Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(airv @ 2014 10 07, 07:37)
Gustika, ruda tai cukranendriu cukru?

taip,tas.
Perkam ir ta 'slapia',ir melasos,ir paprasta ruda.
Man jis daug saldesnis,maziau reikia.

QUOTE(RitaRazi @ 2014 10 07, 08:58)
*dėl kiaušinių - retai mes perkam tuos kaimiškus po 6 lt. už dėžutę, dažniausiai kepiniams imu pigesnius, tad daugiau tų dėžučių - gal kokį net 15 išeina.

**Dėl kruopų - sutinku, pabrango. Bet dar ką matau - kokybė prastėja unsure.gif  unsure.gif Nebeperkam Galintos kruopų, nes amžinai lukštų pilna, vaikai juos iš košės išgrabinėja, veliasi po burną - nekas schmoll.gif o ir ryžių kokybė šiaip sau, tenka suktis ir ieškoti akcijų-atrakcijų. Aš perku ne vien ekologiškas kruopas ir miltus, visaip pasitaiko.

***vat su tom žolelėm savo - tai gerai, prisidžiovini sau ir turi. Aš va pirkau turgelyje iš žolininkų savaitgalį žoleles - liepas, katžoles ir dar tokį mišinuką - tai 15 lt. sumokėjau.

*Mes perkam po 5lt,kiausiniai lb dideli,sakyciau kokie XXL pagal isvaizda biggrin.gif
Bet cia Vilniuj nemaciau tokiu,mes vaziuodami is teviskes,mazutelytej parduotuovej paperkam,kokas 8 dezes ant sykio.Pardavejos mus jau prisimena,kai ateinam pirkt lotuliukas.gif
Jau is bedos,kai reikia perkam tada zuju kokioj maksej,vaikui tokiu stengiuos neduot,tik i kepinius dedu.

**Galintai mes kryziu uzdejom pries kokius du metus,kai naujoj uzdarytoj pakuotej kirmeles radom lotuliukas.gif Grikiuose vyras stiklu rades buvo,pasiskaitykit internete atsiliepimus apie sia firma doh.gif
Nezinau ka is lietuvisku kruopu galima butu dar pirkt?Nordic neblogai atrodo man,bet cia ne musiskos turbut.
Del ryziu-tikrai nelengav rast gerus,kad nesuliptu isvirus,kose nepavirstu.dabar vyras atrades mum tinkamus,bet kaina,jei be akcijos doh.gif Tai va kai jau buna rimi ar iki jiem nuolaidu,tai dezem perkam,poto sandeliuojam.Na ir tikimes,neisims ju is prekybos,kaip pas mus daznai buna-baigais partija ir psio,prekes neberasta. verysad.gif

***o taip,zoliu kainos baisines,o jei dar is bobuciu Vilniuj pirktis.
Mes pvz,kai jau pristingam naminio cesnako,vaziuojam turgelin mazuose meistukuose ir is baobuciu perkam,daug pigiau,ir panasu,kad ju paciu augintas,ne perparduotas.

Jei vazinejates po Lietuva,sestadieniais pasisukiokit po vietinius turgelius,daug ko gero ir zyyymiai pigesnio nei Vilniuj aptiksit.Patariu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 07 spalio 2014 - 10:23
QUOTE(RitaRazi @ 2014 10 07, 07:58)

*įdomu tie kokteiliai bigsmile.gif  - iš ko bandot gamint ir kokia savikaina? Ir kiek kartų per savaitę žadat juos gamint?

**kavos mes irgi po puodelį per dieną - bet ne tą, mažiuką kavos puoduką, bet aš kavą darau į arbatos puoduką, tai reikėtų gal sakyti, kad čia 2 standartiniai kavos puodukai? g.gif

*Planuojame kiekviena diena daryti pusryciams. Tik va, dukra valgo, o sunus net neragavo. Tai maziesiems savaitgali ruosiu dar kazka.
Savikaina nedidele. Pvz pasigaminau pirmadieniu/antradieniui obuoliai, kriauses, rabarbaro lapas, vanduo. Ir su smulkintuvu iki vientisos mases susmulkinti reikia. Gavosi 1,5 ltr tokios konsistencijos kaip jogurtas. Tai mums dviems dienoms uzteko.

