Įkraunama...
Įkraunama...

Kipras - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

Šįkart imu per Airbnb.com - pas juos viskas kaip ir gerai, tik komisiniai gana dideli. Kartais išeina susitarti susirašinėjant, kad pvz per airbnb susimoki už pirmą nakvynės naktį, o likusią sumą grynais - tada komisinių galima gerokai sutaupyti. Kipriečiai deja pasirodė nesukalbami, nė su vienais nepavyko susitarti dėl nuolaidų ar tokio apėjimo. Dar kitas momentas užsisakinėjant per Airbnb - reikia labai žiūrėti kad būtų daugybė gerų atsiliepimų, ir dar tenka daug susirašinėti - pvz tam, kad užsisakyčiau dvi vilas, susirašinėjau su 6 išviso nuomotojais. Daug kartų teko susirašinėti, bet nieko neužsisakyti. Žodžiu reikia turėti laiko užsiimti, ir tada galima tikrai neblogų variantų išgauti.

Booking.com aš imu su spec pasiūlymais asmeniniais - turiu ten daug taškų visokių specialių nuolaidų. Anksčiau tai vadinosi Genius programa, dabar pasikeitė. Dažnai užsisakinėju viešbučius grynai pagal lokacijos patogumą ir labai gerus reitingus, o ne kainą - į komandiruotes dažnai lekiu. O jau asmeninėms kelionėms irgi pasitaiko per Booking.com - bet tada mėgstu šeimyninius nedidelius Guest house'us - kurių reitingai irgi turi būti labai aukšti (virš 8,5), vieta mažiau svarbu. Patogiausia booking.com naudotis, kai nėra daug laiko paieškoms - pvz jau atvykus į kokį miestą, per mobilų tel. galima susirast kas patogiausia/pigiausia, iškart užsisakyt ir nuvykt.

Tripadvisor nežinau - kažkaip gal sutampa, kad mano kelionių taškuose nieko jie gero niekad neturi - tai ir nebežiūriu paskutiniu metu išvis smile.gif

Atsakyti
As Booking naudojuosi tik atsiliepimams pasiskaityti ir graziu foto paziureti biggrin.gif
O siaip su vaikais visada tik apartamentus imam 2 miegamuju, tada visiems patogu. Pafose nuomojaus per www.paphos-holiday-rental.co.uk. 4u.gif
Viesbuciu su AI neimam net ir su vaikais... Patogu ir susitaupytu, bet megstam geriau kaskart vis kitam restoranely valgyt, nei tam paciam viesbuty vis ta pati maista ax.gif
Bet taxi pastaruoju metu imam visada, jei auto nesinuomojam visai kelionei. Kipre pakako mums automobilio 3 dienoms. Vaikams vazinet nepatinka, o ir mums kazko wow ten nebuvo ax.gif Ka pamatem, to uzteko cool.gif
Atsakyti
Žinoma, priklauso nuo planuojamos veiklos. Man auto apsimoka imti net jeigu tevažiuosim iki paplūdimio / restorano ar pan. - planuojame iš Pafoso pasivažinėti į visokias pakrantes, iki Limassol, iki Larnakos galbūt Ypač kalnuose be automobilio tektų labai izoliuotis - ten pvz artimiausias restoranas dirbs tik savaitgaliais, kituose gretimuose kaimeliuose bus kiti restoranai, parduotuvės taip pat gana atokiai. Mūsų vila tokia visai atoki, ant kalno šlaito, o artimiausias kaimelis lieka kitoje kalno pusėje:

[attachmentid=233875]

Beje man vaikas sėdi mašinoje be problemų - kartais keliaujant su labai trumpais sustojimais važiuojame ištisai ir 8 valandas. Tai irgi įtakos turi, žinau kad būna nepasėdinčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2015 02 02, 20:30)
Žinoma, priklauso nuo planuojamos veiklos. Man auto apsimoka imti net jeigu tevažiuosim iki paplūdimio / restorano ar pan. - planuojame iš Pafoso pasivažinėti į visokias pakrantes, iki Limassol, iki Larnakos galbūt Ypač kalnuose be automobilio tektų labai izoliuotis - ten pvz artimiausias restoranas dirbs tik savaitgaliais, kituose gretimuose kaimeliuose bus kiti restoranai, parduotuvės taip pat gana atokiai. Mūsų vila tokia visai atoki, ant kalno šlaito, o artimiausias kaimelis lieka kitoje kalno pusėje:

