Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Meger @ 2014 07 11, 14:28)
Manau, noreta pasakyti, kad ne esti 5k. turime, o 3k. valgyti ir 2k. uzkandziai  mirksiukas.gif

O kam 2k. uzkandziai g.gif Ypac jei dirbama "klasikinemis" valandomis. Mano manymu, geriau daugiau skirti laikui paciam valgymo procesui (o ne praryti sumustini stovint vonioje pries veidrodi), ir tu uzkandziu nereikes.
Atsakyti
sveikos. jungiuosi ir as I sia tema. seniau ilgai vedziausi pajamas ir islaidas, bet dabar pora menesiu apleidau (gime leliukas, nekontroliavau), tai vajei vajei, kiek iseina. labai daug reiskia, kai nueinam alkani I parduotuve, bei be saraso doh.gif zodziu griztu I doros kelia nuo rugpjucio, cia sau pasizadu biggrin.gif 4u.gif

zodziu paziurejau i savo suvestines, maistui trise (2 suauge +1 vaikas) apie 1000lt isleisdavom blush2.gif daugiausia uzkandziai/saldumynai, gerimai (mineralinis, sultys), uogienems. maziausiai alko ir visokiems aliejams. nes kepu orkaitej ant kepimo popieriaus, praktiskai viska, arba verdu/tusinu/troskinu.

esme, kad dabar jau 2 suauge +2 vaikai (4 men kudikis, bet geria misinuka, manau maisto kategorijai priskirsiu,bet jau tuoj kosytes prades valgyti, tai taip ar taip maisto padides islaidos)

taigi tikslas, kad su 4 asmenims nevirsinti 1000lt, bet as neisivaizduoju, kaip kiti uz 500lt pragyvena keturiese g.gif na mes viska perkam, darzoviu nieko savo neturim, nes bute gyvenam. taigi irgi norisi saldumynams apriboti, reiktu paciai kepti, bet siek tiek laiko stoka blush2.gif bet idomu kiek sutaupytume, nes I saldumynu kategorija ieina musu perkami sureliai, bandeles, pyragai. menesiui isleidziam apie 80lt tam viskam g.gif vyras smalizius be galo doh.gif man isvis ju gali nebut.. taip pat labai daug uogienems issileidziam, nes kepu blynus ir rytais koses verdam, tai visad prie ju uogienes reikia, ypac vaikui, o vyrui vos ne visas stiklas sueina blush2.gif sakiau pati virsiu, arba trintas saldysiu. kol kas tik braskiu prisitryniau ir uzsaldziau. planuoju dar avieciu pirkti ir saldyti trintas, juoduosius serbentus bei agrastus trintus su cukrumi. bet iskarto tiek susipirkti ir prisidaryti, vel per kisene blush2.gif na mineralinio bei sulciu, bandau vyra perauklet, kad tiek nepirktume, is krano geras musu vanduo atsigerti, o tos sultys isvis man peilis is tetrapaku, o jam skanu doh.gif ir vaikas uz tai labai megsta tas sultis, bet patiems spaustis, tai netureciau kur laikyt. nes trintas uogienes pas tevus zadu laikyti, kaip tik pirko nauja saldikli atskira, tai puse man dovanoja lentynu biggrin.gif o va uogienes bei sultis laikyti neturiu salygu, nes namie nei sandeliuko, tai vesios vietos nera..

zodziu vos ne dienorasti parasiau, kaip ir sau atverti akis, kaip ir noredama isgirsti patarimu, arba kaip pavyko tokius dalykus apmazinti, gal procentaliai idomu ar sau viska darantis tikrai apmazejo islaidu?

beje, jei apie meniu trumpai, tai pusryciams visad verdu koses (grudu - avizu ir pan), arba kiausinius verdu, arba varske su uogiene valgom. pietums arba vakarienei butinai ka nors mesisko, salia ryziai/grikiai/kuskusas/bulves ir salotos, ziema tusintos darzoves salia. jei tarkim vakarienei mesa, tai pietums bus kokie makaronai/blynai/kugelis/virtinukai/varskes apkepas ir atvirksciai, jei pietus mesiskai, vakarienei nemesiskai, bet sociau.. vyras I darba nesasi is namu, as kai dirbau, dazniausiai ir is namu nesdavausi nuo vakarienes likucius, specialiai daugiau gaminu. moku apskaiciuoti kieki, kad tarkim liktu dar kitos dienos pietums I darba. siaip maisto niekad netenka ismesti. uzkandziauja tik vyras ir vaikas (stengiuosi vaikui pakisti jogurta geriau, bet irgi geras smalizius, nori bandeliu ir kaip tetis pyragu visokiu), o man nereikia, neturiu kazkaip to poreikio. nebent jau vakarojoma, tada vyno taure ir aisku jau perkam tam reikalui uzkandzius, suriai/cipsai/riesutai ir pan.

