Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

As nesistebiu Airv meniu, nes mb irgi ne mesinis, gyvas butu vien miltiniais patiekalais ir saldumynais doh.gif jam mesa ne maistas, kaip keistai beskambetu...as atvirksciai, megstu mesa ir ja valgau uz du smile.gif taigi siuo atzvilgiu nesusitaupo, bet jei as buciau kaip mb, tikiu, kad islaidos butu mazesnes nei dabar
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 10 03, 12:30)
O siaip meniu stengiuosi vis parasyti sioje temoje:
http://www.supermama...;#entry67530835

QUOTE(airv @ 2014 10 03, 13:32)
deriname produktus, maitinames sveikai, organizmo nealiname.

dar sugrįžau paskaityt temą ir įlindau meniu jūsų pažiūrėt smalsumo vedama, nes man pataupyti ant maisto reikia tai sakau gal ką pasimokysiu kaip skanius pigius meniu sudaryt, ir, nu ir ką, mano nuomone ta antra citata kad derinate produktus ir maitinatės sveikai nelabai teisinga iš to ką matau "meniu" rolleyes.gif ax.gif
visą dieną tik briuselio kopūstų ar svogūnų sriuba, pieniška sriuba? taupymo atžvilgiu,taip, bet derinimo ir sveikumo - ginčytina rolleyes.gif
Atsakyti
Airv, paziurejau as jusu meniu.... Musu seima kojas uzverstu labai greitai nuo tokio meniu ax.gif MB ir mano darbai yra fiziniai, maze irgi labai judri. Laisvalaikis musu irgi fiziskai labai aktyvus. Sriubos - tai ne pietus.... Tai gali buti tik priedas prie pietu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 10 04, 09:42)
Airv, paziurejau as jusu meniu.... Musu seima kojas uzverstu labai greitai nuo tokio meniu ax.gif MB ir mano darbai yra fiziniai, maze irgi labai judri. Laisvalaikis musu irgi fiziskai labai aktyvus. Sriubos - tai ne pietus.... Tai gali buti tik priedas prie pietu biggrin.gif

Jums priedas, mums normalus maistas smile.gif
Atsakyti
o darbe nepietaujat? ar irgi tie patys užkandžiai ir daržovės?
nepykit, kad smalsauju, tiesiog keista, kaip taip įmanoma rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 04 spalio 2014 - 13:07
QUOTE(Monmorensi @ 2014 10 04, 13:07)
o darbe nepietaujat? ar irgi tie patys užkandžiai ir daržovės?
nepykit, kad smalsauju, tiesiog keista, kaip taip įmanoma  rolleyes.gif

Darbe pietaujame atsinestu maistu is namu ty valgome tai, ka valgeme vakarienei. Valgome ne tik darzoves, galite paskaityti meniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 04 spalio 2014 - 17:35
Airv, o kas pas jus būna pusryčiams? Ar geriate kavą? Kokią arbatą dažniausiai perkate?

Aš mėsą valgau kokius 2-4 kartus per mėnesį. Namie niekada nebūna mėsos, tik kavinėse-restoranuose. Ten žmonės moka ją paruošti, tai užsisakau su mintim "reikia". Be jos aš skraidau, daug vaikštau pėsčiomis. Po mėsos sėdžiu. Virškinu biggrin.gif Na netinka ji mano organizmui. Visada taip buvo.

Atsakyti
Airv, jūs šauniai sukatės 4u.gif

Parašysiu ir aš apie savo išlaidas maistui. Jos pas mus visai visai kitokios, nei pas airv.
Pradėkim nuo to, kad turim tik labai ir labai menką daržiuką, tad esmės jis nesudaro, tik prieskoniai, kelios daržovės ir tik uogos vasarą. Kaimo ir giminaičių neturim, tad tvarkos dėlei sakykim, kad viską perkam. Esame 5 žmonės - 2 suaugę ir 3 vaikai.

Maistui išleidžiu tarp 1000 ir 1200 lt. Bet tai čia tas maistas, kuris valgomas namie ir dedamas dukrai į priešpiečių dėžutę mokyklai. Reiktų dar pasakyti, kad duodu jai kasdien po 5 lt. į mokyklą pavalgyti, tad dar +- 100 lt. Aš esu dekrete, tad mieste valgyti netenka, gaminu šiokius tokius pietus sau ir dukrai, mano vyrui pietūs darbe apmokami, tad irgi atkrenta. Kiti 2 vaikai pavalgo darželyje.

