QUOTE(karra @ 2014 07 13, 20:56)
darau sriuba, antra (troskini/kepsni) ir kose/ bulves. jei kuri dalis kam nepatinka - maziau jos valgo ir tiek
viena kart mesa viena su agurkais suvalgo, kita kart brokina torskini ir daugiau koses valgo.. ju reikalas. vienakart sriubos pora leksciu valgo, antro vos pajudina, kita kart atvirksciai. nustojau del to jaudintis.

tai cia vos ne tas pats, kaip as virdama makakaronus, padarau vienam su darzovem, kitam su desra ir suriu. sriuba virti ir dar atskirai mesa su bulvem, tai irgi atskiri patiekalai

QUOTE(Pireja @ 2014 07 13, 23:17)
Netiesa. Skaiciau, kad irodyta, jog sriubos padeda virskinimui
Sergant gripu, irgi siuloma valgyti vistienos buljonus. Mano vaikas kazkada buvo gydomas reanimacijoje, ir gydytojai siule pavalgydinimui nesti ne ka kita, o vistienos sultini.

sriubas ir sultinius ligoniams patariama duoti, todel, kad ligoniams neapsunkint skrandzio ir kuo lengvesni maista valgyti. taip, sultinys labia gerai, bet isvirus sriuba, nuo jos ilgai sotus nebusi, nes sriuba kas, vanduo, daug vandens, o po sriubos suvalgyti antra patiekala jau as nesugebeciau, nebent tik siek tiek, tada gaunasi uzburtas ratas, greitai isalkstama. taigi mano tikslas sociau pavalgyti vienu patiekalu, bet po to neuzkandziauti, aisku sociau, nebutinai riebiai, todel stengiuosi kuo maziau kepimo aliejuje, nu siuo atveju vyrui tik makaronai, o viska viska kepu orkaitej be riebalu.