Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant II

As kava irgi geriu su pienu ir dar su cukrumi (nors jau nuo poros sauksteliu pasiekiau iki vieno saukstelio). Geriu ryte ant tuscio skrandzio, nors vandens pries tai isgeriu stikline. Gerai tai, kad ja geriu tik ryte, vienas puodas per diena, ir nereikia man prie jos visiskai nieko, nei saldainiu, nei sausainiu. O jau po maisto, tai man skrandis sustotu, jei kavos uzpilciau. Kava man su niekuo nesirisa, yra kaip atskiras vienetas, tik ja viena galiu pasimegauti smile.gif

Saldikliais kazkaip nesizaviu, apskritai stengiuosi vengti visokiu perdirbtu dalyku (neperku ir dirbtinai nuriebintu produktu). Butu gerai cukru is vis medum pakeisti, tik reikia atsiminti nusipirkti jo smile.gif

Bet mano blogybe vakarienes, jos buno tokios nesveikos ir dar kokia 21-22 val. Pusryciai tvarkingi, sportas, po sporto irgi maistas normalus, na ir ateina vakaras doh.gif Uzvakar buvo pica su padazu, vakar vakare is vis bulviu kose, su vistienos krutinele kario-grietines padaze su salotomis, ant virsaus dar pyrago gabalas... Porcijos mano nera zvirblio dydzio.
Atsakyti
Pas mane vakarais irgi tragedija schmoll.gif Ryte ir diena viska tvarkingai graziai valgau, be jokiu nukrypimu praktiskai, ir stai, ateina vakaras, ir skrandyje prasiveria bedugne blink.gif tada buna ir saldainis, ir net ne vienas, ir angliavandeniu, ir sumustinis, ir siaip to, ko negalima vakare. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
pas mane lygiai taip pat...rytas prasideda su sportu, maistas tvarkingas...o jau vakare... doh.gif siaubas kazkoks...Manau, gal kcal per mazai dienos metu gaunam, kad vakare uzeina persivalgymo manija???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tinute84 @ 2014 05 12, 14:15)
pas mane lygiai taip pat...rytas prasideda su sportu, maistas tvarkingas...o jau vakare... doh.gif  siaubas kazkoks...Manau, gal kcal per mazai dienos metu gaunam, kad vakare uzeina persivalgymo manija???? g.gif

as irgi manau, kad del per mazo kcal kiekio, as tai megeja pamazinti kcal..prisipazinsiu buna dienu kai tik 1500 kcal suvartoju nors ir sportuoju.. tiesiog ar nespeju, ar ka, buna jau vakaras ateina jau nebegerai angliavandenius valgyti ir siaip vakare reikia mazai valgyti, tai ir gaunasi, kad atejus vakarui ta bendra kcal dienos norma buna mazoka, o prisikimsti vakare sazine nebeleidzia, tai kenciu kenciu, kol galiausiai buna apsirijimas, nebesuvaldomas schmoll.gif
Atsakyti
Vakar:
Diena BE sporto. (Aisku ant sofkutes ramiai atsisedau tik vakare- nes sekmadienis- seimos diena plius siek tiek darbo.)
Pusryciam du virti kiausai ir du sumustiniai su kumpeliu, kava.
Pietus- didele -porcia salotu (lapai, vysn.pomidorai, svogunas, cesnako, smidrai, rukyta lasisa, cederio suris. Citrinos sultys+alyv.aliejus.)
Vakarienei- kalmarai, troskinti grietineleje su kario prieskoniais. Rudi ryziai. Riebu, neiveikiau porcijos. schmoll.gif

Prie viso to prideti reta svecia (1-2 taures i menesi)- didele taure raudono vyno nakti blush2.gif
user posted imageHosted on Fotki
Papildyta:

Rytine kose saldinu razinom, vaisiais.

Papildyta:
Mergaites, man pakeisti savo iproti neprisiesti vakare reikejo ne vieno menesio.
Nes iki siol, na sakykim nuo tada, kai isvaziavau is namu studijuoti ir apsigyvenau studentu "barake" didziausias valgis budavo vakare. Diena sis bei tas, valgykloj kuklios (man per kuklios) porcijos. O jau vakare....prisikepi bulviu keptuve ir kemsi kiek telpa, arba kotletu. biggrin.gif
Tada pas mane pradejo vaiksciot jaunuolis, gamindavom kartu, ir velai vakare prisiesdavom iki griuvimo, ant virsaus vyno, alaus ar kokio koktelio. (Nagi, geri laikai..-mokiaus labai rimtai visa gyvenima, bet jei svesti tai svesti. laugh.gif)

Su tuo jaunuoliu sukuriau seima, o iprotis ir liko- didziausias, svarbiausias valgis VAKARE. Porcijos dideles, bet jie dar keptuvej liko- "nu davai, dabaigiam"... ir stai, plius nestumai- tas svoris op op, as kriu kriu (nutukus niekada nebuvau, bet jau apvalainumai tai didejo ir didejo).
Kai siemet nusprendziau keisti, susiimti (sausio men.), tai supratau, kad pradeti rekia nuo vakarienes mazinimo, daugiau , sociau valgyti per pietus, be abejo pusryciai (maisto temoj dedu ir dar desiu savo pvz- mano pusryciai buna laabai didei, sotus, o vakarienes dazniausiai net neiveikiu visos).
Taip pamazu pamazu ta persvara pasidariau. Juk ir sakoma: "Valgykime pusrycius kaip karaliai, pietus kaip princai, o vakariene kaip ubagai." (arba priesui vakariene atiduokim. laugh.gif )
Tai mazdaug tokia linkme judu ir as...
Aisku lengva man sneketi, kai visas gyvenimas- darbas, mamyste- yra namie. O maisto gaminimas- didelis malonumas. Tad galiu ramiai, apgalvotai planuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 12 gegužės 2014 - 14:53
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 05 12, 15:51)
Vakar:

