QUOTE(Druoja @ 2014 04 17, 22:22)
Sveikos,
Rusnė lankė šokius darželyje. Bet jau po pirmojo jos sirgimo vadovė ėmė mykti, mol ji atsilieka, trukdo sukurti programą šventėms. Pasirodo, 4-metis negali lankyti dėl pačios lavinančios veiklos, jei jis nepademonstruos pedagogui reikiamo rezultato. Nemaloniai nustebino. Bet leidom toliau. O paskui Rusnė ėmė verkti, kad nebenori eiti į šokius. Tai numanau, kad mokytoja ėmė ją kritikuoti ar pan. Atsiėmėm. Gal kada vėliau.
nieko sau. O būrelis dar ir mokamas greičiausiai?
Vat užtai Ema turbūt ir myli savo muzikos mokytoją. Jie ten ir padainuoja, pašoka. Kitą kart kai pasiimu ją iš darželio klausia, ar galiu užeit į aktų salę atsisveikint su vadove Egle. Užeina, atsisveikina, geros dienos palinki
Tai tikiu, kad ten jie ir susirinkę leidžia smagiai laiką. Nors koncertukai Emai tai iššūkis, ji ne iš tų vaikų, kurie drąsiai jaučiasi prieš publiką. Buvo pirmais metais ir tokių, kad ji nieko nedarydavo, stovėdavo galvą nuleidus, nors namie visus žodelius ir daineles dainuodavo. Bet šiemet jau jau
QUOTE(Druoja @ 2014 04 18, 08:30)
Aš suprasčiau, jei vesčiau vaiką į kažkokį kolektyvą, kuris garsėtų savo pasiekimais. O maniškė ėjo į paprastą būrelį darželyje. Aš nenoriu, kad ji ateityje siektų šokėjos karjeros, tenoriu, kaip rašė ujolanta, kad palavintų koordinaciją, laikyseną. Apskritai, LT švietimo sistemos bėda, kad viskas orientuojama į rezultatą (kuris dargi suvokiamas, ne kaip vaiko bendras vystymasis, o pasirodymai konkrečių švenčių metu, mokyklose - pažymiai ir pan.)., o ne vaiko lavinimo procesą ar tiesiog smagumą mokytis, kurti, judėti. Jei jūs norite po darbo eiti pasportuoti dėl savęs, o ne dėl dalyvavimo varžybose, taigi galite, tiesa? Kodėl vaikams tokia galimybė ribojama
.
tai va, tie visi mokyklų reitingai, valstybinių rezultatai ir t.t. Verčia mokytojus dalyvauti tarsi varžybose.
O ir programos perkrautos.
Dabar ne į temą, bet buvau darželyje, lyg ir patikino direktorė, kad mažoji gaus vietą nuo rugsėjo, tai džiaugiuos, kad nors čia galvos skausmo nebus