Įkraunama...
Įkraunama...

Kipras - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

Is krano sako vietiniai, kad maistui nenaudot, nors as jokiu kvapu tame vandeny nerandu, bet gert nebandem, gal pabandzius ir slykstus pasirodytu. Bet cia visai prie pat musu yra toks kaip ir vandens aparatas, kur bambaliais vandeni galima piltis. Zodziu penki litrai vandens kainuoja 0.25 euro centus. Tai mes pirma karta 5 l bambali nusipirkom parduotuvej uz 2 eurus, o dabar pilames is to aparato. Matem zmones rytais atvaziuoja su didziausiom taplom ir ta vandenuka pilasi. Gal vietiniai, nezinau...

Siaip labai tikejaus dideliu kainu. Bet Lidl maloniai nustebino, daug kas tikrai kaip pas mus, gal mesa, suriai, jogurtai brangiau, bet kai kas ir pigiau ar labai panasiai, pvz. darzoves ( baklazanu kainomis is vis esu suzaveta, tai kasdien baklazanus dabar kepu:)

Atsakyti
Man atrodo, tas mitas apie Kiprą ir dideles kainas - nuo seniau. Sako, kažkada ten tikrai buvo labai brangu. O dabar - ar tai pas juos po krizės pakrito, ar tai pas mus paaugo, ar tai abi šios priežastys - bet niekuo tos kainos negąsdina. Netgi kai kas ir pigiau, lyginant su graikais ir turkais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 10 liepos 2014 - 15:25
Sakykit, o kaip su nuvažiavimu iš graikiškosios į turkišką Kipro dalį, be problemų? Draugė nori kai ką perduot savo pažįstamų šeimai, bet tam man reikės iš Pafoso važiuot į turkišką pusę, net nežinau, ar apsiimt g.gif
Atsakyti
Tai lai pažįstami patys atvažiuoja biggrin.gif

Šiap tai tu kilometrais pažiūrėk. Jei Lietuvoj vežtum kažką kažkam už kokių 150 km, tai gali ir ten vežt. Bet jei važiuoji savaitei, kas realiai išeina - 6 dienos - tai man gaila laiko būtų...

Taigi yra paštas, lai juo pasinaudoja.

Nevažiavom, mums pasirodė per toli, per karšta ir per nieko gero biggrin.gif Bet sako, kad jokių problemų, tik reikia turėti pasą - ne kortelę, o pasą. Plius išsinuomotos mašinos draudimas anoj pusėj negalioja, taigi jei įvyks kokia bėda - tai bus bėda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 liepos 2014 - 00:30
QUOTE(Noa @ 2014 07 14, 01:28)
Tai lai pažįstami patys atvažiuoja biggrin.gif

Šiap tai tu kilometrais pažiūrėk. Jei Lietuvoj vežtum kažką kažkam už kokių 150 km, tai gali ir ten vežt. Bet jei važiuoji savaitei, kas realiai išeina - 6 dienos - tai man gaila laiko būtų...

Taigi yra paštas, lai juo pasinaudoja.

Nevažiavom, mums pasirodė per toli, per karšta ir per nieko gero biggrin.gif Bet sako, kad jokių problemų, tik reikia turėti pasą - ne kortelę, o pasą. Plius išsinuomotos mašinos draudimas anoj pusėj negalioja, taigi jei įvyks kokia bėda - tai bus bėda.

Noa, dėl šitos draugės vežčiau ir toliau, o ir cekava visai pasižiūrėt, tai jei tik paso reik - aš aną visur imu į užsienius, škias - bandysim vykdyt misiją biggrin.gif
Karšta spalį gi jau nebus? g.gif
Atsakyti
o kaip su orais dabar Kipre? gal jau irgi praveso kaip pas mus? kad esat, pasidalinkit ispudziais. gal reiktu isidet ir kazka su ilgomis rankovemis?
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2014 07 14, 01:53)
Noa, dėl šitos draugės vežčiau ir toliau, o ir cekava visai pasižiūrėt, tai jei tik paso reik - aš aną visur imu į užsienius, škias - bandysim vykdyt misiją biggrin.gif
Karšta spalį gi jau nebus? g.gif

