Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Labas visoms. Oj čia mane kas prisiminė... 4u.gif milaaa 4u.gif
Šiaip nežinau ką čia vėl rašyti? Tas pats per tą pati...Visa krūva temų yra šia tema - "n"- senų itt bet juk patarimai nesensta....

Dažniausiai parašote savo situaciją,kaip valgote itt o poto jau nenorite, kad žmonės iš šalies kritikuoti jūsų valgymo įpročius ar dar kažką....šiaip tesiog rašykite iš lempos patarimų kaip sutaupyti biggrin.gif

Pas mane tai laiko nėra amžinai,išlaidos auga blush2.gif maistas brangsta doh.gif
Paskaitau taupančių dienos meniu ir tesiog suvokiu kad maniškiai valgantys(palyginus su kitais vyrais kuriems užtenka vakarienei sriubos ar apkepo varškės biggrin.gif ) ir deja nieko nepakeisiu. Veliau pabandysiu parašyti ką nors įdomaus, kai mintys sugaudysiu...Db darbe tai nelabai išeina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2014 07 15, 06:45)
Grange, o nebandei sviesto saldyti? Nusiperki ta dideli pakeli, sast i keturias dalis. Viena dalis lieka saldytuve, trys keliauja i saldikli.

thumbup.gif patarimas. Kodėl man į galvą neatėjo? Mes šaldiklyje dažnai turim sviesto, kurio nusiperkam už gerą kainą, ir laikom kepiniams, nes ne ypatingai patys vartojam. Reiktų tuos pakelius dar pasmulkint drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 14, 23:31)

vis dar kovoju su maisto išmetimu. čia dar nepasikeitė labai  cool.gif  nu bet nežinau kaip suktis.

Nežinau, ar padės ... aš kasryt skiriu 2 minutes ir peržiūriu šaldytuvo turinį, būtent greit gendančius dalykus: pieniškus, vaisius, daržoves, visokias pradarytas pakuotes ir pan. Matau, kad kažkas jau nuvytę, sudžiuvę, ar galiojimas prie pabaigos, ar pradaryta daugiau nei parą - vadinasi tas produktas bus suvartotas šiandien, nuo jo ir "šoku" planuodama dienos valgius. Tiesa, čia yra du niuansai:
tiek man, tiek vyrui tas pats, ką valgyti
moku bet ką perdirbti į mums tinkamą maistą biggrin.gif

Į išlaidų temą - birželį turbūt pirmą kartą gyvenime turėjom 0 alkoholiui blush2.gif biggrin.gif Kažin kiek mėnesių pavyks prasilaikyti ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Praėjusį mėnesį pabandžiau surinkti visus čekius ir viską paskaičiuoti netaupant, tai kur dingsta pinigai.. Ir vos neiškritau iš klumpiu pamačius skaičius 1500lt gyvenant dviese..
Aišku paskui pradėjau galvoti.. kad tikrai dažnai man taip būną, kad perku nepigu ekologišką jogurtą ir išmetu net neatidarius nes jau galiojimas baigėsi seniausiai.. einų į pardę kiekvieną dieną ir prisiperku ko man tikrai nereikia..
o nors turiu kamerą nemažą ten šaldosi tik ledukai.. doh.gif
Tai paskui galvoju, uždirbam normaliai bet gyvenam nuo algos iki algos ir tariau sau griežtą stop!
Nuo liepos 8 pradėjau taupyti. Susidariau savaitės meniu. Susirašiau reikalingų produktų sąrašą nu ir nerealiai gerai viskas! Net nustebau iš kur tiek pinigų piniginėje turiu biggrin.gif
Aišku ko ko neišėjo įgyvendint tai vieną kartą į savaitę eiti apsipirkti.. Na bet su šitu reikalu dar padirbėsiu smile.gif

Ir dar susiskaičiuoju patiekalų savikainas... Nu tikrai šaunu kaip kartais pavyksta pigiai ir svarbiausia sveikai prasisukti.

Mano tikslas išlaidas maistui sumažinti bent iki 800.. o už likusius rugsėjį pirkti bilietus kelionėn smile.gif

Atsakyti

Mano taupymo būdai:

1. Dontstop jau paminėtas-šaldytuvo patikrinimas. Gaminimas panaudojant produktus, kurie greit pradės gesti.
2. Seku akcijas, per jas užsiperku daugiau. Ryžiai, kruopos, makaronai, košės, kava, pomidorų padažas...
3. Sandėliuoju per akcijas pirktus ilgai "grojančius" produktus. Pradedu naudoti nuo to, kuris trumpiausiai galioja.
4. Padažus gaminu pati iš natūralaus jogurto, česnako ir pan. Pirktinių turiu tik 2-3.
4. Vazonėliuose auginu svogūnų laiškus, salotas, krapus. Smulkmena, bet parduotuvėse kainuoja nemažai.
5. Kasdien bandau sutilpti į dienai skirtą sumą.
6. Pradėjau rašytis savo mėgstamus PIGIUS patiekalus į knygutę, planuoju peržiūrėti kai trūks idėjų.
7. Vasarą dažnai su savimi turiu buteliuką vandens, nereikia pirkit.
8. Jei tenka pavalgyti kavinėje, dažnai užsisakau tik patiekalą, gėrimams ten didžiausi ankainiai.
9. Niekada netaupau kokybės sąskaita thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(malinkaja18 @ 2014 07 15, 15:06)
Labas visoms. Oj čia mane kas prisiminė... 4u.gif milaaa  4u.gif

