Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(karra @ 2014 07 13, 20:56)
darau sriuba, antra (troskini/kepsni) ir kose/ bulves. jei kuri dalis kam nepatinka - maziau jos valgo ir tiek irnesakyk.gif  viena kart mesa viena su agurkais suvalgo, kita kart brokina torskini ir daugiau koses valgo.. ju reikalas. vienakart sriubos pora leksciu valgo, antro vos pajudina, kita kart atvirksciai. nustojau del to jaudintis. 

tai cia vos ne tas pats, kaip as virdama makakaronus, padarau vienam su darzovem, kitam su desra ir suriu. sriuba virti ir dar atskirai mesa su bulvem, tai irgi atskiri patiekalai smile.gif nesupraskit manes klaidingai, as negaminu vienam kotletu, antram vista kepu, o treciam kepsnius. as jei jau vista kepu, tai visi ja ir valgom, jei kepsniai, irgi visi. tiesiog makaronai arba uzkepeles padarau jau pagal kiekvieno skoni, bet to kiekvieno nera daug asmenu, kad tarkim uzkepant orkaitej, vienam neidet kazko bais jau sunkus darbas. sriuba virti ir dar antra patiekala gaminti man jau kaip tik atrodo tiek pat laiko ar net dagiau uzima:) beje, sriubas ir as verdu, tik ne visas megsta, bet buroku, rugstyniu valgom, darau ir mesiskas jas.

QUOTE(Pireja @ 2014 07 13, 23:17)
Netiesa. Skaiciau, kad irodyta, jog sriubos padeda virskinimui  4u.gif Sergant gripu, irgi siuloma valgyti vistienos buljonus. Mano vaikas kazkada buvo gydomas reanimacijoje, ir gydytojai siule pavalgydinimui nesti ne ka kita, o vistienos sultini.

sriubas ir sultinius ligoniams patariama duoti, todel, kad ligoniams neapsunkint skrandzio ir kuo lengvesni maista valgyti. taip, sultinys labia gerai, bet isvirus sriuba, nuo jos ilgai sotus nebusi, nes sriuba kas, vanduo, daug vandens, o po sriubos suvalgyti antra patiekala jau as nesugebeciau, nebent tik siek tiek, tada gaunasi uzburtas ratas, greitai isalkstama. taigi mano tikslas sociau pavalgyti vienu patiekalu, bet po to neuzkandziauti, aisku sociau, nebutinai riebiai, todel stengiuosi kuo maziau kepimo aliejuje, nu siuo atveju vyrui tik makaronai, o viska viska kepu orkaitej be riebalu.
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 12, 12:33)
zodziu paziurejau i savo suvestines, maistui trise (2 suauge +1 vaikas) apie 1000lt isleisdavom blush2.gif daugiausia uzkandziai/saldumynai, gerimai (mineralinis, sultys), uogienems.

Aš manau, kad nereikia Jums čia teisintis dėl skirtingų patiekalų ir maitinimosi įpročių 4u.gif Išsiaiškinti, kada/kodėl/kokiu metu yra užkandžiaujama, nes tai sudaro didžiausią išlaidų dalį. Nemėgstat troškinių/sriubų, man peršais mintis, kad vakarienė/pietūs nėra pakankamai sotūs, kad po kurio laiko norisi visokių bandelių ir pan. Gal klystu, čia jau Jūs pagal savo šeimą turite žiūrėti ax.gif Uogienių virimas bet kokiu atveju išeina brangiau nei šaldymas, ypač jei turite vietos šaldytų laikymui.

