O siaip salis man labai patiko, viena diena pralijo, tai jau nelabai kur su mazium isejo, taciau kita diena jau turejom auto ir ramiai sau vazinejom.
Masina nuomavausi pas juos, uz 90eur 3 dienos, siaip kainos kiek klausinejau visur tokios pacios, del draudimo sikniai nesako, kai klausi kainos, o kai pradedi klausinet, isaiskeja, kad jai atsitiks ivykis ir tu busi kaltas, jie ima 350eur mokesti, apejau gal 10 nuomos punktu ir visur tas pats, kita kart imciau per anksciau minte puslapi, taciau pabijojau 4dienu ir veltui. Vienur jie patys duoda masina su kuru ir liepia susimoket, kitur su kiek paimi su tiek grazini.
Taigi atvykom apie 20;20 i Pafosa,Mayfair viesbuti, man jis tikrai patiko, maisto nekalnai, bet kiekvienas ras ka suvalgyt ir tikrai skaniai, maistas keisdavosi, kasdiena budavo vis kitas sefo patiekalas, zuvis, vistiena ir t.t. darzoves, desertai.I vaisiu apelsinai visada, tada buvo obuoliu, bananu,persiku, arbuzu, melionu. Desertai labai vienodi,zele, plakta grietinele, plakta grietinele su biskvitu, , pudngas, alia kai man ju galiu nebut tai neaktualu. Alus pinta vakarienes metu 2eur, sultys 1.7eur stikline. Gavom apartamentus su vaizdu i baseina, visa virtuve, kuria taip ir nesinaudojom,gal tik kiek triuksminga, nes visa vakarine programa matem is savo balkono
bet siaip gerai, kai vaikas uzmiega 9 vakaro, tu galipasiziuret.Kasdien budavo sokiai vaikams, tada bingo ir jau tada kazkokia vakaro programa. Iki juros tikrai kokios 30-40min ejimo, bet man tai neuztruko, o tuo labiau tik kokias 3 dienas ir ejom, kitom vazinejom
Jura man Pafose nepatiko, arba cementas, yra keli smelio papludimiai, bet iejimas stambus akmenys, o dar vejas buvo nuo juros, tai labai nesvarus vanduo ir daug zoliu, bet tikrai nesaltas,maudytis galima.
Oras man visai patiko, ir tie debesiukai tiko, nes nudegt sugebejau pirma diena bevaiksciodama,o paskutine bevaiksciodama galutinai iskepinau savo nugara
Viena diena pralijo visa, tai niekur nelidom, tik vakare apsukom nedideli ratuka, kad vaikas geriau miegotu.
Taigi vairuot kaire puse visai nesunku, svarbu visada ziuret, kad vairuotojas butu gatves viduryje, nes jai salia saligatvio, reiskia vaziuoti ne ta puse.
Pirma diena aplankem Afrodite akmeni ( ji galima pasiekti ir 631 autiku is Pafoso stoties), tada Kuriona, labai patiko.Labai norejau pamatyt Chirokatija, nusimalem toliausiai bet tikrai nusivyliau tais keliais akmeniniais ratais.Tada nuvaziavom iki drusku ezero ir mecetes,bet ir nepasakyciau, kad labai ispudinga,geriau i Lefraka buciau uzsukus, bet jau buvo po 6 vakaro tai sukom link namu.
Antra diena,aplankem Agio Georgio baznytele, Coral bay, tada sukom i Akamas tarpekli,masina paliko salia kavines ir i apacia jau varem su vezimu, zmoniu labai nedaug, o irsutikti gidai ziurejo akis ispute, kad su vezimu.Aisku mano vaikas sugebejo uzmigt jamekai jau pasiekem tarpkli ir su ratais buvo nekaip praeit, nes po keliu dienu lietaus,po kojom nemazas upeliukas su akmenimis ir soke is molio,bet as pasiemiau ji ant ranku ir bent jau iki kabancio akmens tikrai daejom
tada traukem i Lara papludimi,as su savo knopkie Kia Picanto ramiai tikrai vaziavau,bet priejima radom sunkiai, nes nera nuorodu, pavaziave uz kavines kur raso Lara beach, dar vaziavom toliau, pasiekem jau nusileidima nuo kalno kur man pasirode pavojimga vaziuoti, taigi nusprendem gristi,ir bevaziuodami radom kelia, kuri prazioplinau pasuke juo atvaziavom i aikstele su vartais ir su stendais apie vezlius.Tadalaiptukais nusileidom zemyn, nereali vieta, moniu minimum. Cia irjuroj pasimadem.
tada vyko, i Latchi ir Afrodites vonias ( greiciau grota su vandens baseinu), as kazkaip buvau itikejus,kad anos juros pakrantej, o pasirodo botanikos sode nedidele grota baseiniuku. Bet vaozdai is kavines ir nuo kemperiu stovykos labai grazus, ten ir asiliukais gali pajodinet,10eur 30 min.Mano vaikas ir cia miegojo,labai jau matyt gerai grynas oras veike.
