Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Intemora @ 2014 07 09, 07:32)
Ir maniskis toks,bet tai laip as jam galeciaupasakyt,kad nevalgyk,bandau ir as taupyt ,bet  maniskiui nepasakytum,kad per daug valgai at per brangiai,kai ir man nepaaiskintu kiek rubu pirkti,kiekvienas su savo silpnybem,o maniskis tai dar kiek ant alaus isleidzia  be situ uzkandziu visokiu,bet nieko nesakau,mes kazkaip apsitrynem,nebus uz ka pirkti tainepirks.

Nеžinau, aš kažkaip maisto nesiryžčiau lyginti su drabužiais. Na, kiekvienas turim savo silpnybes - MB nori skaniau pavalgyti, aš gal naujus kvepalus nupirkti... Bet man tai nesulyginami dalykai...

QUOTE(loja5 @ 2014 07 09, 09:07)
Dar paminėsiu kad tikrai ne į sveikatą toks užkandžiavimas prieš naktį 4u.gif Bet pastebėjau kad yra du tipai žmonių - vieni gali ir pamiršti kad reikia pavalgyti, nekalbant apie užkandžius, kitiems gi nuolat reikia ką nors kramsnoti, aš priklausau pastariesiems doh.gif

Va būtent, MB tokiems priklauso. O dar durniausiai, kad staliukas, prie kurio valgom stovi netoli sofkutės, ant kurios sedim vakare žiūrim tv. Tai MB ant staliuko pasistato saldumyno ir kartais tikrai nejaučia kaip tas veiksmas ranka-burna vyksta. doh.gif
Kelis kartus uždraudžiau nakčiai valgyti. Tai ryte atsibusdavo piktas ir sakė sapnavo maistą... swoon.gif

QUOTE(panele Morta @ 2014 07 12, 12:33)
taigi tikslas, kad su 4 asmenims nevirsinti 1000lt, bet as neisivaizduoju, kaip kiti uz 500lt

Kai neturit savo daržo, sodo ir aplamai pagalbos iš šono sodo gėrybėmis, tai manau 1000 lt šeimynai yra normalu. Nieko čia keisto.

QUOTE(dirty_kiss @ 2014 07 13, 18:58)
Paskaičius apie Jūsų MB mitybos įpročius, man kyla klausimas, gal jis sportininkas, kad tokiais kiekiais užkandžiauja?  g.gif

Ne, ne sportininkas. schmoll.gif Kažkada užsiiminėjo sportu, bet tai jau toli praeityje. irnesakyk.gif
Jo darbas toks - pastoviai ant kojų. Pusdienį būna tenka fiziškai padirbėti. Šiaip visą dieną lekimas, auto vairavimas, ofisas ir t.t. Išsikrauna per dieną, tai vakare jam reikia pasikrauti baterijas... lotuliukas.gif

QUOTE(karra @ 2014 07 13, 20:56)
pritariu. manau su laiku praeis:  kol buvo tik vyresnelis labiau stengiausi i jo norius/ nenoprus atsizvelgti. dabar jau ne. nebutu imanoma ir tiek: darau sriuba, antra (troskini/kepsni) ir kose/ bulves. jei kuri dalis kam nepatinka - maziau jos valgo ir tiek irnesakyk.gif  viena kart mesa viena su agurkais suvalgo, kita kart brokina torskini ir daugiau koses valgo.. ju reikalas. vienakart sriubos pora leksciu valgo, antro vos pajudina, kita kart atvirksciai. nustojau del to jaudintis. 

Man irgi dzyn. Žinau, kad kai kuriuos patiekalus MB nemėgsta. Bet gaminu. Parėjęs namo ir gerokai išbadėjęs - valgo. O kur jam dėtis. Jam teko pagyventi ekstremalio sąlygom, žino, kas tai yra badas. Jam net gaila duonos išmesti jei ji supelyjusi.
Šiaip dar kai apsigyvenom pasakė, kad nemėgsta ir nevalgo ryžių ir visokių kruopų - kuskus, perlinių... Tik grikius atseit valgo. Per kelis gyvenimo metus pripratinau - dabar kartą į savaitę gauna ryžių pietums į darbą neštis. Būna su mėsa, būna kokį troškinį darau su ryžiais. Valgo... Galvojau meluoja. Bet kai kartais pasitaiko kad tenka kur nors valgyti, tai būna, kad pasirenka plovą. Kuskus irgi gauna valgyti kartą į mėnėsį. Miltinių blynų irgi nevalgė. Dabar net pats pasiprašo, kad lietinių iškepčiau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'automne: 14 liepos 2014 - 23:09
QUOTE(L'automne @ 2014 07 14, 23:08)
Man irgi dzyn. Žinau, kad kai kuriuos patiekalus MB nemėgsta. Bet gaminu. Parėjęs namo ir gerokai išbadėjęs - valgo. O kur jam dėtis.

