Įkraunama...
Įkraunama...

Kipras - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

QUOTE(Winter Garden @ 2014 06 26, 07:24)
Ačiū, Thea!  4u.gif
Panašu, kad teks tos minties atsisakyti...

Mus dar labai domina  ŽVEJYBA. Na, kur anksti ryte  nedideliais laivais plaukia į jūrą gaudyti tuno, ar kitos egzotikos, o popiet grįžta.  Nedaug info apie tai, o jei ką ir randu, tai komentarai gana prasti.
Kur tokią pramogą užsisakyti? Ar būtina iš anksto, ar užtenka prieš dieną? Kiek kainuoja žmogui? Ar atrakcija verta dėmesio?
Būsim keletą dienų Pafose, kitas - Agia Napoje, taip kad galime plaukti iš abiejų miestų.

Pafose uoste - ten, kur laivai - krūva kioskelių, ir siūlo jie belekokias keliones, tame tarpe ir tunų gaudyti. Man gaila ką nors gaudyti, aš labai humaniška ir myžnė, tai aš negaudžiau, bet šiuo metu (konkrečiai užvakar, ką tik grįžau) kainos stovi - 25 eurai su žvejyba, 10 eurų trip only, tipo, jei nežuvausi. O į tuos 25 eurus įeina ir žvejybos įranga ir, regis, šeria (fishing equipment, bait and drinks are included). Rašo, daily trips from 10:00 to 13:00 and 14:00 to 17:00. Beveik garantuoju, kad užtenka atvažiuoti kokį pusvalandį prieš pačią kelionę, iškart susimokėti ir plaukti. Kainų prasme tie siūlytojai dažnai būna lankstūs, jei ten keli žmonės ypač.

Prie pat uosto yra didelis nemokamas parkingas (prie to archeologinio komplekso konkrečiai, bet ten viskas šalia). Reikia važiuoti pro autobusų stotį - suki kur autobusas, bet važiuoji ne į stotį, o greta, dešiniau. Ir tada stataisi nemokamai ir stovi kiek nori smile.gif

Dar galima plaukti tuo bliūdu su permatomu dugnu, ir imti vieną arba dvi valandas. Patys kipriečiai tyliai sako, kad valandos sočių sočiausiai. Aš plėšiausi maikę, kaip man reikia 2 valandų, nes noriu gerai ištirti povandeninį pasaulį, bet galų gale vis viena ėmėm 1 valandą. Ir aš per tą valandą daugiau žiūrėjau į laikrodį, negu į tą dugną. Kadangi nieko nenorėjau, tik vemti. Aišku, čia individualu, iš mūsų šeimos tik aš viena vos galų neatidaviau, vaikams buvo vos vos bloga, o diedui išvis pofig. Greta buvo dvi rusės, tai viena buvo normaliai, o kita - šviesiai žalia ir į dangų užverstom akim, kaip senovinė ikona, arba kaip aš biggrin.gif Ir daugiau ten pažaliavusių buvo... Mano statistiniais paskaičiavimais, kas ketvirtas biggrin.gif Žodžiu, atsargiai su tuo stikliniu dugnu, vemtuvė ten, o ne laivas, ir nieko gero vis viena nesimato. Nu parodo kažkokį nuskendusį laivo griuvėsį, bet net nepaklausiau, kokių jis laikų - bijojau privemt į stiklinį dugną biggrin.gif Žuvys buvo kokios keturios, diedas dar matė jūrų vėžlį, o aš nemačiau ir iki dabar dėl to esu pikta biggrin.gif

Beje, permatomas dugnas - tai reiškia, kad dugne yra du maži apipezę langiukai. Nieko ten per daug neįsižiūri...

QUOTE(Irreelle @ 2014 07 01, 20:17)
aišku tema ne apie tai, bet...vis skaitau, kad čia daugelis patys organizuojasi kelionę į Kiprą, bet tai jeigu bilietai tokia kaina žmogui, dar + viešbutis negi taip labiau apsimoka pirkti negu per kelionių agentūrą kur ir pervežimas garantuotas ir niekuo rūpintis nereik, tik išsirinkt viešbutį?  g.gif
mes keliavom su agentūra tai kai pasižiūrėjau kainas viešbučio ir bilietų tai kosmosas gautųsi...  unsure.gif
nepykite, kad klausiu, tiesiog tai pirma mano poilsinė kelionė, bandau perprast kainas bei kaip ir kodėl keliauti labiau apsimoka...

