Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 03, 16:25)
tai jūsų dviejų išlaidos maistui apie 1000 lt. per mėnesį, ar gerai suprantu? Dviems asmenims ar su vaikais?
Jūs taip tvarkingai renkat čekius - jūs ir vyras? Mums tai visaip būna, kartais kokią vieną "pakldytę" pametam, pamenam tik sumą apytikriai ax.gif

Taaaip, sąžininga - saldumynams atskira eilutė 4u.gif

mes dviese smile.gif na taip išeina tiek, su viskuo smile.gif aha, tvarkingai renkam, na gal koks vienas ir buvo paklydęs, bet šiaip surenkam į stalčiuką ir aš suvedu biggrin.gif Vyro nevesdavau, dabar tik pradėjau smile.gif

Saldumynus reikia mažinti, todėl jiems atskira eilutė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 12 02, 21:32)
sakau po Euro įvedimo gal daugiau skaičiuosit, įdomu bus palyginti..  ax.gif

dideliais skaičiavimais neužsiimu,
o po Euro tikrai to nedarysiu,
paprasčiausiai žinau kiek galiu išleisti
kartais paišlaidauju, wink.gif
bet žinau, kad vėliau reikės porą dienelių
parduotuvę aplenkti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 12 02, 21:32)
Va norėjau atgaivint temą, sakau po Euro įvedimo gal daugiau skaičiuosit, įdomu bus palyginti..  ax.gif

man irgi noretusi, kad atgimtu tema, seniau vesdavomes islaidas ir pajamas, bet kelis menesius aptingau, o nuo nauju metu vel planuoju vestis. labai idomu, kaip eurais bus, ar nesipainiosim kainose, kiek pakils maisto kainos 4u.gif

o gal yra aplamai tema, apie taupuma ir visu islaidu vedima, tiesiog idomu, kaip kitos taupo, tarkim rubams/batams, ne tik maisto produktams.. kitoms islaidoms smile.gif

o del maisto, mes 4 asmenu seima, 2 suauge, vienas 6-emetis ir 9 menesiu kudikis, tai bent kol kudikio nebuvo, apie 800lt/men budavo.. dabar 6-metis eina I mokykla, ten jam isperkam pietus, kaip jus tokiu atveju vedate, prie maisto islaidu, ar prie kitu priskiriat?
Atsakyti
Panele morta, smagu bus sulaukti paskaiciavimo. As cekiukus susivedineju i ace money programele. Visa maista i maisto saskaita vedu, bet pvz kiek vaikams darzelyje iseina maistui neskaiciuoju atskirai, o ir saskaitoje neisskirtos sios islaidos, tai vedu prie mokesciu, bet mokykloj, jei yra tiksli suma, tai manau suvedineciau prie maisto islaidu. Yra temu apie taupymus, nuolaidas ir pan. Tik vienos tokios bendros tai ne, isskaidytos.

Man dar labai idomu kiek taupancios mamytes planuoja pinigeliu skirti kuciu/kaledu stalui? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 12 10, 14:05)

Man dar labai idomu kiek taupancios mamytes planuoja pinigeliu skirti kuciu/kaledu stalui?  blush2.gif

Nieko specialiai nei Kūčioms, nei Kalėdoms nepirksiu, išskyrus aguonas, kurių paprastai nevartojam, tad neturim, o Kūčioms reikės. T y nebus kažkokio specialaus prieššventinio apsipirkimo. Kūčioms tradiciškai bus kalmarai - prieš 2 mėn nupirkti, kai buvo nuolaida, Kalėdoms višta - prieš 3 sav pirkau, irgi su nuolaida. Gulės kameroj, lauks dienos X biggrin.gif
Visus kitus patiekalus gaminsiu iš tų produktų, kurių turėsiu tuo metu šaldytuve, spintelėse ir tt.
Kartą per savaitę perkam vaisius ir daržoves savaitei į priekį, pastaruoju metu sakyčiau Fresh markete geriausios kainos/nuolaidos būtent vaisiams ir daržovėms, tai ir šventinei savaitei pirksim manau, kad ten, tuos vaisius ir tas daržoves, kuriems bus nuolaidos.
Pieniškus produktus perkam pieno kioske biggrin.gif , duoną - duonos kioske biggrin.gif , lygiai taip pat pirksim tai savaitei, tuos pačius produktus, tais pačiais kiekiais smile.gif
Ko tikrai vengsiu, tai didelių prekybcentrių ir eilių smile.gif
Bet pas mus rimtų balių nebus mirksiukas.gif Švęsim 4se tik.
Gruodžio mėnesio išlaidos maistui esu tikra bus maždaug tokios pat, kai ir bet kurį kitą mėnesį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 10 gruodžio 2014 - 12:47
QUOTE(airv @ 2014 12 10, 12:05)
Panele morta, smagu bus sulaukti paskaiciavimo.