Tada pasukom link namu, kazkur skaiciau kad i Agios Neofytos vienuolyna leidzia tik iki 18,mes jau buvom po 18, bet vistiek sukai link jo, bent is toli paziuret, ir nenusivylem, i vidu pateko, tik neveike muziejus, taciau baznytelej vyko pamaldos,mus moteris net i vidu pakviete, nu labai labai jauku buvo. O tada jau sukom link namuciu.Sita diena ir marzsrutai man labiausiai patiko.
Dar galvojom aplanky zoo, bet laiko neuzteko, o ji taip pat gali nuvaziuoti autu, 615 iki galo ir persesti i 616b, jis isleidzia koks 1km nuo zoo.
Trecia diena kilom i kalnus, Olimpo kalna,Kykkos ir Panagia Chrysorrogatissa vienuolyna. Kalnuose pasirodo buta smarkaus lietaus, keliukai akmenyse, Olipmo kalnas nieko ispudinga, labai dregna ir didelis rukas. Dada leidomes i Kykkos,ir cia mano masiniukas iskrete poksta, uzsidege kuro lepmpute,nors izvaziavau su beveik puse bako. Pagalvojau,kad cia nuo tu aukstyn zemyn,taciau ir po Kykkos vienuolyno ana vis dege.
Kykkos vienuolynas, tikrai grazus, vertas aplankyti. Taciau manau geriau su vietiniais vaziuot, nes apzvalgine ekskursija 30eur, o kai masinos nuoma 30 eur dienai dar kuras, o masinoj tik dviese tai manau verta ir paciam nereik vairuot kalnuose sutaupai nervu ( ta gerai parode tolesni mano nuotykiai), o ir papasakoja ka idomaus. Tik kad pas juos pietus neiskaiciuoti.
Tada isvyke is Kykkos sukom sankryzoj i desine link Chrysorrogatissa ,taciau po kokio kilo apsisukom atgal nes kelias pasirode baisus, vienuose akmenyse. Bet as vepla nusukau ne atgal o tiesiai nes zemepalyje kelias pasirode geras, bet pavaziavus po 5km ir pasiekus Mylikoun miestuka ir paskus link Agios Nikolaos patekau i toooki kelia,kad jau ir meldziausi ir parzilt galejau, bet atgal grist ir pabijau del to kurio. Taigi isleto leidomes zemyn, po kokiu 3km baisiausiu mano kelyje, prasidejo misko keliai, tai isleto pasiekiau ta kaimelyje, alia degaliniu nei kvapo, tai teko vaziuot ir melstis,kad nesustosim, taciau mano masiniukas manes nepavede ir atveze iki pat viesbucio, taigi dienele buvo tikrai ispudinga
o sekancia diena vaiksciojom po Pafosa,ejom pakrantes keliu nuo tvirtoves iki pat Kings of Tombs. Pasivaiksciojom po juos,tada mazius uzmigo,tai pabuvom papludymyje ir grizom tuo paciu keliu atgal. Taigi tiek pamatem,tiek paziurejom.Man salis labai patiko,tikrai noreciau gristi.
Papildyta:
QUOTE(Irreelle @ 2014 05 14, 16:35)
visa diena kelyje gaunasi beveik, nes 12 reik buti oro uoste, viesbutyje po 20 val. jau velokai, na bet kaip nors
Aciu uz info del kainu
o kaip siaip viskas, ar patiko? kaip oras?
tikrai ilgai,bet jau taip yra
ai dar maisto,mes pardej pirkom nes mes gyvenom sali KINGS prekybos centro,tai ten pirkau Zivania ju tai 200ml mokejau 3eur su akcija, be akcijos 3,5eur.
vandens 1,5l nuo 45cnt iki 55cnt.o pakuote 6 vnt 1,6euro. Halumi suris 1kg 7.9euro.
O pigiausiai suvenyrus pirkom centre Lidas ir stasandraou gatves sankryzoj sukom link pakrantes ir ten kokios trys pardes su zemesnem kainom.