Tu žinok, reikia žiūrėti ir lyginti.
Kartais būna labai gerų agentūrų pasiūlymų, o kartais pagauni gerai bilietus ir ieškai gero viešbučio, ir taip išeina pigiau. Nėr taip, kad vienas kuris variantas garantuotai pigiau.

Mes paparastai jei patys važiuojam, tada imam aerouoste automobilį - kainuoja visai nekažką brangiau, negu transferis 4 asmenims, o visą laiką esi nepriklausomas. Kita vertus, kartą buvom paėmę kelionę per agentūrą, ir atidėjo skrydį - tada nereikėjo pusę dienos grūstis aerouoste ir spręsti, ką daryt, o gražiai pranešė, pagyvenom ilgiau tam pačiam viešbuty - patogu smile.gif
Atsakyti
Mes pereita savaite bilietus per wizzair pirkom, skrendam uz keliu dienu - kaina vienam asmeniui pirmyn/atgal gavos 448 lt. Pries tai kelios dienos buvo dar pigiau, bet kol derinomes ar galesim isvykt, pabrango.
Svarstem dar varianta i Sardinija arba Sicilija - bilietai is vis pigus buvo, bet laikas nelabai tiko.

O siaip dabar tai jau bus musu paciu organizuojama 7 kelione. Visai atvejais keliavom patyt, o keliones gaudavosi kokiu trecdaliu pigiau nei per kelioniu agenturas analogiskom salygom. Tik su Kipru koks santykis bus - nezinau, nes pirma karta uzsakem apartamentus, tai palygint nelabai iseina smile.gif

P.s. paciai idomu pasidare kaip cia tas kainos santykis, tai matau, kad tuose paciuose apartamentuose savaites kelione per kelioniu agentura mums kainuotu virs 2000 lt brangiau (tai dar prie musu paciu keliones kainos priskaiciavau ir auto nuoma visam laikui, be to mes keliaujam 10 d.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 02 liepos 2014 - 16:22
Kas liečia keliones dabar, tai turiu pasakyti, kad neprisiplanuokit ten po tą Kiprą daug važinėt. Tie važinėjimai - gerai tada, kai žmonės važiuoja kokį balandį, man taip regis. Nes aš kaip dūra su savo reikalavimais ekskursijoms visą šeimą stačiau ant ausų, bet kur benueisi, visur prasikeiki, nes nu nerealiai karšta. 34-37 laipsniai. Beje, jie patys taip nesako, sako - 30, feel like 37. Bet mašinos termometras tai rodo kiek yra, iš požeminio garažo neįkaitęs išvažiuoji ir matai 37 - tai ką manyt? biggrin.gif

Ėjom į tuos ten griuvėsius prie Pafos uosto. Nafig, prasiplūdom, gal ir geri griuvėsiai, bet per karšta, nėra jie tokio gerumo, kad prie tokio karščio juos lankyti. Aš lyg ir mėgėja griuvėsių, bet ką aš žinau... Pompėją tai ir prie karščio lankėm ir įspūdinga buvo, o čia - nežinau... Toks vaizdas - mačiau ir geriau, verčiau būčiau pasimaudžius...

Ėjom į zoo. Beje, kaina - 15 eurų paties zoo. Nu gražu ten, sutvarkyta, nors nedidukas tas zoo. Dramblių nėra. Bet jochaidy, kaip karšta... Ir vėl ta pati mintis - matėm ne vieną didesnį zoo prie normalesnės temperatūros, kad ir kokiam Berlyne, ko čia kankintis??? Ten yra balti liūtai, vienas, tiksliau, liūtas. Bet per karščius visi gyvuliai sulindę kas kur, užtat devyniais prakaitais apsipylę pamatėm baltojo liūto subinę. Nejudančią - liūtas miegojo. Ir nepajudėjo per visą mūsų ten buvimo laiką. Už 15 eurų žmogui norėčiau daugiau biggrin.gif

