Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(tursi @ 2014 07 07, 00:45)
Labas, perskaiciau visa tema, matau naudingai kalbate. Mano vidutines islaidos maistui 550lt/men. (2 zm.), retai buna iki 500, dazniau apie ir virs 600. Kavines ir alko i suma neieina. Galvoju butu gerai i 500 tilpti neaukojant maisto kokybes, o atsisakant kartais ne visai sveiko maisto. Islaidas fiksuoju jau daugiau nei pusmeti, tas cekiu rinkimas jau tapes iprociu, tad kaip tik siandien pasidariau isvadas visose srityse smile.gif noreciau savaites meniu planuotis, tik neaisku kiek pasiteisins. Abu tokie esam, kad nevalgom antra diena to paties ir t.t. Tai ir ismetam nemazai ka, ir sunku susiplanuoti maisto kiekius ir patiekalus apskritai.
Mano pirmas zingsnis-rusiuoti maisto islaidas i kategorijas, kadangi viska, kartu ir gerimus, pliusavau i bendra suma. Na ir kuo daugiau gaminti namie, ivairesni ir sveikesni maista, kuo maziau ismesti, pirkti tikslingai, subalansuoti mityba.

Pas mane panaši situacija. Apie 550-600 Lt kas mėnėsį, du suaugę. Bet pas mane jau su alkoholiu. Nors alko vartojam labai mažai. Kartais per mėnėsį kokį vieną butelį nuperku jei labai reikia. O kartais ant akcijos užtaikau, nuperku kelis butelius ir pusmečiui pakanka. irnesakyk.gif
Kelis menesius stebiu išlaidas, galvoju kur galima sumažinti išlaidas, ką pakeisti, kad kokybe nenukentėtų. Ir supratau, kad vieko nepakeisiu. Na, nebet valgysim tik kruopas, makaronus ir bulves. Bet tai neįmanoma. MB reikia mėsos, tad kas kurį laiką perkam kiaulės kumpį arba pusė kiaulės, bet užtat neperku nei dešrų, nei faršo. Galvojau čia daugiausiai pinigų išleidžiam. Pasirodo, kad ne. Daugiausiai pinigų išeina maistui, kaip vadinu - užkandžiai. Ir čia nieko negaliu padaryti. Ta prasme negaliu MB perauklėti. Jam kas vakarą po vakarienės norisi kažką sukramtyti. Lėkštė sriubos ar dar vienas kotletas nuo vakarienės likęs nepadės. schmoll.gif Užkandžiai yra tokie - sūris, lašiniai, sausainiai, šokoladas, obuolys, riešutai, gali būti skardinė šprotų, konservuotų pomidorų ar marinuotų ananasų. Ant šito daugiausiai pinigų išeina. Bandžiau visokių tokių dalykų pirkti kai akcija - iš kart po kelis vienetus, kad ilgiau užtektų. Deja, nusivyliau. MB kai žino, kad sandėliuke yra kilogramas riešutų, gali juos sudoroti per du vakarus. doh.gif O kai taupant nuperkam mažą pokelį, tuomet bando taupyti - atseit išdalina keliems vakarams. Bet šalia riešutų tuomet suvalgo šokoladą, sausainių poką ir dar ką nors. doh.gif Bandžiau palikti tuščius namus nuo tokių užkandžių. Tai MB paėmęs piniginę nuėjo į parduotuvę atseit tik šokolado, o parsitęsė maišą visokių čipsų, riešutų, sausainių ir visokio kito šlamšto, kurį suvalgė per vieną vakarą. swoon.gif

Atėjau, pasiguodžiau ir einu toliau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2014 07 07, 22:06)
...
Atėjau, pasiguodžiau ir einu toliau... unsure.gif

Kaip suprantu 4u.gif mano "rakštis" irgi MB su savo skanumynais, vis rauko nosį jei vietoj užkandžio bandau kotletą įsiūlyti lotuliukas.gif Ir mėgstu į sandėliuką visko užsipirkti, bet taip pat-"MB kai žino, kad sandėliuke yra kilogramas riešutų, gali juos sudoroti per du vakarus" doh.gif O būna akcijų gerų pasiūlymų, norisi užsipirkti, bet kad taip gaunasi dar brangiau biggrin.gif
Atsakyti
nu tai jam taip skanu,tai ka jau zmogus pavalgyt nenusipelne g.gif ,cia tas pats,jei as noriu nusipirkti koki ruba,o vyras sakytu tu ir su treningais grazi.
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2014 07 08, 11:56)
nu tai jam taip skanu,tai ka jau zmogus pavalgyt nenusipelne g.gif

