Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Meger @ 2014 07 14, 16:11)
Kas turi padidinta rugstinguma, zino apie ka kalbu, maistas dingsta per 2h, iki kito valgio nebeislauki, dreba rankos, bloga  unsure.gif

Ir sveikam žmogui normalu valgyti 5 k per dieną, 3 kartai irgi normalu, čia kam kaip patinka/tinka pagal gyvenimo būdą smile.gif Aš pusę metų maitinausi pagal trenerės sudarytą mitybos planą 5 kartus per dieną, prieš tai visą gyvenimą valgydavau 3 kartus per dieną, išlaidos maistui nepadidėjo nuo to irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 07 14, 15:08)
O tai susidaro įspūdis, kad kai kuriose šeimose žmonos taupo, o vyrai apie tai net nežino  unsure.gif

na mano vyrui tai atrodo, kad nebutina cia tiek taupyti ir susiverzti, gi gyveni tam, kad pasimegaut skanesniu kasniu ar grazesniu rubu, tad as ji po truputi lenkiu link to. kas tinka vienai porai, netiks kitai, tai ne pas visus manau eina susesti ir sugalvoti strategija taupymo. siaip kai tiek laiko vedziau, jam vis rodydavau ar pakomentuodavau, po biski isitrauke I tai, taip kad vienos taisykles near, kad tiktu visiems ax.gif jam atrodo, kad geriau atsidet po tam tikra suma ir tiek kas menesi, nes taip, turim bendrus tikslus taupymo, tarkim kelionei, masinai ar dar kazkam, bet kad va taip skrupulingai vestis islaidas ir ziureti ka kur sumazinti, kad liktu, jam pradzioj buvo tikrai nesprantama.
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 14, 16:19)
na mano vyrui tai atrodo, kad nebutina cia tiek taupyti ir susiverzti, gi gyveni tam, kad pasimegaut skanesniu kasniu

Viskas aišku tada, Jūs norit taupyt maisto sąskaita, vyras nenori, ir nesakau, kad tai blogai 4u.gif
Svarbiausia rasti abiems priimtiną sprendimą, ne maisto sąskaita taupysit, tada kažko kito, koks skirtumas 4u.gif

Be abejo, kas tinka vienai šeimai, nebūtinai tiks kitai, universalių metodų nėra drinks_cheers.gif

Bet kad neįmanoma būtų susėst ir susitart - keista smile.gif , gal žodis strategija gąsdina biggrin.gif , turiu omeny tiesiog žinot vienas kito požiūrį, susitart dėl konkrečių dalykų, jei abu nori, kad gale mėnesio atliktų kažkokia n suma, abu turi žinoti, KAIP BŪTENT tai pasiekti. Nes vien noro neužtenka, ir vien išlaidų vedimo taip pat neužtenka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 07 14, 15:27)
Bet kad neįmanoma būtų susėst ir susitart - keista  smile.gif , gal žodis strategija gąsdina  biggrin.gif , turiu omeny tiesiog žinot vienas kito požiūrį, susitart dėl konkrečių dalykų, jei abu nori, kad gale mėnesio atliktų kažkokia n suma, abu turi žinoti, KAIP BŪTENT tai pasiekti. Nes vien noro neužtenka, ir vien išlaidų vedimo taip pat neužtenka  unsure.gif