Spalį jau turbūt bus labai normaliai.
Bet dėl mašinos draudimo pagalvok biskutuką. Nes žinai...
Arba gal ten galima gauti mašiną su dvigubu draudimu kur nors? Ar anoj pusėj išsinuomot visai dienai?
Atsakyti
Gal kas galit pasiulyti ne maziau 4* viesbucius Pafose ir kokiame Limasolyje, bet, kad butu kur vakarais iseiti pasivaikscioti. Ta prasme diskoteku mums nereikia, bet, kad butu tavernu pasirinkimas, parduotuveles, promenada.
Uzrezervavau viesbucius Pafose ir Aiya Napoje, bet paskaiciau, kad ten nelabai kur vakarais iseisi. Teks nauju viesbuciu ieskoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2014 07 14, 13:41)
Spalį jau turbūt bus labai normaliai.
Bet dėl mašinos draudimo pagalvok biskutuką. Nes žinai...
Arba gal ten galima gauti mašiną su dvigubu draudimu kur nors? Ar anoj pusėj išsinuomot visai dienai?

Tai kad aš apie autiką labiau galvoju, žinant mano nulinius įgūdžius vairuot kaire puse, o tuo pačiu remiantis draugės žodžiais, kad toji šeima, iki kurių reik nukakt, nepaleis nepamaitinę ir nepagirdę biggrin.gif
Atsakyti
Miaska papult į turkų puse visai nesudėtinga privažiavus muitine reikia užpildyt lapa su savo duomenimis PASAS NEBŪTINAS užtenka ATK turėt, patys nesenai važiom pažiūrėt ir ten yra ką. Draudimas mašinai muitinėj kainuoja papildomai 25 eurai dėl autobusų nežinau bet kelios puslapiai atgal buvo įkeltas kipro autobusų nuoroda smile.gif Kipre tikrai pigus susisiekimas autobusais.
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2014 07 14, 14:44)
Gal kas galit pasiulyti ne maziau 4* viesbucius Pafose ir kokiame Limasolyje, bet, kad butu kur vakarais iseiti pasivaikscioti. Ta prasme diskoteku mums nereikia, bet, kad butu tavernu pasirinkimas, parduotuveles, promenada.
Uzrezervavau viesbucius Pafose ir Aiya Napoje, bet paskaiciau, kad ten nelabai kur vakarais iseisi. Teks nauju viesbuciu ieskoti  g.gif

Ziurint kur jus vaikscioti megstate smile.gif mes gyvenom Capital Coast 4* tai vakarais link centro ejom palei jura, atgal jau gatve, tik tiek, kad ten dabar vyksta saligatvio tiesimo darbai, tai atgal jau saziningai ejom, o ne vaiksciojom, nes tamsu, o automobiliu ir zmoniu nemazai. Nuo viesbucio iki centro apie 5 km, bet ten takas palei jura visai smagus smile.gif Salia buvo viesbutis Venus beach 5*, tai nerekomenduoju jo, nes ir siaip atiliepimai nekokie, bet ir papludimys yra tas pats kaip prie Capital Coast. Susipazinom su veinais turistais, tai musu viesbutis jiems labiau patiko ir kainos ir vaizdo prasme.
Palei jura ejom pro Elysium 5* viesbuti, tai graziai sutvarkyta teritorija ir papludimys uzdaras nuosavas, centras ir uostas arti , atsiliepimai labai geri sio viesbucio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasaule @ 2014 07 14, 16:15)
Miaska papult į turkų puse visai nesudėtinga privažiavus muitine reikia užpildyt lapa su savo duomenimis PASAS NEBŪTINAS užtenka ATK turėt, patys nesenai važiom pažiūrėt ir ten yra ką. Draudimas mašinai muitinėj kainuoja papildomai 25 eurai dėl autobusų nežinau bet kelios puslapiai atgal buvo įkeltas kipro autobusų nuoroda smile.gif Kipre tikrai pigus susisiekimas autobusais.

Dėkui 4u.gif
Ką būtent rekomenduotumėt pamatyt, jei yra ko įdomaus, tai ir dukrą prigriebčiau, šiaip galvojau ją Pafose palikt.

Autobusų linką susigūglinau, rašo kainą Pafos - Nikosia 7 eurukai, tikrai nebrangu.
Atsakyti