tai, žinoma, kad nusipelnė ir kiek suprantu vyrams iš burnų niekas netraukia 4u.gif
Bet šiaip pamąstant, tai su tuo skanu ir turiu teisę/nusipelniau labai atsargiai reikia, o ir taupumui tada vietos nelieka. Man pvz. skanu krevetės su šampanu, bet krevetes retai kada perku, o šampano tikro tik kartą esu gėrusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tursi @ 2014 07 08, 00:00)
Kaip suprantu 4u.gif mano "rakštis" irgi MB su savo skanumynais, vis rauko nosį jei vietoj užkandžio bandau kotletą įsiūlyti lotuliukas.gif Ir mėgstu į sandėliuką visko užsipirkti, bet taip pat-"MB kai žino, kad sandėliuke yra kilogramas riešutų, gali juos sudoroti per du vakarus" doh.gif O būna akcijų gerų pasiūlymų, norisi užsipirkti, bet kad taip gaunasi dar brangiau biggrin.gif

Aha.. mums belieka sukti smegenis kaip pakeisti tuos skanumynus pigesniais maisto produktais. Jau atradau kelis tokius variantus - kartais prikepu lietinių ir juos susuku su uogiene, kartais tiesiog pakepu duonos ir pabarstau prieskoniais. Kol kas nesugalvojau ką dar galiu padaryt.

QUOTE(Intemora @ 2014 07 08, 11:56)
nu tai jam taip skanu,tai ka jau zmogus pavalgyt nenusipelne g.gif ,cia tas pats,jei as noriu nusipirkti koki ruba,o vyras sakytu tu ir su treningais grazi.

Nesuprantat. Nieks netraukia vyrui iš burnos. Taip, jam skanu ir valgo. Gerai būtų, kad po vakarienės suvalgytų kokią saują riešutų arba porą sausainių ir tuo pasibaigtų. Deja, dažniausiai būna tokia apimtis - riešutų pokelis (300g), sausainių (pvz. gaidelis), porą obuolių. Arba šokolado plytelė (beveik visa, aš tik porą gabaliukų atlaužiu), ananasų skarbonkė. Kai susiskaičiuoji kiek visa tai kainuoja... doh.gif
Visa tai buna valgoma po vakarienės. Kai bandau įsiūlyti vakarienei ir sriubos ir pvz. kepsnio, tai jis sako - tiek nesuvalgysiu. Nu ok, valgo tik kepsnį arba tik sriubą. O praėjus porai valandų po vakarienės prasideda užkandžiavimai. doh.gif
Atsakyti
Ir maniskis toks,bet tai laip as jam galeciaupasakyt,kad nevalgyk,bandau ir as taupyt ,bet maniskiui nepasakytum,kad per daug valgai at per brangiai,kai ir man nepaaiskintu kiek rubu pirkti,kiekvienas su savo silpnybem,o maniskis tai dar kiek ant alaus isleidzia be situ uzkandziu visokiu,bet nieko nesakau,mes kazkaip apsitrynem,nebus uz ka pirkti tainepirks.
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 07 07, 15:11)
Oho, šaunuoliai!!! thumbup.gif Gal galima plačiau, kas buvo likę iš atsargų, ką pirkot, ką valgėt?? bigsmile.gif

QUOTE(gustika @ 2014 07 07, 16:01)

Nevalgom mes baisiai daug. Gaminu tiek, kad susivalgytų viskas per vieną-du kartus, nes seniau būdavo taip, kad išverdi kokią sriubą, tai visą savaitę per nenorą kišies, o galiausiai ir išpili kokį puslitrį jei ne daugiau. Šiaip mėsos mes nedaug valgom - vasarą pagrinde vištiena, ir tai nedaug. Bulvės, svogūnai, morkos, svogūnų laiškai, ridikėliai, krapai, špinatai - iš tėvelių. Šį mėnesį praktiškai atsiskaėm sūrelių - keksiukus, pyragus, gaminu pati (visada gamindavau, bet dabar gaminu dažniau).
Iš atsargų tai matyt irgi dalį būsiu naudojusi šį mėnesį, nes dažnai visokias kruopas, makaronus, konservuotas daržoves perku per akcijas ir pasidedu į spinteles.