tai ne vien islaidos vedamos, sakau, yra taupymo tikslai, tai reiskiasi, vistiek susedam 4u.gif bet jam atrodo, kad nuo atlyginimo iskarto atideti dali ir tiek, ir jis skaiciuoja, per kiek laiko busime sutaupe konkreciam tikslui. o as siulau perziureti islaidas, kur dar galima sumazinti jas, kad daugiau pasilikti taupymui. tiesiog nesam vienodi zmones, jam atrodo vienaip, man smulkmeniskiau. jam atrodo, kad ISKARTO atidejus ta suma, jos neliesi (ir nelieciam), o man dar yra daug niuansu, kur dar didesne ta suma atidet, kad gale menesio dar atliktu taupymui. kai pradedu smulmeniskai ziuret, tada jis sako, kad jis tam ir dirba, kad galetu sau kazka leisti, kad ir tas sultis nusipirkti. tada as apeliuoju apie ju nauda, na ir po kazkurio laiko ji perlenkiu/arba neperlenkiu I savo puse.
Atsakyti
visu pinigu juk nesutaupysi, reikia ir save pasilepint. Jei uztenka ir skaniom bandelem ir dar kazkiek atsidedat, tai nzn, as nesikabineciau del to prie diedo. O cia tikrai, ari ari, ir dar skanesni kasni atimt nori doh.gif biggrin.gif Busit pensinykai, tada galesit vien kruopom misti pigiom smile.gif
Atsakyti
mano sena mociute (mano promociute) protinga moteris. ji sakydavo apie kai kurias seimas "kiek uzdirba - tiek prashika" t.y. tiek isleidzia maistui/ einamiesiems dalykams. manau, kad reikia valgyti, kad gyventi, o ne atvirksciai. maistas - tik priemone palaikyti gyvybinems funkcijoms. daug svarbiau - ilgalaikiu svajoniu igyvendinimas.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 07 14, 18:39)
mano sena mociute (mano promociute) protinga moteris. ji sakydavo

nu taip, bet sitas Mortai netinka. Pinigu atsideda, skaiciuoja, stengiasi namie gamint ir tt.

Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2014 07 14, 20:42)
nu taip, bet sitas Mortai netinka. Pinigu atsideda, skaiciuoja, stengiasi namie gamint ir tt.

as ir ne taikiau sio posto konkreciai Mortai. Bet taip pat ir kai kurioms "ja palaikancioms" diskutuotojoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 07 13, 23:17)
Grange, kaip tau sekasi taupyti? Dar neteko pakelti menesinio biudzeto karteles del auganciu kainu?

oi neklausk, sunkiai.
nebevedu nieko, mečiau eilinį kartą, tiesiog pamiršdavau susirinkt čekius, arba maniškis kur ką pirkdavo valgydavo, pamiršta, tai kažkaip. kelis mėn padariau maždaug įsivaizdavau, dabar stengiuos dalim kažką mažinti/keisti.
vis dar kovoju su maisto išmetimu. čia dar nepasikeitė labai cool.gif nu bet nežinau kaip suktis. nes ir tuo atveju perku brangiau bet gaunas taip kad neišmetu, sakykim toks sviestas. būna momentas kad noriu ant ko nors, bet daugiau man jo tris savaites gali nebūt, maniškis nevalgo visai sviesto, tai taip gaunas kad pradarau indelį, stovi, oksiduojas, geltonuoja,daugiau nebemalonu ir išmetu doh.gif tai daar moku daugiau ir perku tuos mažuliukus kur vienu kartu sunaudoju. gaunasi daug brangiau pirkt, bet nieko neišmetu lauk,tai realiai turbūt tas pats g.gif

kitas dalykas koks vištienos kumpelis pvz. pakelis 10 riekučių. vieną dieną į darbą pasiimu 3 su salotom, kitą dieną 3, dar kokią riekutę grįžus suvalgau, o daugiau 2-3 voliojas aišku apglinta ir lauk, taip per savaitę du kartai, dar savaitė žėk jau ir pakutis išmestas.
bet nežinau kaip išspręst šitą problemą. maniškis ne visada valgo tai ką aš pradarau,tai nepadeda pabaigt ir taip gaunas.