Tad šitaip - didžioji dalis pinigų išeina savaitgaliams, kada visi namie.
Mėsą valgome - dažniausiai perku kiaulieną ir jautieną, ją parduotuvėje sumalu ir iš jos gaminu kotletukus, frikadeles, dar kažką. Taip pat vištiena. Mėsą valgome dažnokai - 3-4 kartus per savaitę, išskirtinai pietums. Žuvis - retai blush2.gif tik kokius 2- kartus per mėnesį. Ji - brangi, o ir nelabai vaikai ją valgo. Mėsai - kokie +-300 lt., dar kartais nuperkame jokių E dešrelių smile.gif jei tai irgi laikyti mėsa tongue.gif .

Daržovės - išskirtinai tik sezoninės. Čia tai jau mano principas - jokių šviežių agurkų ir pomidorų sausio - vasario mėnesiais. Net ir ant šventinio stalo. Daržovėms ir vaisiams išleidžiu per mėnesį apie 200-250 lt., žiemą - ir daugiau. Žiemą perkam ir šaldytų daržovių. Perkam daug obuolių.

Duona ir duonos gaminiai - apie 150 lt. Pirktinių pyragų praktiškai neperkame. Kartais iš raugo duoną kepu pati, bet ji labiau kaip desertas, nes ne nuolat.

Kruopos ir miltai - valgom rytais ir kartais vakarais košes, vaikai mielai kerta. Šitoj vietoj aš labai žiūriu akcijas, visada turim įvairių rūšių miltų, nes vaikai ypač mėgsta visokius blynus-blynelius, na, kaip ir jų mama blush2.gif tad čia jau irgi kokie 100 lt. nusėda. Valgom nemažai makaronų blush2.gif

Bakalėja - aliejus, cukrus, druska, prieskoniai, tuno ir kitokie konservai - koks sakyčiau 50-80 lt g.gif, bet būna mėnesių, kada išvis neišleidžiam nė lito ax.gif

Kiaušiniai - va šitų tai daaaaaaug pas mus išeina, nes savaitgalio rytas - omleto metas biggrin.gif, o dar kur pyragai, keksiukai, kepiniai.. sakyčiau, koks 60 lt. per mėnesį. O kartais visai nedaug, bet šiuo metų laiku - daug, nes yra iš ko kepti saldžius ir nesaldžius kepinius. Bet esu paskaičiavusi, kad tai santykinai nebrangu, nes sotu ir mūsų šeimai sotesni pusryčiai pasiteisina, tada nereikia jokių pakramtukų-pagraužtukų-maistinių šlamštukų.

Pieno produktai - jie pas mus sudaro labai didelę raciono dalį. Nors neperkame varškės sūrelių ir saldžių jogurtukų, varškyčių (neduodame jų vaikams specialiai, o ir jie nelabai mėgsta, gal dėl to, kad nepratę smile.gif ) - vis tiek susidaro kokie 300 lt, nes pienas ir kefyras upeliu teka, sviestas irgi kažkaip greitai sunaudojamas. Plius - perkame tikrai nepigų sūrį - čia jau mūsų šeimos principas, kad nebūtų jokių konservantų, kitokio maistinio nesusipratimo).

Gėrimai - perkame kavą, arbatą, labai retai - sultys, gazuotas ir negazuotas min. vanduo, niekada - gazuoti gaivieji gėrimai. Alkoholiniai gėrimai - praktiškai niekada, tad esmės jokios nesudaro. Tad apie 50 lt.

Saldumynai - saldainiai pas mus tik sekmadienį ir tik mažais kiekiais. Tad, sakyčiau kokie 20-30 lt. per mėnesį. O ir gauna vaikai ir krikštatėvių ir šiaip draugų. Mes su vyru - ne smaližiai, o aš net nelabai mėgstu šokoladinius gaminius. Vasarą ledai - o šia tai jau ir atskira eilutė būna, bet tiek to, dabar pamirškim, į atostogų biudžetą teeina, kad statistikos negadintų lotuliukas.gif

Nenumatytos išlaidos -tokių, prisipažinsiu, būna, bet stengiuosi atsispirti pagundai blush2.gif Jei būna gera akcija, visada nusiperku į priekį aliejaus, kruopų, miltų. Žodžiu - visada naudojuosi akcijomis ir seku nuolaidas svarbiausiems produktams - gyvename netoli visų didelių prekybcentrių ir susižiūriu, ka ir kur šią savaitę galiu pigiau nusipirkti.

