Sveikos
QUOTE(grange @ 2014 07 14, 22:31)
vis dar kovoju su maisto išmetimu. čia dar nepasikeitė labai

nu bet nežinau kaip suktis. nes ir tuo atveju perku brangiau bet gaunas taip kad neišmetu, sakykim toks sviestas. būna momentas kad noriu ant ko nors, bet daugiau man jo tris savaites gali nebūt, maniškis nevalgo visai sviesto, tai taip gaunas kad pradarau indelį, stovi, oksiduojas, geltonuoja,daugiau nebemalonu ir išmetu

tai daar moku daugiau ir perku tuos mažuliukus kur vienu kartu sunaudoju. gaunasi daug brangiau pirkt, bet nieko neišmetu lauk,tai realiai turbūt tas pats
kitas dalykas koks vištienos kumpelis pvz. pakelis 10 riekučių. vieną dieną į darbą pasiimu 3 su salotom, kitą dieną 3, dar kokią riekutę grįžus suvalgau, o daugiau 2-3 voliojas aišku apglinta ir lauk, taip per savaitę du kartai, dar savaitė žėk jau ir pakutis išmestas.
bet nežinau kaip išspręst šitą problemą. maniškis ne visada valgo tai ką aš pradarau,tai nepadeda pabaigt ir taip gaunas.
paskutines dvi savaites pastoviai ėmiau maistą iš namų, tai praktiškai salotos 2 savaites pietum buvo, tik kartą turėjau iš likučių vakarienės. tai dabar jau salotos nusibodo
užkandom darbe nusinešu riešutų mišinio, keli riešutukai per dieną ir gerai, ir tam kartui numarina norą.
ryžių trapučius pamėgau labiau, nereikia ssausainių kokių.
As irgi nevisada perku didziausias pakuotes, nes nespejame sunaudoti. Tai renkuosi optimalu varianta, bet praktiskai nieko netenka ismesti. Grietines perku maziausia pakeli, nes naudojame labai mazai.
Mes salotu daug suvalgome, ypac as. Kai karsta, jos labai tinka pietums. As prie ju isimetu keleta skilteliu pomidoro, virta kiausa, kumio griezineli salia. Arba salotos+keli makaronai+pomidorai. Arba salotos+miltuose apkeptos sardines. Salotos+marinuoti anciuviai. Salotos+kepta salta zuvis. Bagetes kriauksle prie viso to.
Per 8m. pastebejau, kad salotu kaina kito maziausiai (+10cnt per visa ta laikotarpi). Tuo tarpu 2006m. bagete pirkdavau po 0.75, o dabar po 0.90-1.00.
As darau croque monsieur su kumpiu ir.... salotu bliudas

prie viso to. I darba irgi daznai tokius pietus nesuosi. Aplamai mes abu nesames laukneselius, nes pietauti "lauke" labai brangu. Man pietus kainuoa 10.30, o vyras be kokiu 13 pinigu nepavalgo. Tai vyras "lauke" valgo dazniausiai penktadieniais, o as - 1x per menesi.
Dar del sviesto prisiminiau. Paieskok internete Barnard cuisine blogo, ten yra labai skanus poru pyragas su labai puikiu teslos receptu. I ta tesla dedasi sviestas

As ta teslos recepta dabar daug kur naudoju (visokimes quiche'ams), daznai uzsaldau, kai reikia - atsisaldau. Svarbiausia ji ipakuoti taip, kad jis nesioksiduotu.
QUOTE(Malena @ 2014 07 15, 17:26)
5. Kasdien bandau sutilpti į dienai skirtą sumą.
6. Pradėjau rašytis savo mėgstamus PIGIUS patiekalus į knygutę, planuoju peržiūrėti kai trūks idėjų.
9. Niekada netaupau kokybės sąskaita
As savaitini biudzeta turiu. Kartais islipu is ribu, bet kontrolei man labiausiai tinkantis variantas is visu bandytu.
Man irgi butu idomu tavo pigiu patiekalu idejos
Del kokybes - tai pastebejau, kad ne visada geriausia kokybe kainuoja brangiausiai. Bet kad atsirinkti, reikia pirkti, bandyti ir lyginti.
QUOTE(malinkaja18 @ 2014 07 16, 09:42)
Aplekiu visus prekybcentrius: pagrinde motule Maxima, iki, turgelis, kartais rimi.
Malinkaja, kaip speji?

As daugiau kaip 1-o prekybcentrio per savaitgali niekaip neaplekiu. Dar stengiuosi i turgu nulekti, bet ne visada gaunasi. Ir labai pavydziu toms, kurios kazkaip sugeba susidelioti viska taip, kad suspeja visur
Ar pas tave "tradicines" darbo valandos, ar koks pamaininis darbas?
Uzbegant uz akiu - nespeju ne todel, kad vyras nepadeda (padeda, ir daug). Tiesiog be darbo 5d./sav., yra vaiku uzsiemimai (savaitgli irgi), namu tvarkymai, skalbimai, lyginimai, valgio darymai, pusvalandukas sau, pusvalandukas mezginiui, knyga pries miega ir pan. Kuri laika tikejau, kad teisingai susiplanavus, viska galima suspeti. Dabar manau, kad tai ne tiesa

Dienos neistempsi