**Jei taip skaiciuoti tai ir mes tada kavos du puodelius isgeriame smile.gif

Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 10 07, 11:20)
*Mes perkam po 5lt,kiausiniai lb dideli,sakyciau kokie XXL pagal isvaizda biggrin.gif
Bet cia Vilniuj nemaciau tokiu,mes vaziuodami is teviskes,mazutelytej parduotuovej paperkam,kokas 8 dezes ant sykio.Pardavejos mus jau prisimena,kai ateinam pirkt lotuliukas.gif

***o taip,zoliu kainos baisines,o jei dar is bobuciu Vilniuj pirktis.
Mes pvz,kai jau pristingam naminio cesnako,vaziuojam turgelin mazuose meistukuose ir is baobuciu perkam,daug pigiau,ir panasu,kad ju paciu augintas,ne perparduotas.

Jei vazinejates po Lietuva,sestadieniais pasisukiokit po vietinius turgelius,daug ko gero ir zyyymiai pigesnio nei Vilniuj aptiksit.Patariu 4u.gif

sutinku, Vilnius stipriai "užbrangintas" miestas, aš pati iš Žemaitijos, retai pas tėvukus važiuojam, tai nelabai išeina pasimalt po Lietuvą, bet kai jau važiuojam tai viską - nuo duonos iki obuolių nusiperkam pakeliui, dabar man net patinka - kai važiuoji kažkur Kėdainių-Dotnuvos-Panevežio apylinkėse, žmonės prie vartelių gėrybių prideda ar skelbimus iškabina - tada tai tikrai nusiperkam pigiau, o ir žinom, kad tikrai ne perparduoda lenkiškas slyvas kaip savas prie Jeruzalės IKI'io doh.gif

Dėl tų kokteilių - juos tiesiog vietoj pusryčių geriat? Daugiau nieko nevalgot? Parašykit, kaip sekasi, nes prisibijau, kad vaikui žarnynui gali nebūt gerai, nes jie su termiškai neapdorotomis daržovėmis sunkiai draugauja unsure.gif
Atsakyti
Sveikos.

ar yra tokių,kurios gyvena vienos ir skaičiuoja išlaidas maistui?
Būtų įdomu išgirsti jūsų patirtį, kiek išleidžiate mitybai, nes aš jaučiuosi išleidžianti labai daug (tiesa, nelabai ir taupau/nelabai racionaliai maitinuosi), po to kai paskaičiau jūsų temą. Guodžiuosi tik tuo, kad šeimos išlaidas dalinant iš asmenų skaičiaus rezultatas (lt/asm/mėn) nėra tikslus ir nevisai atitinka realybę, mano suvokimu.
Atsakyti
Aš skaičiuoju du kartus į metus, kad maždaug žinoti smile.gif Įskaičiuoju ir vaišęs svečiams ir pavalgymus kavinėse/restoranuose. Pravalgau ir prageriu apie 400lt/mėn cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2014 12 02, 18:58)
Aš skaičiuoju du kartus į metus, kad maždaug žinoti smile.gif  Įskaičiuoju ir vaišęs svečiams ir pavalgymus kavinėse/restoranuose. Pravalgau ir prageriu apie 400lt/mėn cool.gif

4u.gif aš išleidžiu ženkliai daugiau doh.gif
Tai dabar rašausi išlaidas ir žiūrėsiu, kur ir kiek galiu/noriu "pasispausti/maitintis protingiau".