Bet kokiu tikslu jūs juos gaminate? dėl to, kad pati labai mėgstate ar dėl to, kad taupu?
Atsakyti
Bet kaip jus netingit sitiek laiko maisto ruosimui skirti,toks jausmas,kadvisada prie puodu,ir dar,kad vyras lasiniu nevalgytu ar riesutu,dar kazka galvojat,ka pagaminti,kad to isvengti,ne nu jums aisku gal paminkla kas pastatys,bet as tai knyga geriau paskaitysiu ar po drabuziu parduotuves pavaiksciosiu,kol vyras lasinius valgys,nesupraskit klaidingai gaminu ir as,tarnaiciu neturiu,bet jau sitaip tris kartus per diena ir dar netingeti galvoti kuo ta vyra uzkisti,kad riesutu nevalgytu,nu nezinau nezinau,ir be to kazkaip man vyras suauges atrodo pakankamai,kad as jam liepciau ar drausciau kazka valgyti ar nevalgyti.
Atsakyti
Grange, o nebandei sviesto saldyti? Nusiperki ta dideli pakeli, sast i keturias dalis. Viena dalis lieka saldytuve, trys keliauja i saldikli. Esant norui trauki is saldiklio. Atitirpsta labai greit. Skonio nepakeicia. Jei saldytum dar mazesniais gabaliukais, pries pat tepant issitrauki ir po keliu minuciu jsu atitirpes. Kitas budas sviesto neismesti - sunaudot kepimui, apkepui.
Del mesytes - pas mus ta pati problema buvo. Likucius stengiuosi sunaudot omletui arba karstiem sumustiniams.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 07 14, 17:39)
mano sena mociute (mano promociute) protinga moteris. ji sakydavo apie kai kurias seimas "kiek uzdirba - tiek prashika"

Tikrai protinga močiutė biggrin.gif Turiu savo aplinkoje tokių žmonių, nuo algos iki algos sunkiai ištveria..
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2014 07 15, 06:10)
,bet as tai knyga geriau paskaitysiu ar po drabuziu parduotuves pavaiksciosiu,kol vyras lasinius valgys,nesupraskit klaidingai gaminu ir as,tarnaiciu neturiu,bet jau sitaip tris kartus per diena ir dar netingeti galvoti kuo ta vyra uzkisti,kad riesutu nevalgytu,nu nezinau nezinau,ir be to kazkaip man vyras suauges atrodo pakankamai,kad as jam liepciau ar drausciau kazka valgyti ar nevalgyti.

o tai pati nevalgai taip iseina, kad geriau knyga paskaitysi? gal vaiku neturi (grizau paziuret, kad ir ne viena)? as pvz mazameciui nepasakysiu, kad psiimk lasiniu palti ir pavalgyk.. dabar kai vasara, as nedirbu, nes yra leliukas, didesnysis (vistiek mazas dar, 5 metu) atostogauja namie, kaip galiu neruosti valgyt? nu ok, pusryciai, kose isvirti, tai daug laiko uztrunka, arba varskes padeti? pietums jei nelieka nuo vakarienes darau jau butinai, bet tikrai ne sedevrus, kad dvi val kazka suraizgyt. tai ka, vaikui pasakyt, eik pasigraibyk saldytuve ka nors, as knyga paskaitysiu? as pati noriu silto maisto, man sumustini sukrimsti tikrai netinka pietums ar vakarienei, tai gaminu visiems kartu ir tiek. na ir kas, kad retkarciais atsizvelgiu ko nori tarkim vyras, arba vaikas papraso lietiniu su bananu, negi as negaliu iskepti, bet kepsiu gi visiems.. vyrams niekas nedraudzia kazko nevalgyti, bet man rupi, kad geriau sveikiau kazka sukrimstu ar nesamonem nelaidytume pinigu.

del duonos ir sviesto metimo, tai dona mes laikom saldytuve, mazai vartojam, bet ten ilgiau gali istovet. sviesta gi galima sukepti, jei jau baigiasi galiot, kad ir kokius lietinius istirpdinti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 15 liepos 2014 - 07:32
QUOTE(grange @ 2014 07 14, 22:31)
vis dar kovoju su maisto išmetimu. čia dar nepasikeitė labai  cool.gif

Mums būtent mažesnių pakuočių pirkimas labai padėjo šituo atveju 4u.gif Gaunasi kaip ir didesnė kilogramo kaina, bet nereikia mesti lauk ir automatiškai išleidžiu mažiau pinigų ax.gif Karts nuo karto tenka išmesti batono papelyjusias riekes, bet čia menkniekis palyginus su tuo, kiek ankčiau į šiukšlinę keliaudavo doh.gif

