QUOTE(Winter Garden @ 2014 06 26, 07:24)
Ačiū, Thea!
Panašu, kad teks tos minties atsisakyti...
Mus dar labai domina ŽVEJYBA. Na, kur anksti ryte nedideliais laivais plaukia į jūrą gaudyti tuno, ar kitos egzotikos, o popiet grįžta. Nedaug info apie tai, o jei ką ir randu, tai komentarai gana prasti.
Kur tokią pramogą užsisakyti? Ar būtina iš anksto, ar užtenka prieš dieną? Kiek kainuoja žmogui? Ar atrakcija verta dėmesio?
Būsim keletą dienų Pafose, kitas - Agia Napoje, taip kad galime plaukti iš abiejų miestų.
Panašu, kad teks tos minties atsisakyti...
Mus dar labai domina ŽVEJYBA. Na, kur anksti ryte nedideliais laivais plaukia į jūrą gaudyti tuno, ar kitos egzotikos, o popiet grįžta. Nedaug info apie tai, o jei ką ir randu, tai komentarai gana prasti.
Kur tokią pramogą užsisakyti? Ar būtina iš anksto, ar užtenka prieš dieną? Kiek kainuoja žmogui? Ar atrakcija verta dėmesio?
Būsim keletą dienų Pafose, kitas - Agia Napoje, taip kad galime plaukti iš abiejų miestų.
Pafose uoste - ten, kur laivai - krūva kioskelių, ir siūlo jie belekokias keliones, tame tarpe ir tunų gaudyti. Man gaila ką nors gaudyti, aš labai humaniška ir myžnė, tai aš negaudžiau, bet šiuo metu (konkrečiai užvakar, ką tik grįžau) kainos stovi - 25 eurai su žvejyba, 10 eurų trip only, tipo, jei nežuvausi. O į tuos 25 eurus įeina ir žvejybos įranga ir, regis, šeria (fishing equipment, bait and drinks are included). Rašo, daily trips from 10:00 to 13:00 and 14:00 to 17:00. Beveik garantuoju, kad užtenka atvažiuoti kokį pusvalandį prieš pačią kelionę, iškart susimokėti ir plaukti. Kainų prasme tie siūlytojai dažnai būna lankstūs, jei ten keli žmonės ypač.
Prie pat uosto yra didelis nemokamas parkingas (prie to archeologinio komplekso konkrečiai, bet ten viskas šalia). Reikia važiuoti pro autobusų stotį - suki kur autobusas, bet važiuoji ne į stotį, o greta, dešiniau. Ir tada stataisi nemokamai ir stovi kiek nori
Dar galima plaukti tuo bliūdu su permatomu dugnu, ir imti vieną arba dvi valandas. Patys kipriečiai tyliai sako, kad valandos sočių sočiausiai. Aš plėšiausi maikę, kaip man reikia 2 valandų, nes noriu gerai ištirti povandeninį pasaulį, bet galų gale vis viena ėmėm 1 valandą. Ir aš per tą valandą daugiau žiūrėjau į laikrodį, negu į tą dugną. Kadangi nieko nenorėjau, tik vemti. Aišku, čia individualu, iš mūsų šeimos tik aš viena vos galų neatidaviau, vaikams buvo vos vos bloga, o diedui išvis pofig. Greta buvo dvi rusės, tai viena buvo normaliai, o kita - šviesiai žalia ir į dangų užverstom akim, kaip senovinė ikona, arba kaip aš Ir daugiau ten pažaliavusių buvo... Mano statistiniais paskaičiavimais, kas ketvirtas Žodžiu, atsargiai su tuo stikliniu dugnu, vemtuvė ten, o ne laivas, ir nieko gero vis viena nesimato. Nu parodo kažkokį nuskendusį laivo griuvėsį, bet net nepaklausiau, kokių jis laikų - bijojau privemt į stiklinį dugną Žuvys buvo kokios keturios, diedas dar matė jūrų vėžlį, o aš nemačiau ir iki dabar dėl to esu pikta
Beje, permatomas dugnas - tai reiškia, kad dugne yra du maži apipezę langiukai. Nieko ten per daug neįsižiūri...
QUOTE(Irreelle @ 2014 07 01, 20:17)
aišku tema ne apie tai, bet...vis skaitau, kad čia daugelis patys organizuojasi kelionę į Kiprą, bet tai jeigu bilietai tokia kaina žmogui, dar + viešbutis negi taip labiau apsimoka pirkti negu per kelionių agentūrą kur ir pervežimas garantuotas ir niekuo rūpintis nereik, tik išsirinkt viešbutį?
mes keliavom su agentūra tai kai pasižiūrėjau kainas viešbučio ir bilietų tai kosmosas gautųsi...
nepykite, kad klausiu, tiesiog tai pirma mano poilsinė kelionė, bandau perprast kainas bei kaip ir kodėl keliauti labiau apsimoka...
mes keliavom su agentūra tai kai pasižiūrėjau kainas viešbučio ir bilietų tai kosmosas gautųsi...
nepykite, kad klausiu, tiesiog tai pirma mano poilsinė kelionė, bandau perprast kainas bei kaip ir kodėl keliauti labiau apsimoka...
Tu žinok, reikia žiūrėti ir lyginti.
Kartais būna labai gerų agentūrų pasiūlymų, o kartais pagauni gerai bilietus ir ieškai gero viešbučio, ir taip išeina pigiau. Nėr taip, kad vienas kuris variantas garantuotai pigiau.
Mes paparastai jei patys važiuojam, tada imam aerouoste automobilį - kainuoja visai nekažką brangiau, negu transferis 4 asmenims, o visą laiką esi nepriklausomas. Kita vertus, kartą buvom paėmę kelionę per agentūrą, ir atidėjo skrydį - tada nereikėjo pusę dienos grūstis aerouoste ir spręsti, ką daryt, o gražiai pranešė, pagyvenom ilgiau tam pačiam viešbuty - patogu