Bendrai 1000 litų keturiems nėra kažkokia baisi suma, bet jei didžioji dalis yra užkandžių ir uogienių pavidalu, tai jau atsiprašau, bet čia ne vertingas maistas ax.gif Man gal bepigu sakyti, kai uogienių nevalgom, o MB apskritai nėra saldžiamėgis.. Bet mes mėsai išleidžiam didžiausią dalį, o šitoje srityje jau jaučiuosi viską sutaupius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 14, 09:30)
Aš manau, kad nereikia Jums čia teisintis dėl skirtingų patiekalų ir maitinimosi įpročių 4u.gif Išsiaiškinti, kada/kodėl/kokiu metu yra užkandžiaujama, nes tai sudaro didžiausią išlaidų dalį. Nemėgstat troškinių/sriubų, man peršais mintis, kad vakarienė/pietūs nėra pakankamai sotūs, kad po kurio laiko norisi visokių bandelių ir pan. Gal klystu, čia jau Jūs pagal savo šeimą turite žiūrėti ax.gif Uogienių virimas bet kokiu atveju išeina brangiau nei šaldymas, ypač jei turite vietos šaldytų laikymui.

Bendrai 1000 litų keturiems nėra kažkokia baisi suma, bet jei didžioji dalis yra užkandžių ir uogienių pavidalu, tai jau atsiprašau, bet čia ne vertingas maistas ax.gif Man gal bepigu sakyti, kai uogienių nevalgom, o MB apskritai nėra saldžiamėgis.. Bet mes mėsai išleidžiam didžiausią dalį, o šitoje srityje jau jaučiuosi viską sutaupius 4u.gif

oi, kaip pasiziuriu I savo zinutes, daug ka ne ta norejau pasakyti, tikrai ne daugiausia isleidziam uogienems ir saldumynams doh.gif blush2.gif bet tose srityse net per puse ir daugiau galima sumazinti butu, pati matau ir zinau 4u.gif daugiausia isleidziam mesai ir zuviai, apie 100-150lt vidurkis, ir kaip rasiau, dienoje buna vienas mesiskas/zuviskas rimtas patiekalas, o mesa ir zuvis nepigi tikrai g.gif tarkim vakar pietums buvo kepsniai su ryziais ir salotom, vakarienei varskes apkepas, varskes apkepa kepu is 1kg varskes, lieka dar to apkepo, bet jau tuomet ji suvalgom kuris kita diena kaip pusrycius smile.gif ir daugiausia pieno produktams, bet cia manau ir perkam ne nesamones, o ta, ka daugiausia vartojam. pvz vaikas megsta virtas bulves su kefyru, arba bulviu kose su kefyru, nu negaliu nepirkti to kefyro smile.gif pusryciams ir verdu koses piene, bet kartais puse pieno, puse vandens buna, bet skaniau man paciai tik piene virtos.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 14, 09:30)
1. Aš manau, kad nereikia Jums čia teisintis dėl skirtingų patiekalų ir maitinimosi įpročių
2. Uogienių virimas bet kokiu atveju išeina brangiau nei šaldymas, ypač jei turite vietos šaldytų laikymui.

1. drinks_cheers.gif
2. drinks_cheers.gif, mano galva, verdant uogienę reikia žymiau daugiau cukraus krauti, kad stiklainiukai paskui stovėtų. Nebent mėgstat labai saldžiai, tai tada ir į trintas uogas daug dedat g.gif aš tai 1-2 šaukštus cukraus dedu ir užtenka, žiūrint kokios uogos, aišku. Na bet, net jeigu ir daug cukraus naudojat šaldymui, vis tiek pigiau , nes atpuola virimas (el. arba dujų sąnaudos) ir netgi plovimo darbai (stiklainiukai, puodas, kuriame virė ir pan.) biggrin.gif + laiko sąnaudos dirol.gif

QUOTE(panele Morta @ 2014 07 14, 10:15)
arkim vakar pietums buvo kepsniai su ryziais ir salotom, vakarienei varskes apkepas, varskes apkepa kepu is 1kg varskes, lieka dar to apkepo, bet jau tuomet ji suvalgom kuris kita diena kaip pusrycius smile.gif
pusryciams ir verdu koses piene, bet kartais puse pieno, puse vandens buna, bet skaniau man paciai tik piene virtos.

