Sveikos
parašysiu ir aš savo įspūdžius
iš oro gavom daugiau nei tikėjomės- pirmos dvi dienos buvo šaltokos ir vėjuotos, paskui švietė saulutė, prisimaudėm ir prisideginom iki soties. Tiesa- vėjas tikrai ledinis, bet mes visur radom užuovėjas tai tikrai buvo gerai.
Patarčiau ir aš striukes mti- nes vos tik saulei nusileidus, ar debesims pasirodžius- pasidaro šalta.
Mes gyvenome Larnakoje. Man ten nei patiko nei nepatiko
visiškai jokio įspūdžio nepaliko. Yra kur pasivaikščioti, pakrantė ir promenada yra, bet mes kasdien nuo miesto pakraščio į centrą kursavom, tai matyt pabodo.
Limassol mums irgi neįpatingai patiko- miestas ir tiek, nors pakrantė irgi graži, viskas apsodinta nedideliais parkeliais, daug visokių užsiėmimų vaikams (supynės, laipynės ir pan). Aplankėm ten esantį zoosodą- labai nedidukas, bet mielas, vaikams turėtų patikti, man labiausiai patiko kengūros, begemotas ir krokodilai
dar tokie keisti maži žvėreliai, kurių pavadinimo nepamenu
Taip pat aplankėme netoli Larnakos esantį kupranugarių parką (Mazotos camel park), kas su vaikais-irgi turėtų patikti- galima pamaitinti gyvūnus nusipirktu ėdalu, taip pat už 6 EUR, pajodinėti ant kupranugario, įėjimas berods 3 EUR, mes pajodinėjom- mums patiko
Kadangi aš višta neapsižiūrėjau, kad man rezervuojant mašiną reikėjo pervesti pinigus, kad rezervaciją patvirtintų- tai likom be mašinos. Vietoje niekur negavom mašinos su pilnu draudimu- visiems reikėjo užstato, arba franšizę nuo kortelės rezervuoja- supykau ir nusipjovėm. Nesakau, kad mums tos mašinos nereikėjo- bet nenorėjom rizikuoti, juolab kai viešbučio kaimynai lenkai jau pirmą dieną su nuomota mašina į įvykį pateko ir jiems tas atsiejo ~200EUR, nes irgi pilno draudimo neturėjo. Žodžiu nuomotis reikia iš anksto, internetu su full insurance.
Mes važinėjom autobusais. turiu pasakyti, kad tikrai nenuvylė. Iš Larnacos važinėjom tarpmiestiniais autobusais (daugiau info čia:
http://www.intercity...0773FBF65C80F2) galima pasiekti Nikosiją, Limasolį, Agia Napa, Paphos. Autobusai važiuoja pakankamai dažnai. Kainą į vieną pusę 4 EUR, visos dienos bilietas- 7 EUR, taip pat yra savaitiniai. Aišku, nuveža tik iki miestų, į kalnus nenuvažiuosit, bet mums be mašinos tikrai pagelbėjo.
Taip pat pakankamai gerai sekėsi su miesto autobusais (http://www.cyprusbybus.com/) galima suplanuoti maršrutą, yra maršrutai iki lankytinų objektų, tvarkaraščiai (ko, kad ir kaip keista tikrai laikėsi). kaina į vieną pusę 1,5 EUR. Vairuotojai- super
susistabdžius autobusą visada gali pasitikslint ar tikrai važiuoja ten kur tau reikia, jei ne- pasako koks autobusas važiuoja ten ir kada jis atvažiuos. Tikrai buvo labai malonūs. Tik stotelės pas juos ne visur aiškiai pažymėtos.
Į viešbutį iš oro uosto ir atgal važiavom autobusu, jokių nesklandumų ir kelionė tekainavo 3 EUR į vieną pusę
Kadangi oras pasitaikė geresnis negu tikėjomės- keliavom mažiau negu planuota, daugiau pailsėjom. Kelias dienas iš eilės važiavom į Agia Napą- vien dėl Nissi beach patariu ten apsistoti. O tokiu metų laiku kai atvažiuoji į paplūdimį 11h ryto, o ten nėra žmonių- kaifas absoliutus
susiraduos užuovėją , aš ten varčiausi kaip kotletas keptuvėj visus šonus degindama
prisimaudėm irgi iki soties.
Dar vienas dalykas- Cape Greco
daug kas rašė, kad didelio įspūdžio nepadarė, o aš įsimylėjau. Mes pamatėme ne tik urvus, bet apvaikščiojome visą iškyšulį (ir į dešinę link urvų, ir į kairę link labai dailios bažnytėlės. Sukorėm beveik 20 km, besibastydami, bet vaizdai gniaužė kvapą
Kalnai, jūra, milžiniškos bangos, nedidelės įlankėlės- viskas buvo super. Kas važiuos- labai rekomenduoju paeiti tiesiai link užtvertos tvoros ir tada dešinėje nusileisti uolomis į apačią, ten tokia romantiška įlankėlė buvo- maudėmės su malonumu
Larnakos druskos ežeras didelion įspūdžio nepaliko, purvinokai atrodo, nors flamingų dar matėm ir mečetė krante įspūdingai atrodo, nors pvz iš kokio Paphos nežinau ar rekomenduočiau važiuoti
Viešbutį ėmėm per bookcyprus.com jokių nesklandumų nebuvo, gavom daug geresnę kainą negu booking.com
Viešbutis buvo Flamingo beach hotel 3*, su pusryčiais ir vakarienėmis sumokėjom už savaitę dviem žmonėms 245 EUR- nežinau ar buvo galima norėti geriau, maitino pakankamai gerai, gavom kambarį su pilnu vaizdu į jūrą. Viešbutis tikrai ne prabangus ir iki centro toloka, bet mes nesiskundėm vaikščiodami. tikrai galiu rekomenduoti tiems, kas grįžta tik pernakvoti. O dar ant stogo turi baseinėlį, kur labai gerai degintis, kai prie jūros šalta
aš čia labai išsiplėčiau, bet turėjom tikrai geras ir šeimos biudžeto labai nenuskriaudžiančias atostogas, galbūt į Kiprą dar grįšim- ten žmonės malonūs, maistas skanus, saulės ir jūros daug