paskutines dvi savaites pastoviai ėmiau maistą iš namų, tai praktiškai salotos 2 savaites pietum buvo, tik kartą turėjau iš likučių vakarienės. tai dabar jau salotos nusibodo doh.gif

ai ką dar pakeičiau, gal jau minėjau, nesuvalgydavom mes duonos daug,nusiperki paką, 2 eur dar kitur su biškiu, nu pusę suvalgydavom, o daugiau stovi, sudžiūsta, nu tai ir paukščiam. taip per savaitę gaudavos kepalas lauk, 2 eur atrodo nedaug. bet per mėn jau 8-10 eur va ir yra.
dabar perku tokias, kur pati pabaigt išsikept turi. yra baltos grynai, ciabata, tamsios. valgom ne kasdien,tai 10 min išsikepa, kitos 18, bet nemanau kad man elektra tiek kainuoja. o ir turiu šviežią duoną kas ryt jei noriu. čia jaučiuos sutaupius. aš iš vis mažai duonos valgau, tai mums apsimoka, nes tas pakutis 35-50 centų.

dabar vaisių daržovių sezonas, netaupom tam nieko, kada jei ned dabar atsivalgyt viską. kasdien imu į darbą bent po 2 skirtingus vaisius, ddabar arbūzai, tręšnės eina. kainuoja, bet ai, geriau nei kas kitka.

užkandom darbe nusinešu riešutų mišinio, keli riešutukai per dieną ir gerai, ir tam kartui numarina norą.
ryžių trapučius pamėgau labiau, nereikia ssausainių kokių.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 14, 22:31)
sakykim toks sviestas. būna momentas kad noriu ant ko nors, bet daugiau man jo tris savaites gali nebūt, maniškis nevalgo visai sviesto, tai taip gaunas kad pradarau indelį, stovi, oksiduojas, geltonuoja,daugiau nebemalonu ir išmetu  doh.gif  tai daar moku daugiau ir perku tuos mažuliukus kur vienu kartu sunaudoju. gaunasi daug brangiau pirkt, bet nieko neišmetu lauk,tai realiai turbūt tas pats  g.gif

jeigu žiūrėti gryn iš piniginės pusės, tai man rodos labiau apsimoka pirkti didelį už pvz. 2 eur ir dalį išmesti, negu pirkti už 3 eur ir visą suvalgyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 07 14, 22:42)
jeigu žiūrėti gryn iš piniginės pusės, tai man rodos labiau apsimoka pirkti didelį už pvz.  2 eur ir dalį išmesti, negu pirkti už 3 eur ir visą suvalgyti g.gif

nu žinok net nežinau g.gif 200 g indelis tepamo sviesto ~2 eur net nebežinau kiek tiksliai.
bet aš jo per mėn nesunaudoju, o daugiau jau jis kaip ir pasensta .
tie mažiukai kainuoja už kilogramą keliais eur daugiau nei paprastas sviestas pvz. na nes kiekis skirias, tai tas vienas pirkimas daug nepasakys, bet supakuotų būna 10 sakykim tų mažų indukų, kainuoja virš 3 eur.bet aš jų per mėn nesnaudosiu schmoll.gif (kaip minėjau kasdien man nereikia),tai realiai,sakykim man užtes 2 mėn. kai tuo tarpu paprastą sviestą po mėn mesiu lauk, kitą mėn vėl pirksiu nes kažkurią dieną norėsiu g.gif sunku nuspręst, centai turbūt skirtumas, bet bent sichologiška jaučiuos geriau mesdama tuščią mažiuką lauk, nei pusę didelio pilno biggrin.gif
eisiu ryt į pardę tai spec pažiiūrėsiu kilogramo kainas abiejų ir palyginsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 14, 22:57)
bet bent sichologiška jaučiuos geriau mesdama tuščią mažiuką lauk, nei pusę didelio pilno  biggrin.gif
eisiu ryt į pardę tai spec pažiiūrėsiu kilogramo kainas abiejų ir palyginsiu  g.gif

tai dėl to ir rašiau, kad jei grynai tik iš piniginės pusės žiūrėt 4u.gif
jei tas mažiukas kainuoja už vienetą mažiau negu didelis, tai tada irgi nežiūrėčiau į kg kainą ir pirkčiau tą, kuris kainuoja mažiau
Atsakyti