dabar galvoju, ar jūs rašėte, kad užkandžiaujate? eisiu pasiskaitysiu dar kartą, nes pagal tai, koks jūsų dienos meniu, tai, manau, labai sočiai valgot. Nebent jūsų diena prasideda anksti ryte ir tarp valgymų didelės pertraukos gaunasi g.gif arba porcijos nedidelės g.gif nors iš 1 kg varškės apkepo gaunasi visiems panašiai turbūt, tai te tikrai nemažas gabaliukas g.gif
Atsakyti
mes pusryciaujam 7-8 val, pietus 12 val ir vakariene 17-18 val 4u.gif pvz vyras suvalgo 2-3 kepsnius blush2.gif as ir vaikas po 1 smile.gif kotletai sakykim, vyras 2-3, as ir vaikas po 1 smile.gif varskes apkepo vyras trecdali suvalgo, mes zymiai po maziau blush2.gif as neuzkandziauju visiskai, vaikas ir vyras nori, bet vaikas nesuvalgo daugiau..
Papildyta:
beje, vyras ir be galo liesas, bet dirba sunkiai fiziskai, tai matyt jo organizmas reikalauja ir saldumynu dideliu kiekiu, kad energija gautu, nors ir negera ta energija, ar sotaus labai maisto nori. stengiuosi, kad tas sotumas nebutu riebalais pertekes, nu su tam nedidelem islygom buna aisku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 14, 10:41)
mes pusryciaujam 7-8 val, pietus 12 val ir vakariene 17-18 val  4u.gif pvz vyras suvalgo 2-3 kepsnius blush2.gif as ir vaikas po 1 smile.gif kotletai sakykim, vyras 2-3, as ir vaikas po 1 smile.gif varskes apkepo vyras trecdali suvalgo, mes zymiai po maziau blush2.gif as neuzkandziauju visiskai, vaikas ir vyras nori, bet vaikas nesuvalgo daugiau..

Na jei su tais užkandžiavimais ir uogienėm suklydot pirmą žinutę rašydama, tai tada visai normalios Jūsų šeimos išlaidos maistui 4u.gif Vyro matyt greita apykaita, maniškis suvalgo 2 kepsnius maksimum vienu kartu, įprastai vieną (bet visuomet prie jų turi būti bulvių ir daržovių, į troškinius taip pat nespjauna, bet mėsos ten turi būti normaliai, o ne "dėl kvapo").
O be uogienių, ką dar galvojate keisti? Sultys kiek supratau problema g.gif Mes nenustojom pirkti mineralinio (aš) ir kitokių gėrimų (MB), nes vanduo pas mus tragiškai neskanus..
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 14, 10:41)
1. mes pusryciaujam 7-8 val, pietus 12 val ir vakariene 17-18 val  4u.gif pvz vyras suvalgo 2-3 kepsnius blush2.gif as ir vaikas po 1 smile.gif kotletai sakykim, vyras 2-3, as ir vaikas po 1 smile.gif varskes apkepo vyras trecdali suvalgo, mes zymiai po maziau blush2.gif as neuzkandziauju visiskai, vaikas ir vyras nori, bet vaikas nesuvalgo daugiau..
Papildyta:
2. beje, vyras ir be galo liesas, bet dirba sunkiai fiziskai, tai matyt jo organizmas reikalauja ir saldumynu dideliu kiekiu, kad energija gautu

1. tai kaip ir ne anksti g.gif normaliai, juk dar ir kokį puodelį arbatos ar kavos tarp valgių įterpiat.. Na net nežinau, ką patarti, man atrodo, kad jūsų vyro užkandžiavimas yra įpročio reikalas arba skrandis ištampytas jo, kad šitiek maisto telpa g.gif
2. mano vyras irgi lieknas ir fiziškai sunkiai dirba, bet valgo mažiau už jūsų, tai energija čia ne prie ko, manyčiau (nors kiekvienam gi žmogui skirtingai). Greičiausiai tiesiog yra saldžiamėgis, mano tėtis toks buvo, valgė jis nedidelėm porcijom, bet torto pusę ant karto suraitydavo biggrin.gif Jei kokią savaitę nieko saldaus nesuvalgydavo, tai sapnuodavo pyragaičius hihihi.gif