beje, apie 100-200lt kavinems isleidziam blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 12 liepos 2014 - 12:40
Morta,mano akimis,tai 4 asmenims 1000 lt yra normali suma.Juolab jei viska viska perkat nuo a iki z.
Uogienes,tai taip,baisiai brangus 'malonumas',jei prikt parduotuvese,plius dar ir nesveikas,itariu.
Gal tikrai,reiktu saldyt uogas dabar,kaupt atsargas ziemai.

Mes,pvz tikrai daug isleidziam pieno produktams,bet neisivaizduoju net,kaip galima but sumazinti islaidas.Gal kas turit ideju geru?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 13 liepos 2014 - 13:35
Pritariu del normalios sumos 1000. Nusitaupyt, tai jau nzn kaip cia butu.
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 07 13, 13:35)
Uogienes,tai taip,baisiai brangus 'malonumas',jei prikt parduotuvese,plius dar ir nesveikas,itariu.
Gal tikrai,reiktu saldyt uogas dabar,kaupt atsargas ziemai.

Mes,pvz tikrai daug isleidziam pieno produktams,bet neisivaizduoju net,kaip galima but sumazinti islaidas.Gal kas turit ideju geru?

uogienes ir brangu, bet ir virti ne pigu g.gif kad ir saldyti, vistiek trinu su cukrumi, kitaip vaikas nevalgo uogu, tai iseigai vistiek ir cukrus naudojas, nors stengiuosi ne per saldziai, bet vistiek jo reik, uogos ir ne pigios, va uogaut nenoreciau, nemegstu tokiu dalyku, kad pigiau pasidaryt smile.gif pabandysiu jau neuzilgo avieciu prisitrinti su cukrumi ir uzsaldyti, paskaiciuosi iseiga ir palyginsiu su pirktine uogiene, kazin koks skirtumas bus:)

pieno produktams ir mes daaaug isleidziam, bet as cia nemanau, kad reiktu mazinti 4u.gif nes manau, kad gerai, kad tokie produktai naudojami. mes megstam varske, piena, labai daug pieno, kad ir blynus kepu, uzsigeriam pienu, grietine zinoma.. fermentinis suris, kuris ir nepigus, nesinori surio gamini pirkti g.gif

QUOTE(zvaigzdut @ 2014 07 13, 13:51)
Pritariu del normalios sumos 1000. Nusitaupyt, tai jau nzn kaip cia butu.

nu kazkaip nesinori nusipiginti ir vartoti jau labai prastus produktus. nes kitaip nezinau kaip pamazinti, nebent nepirkti ten jau tokiu sureliu, uogieniu ir pan. bet nu mesa, ji nepigi, kad ir desreliu retkarciais nusiperkam, vistiek ziuriu auksciausios rusies, aisku dar palyginu kg kainas, neimu ir brangiausiu.. zuvis ir nepigu, o jos reikia organizmui. sriubu nevalgom, net nemanau, kad ji naudinga, tik uzpildo skrandi g.gif troskiniu seimyna nenori, joje galbut galima maza kieki tik mesos ideti..
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 13, 17:10)
sriubu nevalgom, net nemanau, kad ji naudinga, tik uzpildo skrandi g.gif

bet tirštos sriubos ne tik užpildo skrandį, bet gali būti ir kaip normalus antras patiekalas.
pvz aš darau tirštą vištienos sriubą (ne trintą, bet tiesiog tirštą)sueina viena krūtinėlė pvz. saujelė ryžių, žirnelių, bulvės pora, morkų. tai ir mėsytės gauni ir daržovių ir sultinio.

arbapomidorų sriuba su galkutėm ir vermišėliais rolleyes.gif
Atsakyti
Hi 4u.gif

Matau tema atgijo, tai ateinu paplepėti. Išlaidas skaičiuoti - jau įprotis keleto metų. Viską kaip ant delno matau kasdien, kur pinigėliai išleidžiami, tik va ne visada su disciplina pasiseka susitarti
QUOTE(tursi @ 2014 07 07, 00:45)
Mano pirmas zingsnis-rusiuoti maisto islaidas i kategorijas, kadangi viska, kartu ir gerimus, pliusavau i bendra suma. Na ir kuo daugiau gaminti namie, ivairesni ir sveikesni maista, kuo maziau ismesti, pirkti tikslingai, subalansuoti mityba.

tursi, geras noras. Aš kol viską bendrai skaičiavau, tai labai gražiai išlaidos saldainiams ir kitiems menkaverčiams užkandžiams pasislėpdavo bendroje sumoje. Žinoma, tai atima kur kas daugiau laiko, kol išskaičiuoji viską, bet po poros mėnesių pasimato ydingų išlaidų skaičiukai...