As cekiukus susivedineju i ace money programele.

Visa maista i maisto saskaita vedu, bet pvz kiek vaikams darzelyje iseina maistui neskaiciuoju atskirai, o ir saskaitoje neisskirtos sios islaidos, tai vedu prie mokesciu, bet mokykloj, jei yra tiksli suma, tai manau suvedineciau prie maisto islaidu. Yra temu apie taupymus, nuolaidas ir pan. Tik vienos tokios bendros tai ne, isskaidytos.

Man dar labai idomu kiek taupancios mamytes planuoja pinigeliu skirti kuciu/kaledu stalui?  blush2.gif

drinks_cheers.gif super, palyginsim 4u.gif

as exeliuka pasidarius, tai patogu, pripratus, dabar pasitobulinau smile.gif

va darzely ir nebudavo iskirta, o mokykloj tik uz maista sumokam, isperkam savaitei, dienai 5,20lt kainuoja:) tai nezinau, gal prie maisto, bet atskira grafa, kad vaiko mokykloje maistas isivesti g.gif dar papildomai idedam uzkandziu (geda, bet sausainiukai ar bandele kokia blush2.gif ), bei nupirkau gertuve, tai isipila vandens is krano, jei ne, labai retai, vyras nuvezdamas vaika, nuperka sulciu (ko labai noriu isvis ismesti is musu perkamu produktu).. tad reiks paciai pasiziureti, ka sveikiau uzkasti ideti vaikui I mokykla, kadangi jis ten buna iki 16 val g.gif

kaledas svesim pas mano tevus, tai viska mama gamins blush2.gif nusivesiu nebent koki tingini padarius.. tai per daug neiseis.. o kucias svesim vieni namie, tad dar ne meniu nesu sugalvojus. man taip pat idomu, ka kitos ruosiasi gaminti/deti ant stalo smile.gif

Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 12 10, 12:46)
Kūčioms tradiciškai bus kalmarai - prieš 2 mėn nupirkti,

Fresh markete geriausios kainos/nuolaidos būtent vaisiams ir daržovėms, tai ir šventinei savaitei pirksim manau, kad ten, tuos vaisius ir tas daržoves, kuriems bus nuolaidos.

Pieniškus produktus perkam pieno kioske  biggrin.gif ,
duoną - duonos kioske  biggrin.gif ,

Ko tikrai vengsiu, tai didelių prekybcentrių ir eilių  smile.gif

na labai netradiciskai sakyciau biggrin.gif

as ir ten karts nuo karto uzvaziuoju, tik pasirinkimas menkas, na darzoviu normaliai ir vaisiu, bet tarkim surio, jogurtu ir pan.. tai jau menkai g.gif

kur tokius rasti, kaune, silainiuose? biggrin.gif nes tarkim turguj, pieno produktai brangesni, nei kokioj norfoj, mesa, darzoves ir duonos produktai pigesni, ypatingai duonos gaminiai smile.gif

drinks_cheers.gif as visada vengiu, vaziuoti stengiames velai vakare, viena karta savaiteje.. pries tai aplankius turgu kuria diena..
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 10, 08:42)
o gal yra aplamai tema, apie taupuma ir visu islaidu vedima, tiesiog idomu, kaip kitos taupo, tarkim rubams/batams, ne tik maisto produktams.. kitoms islaidoms smile.gif