Ir va taip su visom ekskursijom biggrin.gif Arba man šiemet nesisekė. Viskas gerai, viskas lyg gražu, bet landšaftą tokį patį matėm Graikijoj, ir dar su mažiau rusų tautos. Per visą Akamos tarpeklį plūdausi kaip vežikas, nes prakaitas bėga upeliu, o su kokiom Čekijos Adršpacho uolom net palygint neina. ne nu, gerai, auga ten unikali augalija, bet per tokį karštį aš be jos pakentėčiau, juolab kad tai tiesiog kažkokie kitos rūšies kadagiai, nei ten žydi raudonai, nei kvepia kaip ypač skaniai, nei ką biggrin.gif

Apie ekskursiją jūra pasakojau.

Apie važiavimus toliau - landšaftai kartojasi. Jei žmogus pirmą kartą, gal įdomu, bet taip tai nieko kažko tokio...

Va tik tas vienuolynas netoli Paphos patiko. Nes nieko iš jo nesitikėjau, o nuvažiavom atsitiktinai biggrin.gif

O dar patiko visokios smulkmenos. Driežai, kvietkeliai, arbūzai, saulėlydžiai, maždaug taip biggrin.gif

Žodžiu, mano siūlymas būtų toks. Man, beje, taip pasiūlė draugė, o aš, višta, nepaklausiau, ir blogai padariau. Jei planuot išvykas DABAR (ne rudenį, kai orai sunormalės), tai tik nevarginančias ir maksimaliai surištas su pliažais ir maudynėmis, kitaip gausit saulės smūgį arba nors peršalsit nuo kondicionierių. Ir nepergyvent, kad kažko nepamatėt, nes nu nėr ten nieko tokio klaikiai unikalaus mėgėjo akimis žiūrint - ne Roma, ne Paryžius. Tiesiog pasimėgaukit saule, jūra, draugiškais žmonėmis, geru maistu.

O jei netikit, tada nuvažiuokit į vieną kokį tašką, ir žiūrėkit, keiksitės ar ne. Jei nesikeiksit, tada galit bandyt ir kitur, bet jei keiksitės - tai kitur irgi bus ne geriau biggrin.gif Pati savim netikiu, kad taip patariu, priešingai, visada esu linkusi visur važiuoti kiek įmanoma, bet čia man kažkaip pasirodė kitoks atvejis... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 02 liepos 2014 - 16:44
Noa, dekui uz patarimus! As taip ir itariau:)

O vakarais irgi taip labai karsta? Na nuo kokiu 5-6 nepasidaro maloniau? Galetumem pasivezint gi ir vakarais, o dienas maudynems gal skirt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 02 liepos 2014 - 16:51
QUOTE(Besijuokianti @ 2014 07 02, 17:47)
Noa, dekui uz patarimus! As taip ir itariau:)

O vakarais irgi taip labai karsta? Na nuo kokiu 5-6 nepasidaro maloniau? Galetumem pasivezint gi ir vakarais, o dienas maudynems gal skirt.

Žinok, karšta. Gal tuo metu kiek ir vėsiau, negu 12-15 val., bet bėda ta, kad ten tie turistiniai objektai labai ilgai nedirba - pvz. griuvėsiai užsidaro, jei neklystu, 19 val. Kiti - 18 val. Tai ne kažkas naudos...

Kažkaip reikia susitaikyt, kad nu nelabai turistinis toks metas - nuėjai kur nors arčiau, pliusiuką užsidėjai, ir tiek... Užtat saulės kiek! O vanduo kokio šiltumo! Ir visi krūmai ružavai žydi! wub.gif Tie ten, oleandrai, jie nuodingi, betgi žmogus jų neėdi, o pro šalį eini, ir gražu smile.gif

Mes skyrėm dieną pasivažinėjimams po to, kai nudegėm ant saulės biggrin.gif Kai jau visi nusvilę, tai ką darysi, bus diena mašinoje, kur kondicionierius. Bet nuo to kondicionieriaus man pirmiausia parėjo gerklė, paskui pasipylė baisinga sloga, o dabar kosčiu kaip sarginis šuo, o vaikai pritaria lotuliukas.gif Blin, skalikų šeimynėlė biggrin.gif

