Įkraunama...
Įkraunama...

Kipras - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

QUOTE(Noa @ 2014 07 02, 21:48)
Iš tikro gal ir anksčiau ten temsta. Dabar va, be penkiolikos dešimt, ten jau tikrai tamsu. O pas mus šviesu... biggrin.gif

Saulė leidžiasi apie 20 valandą, o jau pusė devynių tamsu visiškai... Taip pat ryte saulė teka irgi vėliau, nei pas mus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2014 07 02, 21:48)
Iš tikro gal ir anksčiau ten temsta. Dabar va, be penkiolikos dešimt, ten jau tikrai tamsu. O pas mus šviesu... biggrin.gif

doh.gif
Skaitau ir galvoju kazkur matytas fainas rasymo stiliukas. Paziuriu kas,oooo Noa biggrin.gif Savam stiliuj biggrin.gif Kada tu cia buvai? Tik tik? Mes kt treciadieni isvarom ir jau dabar pradedu bijot situ karsciu. Nu bet gal vandeny sededami istversim smile.gif Tik dvi savaites teks mirkti. Su vaikais jauciu ir Nikosija teks pamirsti. O i kalnus vaziavot? Kaip tas vairavimas kt puse? smile.gif Kuo tepliojotes,kad rasei nudeget? Mazai apsaugos ar tepalas nekoks?
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2014 07 03, 10:39)
doh.gif
Skaitau ir galvoju kazkur matytas fainas rasymo stiliukas. Paziuriu kas,oooo Noa biggrin.gif Savam stiliuj biggrin.gif Kada tu cia buvai? Tik tik? Mes kt treciadieni isvarom ir jau dabar pradedu bijot situ karsciu. Nu bet gal vandeny sededami istversim smile.gif Tik dvi savaites teks mirkti. Su vaikais jauciu ir Nikosija teks pamirsti. O i kalnus vaziavot? Kaip tas vairavimas kt puse? smile.gif Kuo tepliojotes,kad rasei nudeget? Mazai apsaugos ar tepalas nekoks?

Buvau pereitą savaitę, vakar grįžau biggrin.gif
Taigi ten yra jūros ir baseinų, vis kur nors lindėk, ir bus gerai biggrin.gif
Į kalnus... Bandėm, bet blin, pasimovėm. Ten atstumai rašomi ne pagal spidometrą, o turbūt pagal liniuotę, o kad realiai tenai vieni serpantinai - tai nepagalvojom lotuliukas.gif Tai važiavom važiavom, bet vienoj vietoj - kažkokioj muflonų veisimo vietoj - apsigalvojom, pamatę, kad iki Kykos dar apie 40 km. Tai bliaaaaaaamba, dvi valandas dar ten sukiotis ir tiek pat atgal - nafig, nutarėm, vaikai ir diedas nubalsavo prieš, taigi nuvažiavom į kitą vienuolyną (Agios Neofytos), ir tiek žinių lotuliukas.gif

Gal ir nieko būtų kitu metu, jei nebūtų ką veikti, bet jau tas ten kelias tai pšeprašem biggrin.gif Ne, geras kelias, asfaltas, bet nuo tų muflonų iki artimiausio miesteliuko suskaičiavau virš 150 posūkių doh.gif lotuliukas.gif Vėmykla tokia, nusibodo. Grožio važiuojant man buvo mažai per tokį karštį. Juo labiau, kad nu ne Alpės tie jų kalnai, nieko ten kažko tokio neregėto, medžiais apaugę, visur tokių yra, nieko išskirtinio. Nekalbant jau apie tai, kad neregėjom nei vieno muflono - jie, aišku, mūsų nelaukė lotuliukas.gif Tai pasižiūrėjom į juos tik ant Kipro eurocentų lotuliukas.gif

Tas pats vienuolynas gal būtų buvęs geras, vienuolynai jėga, bet mums tikėjimo neužteko tiek toli važiuot. Šiaip ten ortodoksų ar kieno ten vienuolynas, ne katalikų, gal dėl to biggrin.gif bet koks skirtumas, kai pagalvoji. Užtai Dievulis pakorojo, peršalau siaubingai nuo kondicionieriaus mašinoj biggrin.gif

Sakau, man su ekskursijom Kipre šiemet baisiai nesisekė biggrin.gif

Tepėmės visokiais pamozokais, turėjau kažkokį Eucerin 50, paskui lenkišką kažkokį vaikišką geros sudėties su mechaniniais filtrais, dar brolius kiniečius pakračiau, tai veidui specialų su SPF 50 turėjau. nekalbant apie tai, kad elementarus Guerlain BB su SPF 25, jei neklystu. Bet tai ką - nuo prakaito nubėga, maudaisi-nuvarva, tingisi ten kas 10 minučių naujai terliotis irnesakyk.gif Pas mane 3 vnt. diedų, vyras ir du paaugliai sūnūs, tai aš ten kas, prievaizdas, turiu visus gaudyt ir tept? O dar tepami kaukia. Nafig.