Ir kaip matau visai į temą - tikrai didelė dalis išlaidų iškeliauja užkandžiams. Maniškis irgi mėgsta prieš miegą ką nors užkrimst, tai dažniausiai būna spraginti kukurūzai, rūkyta dešrytė su agrukais, šokolado irgi praktiškai visą plytą gali vienu metu suvalgyt. Beje, kai parodžiau MB, kiek išleido per mėnesį alui (vis gi futbolo čempionatas - sveikas gyvenimo būdas galioja tik nuo ryto iki rungtynių pradžios doh.gif biggrin.gif), tai dabar turbūt slėps čekius lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2014 07 08, 18:23)
Aha.. mums belieka sukti smegenis kaip pakeisti tuos skanumynus pigesniais maisto produktais. Jau atradau kelis tokius variantus - kartais prikepu lietinių ir juos susuku su uogiene, kartais tiesiog pakepu duonos ir pabarstau prieskoniais. Kol kas nesugalvojau ką dar galiu padaryt.
Nesuprantat. Nieks netraukia vyrui iš burnos. Taip, jam skanu ir valgo. Gerai būtų, kad po vakarienės suvalgytų kokią saują riešutų arba porą sausainių ir tuo pasibaigtų. Deja, dažniausiai būna tokia apimtis - riešutų pokelis (300g), sausainių (pvz. gaidelis), porą obuolių. Arba šokolado plytelė (beveik visa, aš tik porą gabaliukų atlaužiu), ananasų skarbonkė. Kai susiskaičiuoji kiek visa tai kainuoja... doh.gif
Visa tai buna valgoma po vakarienės. Kai bandau įsiūlyti vakarienei ir sriubos ir pvz. kepsnio, tai jis sako - tiek nesuvalgysiu. Nu ok, valgo tik kepsnį arba tik sriubą. O praėjus porai valandų po vakarienės prasideda užkandžiavimai. doh.gif

Dar paminėsiu kad tikrai ne į sveikatą toks užkandžiavimas prieš naktį 4u.gif Bet pastebėjau kad yra du tipai žmonių - vieni gali ir pamiršti kad reikia pavalgyti, nekalbant apie užkandžius, kitiems gi nuolat reikia ką nors kramsnoti, aš priklausau pastariesiems doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 09 liepos 2014 - 09:10
QUOTE(loja5 @ 2014 07 09, 10:07)
Dar paminėsiu kad tikrai ne į sveikatą toks užkandžiavimas prieš naktį 4u.gif Bet pastebėjau kad yra du tipai žmonių - vieni gali ir pamiršti kad reikia pavalgyti, nekalbant apie užkandžius, kitiems gi nuolat reikia ką nors kramsnoti, aš priklausau pastariesiems doh.gif

Taip taip, tie paužkandžiavimai tikrai ne į naudą, bet kol žmogus nejaučia viso to poveikio - negalvoja. Maniškis pvz gali visą dieną išbūt nevalgęs, bet negali užmigt alkanas, būna kad ir naktį pabunda ir eina ko ieškot į šaldytuvą. O aš - priešingai - labai dažnia ką nors užkandžiauju, bet nakčiai nenoriu apkraut organizmo, tai stengiuos bent kelias valandas iki einant miegot nieko nebevalgyt.
Atsakyti
O as manau, kad uzkandziauti nuolat yra iprotis, o ne zmogaus budas, prigimtis ar dar kas nors. Nekalbu apie arbatos puodeli su sausainiu prie vakaro filmo. Turiu omenyje, kai po vakarienes i trasa eina lashiniai, suriai, rieshutai, chipsai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 07 09, 13:27)
O as manau, kad uzkandziauti nuolat yra iprotis, o ne zmogaus budas, prigimtis ar dar kas nors. Nekalbu apie arbatos puodeli su sausainiu prie vakaro filmo. Turiu omenyje, kai po vakarienes i trasa eina lashiniai, suriai, rieshutai, chipsai ir pan.

drinks_cheers.gif juk po valgio nesijauti alkanas. Čia greičiau įpročio reikalas tas ranka-burna.
Atsakyti
Pagal sveikos mitybos principus turėtų būti pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė. Tie priešpiečiai ir pavakariai turi būt užkandis. Sveikiausia vaisiai ir riešutai. Po vakarienės prieš miegą kramsnoti nieko gero ax.gif
Atsakyti