Yra Bendraminciuose "Pataupus namu ukis" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 12 10, 14:45)
Yra Bendraminciuose "Pataupus namu ukis"  4u.gif

aga, skaitineju, ale jau susigyvene tiek turbut, kad nelabai skaiciukais dalinates? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 10, 14:33)
drinks_cheers.gif super, palyginsim 4u.gif

as exeliuka pasidarius, tai patogu, pripratus, dabar pasitobulinau smile.gif

tad reiks paciai pasiziureti, ka sveikiau uzkasti ideti vaikui I mokykla, kadangi jis ten buna iki 16 val g.gif

Bet kad jus ir taip taupiai valgot mano akimis
tik 800 lt 4 asmenims thumbup.gif

Del mokyklinuko uzkandziu-ideciau nuskustu morkyciu,obuoliuku,dar dziovintu vaisiu megstamu su riestais pvz,ar obuoliu surio riekuciu
na mazdaug taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 12 10, 15:43)
Bet kad jus ir taip taupiai valgot mano akimis
tik 800 lt 4 asmenims thumbup.gif

Del mokyklinuko uzkandziu-ideciau nuskustu morkyciu,obuoliuku,dar dziovintu vaisiu megstamu su riestais pvz,ar obuoliu surio riekuciu
na mazdaug taip ax.gif

oi, suklaidinau, trys asmenys, nes ketvirtas asmuo dar tikrai nedaug suvalgo to musiskio maisto 4u.gif na bet po nauju pasimatys, kiek padidejo is tikro, nes jau jau daug ka valgo ir 4 asmuo, aisku kitom porcijom smile.gif

kad is tokiu nieko nemegsta, nemegsta morku, nemegsta dziovintu vaisiu, tik riesutu, kurie nepigus, bet aisku zyyymiai geriau, nei bandeles blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 10, 15:33)

*na labai netradiciskai sakyciau biggrin.gif

**as ir ten karts nuo karto uzvaziuoju, tik pasirinkimas menkas, na darzoviu normaliai ir vaisiu, bet tarkim surio, jogurtu ir pan.. tai jau menkai g.gif

*** kur tokius rasti, kaune, silainiuose? biggrin.gif nes tarkim turguj, pieno produktai brangesni, nei kokioj norfoj, mesa, darzoves ir duonos produktai pigesni, ypatingai duonos gaminiai smile.gif

* Tradiciškai mūsų šeimai, nes kasmet Kūčioms gaminam kalmarus essen.gif

** Perku ten TIK vaisius ir daržoves, viso kito - ne smile.gif (nes kitur pigiau)

*** Nieko nežinau apie Šilainius, nes gyvenu Dainavoj smile.gif Dėl duonos tai pigiausia duona visuose PC vienodai kainuoja (1,19 lt), išskyrus Prismą (ten pigiausia 1,35 lt). Aš specialiai lyginau, beje ne tik duonos, o ir visų mūsų einamų produktų kainas, turiu tokią lentelę kompe smile.gif
Aš perku kioske, nes skaniau mum, nors kaina 2,00 ir 2,10 lt. Savaitei sunaudojam 1 kepalą, tai tiek to tas skirtumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 12 10, 16:08)
pigiausia duona visuose PC vienodai kainuoja (1,19 lt), išskyrus Prismą (ten pigiausia 1,35 lt). Aš specialiai lyginau, beje ne tik duonos, o ir visų mūsų einamų produktų kainas, turiu tokią lentelę kompe  smile.gif 
Aš perku kioske, nes skaniau mum, nors kaina 2,00 ir 2,10 lt. Savaitei sunaudojam 1 kepalą, tai tiek to tas skirtumas smile.gif

bet duona 1,35lt, tai tikrai ne didelis kepalas? nes tarkim turguj didesni kepala duonos as nuperku uz 2lt, bet naudojam labai ilgai, nes tik vyras ja valgo, as sau kartais nusiperku formines grudetos, kuri turguj 1,6lt kepaliukas, toks nei didelis, nei maziukas, kuri irgi pora savaiciu valgau. duona laikom saldytuve. kai jau vyras sako, kad nori sviezios, duona pakepu kubeliais ir padarau namie misraine is keptos duonos, pupu ir surio smile.gif aisku geriau butu puse kepalo pirkti, bet jam labai skanu ta misraine, tai zodziu retais kartais sunaudoju ja sitaip. vaikas duonos nevalgo ax.gif
Atsakyti