Taip ir nudegėm biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 03 liepos 2014 - 10:22
Kaip tik apie kalnus norejau klaust, o cia visi ispudziai thumbup.gif
As tai persidelioju marsrutus, apsieisim mes ir be kalnu, i kuriuos 3-4 val reik vaziuot doh.gif
Speju eisim i aja napos vandens parka - visi raso, kad vertas demesio.
Galvoju gal vyra siust panardyt - ar bandet kas? kaip ispudziai? Sako Protarase labai smagu nardyt, nes vanduo pats skaidriausias.
O tuose kings tombs - irgi karsta, ten gi urvai kazkokie, ar neteisingai supratau?
Atsakyti
Noa,po tavo vaizdingu aprasymu,kalnus braukiu lauk is lankytinu vietu smile.gif Brangiausias neatlaikys 150pasisukinejimu smile.gif Geriau sveikas gyvas salia vandens,nei pazaliaves tam vienuolyne.
Teks papludymiu sarasa pasidaryti,o ne lankytinas vietas susizymeti smile.gif
O apsauga stipresne reiks pasirupinti g.gif Pas mane penkios personos,irgi buteliu buteliuku prisikraunu.
O kaip tas vairavimas kt puse,lb sudetingas?
Atsakyti
Nardymo nemėginau, pasirodė brangoka - apie 260 ar tai 280 eu, bet man regis, už kelias pamokas, ne už vieną. Ten jie sakė, kad gali duoti net pažymėjimą, bet nežinau, ką ten išmokina per kelias dienas.

Kings tombs nebuvau, maniau sau - jei patiks griuvėsiai, tai eisiu. Bet griuvėsiai patiko saikingai, nes buvo labai karšta, tai nėjom biggrin.gif Šiaip gal jie man būtų labiau patikę prie kokių +23 biggrin.gif Bet kai žmogus, išėjęs iš griuvėsių, paprašytas išvardinti, kas labiausiai patiko, atsako - katė, greit bėgiojantis driežas, ružavai žydintis krūmas, nu ir gal dar neblogos tos mozaikos - tai kažkaip atmuša norą toliau gilintis biggrin.gif

Dabar va LT sėdėdama manau, kad gražios tos mozaikos ir labai įdomios. Bet tuo metu stovėdama prie 35 karščio aš tas mozaikas grabe regėjau ir save regėjau grabe ant tos mozaikos keptam pavidale biggrin.gif

Kita vertus, gal ten atsiras nors vėjelis koks. nes kai mes buvom, buvo tik karštis be prošvaisčių biggrin.gif Ir šiaip temperatūra viršija mėnesio vidurkį. Tai gal atvės nors iki kokių 28? biggrin.gif Tada gal ir mozaikos pagražėtų, ir architektūrinė vertė išlįstų į pirmą planą biggrin.gif

O taip tai slampinėjom kaip zombiai, pagyvėjom tik nuo katės. Radom didelį kamštelį ir ją lakinom vandeniu, labai lakė. Ką ji šiaip ten geria, kas ją žino... biggrin.gif

Man atrodo, vandens parkas - puikus pasirinkimas tokiu oru biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2014 07 03, 11:48)
Noa,po tavo vaizdingu aprasymu,kalnus braukiu lauk is lankytinu vietu smile.gif Brangiausias neatlaikys 150pasisukinejimu smile.gif Geriau sveikas gyvas salia vandens,nei pazaliaves tam vienuolyne.
Teks papludymiu sarasa pasidaryti,o ne lankytinas vietas susizymeti smile.gif
O apsauga stipresne reiks pasirupinti g.gif Pas mane penkios personos,irgi buteliu buteliuku prisikraunu.
O kaip tas vairavimas kt puse,lb sudetingas?

Man regis, iki vienuolyno būtų mažiausiai kokie 450 pasisukiojimų ir tiek pat atgal doh.gif Bet sakau, yra kitas vienuolyvas, Agios Neophytos, ten niekur nereikia daug suktis biggrin.gif Gal meninės vertės mažiau. Bet irgi uoloj, yra muziejus. Kaina - euras...

