QUOTE(Pireja @ 2014 07 13, 23:17)
Grange, kaip tau sekasi taupyti? Dar neteko pakelti menesinio biudzeto karteles del auganciu kainu?
oi neklausk, sunkiai.
nebevedu nieko, mečiau eilinį kartą, tiesiog pamiršdavau susirinkt čekius, arba maniškis kur ką pirkdavo valgydavo, pamiršta, tai kažkaip. kelis mėn padariau maždaug įsivaizdavau, dabar stengiuos dalim kažką mažinti/keisti.
vis dar kovoju su maisto išmetimu. čia dar nepasikeitė labai

nu bet nežinau kaip suktis. nes ir tuo atveju perku brangiau bet gaunas taip kad neišmetu, sakykim toks sviestas. būna momentas kad noriu ant ko nors, bet daugiau man jo tris savaites gali nebūt, maniškis nevalgo visai sviesto, tai taip gaunas kad pradarau indelį, stovi, oksiduojas, geltonuoja,daugiau nebemalonu ir išmetu

tai daar moku daugiau ir perku tuos mažuliukus kur vienu kartu sunaudoju. gaunasi daug brangiau pirkt, bet nieko neišmetu lauk,tai realiai turbūt tas pats
kitas dalykas koks vištienos kumpelis pvz. pakelis 10 riekučių. vieną dieną į darbą pasiimu 3 su salotom, kitą dieną 3, dar kokią riekutę grįžus suvalgau, o daugiau 2-3 voliojas aišku apglinta ir lauk, taip per savaitę du kartai, dar savaitė žėk jau ir pakutis išmestas.
bet nežinau kaip išspręst šitą problemą. maniškis ne visada valgo tai ką aš pradarau,tai nepadeda pabaigt ir taip gaunas.
paskutines dvi savaites pastoviai ėmiau maistą iš namų, tai praktiškai salotos 2 savaites pietum buvo, tik kartą turėjau iš likučių vakarienės. tai dabar jau salotos nusibodo
ai ką dar pakeičiau, gal jau minėjau, nesuvalgydavom mes duonos daug,nusiperki paką, 2 eur dar kitur su biškiu, nu pusę suvalgydavom, o daugiau stovi, sudžiūsta, nu tai ir paukščiam. taip per savaitę gaudavos kepalas lauk, 2 eur atrodo nedaug. bet per mėn jau 8-10 eur va ir yra.
dabar perku tokias, kur pati pabaigt išsikept turi. yra baltos grynai, ciabata, tamsios. valgom ne kasdien,tai 10 min išsikepa, kitos 18, bet nemanau kad man elektra tiek kainuoja. o ir turiu šviežią duoną kas ryt jei noriu. čia jaučiuos sutaupius. aš iš vis mažai duonos valgau, tai mums apsimoka, nes tas pakutis 35-50 centų.
dabar vaisių daržovių sezonas, netaupom tam nieko, kada jei ned dabar atsivalgyt viską. kasdien imu į darbą bent po 2 skirtingus vaisius, ddabar arbūzai, tręšnės eina. kainuoja, bet ai, geriau nei kas kitka.
užkandom darbe nusinešu riešutų mišinio, keli riešutukai per dieną ir gerai, ir tam kartui numarina norą.
ryžių trapučius pamėgau labiau, nereikia ssausainių kokių.