4u.gif na, matai, buvai vienintele tuo metu tokia, be galo jauna dar, bet protingai taupi ir argumentuota smile.gif tik tu ir dar Dontstop, visada pagrisdavo savo rasinius. jei mes rasydavom neimanoma, tai tu teigdavai priesingai ir pagrisdavai biggrin.gif tas ir patiko 4u.gif

QUOTE(dontstop @ 2014 07 15, 18:01)
Į išlaidų temą - birželį turbūt pirmą kartą gyvenime turėjom 0 alkoholiui  blush2.gif  biggrin.gif  Kažin kiek mėnesių pavyks prasilaikyti  ax.gif  rolleyes.gif

ir kazi kokia gi to priezastis? dar taupymas, ar...? mums jau sveikinimus ruost mirksiukas.gif

beje, irgi bandziau skaityti ta taupanciuju dienos meniu, ten merginos ir nuotrauku prideje smile.gif man neprigijo, nera taupu, nera sveika... ten neretas svecias desreles, pirktine misraine, alus su keptom duonom/traskuciais(berods, pas viena kartojasi bent karta i savaite) doh.gif

Malena, pasidalinkit knygeles idejomis, gal ir mums naudinga bus prisiminti pamirstus, isbandyti naujus patiekalus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 15 liepos 2014 - 21:02
QUOTE(milaaa @ 2014 07 15, 20:50)
4u.gif na, matai, buvai vienintele tuo metu tokia, be galo jauna dar, bet protingai taupi ir argumentuota smile.gif tik tu ir dar Dontstop, visada pagrisdavo savo rasinius. jei mes rasydavom neimanoma, tai tu teigdavai priesingai ir pagrisdavai biggrin.gif tas ir patiko 4u.gif

4u.gif aciu,as ir dabar dar nesena lotuliukas.gif kiek cia 24 bus man... Na nuo to laiko niekas nepasikeite blush2.gif , isskyrus maisto kainas doh.gif
tai db pas mane vidurkis iki 700lt kazkur arti yra...Dar mama pilnai maistu aprupinu.
Va dar prisiminiau...tada gi as dar mokiausi ir buvo daug komentaru kad laisvo laiko yra gaminimui - dabar dirbu tai nepasakyciau kad labai kas ir pasikeite - iprociai liko tokie patys... ax.gif

Mano taupymas beveik liko toks pats...
- Gaminu dabar max 2 dienoms. Man laiko susitaupo kazkiek.
- Valgymas liko toks pats, kiekvienam atskirai yra gaminama: ryte-pusryciai, vakare - vakariene, veliau dar naktipieciams vyras valgo kazka karsto. Yra patiekalu kuriuos valgom visi kartu,dazniausiai per savaitgali- pizza,idarytas bulves,blynelius,vaflius su uogienemis itt.
- Apsipirkimas dabar dazniausiai buna arba vakare jai negaminu nieko vakarienei arba savaitgali. Aplekiu visus prekybcentrius: pagrinde motule Maxima, iki, turgelis, kartais rimi. Norfa pilnai isbrokijau - mano kojos ten nebus daugiau. schmoll.gif Susiperku ko man reikia daugmaz savaitej.
- Per akcijas perku visus ilgo galiojimo produktus.
- Labai daug ka saldau is produktu:suris,sviestas,mesa,krapai,uogos.
- Gaminti, gaminti ir dar karta gaminti wub.gif
- Prieskoniai auga vazuonose

Atsakyti
Sveikos, prisijungsiu ir aš 4u.gif visada paskaitau kitų patarimus ir mintis. Mes dviese isleidžiam iki 600lt, iskaitant alko ir +/- kavines, be vyro pietu darbe, nors dabar daznai nešasi iš namų tai iskaičiuota irgi. Reikėtų rimčiau rašytis, nes dažnai iš didesnių čekių neišimdavau iš sumos buities priemonių. Dėl dažno ėjimo į parduotuvę - man labiau pasiteisino eiti dažnai, nes jei užsipirkdavom ilgesniam laikui tai ir daugiau suvalgydavom iš karto, ir daugiau sugesdavo maisto. Dabar maisto beveik visai nebeišmetam, nes ir gaminti stengiuosi mažesniais kiekiais. Kompe kaupiu receptus, vis peržiūriu kai reikia minčių, kai kurių savikainos paskaičiuotos. Patiekalų kainas lyginu su gatavų pusfabrikačių arba kavinės kaina pavalgyt tą patiekalą. Labai gaila kad neturiu didelio šaldiklio, nes tuomet daug daugiau galėčiau prišaldyti savo gaminių. smile.gif
Dar visuomet peržiūriu akcijų leidinukus skirtingose parduotuvėse, kur kam akcija, dažnai pagal tai ir pasiplanuoju meniu arba užsiperku produktų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute320: 16 liepos 2014 - 11:17
QUOTE(malinkaja18 @ 2014 07 16, 09:42)
Norfa pilnai isbrokijau - mano kojos ten nebus daugiau. schmoll.gif