Žodžiu, ką noriu pasakyti.. Vaiką dar atpratinti, manau, įmanoma būtų, jei drauge su vyru apsijungtumėt, o va vyras, tai jau turėtų pats sau tvirtai nuspręsti, kad nori mesti tuos užkandžiavimus. Drausti ir konfliktuoti dėl to neverta, todėl tikrai nesiūlau užsiimti auklėjamaisiais darbais "Nepirk, neduok ir pan." O išmokti valgyti, kai esi alkanas, o ne valgyt dėl valgymo yra nelabai paprasta. Iš patirties žinau.
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 07 14, 11:03)
O išmokti valgyti, kai esi alkanas, o ne valgyt dėl valgymo yra nelabai paprasta. Iš patirties žinau.

drinks_cheers.gif Pas mus šeimoje aš esu "užkandinė", MB tik retkarčiais kažką kramsnoja. Pati žinau, kaip sunku atsikratyti šito įpročio, bet labai padeda nuoseklus meniu laikymasis, viskas įmanoma, kai labai nori. Nes realiai tie užkandžiai nieko gero neduoda ax.gif

karra, man panašiai anyta aiškindavo, kai gyvenimo pradžioje susidūriau su skirtingo maitinimosi įpročiais, neva "paruošk ir valgys, nėra čia ko išsidirbinėti", taip ir dariau, paklauskit, ar susitaupė? doh.gif Paruošiu, paknebena, tada eina keptis kiaušinių, pjaustosi dešras/kumpelius.. Per laiką atsirinkom mėgiamus produktus (pvz sriubą valgom tik vieną..) ir nustojau dėl to sukti galvą, gaminu ir žinau, kad bus suvalgyta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 07 13, 21:56)

tik vienos taisykles stengiuosi (ir vis dazniau pavyksta) laikytis: jokiu uzkandziu, neperku dazniausiai nei cipsu nei bulkuciu nei sureliu. (cia didziausi pinigu rijikai)

Sutinku,pas mus irgi niekas situ produktu nei perka,nei valgo.
Ir pinigai kaip I bala,ir dar skrandziui-peilis.

Morta, as paziurejau,kad mes pieno produktus turbot lb panasiai vartojam,rytais koses ant pieno virtos,tada varskiniai pvz blynai su grietine,mes varkes po gera poka kas diena suvartojam.
Mano vaikas lb megsta pieno produktus,jei leisciau-grietines pakeli sauksteliu kaip jogurta kabintu biggrin.gif
Atsakyti
Paskaičius paskutinius kelis puslapius labiausiai nustebino ir anksčiau temoje dažnai pasitaikę tokio tipo pasisakymai: "išleidžiam daug, galėtume sutaupyti, bet mano vyras valgo mėsą kilais/parduotuvėje šluoja viską nuo lentynų/perkasi alų ir čipsus ir tt ir pan smile.gif

Mano manymu taupymas turėtų prasidėti nuo bendros taupymo strategijos kurimo, susėdus kartu su vyru ir priėmus kažkokį bendrą, abiem tinkantį sprendimą, kokių būtent veiksmų imtis, norint sumažinti išlaidas maistui...

O tai susidaro įspūdis, kad kai kuriose šeimose žmonos taupo, o vyrai apie tai net nežino unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 07 11, 21:20)
O kam 2k. uzkandziai  g.gif Ypac jei dirbama "klasikinemis" valandomis. Mano manymu, geriau daugiau skirti laikui paciam valgymo procesui (o ne praryti sumustini stovint vonioje pries veidrodi), ir tu uzkandziu nereikes.