Dar ten reikia padoriai apsirengti, bet kas apsirengęs nepadoriai, kabo chalatai, galima juos pasiimti, paskui vėl pakabinti.

Mes kadangi buvom be gido, tai niekas mūsų neinformavo, ar tie chalatai tik boboms su mini, ar ir vyrams su šortais. Bet prie mūsų atėjo šeima, visi tais chalatais apsimovę - tai ir mes apsimovėm. O tada diedas pasakė, kad čia yra bobų suknelės, pasiklausti nebuvo ko, tai mus apėmė tokia žviegimo isterija, eina trys diedai kaip paskutiniai idiotai su bobiškom suknelėm, vienas storas, kitas plonas, trečias mažas, ha ha, vienuoliai iškris pro langus bekvatodami lotuliukas.gif O vienuolyne žviegti negalima, negarbu. O mes prunkščiam ir visaip valdomės. O diedai su tais balachonais atrodo kaip kad lezginką šokti susiruošę, iš serijos "išsitrauk, džigite, kardą!" lotuliukas.gif

O tada jau nurimom, religiškai susikaupėm, bet išėjo keli diedai su šortais be jokių chalatų, ir mes vėl išgriuvom žviegdami kaip priedurniai, ką jie apie mus mano, kad gėjų ir transvestitų delegacija lotuliukas.gif Bet paskui pamatėm, kad jie su ilgom rankovėm. Aplamai man paskui dašuto, kad reikėjo gal skarelę užsidėt, juolab kad ją turėjau ant kaklo. Bet dašuto pavėluotai, o ten prabuvau su karele ant iškirptės - gal ir gerai, plaukai pas mane trys ir neįspūdingi, o papai D lotuliukas.gif Manau, skara ant papų buvo dar net teisingiau, nes tų chalatų iškirptės tai tokios nevienuoliškos lotuliukas.gif

O paskui jau ramūs nuėjom ten į to šventojo akmeny iškaltą celę, paskui į muziejų, ten buvo visokių senų rankraščių ir ikonų, nedaug, bet galingai. Aš kai ikonas mėgstu, tai dar pasigavau savo mažių (11 metų) ir paskaičiau jam apie jas paskaitą, apie tai, kaip tas ikonas aptaisydavo sidabru, kada ta mada užėjo ir kada praėjo. Vyresnėlis pabėgo lotuliukas.gif
Žodžiu, iš esmės buvo visai fainai, tik mes patys proteliu spindintys nepasirodėm tikriausiai. Tikimės, kad niekas nematė, nes ten labai buvo mažai žmonių, bet jei kas matė, tai turbūt pamanė, kad kokie iš psichinternato lotuliukas.gif

Kas važiuosit, išsiaiškinkit, kaip ten reikia iš tikro su tais chalatais lotuliukas.gif

Nevairavau. Vairavo diedas. Džiaugėmės, kad automatas, bet vairuoti jam sekėsi gerai. Iš pradžių labai reikėjo saugot kairį šoną, nes jis vis įsivaizdavo, kad platesnis mašinos šonas dešinėj biggrin.gif Bet labai greit įsisabačino, po trijų dienų važiavo kaip tikras kiprijotas, ir dar aprūgodavo neteisingai važiuojančius kiprijotus, kaip tikras lietuvis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 03 liepos 2014 - 11:20
Ačiū, Noa, 4u.gif lotuliukas.gif
Man jau ašaros bėga. Ir nuo juoko (rašykit knygas - tikrai pirksiu), ir dėl savo durnumo doh.gif Žinojau, kad bus dėl to karščio blogai, bet kad ant tiek doh.gif
Ir pasimokius gi jau. Kambodžoje prie kokių 36-38 laipsnių šventyklas apžiūrinėjom rolleyes.gif . Žiūrėti ten tikrai yra ką, bet kol užkopdavom į kokią šventyklą, tai veidai įgaudavo violetinę spalvą, akyse mirguliuodavo, o visi kremai su SPF50 nutekėdavo akimirksniu ir likdavo šventyklų papėdėse... biggrin.gif
Na, bet gavosi, kaip gavosi, nereikėjo pasiduoti įkalbinėjimams. O durnių ir bažnyčioje muša ... Paguoda tik tokia, kad matau, kad daugiau čia tokių, trečiadienį išskrendančių tongue.gif

