Aciu, Fei, bet mano meniu tikrai dar ne pavyzdinis. Kas is tu 4-5 dienu, kurias idejau. Jei butu 2-3 savaites, tai pasitaikytu ir bulviniu blynu (kaiptik siandien masciau ka daryt su maisu bulviu, kurios vysta), ir pica, ir visoks kitoks maistas, kuris niekaip neisipaisytu i sveika mityba.
Gal man labiau pasiseke, jei galima taip sakyt, del to, kad man nereikia sausainiu, bandeliu, saldainiu..
Tam puikiai uztenka vaisiu, uogu.
Toliau del tikslo- pati nezinau, ko noriu. Pries derinant, sustyguojant mityba buvau va tokia (as labai megstu daug sneketi, ir dar pateikti vaizdine medziaga

, atleiskit man.

):

O gaminu as skaniai, leisiu save pagirti.

Is mociutes ir mamos paveldejau meile virtuvei, viskas is nuojautos, "is akies", bet seima kasdien lepinau ir lepinsiu naminiu, "mamisku" maistu- kotletukai, bulviu kosytes, sonkauliukai, vistytes, sparniukai, vyniotyniai, apkepukai, makaronai su iv.padazais, bandeles, pyragai, dabar pradejau dar ir tortus kept vaiku progom ir kt.sventem.

Na tai va tas "mamiskas" maistukas ir atsispindejo manyje. (Vyras normalus, sunus- sakalys, o mazyle- na pagal visas normas.)
Tada as labai skeptiskai i tai ziuredama , kompanijoje su keliom draugem pasakiau sau:"nu pabandom..."
Ir pabandziau bulves dazniau pakeisti grikiais, mesa dazniau valgyt vien su salotom, atsisakyt bandeliu, desreliu, sokolado, kuris valgiau, nes namie yra, suretint visokias picas, sumazint padazus, padidint vandens kieki.. na pasakojau mazdaug viska.
Ir stai kas savaite minus 500gr, minus 800gr, minus 1 kg.
Sumoj siai dienai- minus 8kg. Ir atradau sporta. (atsiprasau, nuotrauka nekokybiska, bet vienintele, kuria radau is siu dienu, ir kurioje matosi kunas.):
Taigi dabar kaip ir svorio metimas nera toks aktualus. Nemanau, kad isvis man labai daug reikia numesti. Nors sveriu 78kg.
Mergaites mane albumelyje mate, ir mate tai, kas yra po drabuziais- o ten ne vienas cm drebutines mases, va kuria as ir noriu panaikinti, ar sumazinti. Fitnes modelis niekada gyvenime jau nebusiu, top tikslo, modelio neturiu, bet na del saves noriu sustangrint kuna, padailint linijas, svarbiausia- sutraukt liemeni, pilva-sterble.

(Nuotraukoj su drabuziais nesimato)
O mityba, kuria dabar propaguoju - man padeda jaustis puikiai ir atrodyti...zymiai geriau.

Galiu pasakyti tai, kad mano oda/plaukai isgyvena bene graziausia savo meta. (Prieziuros priemonem isleidziu ziauuuriai mazai.) Stai taip.

(Vanduo cia uzima ne paskutine vieta.

)
Dar i tema- man vis uzkliuna pasisakymai, kaip daug kaloriju ar cukraus turintis tas, anas produktas. As suprantu kai kalbama apie grietines, lasiniu, sviesto, pieno nauda/nenauda, bet visada sutrinku kai kvescionuojami tokie dalykai kaip riesutai, obuoliai ir pan.
Del to man sunku. Nes pirmiausia pirkdama ir valgydama avokada as mastau, kad jis turi tokiu alieju ir vitaminu, kurie mano odai duos daug naudos, spausdama kasdien i vandeni citrinos sultis nemastau apie cukru, o apie vit.C, grauzdama obuoli mastau, kad jame yra tiek ir tiek NAUDOS man, o ne zalos, cukraus, kurie virs riebalais.
Nes paziurejus i kaikuriu meniu atrodo, kad baisu valgyti beveik viska.

(Atsiprasau, jei taip pasirode, yra ir labai skaniu meniu.)
Tad kolkas as i mityba ziuriu taip- pirmiausia- ivairove ir nauda (kol buvo 20 metu- ta nauda kaip ir dzin, o kai jau tuoj 30 - pradedi mastyti ir apie kitus dalykus-nori islikti ilgai jauna

), o paskui jau kenksmingumas.
Aisku, protingai reikia viska. Nepulsi gi vakare ryti keptu bulviu ir sakyti "bulves turi daug vitamino B1, B2, B6..."
Kazin, ar kasnors suprato, ka norejau pasakyt savo situo ilgu postu?
Labai tau pritariu su paskutiniu pasisakymu apie maisto naudą. Man vis užkliūna tokie pasisakymai kaip kažkas yra riebu, tie patys riešutai ar dar kas, ir dėl to kažko yra atsisakoma. Šiuo atveju kai nėra siekiama konkrečių rezultatų (na kaip aš dabar siekiu ir sieksiu prieš varžybas, kai meniu suspaustas, trūksta įvairovės, bet po to ta įvairovė bus didesė), tai valgyti reikia viską, protingais kiekiais. Žinoma nepradėsi duonos kepalais valgyti, bulvių kasdien po bliūdą, sviesto nepilsi ant visko kas įmanoma, bandelių nekiši be saiko. Tų angliavandenių vidutiniam normaliai aktyviai gyvenančiam žmogui nereikia itin daug. Bet tas maistas visas yra kažkuo naudingas ir kažko konkrečiai atsisakyti nereikia. Tikrai galima kartą savaitėje suvalgyti vieną kitą bulvę, ar papiktnaudžiauti kažkuo. Naudos iš tiesų yra visur. Tiesiog į pirmą planą reikia dėti naudingiausius ir sveikiausius produktus, o po to jau visa kita. Tos pačios fruktozės, gliukozės, cukraus kažkiek reikia, kad būtų energija, kad neišsektų gliukozės atsargos kraujy/raumenyse. Įsivaizduokit, jei būtumėt kokios dviratininkės ir minant maratonus 3-4h jums baigtųsi gliukozės atsargos, tai ir nualptumėte vietoje. Už tai ir aš nepritariu kad jei jau kūdinuosi, tai laikysiuos kokios bananų dietos. Ko pasekoj negavus reikiamų medžiagų nusės kraujas ir prasidės visokios ligos
daugelis jūsų norit tiesiog pamest vieną kitą kg, gerai jaustis ir tuom rezultatų siekimas ir užsibaigia. Na tai valgykit viską protingais kiekiais, nepersivalgykit angliavandenių tonomis, nevalgykit angliavandenių vakarais ir pan.
Proteino kokteilis