Dėl to būtinai reikia saugotis to kondicionieriaus, jungti mažiau šaltą, o ne 18 laipsnių, kaip aš dūra, plius pasiimti visko nuo peršalimo, ypač nuo slogos, nes su sloga negalima skristi lėktuvu, pasirodo - gali ausims labai pakenkti doh.gif Buvo man siurprizas biggrin.gif http://www.delfi.lt/...u.d?id=58706117

Nežinojau, o kai išlipau iš lėktuvo su viena kurčia ausim, tai nesupratau, kas darosi. Gerai, kad va kaip tik dabar kažkaip atkurtau. Bet lėktuvas parskrido tai 13 val.!

Tuo tarpu uodų nematėm niekur anei vieno. Gal jiems ne sezonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 02 liepos 2014 - 17:07

Įdomu būtų sužinoti, ar kas nors gyveno Larnakoje? Pasirinkimas ten nėra didelis, bet
gal verta pagalvoti, jei skrydis su Wizzairu? O gal ten jūra šiltesnė lapkričio mėn?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viringa: 02 liepos 2014 - 18:33
O ka apie papludimius galite kas papasakot?
Kaip supratau tai prie Pafoso Coral beach populiariausias. Jis mokamas? Kokios kainos? Ar daug zmoniu?
Kokie papludimiai dar rekomenduotini?
Ir prie Protaro ka idomaus butu galima pamatyt. Mes pradzioj kelias dienas Protare apsistoje busim. Kazkoks nacionalinis parkas ten yra...

Noa, ojei kaip nesmagu persalt ypac kai tokie karsciai. As tai turiu siensloge vasaros metu, tai visad i prieki su sloga skrendu, bet kazkaip niekad diskomforto nejauciau. Bet sekancia diena tuose siltuos krastuos visos slogos dingsta. Uztatai man ten labai gera:)

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2014 07 02, 16:36)
Tu žinok, reikia žiūrėti ir lyginti.
Kartais būna labai gerų agentūrų pasiūlymų, o kartais pagauni gerai bilietus ir ieškai gero viešbučio, ir taip išeina pigiau. Nėr taip, kad vienas kuris variantas garantuotai pigiau.

Tai taip veliau ir pagalvojau, kad reik konkreciai ziuretis kas ir kada naudingiau...tik tiek, kad musu seimoje as viska organizuoju, tai butu lysnas galvos skausmas viska suplanuoti, o su agentura ramiakas- sedi ir vaziuoji ir del nieko nesuki galvos smile.gif

QUOTE(Besijuokianti @ 2014 07 02, 17:47)

QUOTE(Noa @ 2014 07 02, 18:03)
Žinok, karšta. Gal tuo metu kiek ir vėsiau, negu 12-15 val., bet bėda ta, kad ten tie turistiniai objektai labai ilgai nedirba - pvz. griuvėsiai užsidaro, jei neklystu, 19 val. Kiti - 18 val. Tai ne kažkas naudos...

ne tik dirba objektai iki 18-19, bet gi ten ir temsta anksti. 20 val. nors pirstu i aki pirstu doh.gif nebent kur arti pasisukioti galima, nes tamsoje vairuoti svetimoje salyje bent jau man butu nesmagu.

QUOTE(Besijuokianti @ 2014 07 02, 19:50)
O ka apie papludimius galite kas papasakot?
Kaip supratau tai prie Pafoso Coral beach populiariausias. Jis mokamas? Kokios kainos? Ar daug zmoniu?

Coral beach nutoles nuo centro kokie 11 km, jis pats nemokamas tik gultai ir skeciai mokami. Zmoniu nemazai, bet vietos tikrai atrodo visiems uztenka. Mes kadangi varem porai valandu tai nesinuomavom gultu, o savo ranksluocius atsiveze pasidejom ant smelio, bet smelis tai ziauriai karstas, ilgai neisbuvom ten. Sakiau jeigu visai dienai tai sketis yra butinas. Kitur matem kainas po 2,5 eur, matyt ir cia bus panasiai.
Atsakyti
Aha, apie paplūdimius. Nieko per daug nepasakysiu, mat mano užmojai buvo labai kilnūs, o per juos užmiršau aš tą Coral Beach biggrin.gif

Nežinau kainos, bet šiaip ten būna gultas kokie 5 eu. Tai manau, ir ten bus ne kitaip...