O kada ten rytais prašvinta? Galvoju, gal keltis su tamsa ir važiuoti visur, kol dar ne taip karšta, o paskui per kaitrą pamiegot viešbuty, prisistūmus lovą arčiau kondicionieriaus biggrin.gif
Tarp kitko, sekiau paskutiniu metu orų prognozes, tai tikrai visur Kipre rodė "tik" 27-32. Tik Nikosijoje iki 40 buvo pakilę bigsmile.gif . Gal tikrai mašinoje kokį patobulintą kondicionierių turėjot, kuris ne faktinę, o jutiminę temperatūrą rodė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Winter Garden @ 2014 07 04, 08:10)
Ačiū, Noa4u.gif lotuliukas.gif
*Man jau ašaros bėga. Ir nuo juoko (rašykit knygas - tikrai pirksiu), ir dėl savo durnumo doh.gif

**O kada ten rytais prašvinta? Galvoju, gal keltis su tamsa ir važiuoti visur, kol dar ne taip karšta, o paskui per kaitrą pamiegot viešbuty, prisistūmus lovą arčiau kondicionieriaus biggrin.gif
***Tarp kitko, sekiau paskutiniu metu orų prognozes, tai tikrai visur Kipre rodė "tik" 27-32. Tik Nikosijoje iki 40 buvo  pakilę  bigsmile.gif . Gal tikrai mašinoje kokį patobulintą kondicionierių turėjot, kuris ne faktinę, o jutiminę temperatūrą rodė  lotuliukas.gif

* thumbup.gif man irgi patinka Noa rasymo stiliukas, tema pagyvejo biggrin.gif

** svinta apie 6 valanda

*** normalu, juk Nikosija vidury salos tai is karsciau ten smile.gif
Atsakyti
Kremuku nuo saules tai buna tokiu, kad vos atplaut eina ax.gif
Mes pries pora sav. is Kretos grizom, tai netyciom nupirkom kremuka, kur issitepi ir palieki baltas doh.gif . Tai kai pasitepiau sau nosi, kad nenusvilciau, vos atploviau. Bet uztatai vaikams kokius petukus baseine super gerai apsaugo. Ir nenusiplauna nei per kur smile.gif

O siaip na gal neiskepsim. Mes i Kipra visai neplanavom, bet kai tokie orai LT, kazkaip neatlaikem - netyciom ziurint i pastovu lietu ir vel apie siltus krastus galvotis pradejo. Ir surizikavom. Vat jei dar kas kokiu ideju pametetu, ka dar Kipre paveikus ir neperkaitus, butu labai super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2014 07 04, 15:07)
Kremuku nuo saules tai buna tokiu, kad vos atplaut eina ax.gif
Mes pries pora sav. is Kretos grizom, tai netyciom nupirkom kremuka, kur issitepi ir palieki baltas doh.gif . Tai kai pasitepiau sau nosi, kad nenusvilciau, vos atploviau. Bet uztatai vaikams kokius petukus baseine super gerai apsaugo. Ir nenusiplauna nei per kur smile.gif

O siaip na gal neiskepsim. Mes i Kipra visai neplanavom, bet kai tokie orai LT, kazkaip neatlaikem - netyciom ziurint i pastovu lietu ir vel apie siltus krastus galvotis pradejo. Ir surizikavom. Vat jei dar kas kokiu ideju pametetu, ka dar Kipre paveikus ir neperkaitus, butu labai super smile.gif

Tai čia tie su mechaniniais filtrais. Cinko oksidu, konkrečiai, ta pati medžiaga, kur kūdikiams užpakaliuko tepaluose, irgi gi toks baltas biggrin.gif Jie labai geri, tokie kremai, tik tas baltumas užknisa biggrin.gif Man nuo kojų irgi nenusiplauna, užsitepi ant rudų kojų, ir pasidaro baltos, kaip kad ne Pafose, o Kaune sėdėčiau lotuliukas.gif Bet nuo pečių kažkaip mano ruoniai sugebėjo nusiplaut vis viena lotuliukas.gif Ar tai gal pabėgo nedatepti, supaisysi ten juos lotuliukas.gif Reikėjo uoliau tepti, ir tiek, bet kad tingėjau lotuliukas.gif

Tai gal papūs ten koks vėjukas, ir neiškepsit. Mes kaip buvom, nebuvo vėjo išvis. Tai kiek jie ten gali būti be vėjo? Kažkada turi ir papūst mastau.gif
Atsakyti
O vandentiekio vanduo Kipre geriamas?
Kazkur skaiciau, kad is ciaupo bega nudruskintas juros vanduo...
Atsakyti