p.s. akivaizdi vieta taupymui yra "kavos išsinešimui" atsisakymas. Šalia darbo yra vietinė maža kavinukė, kur kas rytą eidama į darbą palieku 4.5 -5.5 lito. Man tarsi koks ritualas ten užeiti, pasiimti kavos ir skaitant el. laiškus ją gerti. Gerai tiek, kad bent šviežiai keptoms bandelėms ten sugebu atsispirti blush2.gif
Bandžiau kavą darytis darbe - neštis pieną Mū ir t.t. , bet ..neprigijo. Reikės vėl bandyti biggrin.gif

Atsakyti
Va norėjau atgaivint temą, sakau po Euro įvedimo gal daugiau skaičiuosit, įdomu bus palyginti.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2014 12 02, 16:58)
Aš skaičiuoju du kartus į metus, kad maždaug žinoti smile.gif  Įskaičiuoju ir vaišęs svečiams ir pavalgymus kavinėse/restoranuose. Pravalgau ir prageriu apie 400lt/mėn cool.gif

Aš irgi iki 400 Lt, bet kavinėse nevalgau/negeriu (t. y. labai retai) - pietus nešuosi iš namų (tik retkarčiais perku ką nors gatavo) - labai daug išleidžiu vaisiams. Kt. dalykams taupau - jei pirkčiau viską, ko noriu - suma būtų gerokai didesnė.
Atsakyti
Rugsėjo išlaidos maistui (mano vienos):

saldumynai 53,53
maistas 290,99
kavinės 161,07
alkoholis 51,75
Iš viso: 557,34 Lt

Spalio:

saldumynai 81,23
maistas 319,185
kavinės 30,97
alkoholis 37,98
Iš viso: 469,37 Lt

Lapkričio:

saldumynai 50,75
maistas 361,76
kavinės 31,00
alkoholis 13,99
Iš viso: 457,50 Lt

Vyro lapkričio mėnesio maisto išlaidos: 540,34. Alkoholio nepirko, į kavines nėjo, saldumynų - minimaliai, pietus nešėsi į darbą iš namų smile.gif Čia tik man reikia pataupyt ant tų dalykų doh.gif Praktiškai viską pirkom, vieną savaitgalį buvom svečiuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Digse: 03 gruodžio 2014 - 13:17
QUOTE(Malena @ 2014 12 02, 17:58)

labai mazai bigsmile.gif kaip jus taip sugebat, papasakokit...

as, gyvendama su tevais, isleidziu maistui kaip minimum 300 Lt per men, cia tik dienos pietums. Jeigu priskaiciuoti pasizmonejimus, dar 100 Lt drasiai reikia prideti.
Papildyta:
O vaikui mokykloje maistas dar iseina 100 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 12 03, 14:15)
Vyro lapkričio mėnesio maisto išlaidos: 540,34. Alkoholio nepirko, į kavines nėjo, saldumynų - minimaliai, pietus nešėsi į darbą iš namų smile.gif Čia tik man reikia pataupyt ant tų dalykų doh.gif Praktiškai viską pirkom, vieną savaitgalį buvom svečiuose.

tai jūsų dviejų išlaidos maistui apie 1000 lt. per mėnesį, ar gerai suprantu? Dviems asmenims ar su vaikais?
Jūs taip tvarkingai renkat čekius - jūs ir vyras? Mums tai visaip būna, kartais kokią vieną "pakldytę" pametam, pamenam tik sumą apytikriai ax.gif

Taaaip, sąžininga - saldumynams atskira eilutė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2014 12 03, 14:38)
labai mazai  bigsmile.gif  kaip jus taip sugebat, papasakokit...

as, gyvendama su tevais, isleidziu maistui kaip minimum 300 Lt per men, cia tik dienos pietums. Jeigu priskaiciuoti pasizmonejimus, dar 100 Lt drasiai reikia prideti.
Papildyta:
O vaikui mokykloje maistas dar iseina 100 Lt.

Čia skaičiuota gan seniai jau, dabar vėl reikėtų paskaičiuoti. Kavinėse/restoranuose ne visada aš moku, tai taip ir gaunasi biggrin.gif
Atsakyti