Intemora aš irgi kartais galvoju, kad medalio už valgio ruošimą negausiu, ypač kai vakare po darbo pavargusi noriu tik kojas ištiesti ir knygą paskaityti.. Bet puikiai žinau, kad jei nieko neparuošiu rytdienos pietums, tai prisivalgysiu visokių nesąmonių, MB irgi prisipirks šlamštmaisčio, tai mane motyvuoja ax.gif Įprastai netrunku ilgiau nei valandą, nes viduryje savaitės neruošiu sudėtingų patiekalų, išmokau planuoti laiką ir darbą virtuvėje 4u.gif
Atsakyti
Anksčiau turėjau galimybę pirkti sviesto didesniai kiekiais, po 2-4 kg. Būdavo tokiais luitais, normalus 82 proc.riebumo. Tai tikrai puikiai islaikydavau saldiklyje. Isimdavau kokius 200 gr - kai kas ryt valgem su MB sumuštinius, tai pakakdavo ~ savaitei. Tas sviestas man tikdavo ir kiausiniui pakelti ir šiaip daug kepiniu kepdavau tai suvartodavau ir negesdvo jis, nors praguledavo saldiklyje ir porą mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 07 14, 16:08)
Paskaičius paskutinius kelis puslapius labiausiai nustebino ir anksčiau temoje dažnai pasitaikę tokio tipo pasisakymai: "išleidžiam daug, galėtume sutaupyti, bet mano vyras valgo mėsą kilais/parduotuvėje šluoja viską nuo lentynų/perkasi alų ir čipsus ir tt ir pan  smile.gif

Mano manymu taupymas turėtų prasidėti nuo bendros taupymo strategijos kurimo, susėdus kartu su vyru ir priėmus kažkokį bendrą, abiem tinkantį sprendimą, kokių būtent veiksmų imtis, norint sumažinti išlaidas maistui...

O tai susidaro įspūdis, kad kai kuriose šeimose žmonos taupo, o vyrai apie tai net nežino  unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as manau, kad dauguma senbuviu is cia issilakste, nes nebeidomu skaityti to paties- isleidziam daug, bet nieko daryti nenoriu doh.gif
aisku, gaila, kad neprisijunge keletas senbuviu...
man labai patiko skaityti tamstos, malinkaja18, aranos ir dar keliu nariu pasisakymus, tai ju pasigendu verysad.gif

QUOTE(Meger @ 2014 07 14, 16:11)
Kas turi padidinta rugstinguma, zino apie ka kalbu, maistas dingsta per 2h, iki kito valgio nebeislauki, dreba rankos, bloga

as turiu, bet nezinau apie ka kalbi 4u.gif yra kruva antacidiniu vaistu, kurie sprendzia rustingumo problemas, tame tarpe ir brangiu, naujos kartos, ir pigiu senesniu. jeigu viskas butu, taip, kaip sakai, jau seniai viskas ten opom/zaizdom butu nueje...

QUOTE(karra @ 2014 07 14, 18:39)
mano sena mociute (mano promociute) protinga moteris. ji sakydavo apie kai kurias seimas "kiek uzdirba - tiek prashika" t.y. tiek isleidzia maistui/ einamiesiems dalykams. manau, kad reikia valgyti, kad gyventi, o ne atvirksciai.  maistas - tik priemone palaikyti gyvybinems funkcijoms. daug svarbiau - ilgalaikiu svajoniu igyvendinimas.

lotuliukas.gif

QUOTE(Intemora @ 2014 07 15, 07:10)
Bet kaip jus netingit sitiek laiko maisto ruosimui skirti

