QUOTE(Malena @ 2014 07 09, 16:29)
Yra kelios kategorijos. Jaunimas, kurie domisi sveika mityba, kuri dabar kaip ir labai madinga

Kaip ir bėgioti labai ant bangos. Kita kategorija- dažniausiai vyresnės kartos. Maitinasi labai prastai, turi antsvorio, padidintą cukraus kiekį, padidėjusio spaudimo bėdas sprendžia tabletėm

Lietuviai vyrai dažnai pareiškia "žolės tai aš jau neėsiu". Jų "žolė" pasirodo yra ne prieskoniai, o kone visos daržovės. Na ir viskas užgeriama alum

Gyvenimo trukmė daug ką pasako apie lietuvių mitybą bei gyvenimo būdą, nors sutinku, kad mityba nėra vienintelis rodiklis.
Aš irgi norėčiau maitintis pigiau, sutaupyti, bet nenoriu prieiti iki to, kad maistas kaip koks kombikormas, pašaras. Nenoriu valgyt vien tam, kad užkišti skrandį ir būti sočiai. Noriu gauti visų maistingų medžiagų.
Pastebejau ir as, kad sportuojanciu, ypac vazinejanciu dviraciais - tikrai daugeja. Ir zinau apie vyresniosios kartos iprocius maitintis, kadangi grizus pas tevukus tenka visa tai stebeti

As jokiu budu nenoriu sakyti, kad prancuzai valgo idealiai, bet ju poziuris i maista man labai patinka. Ir net labai tikiuosi isvengti tam tikru musu seimos "paveldimu" ligu (kraujagysliu ligos, aukstas kraujospudis) vien del to, kad nebevalgau bet kaip.
Nusitaupymo maiste ir as nenoreciau. Kita vertus, paieskojus ir paskaiciavus galima rasti ir ne itin brangiu bei sveiku patiekalu. Nu pvz., quich'as su brokoliais ir kumpiu, makaronai su pomidoru ir sparaginiu pupeliu padazu (kepintas svogunas, cesnakelis, petrazole), orkaiteje apkepti koldunai su smulkinta cukinija, pomidoru, agurku salotos ne su grietine, o su slakeliu alyvuogiu aliejaus ir balzamiko actu (zinau, brangu, brangiau nei grietine, bet man 1 butelio 750ml uztenka metams 3 zmonems). Bulve per pietus bent retkarciais pakeisti ryziais (kur kas sociau), grikiais, ant ryziu pasiruosti kario vistiena su smulkinta pakepinta paprika ir konservuotais kukuruzais, ar ta pati vistiena su blenderiuotais shpinatais ir pomidorais (as naudoju konservuotus, kad butu daugiau sulciu). Kalafijoras su bechamelio padazu+siek tiek surio+vistienos krutinele...
Yra tu variantu visokiu, tik gal ieskant reiketu iseiti is tradicines lietuviskos virtuves ribu neatsisakant lietuvisku darzoviu.