O kodėl Norfa nepatinka? Man ten bazinė apsipirkimo vieta, perkam mėsą, kruopas ir daugumą kitų produktų. Maxima ir IKI tik dėl įvairovės/akcijų aplankau g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 07 15, 17:01)
Į išlaidų temą - birželį turbūt pirmą kartą gyvenime turėjom 0 alkoholiui  blush2.gif  biggrin.gif  Kažin kiek mėnesių pavyks prasilaikyti  ax.gif  rolleyes.gif

thumbup.gif su tuo nuliuku ir sveikinu! pas mus kaip tik kai vasara, tai ir alko daugiau, nes gimtadieniai, Joninės, metinės blush2.gif

QUOTE(Malena @ 2014 07 15, 17:26)
Mano taupymo būdai:

1. Dontstop jau paminėtas-šaldytuvo patikrinimas. Gaminimas panaudojant produktus, kurie greit pradės gesti.
2. Seku akcijas, per jas užsiperku daugiau. Ryžiai, kruopos, makaronai, košės, kava, pomidorų padažas...
3. Sandėliuoju per akcijas pirktus ilgai "grojančius" produktus. Pradedu naudoti nuo to, kuris trumpiausiai galioja.
4. Padažus gaminu pati iš natūralaus jogurto, česnako ir pan. Pirktinių turiu tik 2-3.
4. Vazonėliuose auginu svogūnų laiškus, salotas, krapus. Smulkmena, bet parduotuvėse kainuoja nemažai.
5. Kasdien bandau sutilpti į dienai skirtą sumą.
6. Pradėjau rašytis savo mėgstamus PIGIUS patiekalus į knygutę, planuoju peržiūrėti kai trūks idėjų.
7. Vasarą dažnai su savimi turiu buteliuką vandens, nereikia pirkit.
8. Jei tenka pavalgyti kavinėje, dažnai užsisakau tik patiekalą, gėrimams ten didžiausi ankainiai.
9. Niekada netaupau kokybės sąskaita thumbup.gif

1. reiktų prisipratinti ir sekti jūsų pavyzdžiu drinks_cheers.gif
2.-3. sėkmingai vykdau ir aš.
5. kiek maždaug dienai skiriat 1 žmogui?
7. drinks_cheers.gif mokausi ir aš nešiotis vandenį iš namų. Neblogai sekasi kol kas thumbup.gif cool.gif
Dar pratinuosi neimti piniginės su savim niekur. Na išskyrus, jeigu apsipirkimas numatytas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 16, 11:28)
O kodėl Norfa nepatinka? Man ten bazinė apsipirkimo vieta, perkam mėsą, kruopas ir daugumą kitų produktų. Maxima ir IKI tik dėl įvairovės/akcijų aplankau g.gif

musu irgi ten pagrindine parduotuve - Norfa drinks_cheers.gif bet daugiausia turguj perkam - mesa, darzoves, uogas, duona (duona tikrai zymiai pigesne). visa kita norfoj ir dar netycia kur labai gera akcija. bet kruopos, makaronai, pieno pr. tai norfoj gera kaina buna ir be akciju.

Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 16, 11:28)

Na man irgi patiko lankytis NBazeje itt bet viena karta tesiog toks nutikimas buvo: zodziu akcija zaislams ir niekur nieko neparasyta jokiu zvaigzduciu kad kazkam netaiko, paimu LEGO(jo pradine kaina man atrodo buvo mazesne 10lt nei maximoj ir beje 40% nu tai apsimoka) ir einu link kasu. Stebetinai daug sumokejau paprasiau paziureti ar yra zaislui pritaikoma nuolaida - omg kaip pradejo ant manes saukt - pinigu neturi tai ir nepirk, nuolaidu cia dar laukia itt nueinu i pirma kasa ten kaip ir info ten irgi saukia kad LEGO ne zaislas o konstruktorius ir jam nuolaida netaikoma. Visi tai zino....Zodziu tokio dar niekur nebuvau macius staugimo bei rekimo...Ir viskas daugiau neeinu ir nesigadinu sau nervu doh.gif
Bent jau kiek teko stebeti dar anksciau tai buvo norfoj mazos kainos o db tai beveik tas pats - leidinuka perziuriu idomumo delei...tesiog jau db man neapsimoka. 4u.gif Psichologiskai sunku grizti ten. unsure.gif
Atsakyti