čekius visada renku, anksčiau surašinėdavom į exel'inę lentelę, dabar jau kažkaip intuityviai susikaičiuojam ir iš balanso neišlipam.
Esame buvę ir už 600 lt. pragyvenę, kai pilnas šaldytuvas ir spintelės, o esam ir už 1500 "prabaliavoję" mėnesį, kai reikėdavo mažiukams leliams visokias tyreles-marmalynes nupirkt doh.gif , bet čia jau tokie ekstremumai, čia imu vidutinį mėnesį, kai nei tuščia, nei perteklius, kai visi jau tą patį valgom.
Užkandžiavimą ir saldumynų kapojimą išgujom jau labai ir labai seniai, va čia ir yra didysis skirtumas nuo airv biggrin.gif nes paskaičiavome, kad geras gabalėlis mėsos ar geras sotus naminis kepinys yra 30-40 procentų pigesnis už pirktinius kalorinius "tuštukus". Ir dar - pastebėjome, kad griebiamės tų tuštukų tada, kai mums elementariai trūksta normalaus, gero ir "šventiškesnio" maisto - tada kepam apkepus, pyragus, pasidarom kažką skanaus, bet namie ir ne iš "popieriukų".

Nežinau, ne pavyzdinis mūsų tas išlaidų sąrašas, bet jis toks, sakyčiau, per daug metų susigulėjęs ir mūsų šeimos poreikiams subalansuotas - nesam nei vegetarai, nei super sveikuoliai, bet maistinę vertę ir kokybę sekam. Taupom, bet ne badmiriaujam, nes "nutrūkimas" nuo grandinės dar brangesnis. Aš su jumis, taupančios mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 06 spalio 2014 - 09:49
QUOTE(Malena @ 2014 10 05, 18:19)
Airv, o kas pas jus būna pusryčiams? Ar geriate kavą? Kokią arbatą dažniausiai perkate?

Aš mėsą valgau kokius 2-4 kartus per mėnesį. Namie niekada nebūna mėsos, tik kavinėse-restoranuose. Ten žmonės moka ją paruošti, tai užsisakau su mintim "reikia". Be jos aš skraidau, daug vaikštau pėsčiomis. Po mėsos sėdžiu. Virškinu biggrin.gif Na netinka ji mano organizmui. Visada taip buvo.

Iki siandienos vyras pusryciaudavo darbe, kiek zinau kava ir koks skanestas. Vaikai, darbo dienomis, pusryciauja darzelyje. As nepusryciauju, vandens stikline tik ipratusi isgerti ryte. Bet nuo siandienos startuojama su zaliuju kokteiliu pusryciais smile.gif Savaites pabaigoje bus matyti kaip seksis.

Kava geriame, bet ne daugiau nei viena puodeli per diena. Arbata, siuo metu, ciobreliu labai pamege - darze dar turime, ir prisidziovinome ziemai siek tiek (visai ziemai neuzteks, bet vis sis tas). O perkame zalia, sveriama arbata, tiesiog paprasta, dziovintais lapeliais.

Del mesos labai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 10 06, 10:45)

*Kiaušiniai - va šitų tai daaaaaaug pas mus išeina, nes savaitgalio rytas - omleto metas biggrin.gif, o dar kur pyragai, keksiukai, kepiniai.. sakyčiau, koks 60 lt. per mėnesį. O kartais visai nedaug, bet šiuo metų laiku - daug, nes yra iš ko kepti saldžius ir nesaldžius kepinius. Bet esu paskaičiavusi, kad tai santykinai nebrangu, nes sotu ir mūsų šeimai sotesni pusryčiai pasiteisina, tada nereikia jokių pakramtukų-pagraužtukų-maistinių šlamštukų.

**Pieno produktai - jie pas mus sudaro labai didelę raciono dalį. Nors neperkame varškės sūrelių ir saldžių jogurtukų, varškyčių (neduodame jų vaikams specialiai, o ir jie nelabai mėgsta, gal dėl to, kad nepratę smile.gif ) - vis tiek susidaro kokie 300 lt, nes pienas ir kefyras upeliu teka, sviestas irgi kažkaip greitai sunaudojamas. Plius - perkame tikrai nepigų sūrį - čia jau mūsų šeimos principas, kad nebūtų jokių konservantų, kitokio maistinio nesusipratimo).