Gaminimas namuose taip pat padeda sutaupyti, bet tai taip pat reikalauja laiko.

Taigi, peršasi išvada, kad norint sutaupyti reikia tam skirti laiko. Visapusiškai!
QUOTE(L'automne @ 2014 07 07, 21:06)
Atėjau, pasiguodžiau ir einu toliau...

Su tuo ir sveikinu, labai sveika pasipasakoti, kaip sakote, pasiguosti. Radus bendraminčių tikrai kompanijoje smagiau drinks_cheers.gif

Paskaičius apie Jūsų MB mitybos įpročius, man kyla klausimas, gal jis sportininkas, kad tokiais kiekiais užkandžiauja? g.gif
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 07 09, 14:10)
juk po valgio nesijauti alkanas. Čia greičiau įpročio reikalas tas ranka-burna.

drinks_cheers.gif Taip, tiek besaikiams valgytojams, tiek rūkaliams yra įprotis ranka - burna ir čia reikia dirbti su savimi, kad šį įprotį išgyvendinti. Iš šono jis labai gerai matosi, bet jeigu pats žmogus nenori atsisakyti besaikio valgymo ir kišimo į burną, kas papuola po ranka, tuomet tik laukimas belieka, kol žmogui ateis į galvą, kad taip yra...
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 12, 12:33)

Morta, grįžkite į skaičiavimą mirksiukas.gif
Mes anksčiau taip pat pirkom mineralinį vandenį ir ne dėl to, kad krano vanduo neskanus. Tiesiog tai buvo įprotis ranka - burna ir svarbu gerti iš butelio. Pamačius, kiek vandeniui iš parduotuvės išleidžiam blink.gif labai greitai atėjo noras kažką daryti. Dabar nusiperkam mineralinio vandens, bet labai retai. Namie ąsotyje pasidarome vandens su citrina, mėtom, atvėsiname ledukais arba tiesiog palaikę šaldytuve. Vasara - dėkingas metas keisti šį įprotį, galima susišaldyti uogų įdėjus į ledukų formelę ir įsipylus stiklinę krano vandens įsimesti kelis kubelius. Atrodo skaniau gerti kai kelios spalvos plaukioja. Tikrai ir vaikams tai patiks, o kaina juokinga. Tas pats krano vanduo stiklinėje, bet noras gerti, atrodo, kitas.
QUOTE(gustika @ 2014 07 13, 13:35)
Mes,pvz tikrai daug isleidziam pieno produktams,bet neisivaizduoju net,kaip galima but sumazinti islaidas.Gal kas turit ideju geru?

Čia ir man misija - sugalvoti taktiką iki rudens rolleyes.gif

Šiaip mūsų (2 žmogai) įpročiai tokie:
gaminam namie, patys uogaujam ir verdam/šaldom uogas, turim kaimą, kuris labai padeda, bet prie kaimo išleidžiam dar apie 500Lt maistui (be alkoholio), gaminam iš karto kokiems 2-3 pavalgymams, MB į darbą nešasi maistą iš namų, aš kartais nešuosi iš namų, o kartais valgau valgykloje. Tobulėti tikrai yra kur, tuo labiau, kad šiandien skyriau kelias valandas čekių susivedimui ir pamačiau, kokiam pavidale mes suvalgom pinigus...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 13, 18:50)
bet tirštos sriubos ne tik užpildo skrandį, bet gali būti ir kaip normalus antras patiekalas.
pvz aš darau tirštą vištienos sriubą (ne trintą, bet tiesiog tirštą)sueina viena krūtinėlė pvz. saujelė ryžių, žirnelių, bulvės pora, morkų. tai ir mėsytės gauni ir daržovių ir sultinio.