Kas turi padidinta rugstinguma, zino apie ka kalbu, maistas dingsta per 2h, iki kito valgio nebeislauki, dreba rankos, bloga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 07 14, 10:49)
Na jei su tais užkandžiavimais ir uogienėm suklydot pirmą žinutę rašydama, tai tada visai normalios Jūsų šeimos išlaidos maistui 4u.gif Vyro matyt greita apykaita, maniškis suvalgo 2 kepsnius maksimum vienu kartu, įprastai vieną (bet visuomet prie jų turi būti bulvių ir daržovių, į troškinius taip pat nespjauna, bet mėsos ten turi būti normaliai, o ne "dėl kvapo").
O be uogienių, ką dar galvojate keisti? Sultys kiek supratau problema g.gif Mes nenustojom pirkti mineralinio (aš) ir kitokių gėrimų (MB), nes vanduo pas mus tragiškai neskanus..

maniskis irgi butinai salia mesos, butinai bulviu/kruopu ir butinai dar darzoviu 4u.gif
sultys didziule problema, nes vaikas vis praso ju nupirkti, o vyras ir perka, cia jau reikia aukleti ir vyra, bandau dabar jam ikalbeti, kad ten ir vienas cukrus ir geriau vandeni gertu. mineralinio jau nebeperka, kazkaip pripratinsiu manau su vandeniu, bet jam tos sultys tiesiog skanu doh.gif seniau isvis visokius limonadus gerdavo, tai per tiek metu iskovojau, kad ju nepirktu ir vaiko nepratintu, tai neperka.
dar zadejau, bet nezinau ar pavyks, sumazinti koncervuotiems islaidas ziema. perkam agurkelius visokius, reiktu paciai marinuotis pradet, bet su laikymu problema g.gif nebent deti i spinta biggrin.gif tik nezinau ar siltai gali stovet?

QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 07 14, 11:03)
1. įpročio reikalas arba skrandis ištampytas jo, kad šitiek maisto telpa g.gif
2.  Jei kokią savaitę nieko saldaus nesuvalgydavo, tai sapnuodavo pyragaičius hihihi.gif
O išmokti valgyti, kai esi alkanas, o ne valgyt dėl valgymo yra nelabai paprasta. Iš patirties žinau.

mano vyras toks visad buvo ir tiek valge, kai susipazinom, matyt tokie iprociai maitinimosi nuo vaikystes suformuoti. aukleti kaip mazo vaiko ir nenoriu, kazko irodineti, pagaminus kas netinka ir sakyti, daryk ka nori, jei nevalgysi, irgi nenoriu. nu nesu as tokia smile.gif tuo labiau kai jis moka mane apsokinet ir padaryti man kazka, ko as noriu ar megstu ax.gif
tiek, kad kai pradejom gyventi kartu, jo pusryciai budavo tik saldumynai, tai per kelis metus, po biski pakeiciau jo poziuri, kad pavalgytu normaliai tuos pusrycius, o ne bandelem uzsikistu. bet vistiek jas megsta ir nori, irgi svaigsta, jei ilgiau nevalgo tokiu dalyku biggrin.gif

QUOTE(Tikrė @ 2014 07 14, 12:04)
Nes realiai tie užkandžiai nieko gero neduoda ax.gif

Per laiką atsirinkom mėgiamus produktus (pvz sriubą valgom tik vieną..) ir nustojau dėl to sukti galvą, gaminu ir žinau, kad bus suvalgyta ax.gif

butent, tikrai nieko gero tie uzkandziai drinks_cheers.gif

va del to ir as gaminti stengiuosi tik ta, kas tikrai bus suvartota drinks_cheers.gif

QUOTE(gustika @ 2014 07 14, 14:30)
jei leisciau-grietines pakeli sauksteliu kaip jogurta kabintu biggrin.gif

va va, sunus toks pats, grietine kaip jogurta kabina biggrin.gif tai normuoju blush2.gif 4u.gif
Atsakyti