o kaip jus netingit po skuduru parduotuves vaiksciot?
ir kiek sitiek?
Atsakyti
o as pastebejau, kad pasigaunamas vienas sakinys ir vistiek savaip perinterpretuojama. bet nesvarbu, visi cia mes skirtingi, skirtingi seimu iprociai. nei vienos neperskaiciau, kad nori taupyt, bet nieko keisti nenori. kad kaip tik, klausia kaip pakeisti visos, patarimu ir minciu iesko. jei bendros pajamos, manau lengviausia taupyt, ne visu antros puses I tai gilinasi, tai ir ieskoma alternatyvu, kaip palenkti, kad ir antra ta puse. man netinka numesti kazkoki patiekala, kurio nevalgys, o prisigraibys bet ko tuomet. aplamai, musu seimoje valgom kartu, prie stalo, man tai ir bendravimo priemone, kad grizus po darbu susedam, vakarieniaujam ir snekuciuojames. vaikas niekad bandeles apsikabines nevaiksto po namus, o sedi prie stalo. tie patys saldumynai gi ne iskarto po valgio valgomi, o tarpuose, tarkim atsipjauna pyrago, ir su pienu/arbata susede uzkanda. todel ir svarstau, kaip pakeisti ta, galbut paciai kepti. o paciai kartais iskepti visai smagu, gi savo mylimiems zmonems. maisto gamyba, aisku neturi but katorga, bet as irgi nesuprasciau, jei vyras pagamintu kepeneles, kuriu net kvapo negaliu pakesti, ir sakytu, arba valgyk, arba daryk ka nori.. arba atnestu I lova kava (abu su sunum atnesa wub.gif ), ir tarkim ne juodos, o kokia tirpia uzplikes ir sakytu, arba gerk, arba ispilk. tai jie irgi mane pamalonina, ir kiekviena ryta, tai tarsi koks seimos ritualas, kuris jau daug metu toks, tai kodelgi nepalepinus ir ju? man svarbu, kad pagrindiniai patiekalai butu pavalgomi, o ne priprastu uzkandziaut atsipjove lasiniu palti. vaikui noriu idiegt, kad reikia valgyti normalu maista, silta, o po to tegul pasiskanauja jau. tarkim kai dirbau pati, vaikas ejo I darzeli, pusrycius vistiek sau gamindavausi, nes vaikas tik darzeli pusryciavo, vyras isvis isvaziuodavo jogurta isimetes, arba kartu su manim papusryciaudavo. tai as vistiek sau darausi, tai ar darau visiems kartu, ar sau, tiek pat laiko uzima.. smustiniu mes nelabai valgom, nu ypatingai retai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 15 liepos 2014 - 12:23
QUOTE(Intemora @ 2014 07 15, 06:10)
Bet kaip jus netingit sitiek laiko maisto ruosimui skirti,toks jausmas,kadvisada prie puodu,ir dar,kad vyras lasiniu nevalgytu ar riesutu,dar kazka galvojat,ka pagaminti,kad to isvengti,ne nu jums aisku gal paminkla kas pastatys,bet as tai knyga geriau paskaitysiu ar po drabuziu parduotuves pavaiksciosiu,kol vyras lasinius valgys,nesupraskit klaidingai gaminu ir as,tarnaiciu neturiu,bet jau sitaip tris kartus per diena ir dar netingeti galvoti kuo ta vyra uzkisti,kad riesutu nevalgytu,nu nezinau nezinau,ir be to kazkaip man vyras suauges atrodo pakankamai,kad as jam liepciau ar drausciau kazka valgyti ar nevalgyti.

nu as asmeniskai geriau praleisiu valanda ar pusantros kasdien virtuvej ir turesiu skanu maiata, nei kad eisiu i rubu parduotuve.nemegstu.bet del to kad megstu gamont.
gal jei nemegciau gamint tai butu viskas is pakuociu nezinau.
bet mano vakariene padaroma per 30-40 min tai tikrai neilgai.ir tai jei kepa kas orkaitej sakykim tai juk nestoviu ir neziuriu i ja.susidedu indus i indaplove aptvarkau stala.galu gale pasidejus plansete narsau :-D

QUOTE(barbarise @ 2014 07 15, 06:45)
Grange, o nebandei sviesto saldyti? Nusiperki ta dideli pakeli, sast i keturias dalis. Viena dalis lieka saldytuve, trys keliauja i saldikli. Esant norui trauki is saldiklio. Atitirpsta labai greit. Skonio nepakeicia. Jei saldytum dar mazesniais gabaliukais, pries pat tepant issitrauki ir po keliu minuciu jsu atitirpes. Kitas budas sviesto neismesti - sunaudot kepimui, apkepui.
Del mesytes - pas mus ta pati problema buvo. Likucius stengiuosi sunaudot omletui arba karstiem sumustiniams.

del saldymo sviesto vis pamirstu.tas normalus pakelinis tai gal ok bet tie kur buna dezutese kur tepami.ne margarinas bet sviestas tik kad minkstas tai kazi kas is to butu.
jo kepimui ir nenaudoju tame ir esme jis tik tepimui....
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 15, 12:25)

bet mano vakariene padaroma per 30-40 min tai tikrai neilgai.ir tai jei kepa kas orkaitej sakykim tai juk nestoviu ir neziuriu i ja.

butent, kad gaminimas neuztrunka ilgai, o tuo labiau as irgi I orkaite megstu susimesti, tai net stovet nereikia, tegul, kad ir valanda kepa, bet tik suruosimas uztrunka, max 10min smile.gif jei bulviu neverdu, tai pvz grikius arba kuskusa tik uzplikau, net skaniau grikiai plikyti, nei virti, buna birus, kuskuso isvis nesu virus niekada, net nebutina.

savaitgali jau darau koki ilgesni patiekala, na tarkim, kad ir blynus iskepti jau uztrunka, bet ir tai as ant triju keptuviu kepu biggrin.gif
Atsakyti