sveikos. jungiuosi ir as I sia tema. seniau ilgai vedziausi pajamas ir islaidas, bet dabar pora menesiu apleidau (gime leliukas, nekontroliavau), tai vajei vajei, kiek iseina. labai daug reiskia, kai nueinam alkani I parduotuve, bei be saraso

zodziu griztu I doros kelia nuo rugpjucio, cia sau pasizadu
zodziu paziurejau i savo suvestines, maistui trise (2 suauge +1 vaikas) apie 1000lt isleisdavom

daugiausia uzkandziai/saldumynai, gerimai (mineralinis, sultys), uogienems. maziausiai alko ir visokiems aliejams. nes kepu orkaitej ant kepimo popieriaus, praktiskai viska, arba verdu/tusinu/troskinu.
esme, kad dabar jau 2 suauge +2 vaikai (4 men kudikis, bet geria misinuka, manau maisto kategorijai priskirsiu,bet jau tuoj kosytes prades valgyti, tai taip ar taip maisto padides islaidos)
taigi tikslas, kad su 4 asmenims nevirsinti 1000lt, bet as neisivaizduoju, kaip kiti uz 500lt pragyvena keturiese

na mes viska perkam, darzoviu nieko savo neturim, nes bute gyvenam. taigi irgi norisi saldumynams apriboti, reiktu paciai kepti, bet siek tiek laiko stoka

bet idomu kiek sutaupytume, nes I saldumynu kategorija ieina musu perkami sureliai, bandeles, pyragai. menesiui isleidziam apie 80lt tam viskam

vyras smalizius be galo

man isvis ju gali nebut.. taip pat labai daug uogienems issileidziam, nes kepu blynus ir rytais koses verdam, tai visad prie ju uogienes reikia, ypac vaikui, o vyrui vos ne visas stiklas sueina

sakiau pati virsiu, arba trintas saldysiu. kol kas tik braskiu prisitryniau ir uzsaldziau. planuoju dar avieciu pirkti ir saldyti trintas, juoduosius serbentus bei agrastus trintus su cukrumi. bet iskarto tiek susipirkti ir prisidaryti, vel per kisene

na mineralinio bei sulciu, bandau vyra perauklet, kad tiek nepirktume, is krano geras musu vanduo atsigerti, o tos sultys isvis man peilis is tetrapaku, o jam skanu

ir vaikas uz tai labai megsta tas sultis, bet patiems spaustis, tai netureciau kur laikyt. nes trintas uogienes pas tevus zadu laikyti, kaip tik pirko nauja saldikli atskira, tai puse man dovanoja lentynu

o va uogienes bei sultis laikyti neturiu salygu, nes namie nei sandeliuko, tai vesios vietos nera..
zodziu vos ne dienorasti parasiau, kaip ir sau atverti akis, kaip ir noredama isgirsti patarimu, arba kaip pavyko tokius dalykus apmazinti, gal procentaliai idomu ar sau viska darantis tikrai apmazejo islaidu?
beje, jei apie meniu trumpai, tai pusryciams visad verdu koses (grudu - avizu ir pan), arba kiausinius verdu, arba varske su uogiene valgom. pietums arba vakarienei butinai ka nors mesisko, salia ryziai/grikiai/kuskusas/bulves ir salotos, ziema tusintos darzoves salia. jei tarkim vakarienei mesa, tai pietums bus kokie makaronai/blynai/kugelis/virtinukai/varskes apkepas ir atvirksciai, jei pietus mesiskai, vakarienei nemesiskai, bet sociau.. vyras I darba nesasi is namu, as kai dirbau, dazniausiai ir is namu nesdavausi nuo vakarienes likucius, specialiai daugiau gaminu. moku apskaiciuoti kieki, kad tarkim liktu dar kitos dienos pietums I darba. siaip maisto niekad netenka ismesti. uzkandziauja tik vyras ir vaikas (stengiuosi vaikui pakisti jogurta geriau, bet irgi geras smalizius, nori bandeliu ir kaip tetis pyragu visokiu), o man nereikia, neturiu kazkaip to poreikio. nebent jau vakarojoma, tada vyno taure ir aisku jau perkam tam reikalui uzkandzius, suriai/cipsai/riesutai ir pan.
beje, apie 100-200lt kavinems isleidziam