arbapomidorų sriuba su galkutėm ir vermišėliais  rolleyes.gif

na tirsta sriuba, tuomet jau gal ir troskinukas gaunas 4u.gif as tai megstu, bet vyras mano, ir vaikas, ne doh.gif ju aplamai ribotesnis meniu, tai ir sukuosi is padeties, kad ka pagaminti, kad visiems tiktu. pvz makaronus kaip gaminu, isverdu makaronus, vyrui turiu pakepinti su desrele/kumpeliu, suriu, kecupu ir makaronais viska, vaikas aplamai juos vienus valgo, o as kadangi tokiu keptu nenoriu, tai pasitusinu mazoje keptuveleje darzovyciu su grietine ir prieskoniais ir uzsipilu, dar surio uzsibarstau pasiskaninimui, man svarbu ne kepta aliejuje, o tusinu vandenyje, tai nugaruoja vanduo, idedu siek tiek grietines ir puikiausias padazas gaunas. o gaminimas vos ne trys atskiri patiekalai verysad.gif kartais uzkepu tokia pat forma orkaitej, tam reikalui (ir kitokioms uzkepelems) turiu mazu keramikiniu indeliu, tai vyrui eina pagal jo skoni, man pagal mano, na o vaikas nori pliku makaronu.

Papildyta:
QUOTE(dirty_kiss @ 2014 07 13, 18:58)
Morta, grįžkite į skaičiavimą  mirksiukas.gif

Namie ąsotyje pasidarome vandens su citrina, mėtom, atvėsiname ledukais arba tiesiog palaikę šaldytuve. Vasara - dėkingas metas keisti šį įprotį, galima susišaldyti uogų įdėjus į ledukų formelę ir įsipylus stiklinę krano vandens įsimesti kelis kubelius. Atrodo skaniau gerti kai kelios spalvos plaukioja. Tikrai ir vaikams tai patiks, o kaina juokinga. Tas pats krano vanduo stiklinėje, bet noras gerti, atrodo, kitas.

Čia ir man misija - sugalvoti taktiką iki rudens  rolleyes.gif

butinai drinks_cheers.gif kai pripranti, nesunku skaiciuoti, as nerinkdavau cekiu, tiesiog grizus is parduotuviu iskarto susivesdavau I exeliuka musu. dabar laukiu rugpjucio, kada vel pradesim bigsmile.gif

reiks ir man asoti nusipirkti, as vis pagalvodavau, kad ir skanu butu taip gerti, nes ir vaizdas geras, ir vanduo labai naudinga. beje, auginu namine meta namie, bet arbata plikau ja, galesiu I I vandeni ideti atsigerimui thumbup.gif

butu idomu isgirsti ta taktika, kai bus sugalvota 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 13, 20:22)
. o gaminimas vos ne trys atskiri patiekalai verysad.gif

na.. bet čia jau turbūt pati išlepiani taip,tai dabar ir nori kaip restorane mirksiukas.gif šitą galima pakeist pasakius nuo šiol bus daromas vienas bendras, kas nori valgo, kas ne, ieškos sau ar daros sau.
gali vieną dieną daryti kaip labiau mėgsta vyras sakikim, bet valgo visi, kitą dieną kaip vaikas, trečią kaip pati.
arba vieną dieną žuvį, kitą vištieną, o trečią mėsą sakykim jei visi jūs trys mėgstat skritingus.
na čia manau tokie dalykai, kurie su laku gali būt pakeičiami.

jei čia būtų klausimas berti sūrio ar ne, nu tai kas norės užsibers, bet jei čia vienam kepinti, kitam troškinti,tai man atrodo truputį per daug, bet jei turi laiko,tai vėl g.gif

maniškis pvz nemėgsta kepintų svogūnų. aš mėgstu, bet niekada negaminu atskirai, visada dedu svogūnus, jis nori valgo, nori, gaišta savo laiką prie stalo ir išsirenka viską irnesakyk.gif tas pats su paprika, dedu ir psio, nenori nevalgo.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 13, 21:46)
na.. bet čia jau turbūt pati išlepiani taip,tai dabar ir nori kaip restorane  mirksiukas.gif  šitą galima pakeist pasakius nuo šiol bus daromas vienas bendras, kas nori valgo, kas ne, ieškos sau ar daros sau.
gali vieną dieną daryti kaip labiau mėgsta vyras sakikim, bet valgo visi, kitą dieną kaip vaikas, trečią kaip pati.
arba vieną dieną žuvį, kitą vištieną, o trečią mėsą sakykim jei visi jūs trys mėgstat skritingus.
na čia manau tokie dalykai, kurie su laku gali būt pakeičiami.

jei čia būtų klausimas berti sūrio ar ne, nu tai kas norės užsibers, bet jei čia vienam kepinti, kitam troškinti,tai man atrodo truputį per daug, bet jei turi laiko,tai vėl  g.gif

maniškis pvz nemėgsta kepintų svogūnų. aš mėgstu, bet niekada negaminu atskirai, visada dedu svogūnus, jis nori valgo, nori, gaišta savo laiką prie stalo ir išsirenka viską irnesakyk.gif tas pats su paprika, dedu ir psio, nenori nevalgo.


