kas nors iš žuvies, kas nors iš pievagrybių, gėrimas, duona smile.gif
Atsakyti
Mes kadangi svenciam pas tevus, tai parasysiu ka mamos gamina metai is metu, gal kuri ideju pasiims: silkes visokiausiu rusiu (su svogunais, obuoliais ir razinom, morkom, grybais ir pan), paprastai kepta zuvis, kepta zuvis su svogunu ir pomid.padazu, tesloj apkepta zuvis, zuvis drebuciuose, zuvis marinate, burokeliu ivairiausios salotos, kuciukai, pyrageliai su aguonom, su grybais, tuno karstas pyragas, virtinykai su grybais ar bulvem ir t.t.
Buna dar koks eksperimentas papuola, bet visi skuba valgyt senai lauktu mylimu Kuciu patiekalu ir eksperimentas lieka tunot net nepaliestas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2014 12 11, 15:23)
Mes kadangi svenciam pas tevus, tai parasysiu ka mamos gamina metai is metu, gal kuri ideju pasiims

Oho, koks gausus stalas bigsmile.gif
Mes kas antrus metus "keičiam tėvus", tai mamą esam "išdresiravusios": su sese paskirstom, kas ką gamins, po nedaug, panašiaip kaip donstop su "pritempimais" iki tų 12 patiekalų ax.gif Pas mus tikriausiai tik mano svainis visus dvylika patiekalų suvalgo, o daugiau visi tai vieno tai kito nevalgantys, tad nesukam galvos biggrin.gif Įprastai ruošiam kokį karštą žuvies patiekalą: lašišą ar kitą žuvį orkaitėje, 2-3 rūšių silkes, grybių vieną patiekalą.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 12 11, 17:24)
Oho, koks gausus stalas bigsmile.gif
Mes kas antrus metus "keičiam tėvus", tai mamą esam "išdresiravusios": su sese paskirstom, kas ką gamins, po nedaug, panašiaip kaip donstop su "pritempimais" iki tų 12 patiekalų ax.gif Pas mus tikriausiai tik mano svainis visus dvylika patiekalų suvalgo, o daugiau visi tai vieno tai kito nevalgantys, tad nesukam galvos biggrin.gif Įprastai ruošiam kokį karštą žuvies patiekalą: lašišą ar kitą žuvį orkaitėje, 2-3 rūšių silkes, grybių vieną patiekalą.


Ne ne, visu is karto ir pas mus nebuna biggrin.gif cia surasiau kas buve per n metu, vienais metais vieni patiekalai, kitais kiti. Bet po teisybei, visad daugiau nei 12 patiekalu suskaiciuojam, pas mus visi megstantys sociai pavalgyti blush2.gif
Atsakyti
barbarise,man prasau karsta tuno pyrago receptuka mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 12 11, 21:37)
barbarise,man prasau karsta tuno pyrago receptuka mirksiukas.gif  4u.gif


2 ind.tuno savose sultyse, 2-3 didesni svogunai, saldyta sloksniuota tesla. Pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna, sukresti tuna su skystimu, iberti druskos, juoduju pipiru pagal skoni ir pasildyti. Galima dar deti ir smulkiai pjaustytu obuoliu kubeliu arba koncervuotu kukuruzu. Iskloti kepimo inda atsildyta tesla, deti tuno mase ir ant virsaus deti juostelem supjaustyta tesla "grotelemis", kepti kol graziai iskils tesla ir pyragas apskrus smile.gif labai skanu valgyti silta su uzspaustomis citrinos sultimis.
Atsakyti
kiek ideju prisigaudziau 4u.gif
QUOTE(dontstop @ 2014 12 11, 14:49)
Pas mus būna 12 patiekalų.
Juos galiu suskirstyti į 3 grupes po 4.
Pirma grupė - pagrindinis karštas patiekalas + priedai. Mūsų atveju: kalmarai+bulvės+daržovių salotos 2 rūšių.
Antra grupė - saldumynai. Mūsų atveju: kūčiukai (su aguonpieniu), kisielius, želė, vaisiai.
Trečia grupė - šalti užkandžiai+priedai. Mūsų atveju: kas nors iš žuvies, kas nors iš pievagrybių, gėrimas, duona  smile.gif

o vaikas valgo kalmarus? siaip jusu labai geras pavyzdys, kaip pritempti tuos 12 patiekalu 4u.gif

QUOTE(barbarise @ 2014 12 11, 21:12)
2 ind.tuno savose sultyse, 2-3 didesni svogunai, saldyta sloksniuota tesla. Pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna, sukresti tuna su skystimu, iberti druskos, juoduju pipiru pagal skoni ir pasildyti. Galima dar deti ir smulkiai pjaustytu obuoliu kubeliu arba koncervuotu kukuruzu. Iskloti kepimo inda atsildyta tesla, deti tuno mase ir ant virsaus deti juostelem supjaustyta tesla "grotelemis", kepti kol graziai iskils tesla ir pyragas apskrus smile.gif labai skanu valgyti silta su uzspaustomis citrinos sultimis.

parasta ir atrodo butu skanu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 12 gruodžio 2014 - 14:21
QUOTE(barbarise @ 2014 12 11, 22:12)
2 ind.tuno savose sultyse, 2-3 didesni svogunai, saldyta sloksniuota tesla. Pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna, sukresti tuna su skystimu, iberti druskos, juoduju pipiru pagal skoni ir pasildyti. Galima dar deti ir smulkiai pjaustytu obuoliu kubeliu arba koncervuotu kukuruzu. Iskloti kepimo inda atsildyta tesla, deti tuno mase ir ant virsaus deti juostelem supjaustyta tesla "grotelemis", kepti kol graziai iskils tesla ir pyragas apskrus smile.gif labai skanu valgyti silta su uzspaustomis citrinos sultimis.


Aciu 4u.gif issisaugosiu
Atsakyti