[attachmentid=233875]

Beje man vaikas sėdi mašinoje be problemų - kartais keliaujant su labai trumpais sustojimais važiuojame ištisai ir 8 valandas. Tai irgi įtakos turi, žinau kad būna nepasėdinčių  ax.gif

O,taip! Masina ir mums buvo geris ! Pernai neturejom,tai vargelis toks( man buvo,o seimynai visai patiko tingiai relaksuot ),siemet uztat atsigriebem ir atsivazinejom tiek,kad gal jau ir uzteks Kipro siam gyvenime biggrin.gif Avako tarpeklio tik gaila nepavyko pamatyt,bet tiek to .Tiesa,8 val tai nelabai kur ir butu Kipro mastais vazinetis
Atsakyti
Mes viena diena vaziavom i virsu - iki Akamas iskysulio, Afrodites voniu ir t.t., antra diena pakrante iki Limassol, trecia - i Troodos kalnus. Aisku, su daug sustojimu pakrantese, miesteliuose... I turkiska dali be sansu buvo nuvaziuot, nes toloka, maniskes zyzimu pribaige butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 02 01, 18:33)
Norėčiau sužinoti , ar reikia kokių nors papildomų dokumentų be paso, jei  nepilnametis vaikas keliauja su seneliais? Ne tik į Kiprą, o ir į kitas EU šalis?

Gal visgi kas nors žino, ar ko nors reikia skrendant lėktuvu?
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 02 02, 19:43)

Aš kartą darbo reikalas vežiausi 15-mečių grupę į Airiją lėktuvu. Mes iš jų susirinkom tėvų sutikimus, notaro patvirtintus, ir su vertimais į anglų kalbą patvirtintais - taip oro linijos buvo nurodžiusios kad tipo reikia - ir ištikro nieko nereikėjo, niekas niekur neprašė jų (o Airija ne Šengeno zonoje, dar buvo persėdimas, taigi pasų kontrolių buvo pilna kiekviename taške).

Kažkoks ten yra reikalavimas, kad privalo būti lydintys suaugusieji nepilnamečiams. Tikrai avialinijų taisyklėse parašyta wink.gif
Papildyta:
QUOTE(klaara @ 2015 02 02, 19:40)
Tiesa,8 val tai nelabai kur ir butu Kipro mastais vazinetis

Tai čia privalumas smile.gif Kaukaze yra taip tekę - kiauras dienas praleisti kalnų keliuose - tai bent jau vaizdai labai įspūdingi ir nenuobodūs - net vaikas išsižiojęs žiūrėjo.
Atsakyti
o man tai bookingas superinis, kai reikia viešbutuko vienai nakčiai, nei per vieną sistemą to pačio viešbučio pigiau neradau.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 02 01, 17:33)
Norėčiau sužinoti , ar reikia kokių nors papildomų dokumentų be paso, jei  nepilnametis vaikas keliauja su seneliais? Ne tik į Kiprą, o ir į kitas EU šalis?

Pasiskambinkite į Užsienio reikalų ministeriją, nes Kipras berods Šengenui nepriklauso, tai ten jau tiksliai pasakys.
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti, ar turkiskoje Kipro dalyje yra tokiu odos drabuziu parduotuveliu kaip Turkijos kurortuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ular: 03 vasario 2015 - 09:36
QUOTE(Emvida @ 2015 02 02, 19:43)

Mano dukra skrido į Prancūziją kartu su 17-mete drauge, tai nieko nereikėjo, tik asmens dokumento kaip visiems.
Atsakyti
Sveiki,greituoju organizuoju kelione i Kipra su vaikais
bilietu kainos neleidzia dvejoti
klaussimai:ka nuveikti gero idomaus su 3m 9 m pypliais?\
kokius miestus vesti i paieska jei noriu vilos kalnuose biggrin.gif imsim vienus apartamentus Pafose prie juros,o kitus noriu kalnuose,kas ka patars
Atsakyti