pritariu. manau su laiku praeis: kol buvo tik vyresnelis labiau stengiausi i jo norius/ nenoprus atsizvelgti. dabar jau ne. nebutu imanoma ir tiek: darau sriuba, antra (troskini/kepsni) ir kose/ bulves. jei kuri dalis kam nepatinka - maziau jos valgo ir tiek irnesakyk.gif viena kart mesa viena su agurkais suvalgo, kita kart brokina torskini ir daugiau koses valgo.. ju reikalas. vienakart sriubos pora leksciu valgo, antro vos pajudina, kita kart atvirksciai. nustojau del to jaudintis.

tik vienos taisykles stengiuosi (ir vis dazniau pavyksta) laikytis: jokiu uzkandziu, neperku dazniausiai nei cipsu nei bulkuciu nei sureliu. (cia didziausi pinigu rijikai) va tik batono vaikai kartais prisikemsa. na cia kol kas svyra rankas. dziugu kad nedaznai.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 13, 20:46)
na.. bet čia jau turbūt pati išlepiani taip,tai dabar ir nori kaip restorane  mirksiukas.gif  šitą galima pakeist pasakius nuo šiol bus daromas vienas bendras, kas nori valgo, kas ne, ieškos sau ar daros sau.
gali vieną dieną daryti kaip labiau mėgsta vyras sakikim, bet valgo visi, kitą dieną kaip vaikas, trečią kaip pati.
arba vieną dieną žuvį, kitą vištieną, o trečią mėsą sakykim jei visi jūs trys mėgstat skritingus.
na čia manau tokie dalykai, kurie su laku gali būt pakeičiami.

jei čia būtų klausimas berti sūrio ar ne, nu tai kas norės užsibers, bet jei čia vienam kepinti, kitam troškinti,tai man atrodo truputį per daug, bet jei turi laiko,tai vėl  g.gif

maniškis pvz nemėgsta kepintų svogūnų. aš mėgstu, bet niekada negaminu atskirai, visada dedu svogūnus, jis nori valgo, nori, gaišta savo laiką prie stalo ir išsirenka viską irnesakyk.gif tas pats su paprika, dedu ir psio, nenori nevalgo.

na issilepinau biggrin.gif bet cia tik keli patiekalai, kai varijuoju is keliu daliu (vien del to, kad tikrai pavalge butu). mesos, zuvies patiekalai visad vienodi, tad valgo normaliai. bet tarkim, jei isvirsiu troskini ir jie abu jo nemegsta, tai as viena ir valgysiu ji, tai kas man is to, neirodysiu as jiems nieko, todel arba negaminu visai, arba ta pati patiekala su atskiru skoniu (makaronai is dvieju daliu). nes vaikas nevalges gali but visa diena ir jam vienodai, o tas mane zudo, jam 5 metai ir negaliu nuleisti dar to ranka smile.gif be galo liesas, kraujo rodikliai ne per geriausi, darzoviu jis mazai valgo, tai bent mesa ir zuvi valgo smile.gif na o del vyro, nesijauciu blogai, kad del jo skonio labiau varijuoju patiekalus, manau jis to vertas, bet nepradesiu liaupsinti kodel, ar ka jis del manes padaro, nes ne tam skirta sita tema ax.gif negaliu isvirus guliasa su jo nemegiamais svogunais pasakyt, nenori - nevalgyk.. geriau as ju nedesiu, arba slapta siek tiek idesiu, kad net nepajus, bet tebunie tai lepinimas:)
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 07 13, 17:10)
sriubu nevalgom, net nemanau, kad ji naudinga, tik uzpildo skrandi g.gif

Netiesa. Skaiciau, kad irodyta, jog sriubos padeda virskinimui 4u.gif Sergant gripu, irgi siuloma valgyti vistienos buljonus. Mano vaikas kazkada buvo gydomas reanimacijoje, ir gydytojai siule pavalgydinimui nesti ne ka kita, o vistienos sultini.

QUOTE(dirty_kiss @ 2014 07 13, 18:58)
Gaminimas namuose taip pat padeda sutaupyti, bet tai taip pat reikalauja laiko.

drinks_cheers.gif Taupymas yra sunkus darbas, deja, daznai reikalaujantis ir laiko, ir pastangu.

Grange, kaip tau sekasi taupyti? Dar neteko pakelti menesinio biudzeto karteles del auganciu kainu?
Atsakyti