*Is akies primetus,per menesi suvalgot 10 dezuciu kiausiniu?Ar klystu as? blush2.gif
Mes,budami tryse tiek suvartojam-vyras kepa varskes apkepa,kur daug kiausiniu eina,rytasi valgo kiausinius kasdien.

**Cia pas mus didzioji dalis pinigu,skirtu maistui ir nueina.Perkam daug varskes,pienas kosem,mano kavai,kefyras,sviesto nemazai suvartojam,ypac kai atsala oras,vaikui jogurtas.

Dar ir cukrus nemazai pinigo suryja,perkam ruda.
Na ir kruopos labia pabrango,akyse tiesiog,kalbu apie vokiskas,is sveiku produktu doh.gif kainos jau ima kandziotis doh.gif
Atsakyti
Gustika, ruda tai cukranendriu cukru?
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 10 06, 22:44)
*Is akies primetus,per menesi suvalgot 10 dezuciu kiausiniu?Ar klystu as? blush2.gif
Mes,budami tryse tiek suvartojam-vyras kepa varskes apkepa,kur daug kiausiniu eina,rytasi valgo kiausinius kasdien.

**Cia pas mus didzioji dalis pinigu,skirtu maistui ir nueina.Perkam daug varskes,pienas kosem,mano kavai,kefyras,sviesto nemazai suvartojam,ypac kai atsala oras,vaikui jogurtas.

Dar ir cukrus nemazai pinigo suryja,perkam ruda.
Na ir kruopos labia pabrango,akyse tiesiog,kalbu apie vokiskas,is sveiku produktu doh.gif kainos jau ima kandziotis doh.gif

dėl kiaušinių - retai mes perkam tuos kaimiškus po 6 lt. už dėžutę, dažniausiai kepiniams imu pigesnius, tad daugiau tų dėžučių - gal kokį net 15 išeina.

Dėl kruopų - sutinku, pabrango. Bet dar ką matau - kokybė prastėja unsure.gif unsure.gif Nebeperkam Galintos kruopų, nes amžinai lukštų pilna, vaikai juos iš košės išgrabinėja, veliasi po burną - nekas schmoll.gif o ir ryžių kokybė šiaip sau, tenka suktis ir ieškoti akcijų-atrakcijų. Aš perku ne vien ekologiškas kruopas ir miltus, visaip pasitaiko.
Cukrų naudojame ir rudą, ir paprastą, ir muskovado, bet tie visi spalvoti dažniausiai - tik į kavą ir kepiniams puošti ar skoniui suteikti, o šiaip gaminimui ir paprastiems kepiniams, kaip blynai ar apkepas, - naudojam baltą.

Taip, rudas cukrus - paprastai būna cukranendrių cukrus, nerafinuotas, būna ir toks šlapias, su melasa dar. Visokiausių jų dabar - pagal norą ir kišenę. Bet oi nepigūs jie, jei pagaunu akciją, perku, jei ne - susilaikau.
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2014 10 06, 15:29)
As nepusryciauju, vandens stikline tik ipratusi isgerti ryte. Bet nuo siandienos startuojama su zaliuju kokteiliu pusryciais smile.gif Savaites pabaigoje bus matyti kaip seksis.

Kava geriame, bet ne daugiau nei viena puodeli per diena.

įdomu tie kokteiliai bigsmile.gif - iš ko bandot gamint ir kokia savikaina? Ir kiek kartų per savaitę žadat juos gamint?

kavos mes irgi po puodelį per dieną - bet ne tą, mažiuką kavos puoduką, bet aš kavą darau į arbatos puoduką, tai reikėtų gal sakyti, kad čia 2 standartiniai kavos puodukai? g.gif

vat su tom žolelėm savo - tai gerai, prisidžiovini sau ir turi. Aš va pirkau turgelyje iš žolininkų savaitgalį žoleles - liepas, katžoles ir dar tokį mišinuką - tai 15 lt. sumokėjau. Nepigu, manau. Bet kai buvau nusipirkus Švenčionėlių liepžiedžius iš vaistinės - tai į dulkes viskas sumalta, užsiplikė į kažkokią košę - nepatiko, nors irgi nepigiai buvo. Tai vat ir sumokėjau 2 kartus doh.gif nes vis tik maistas - ir vaistas, juolab vaikams, o maniškiai jau pradėjo "sezoną" smile.gif
Atsakyti