Bet viešbutyje rusės pasakojo, kad jos važiuoja ne į Coral Beach, o tuo pačiu autobusu (ar tai 615?) dar viena stotele toliau, iki galo (tai ten po vienos stotelės galas? neišsiaiškinau, tik pasiutau ant savęs, kad nenuvažiavom biggrin.gif), ir va ten, jos sakė, tai labai geras pliažas, daug geresnis už Coral. Ir koralų yra biggrin.gif

Mes buvom tame vėžlių pliaže biggrin.gif Ten greta Lara beach, taip aš ir neatspėjau, kur katras prasideda ir baigiasi - pagal tai, ką čia skaičiau, pirmas vėžlių, antras Lara, o pagal jų žemėlapį - atvirkščiai. Žo, kur jau lengvosios mašinos pasidarė gaila, ten ir sustojom biggrin.gif Paplūdimys nemokamas, bet aišku, ir neįrengtas, vėžliams skėčių, gultų ir dušų nereikia. Tai kaip - visai nieko, bet gerai būtų vandens batai (man, popočkai, šiaip suvaikščiojau ir be jų, bet būt buvę gerai, nes ten kur smėlis, o kur akmenys). Bangos fainos, jūra mėlyna biggrin.gif O smėlis tai pobjauris - labai minkštas, klampus. Supratau, ko tie vėžliai ten eina, jiems minkšta kapstyti, letenėlės tai pas juos ne kažką biggrin.gif

Ir dabar jiems pats sezonas. Tiksliau, pereitą penktadienį buvo kiaušiniai sudėti, aptverti kažkokia viela, parašyta - nelįsti, ten vėžliai - ir aišku, niekas nelenda, ko ten lįst. Manau, pas mus pastatytų kokį diedą su šautuvu vėžliams saugoti biggrin.gif Ten diedo nėra, vėžlių kiaušiniai yra, kol nuvažiuosit, gal ir išsiris biggrin.gif Ir jūroj vėžlių yra, mano dieds, kaip sakiau, vieną matė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Irreelle @ 2014 07 02, 20:03)
ne tik dirba objektai iki 18-19, bet gi ten ir temsta anksti. 20 val. nors pirstu i aki pirstu  doh.gif

Man kažkaip pasirodė, kad panašiai kaip pas mus leidžiasi. Laikas taigi ten tas pats, laikrodžio persukti nereikia - kaip galėtų būti pas juos diena trumpesnė? mastau.gif
Nors astronomijoj prastai susigaudau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 02 liepos 2014 - 19:16
QUOTE(viringa @ 2014 07 02, 19:33)
Įdomu būtų sužinoti, ar kas nors gyveno Larnakoje? Pasirinkimas ten nėra didelis, bet
gal verta pagalvoti, jei skrydis su Wizzairu? O gal ten jūra šiltesnė lapkričio mėn?

Mes gyvenome Aya Napa kurorte,aplankeme visus didziuosius miestus ir Turkiskaja dali,tai reziume,jei vyktumeme dar karta,apsistotumeme butent Larnakoje,praleidome ten diena,mums patiko. 4u.gif
Atsakyti
uodų ir mes ten nesutikom vandens batų neprireikė, dėl pliažų ten įvairių yra ir smėlio ir ne man labai larnakos pliažas patiko nes šiltas labai vanduo pasitaikė smile.gif birželio vidurį keliaut buvo galima bet mes be vaikų, pvz avako tarpeklyje buvo pavesiukas ir upelis čiurnelo, o temsta tikrai anksčiau 8 ir tamsu tada vakariniai išėjimai ax.gif su coral bay mums nenusisekė žolių pilnas vanduo matyt užnešė nėjo maudytis. Patogiausia strategiškai Limasolis Larnakai dienos pilnai užtenka
Atsakyti
Iš tikro gal ir anksčiau ten temsta. Dabar va, be penkiolikos dešimt, ten jau tikrai tamsu. O pas mus šviesu... biggrin.gif
Atsakyti