Na, aš mažai ką išmanau, tačiau sau- pusryčiams palikčiau kiaušinius ir juodos duonos riekutę., užkandžius apkeisčiau vietomis,kriaušes valgyčiau iki pietų dėl cukraus, pietus keisčiau su vakarien vietomis ir išimčiau sūrį - alyv.aliejus su kitu riebalu (kaip ir minėjau, neišmanau, svaičioju, gal kas pakoreguos ir mane). Vakarienei nevalgyčiau ryžių.
Žinokit, žiūriu ir žaviuosi, man nuo tokio maisto dabar svoris auga tik...T.y. su pavydu žvelgiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo e_lija: 12 gegužės 2014 - 15:04
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 05 12, 12:23)
Saldikliais kazkaip nesizaviu, apskritai stengiuosi vengti visokiu perdirbtu dalyku (neperku ir dirbtinai nuriebintu produktu). Butu gerai cukru is vis medum pakeisti, tik reikia atsiminti nusipirkti jo smile.gif

Bet mano blogybe vakarienes, jos buno tokios nesveikos ir dar kokia 21-22 val.
drinks_cheers.gif šaunuolė. O dėl nuriebinimo, turiu omenyje tas liesas varškes ir pan.? Aš šiaip labiau link EKO, o dėl varškių, tai valgau tik liesą (skaniausia-dvaro, apsirijimas). Bet pieną renkuosi 3,5 proc., žymiai skanesnis. Įdomu kaip ten yra dėl to nuriebinimo, esu girdėjusi ir už, ir prieš, bet be svarių argumentų g.gif

QUOTE(tinute84 @ 2014 05 12, 14:15)
pas mane lygiai taip pat...rytas prasideda su sportu, maistas tvarkingas...o jau vakare... doh.gif  siaubas kazkoks...Manau, gal kcal per mazai dienos metu gaunam, kad vakare uzeina persivalgymo manija???? g.gif

Vėlyvos vakarienės peilis ir man, o sieju tai su tuo, kad tiesiog esu pelėda. doh.gif Gal kai kam ir kalorijų dienos eigoj maža, bet man tai maža ar daug, vistiek vakare ėdimas būna
Atsakyti
QUOTE(e_lija @ 2014 05 12, 02:59)
Na, aš mažai ką išmanau, tačiau sau- pusryčiams palikčiau kiaušinius ir juodos duonos riekutę., užkandžius apkeisčiau vietomis,kriaušes valgyčiau iki pietų dėl cukraus, pietus keisčiau su vakarien vietomis ir išimčiau sūrį - alyv.aliejus su kitu riebalu (kaip ir minėjau, neišmanau, svaičioju, gal kas pakoreguos ir mane). Vakarienei nevalgyčiau ryžių.
Žinokit, žiūriu ir žaviuosi, man nuo tokio maisto dabar svoris auga tik...T.y. su pavydu žvelgiu biggrin.gif

Visiskai pritariu. Siaip vakare valgyciau salotas, bet vyras prase pietum, prisitaikiau. Kriauses irgi ryte valgyciau, bet nusipirkau tik popiet. bigsmile.gif
Del surio, aliejaus- KOLKAS, kol svoris krenta- palieku. Veliau- matysim. Bet daug ir nesiekiu numest. Na jei dar vienas kitas kilas (3-4 maximum)nukris- gerai, daugiau- nereikia. (Gal veliau snekesiu kitaip? g.gif ) Esme- as niekur neskubu. cool.gif
Del pusryciu- naktys mano ilgos, su ne vienu kilnojimusi, atsikeliu alkana, be energijos. Pradedu vandeniu su citrina, po pusvalandsio tooooks apetitas sukyla, tada jau ir valgau, ko ir kiek noriu. BET taip tik pusryciam.
Na vakar diena apskritai ne is teisinguju, matyt, buvo. Ta grietinele su kalmarais nelabai. Anksciau labai megau, o vakar jauciu- stovi gerklej, per riebu. Vynas sustojo gerklej irgi.
Papildyta:
Mano meniu tikrai ne pavyzdinis, bet sakau- kolkas desiu viska, be veidmainiavimu. laugh.gif
Nes idomu padiskutuot, istraukt viena ar kita nuomone, zodziu pakurstyt veiksma temoj. wink.gif
Siandien - sporto diena- meniu truputi kitoks, (gal siek tiek teisingesnis- pirmiausia- ryte negeriau kavos) rytoj pademonstruosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 12 gegužės 2014 - 15:17
P.S.
Nuo to laiko, kai paredagavau savo mityba (i tokia, kokia demonstruoju siom dienom. t.y.-BE miltiniu produktu, bandeliu, sausainiu, su padidintu kiekiu vandens, su dar daugiau salotu, darzoviu, su daznesniu pasirinkimu zuvies, vistienos, nei kiaulienos, minimalizavus majoneza, grietine, ir pan.ir neprisiryjant vakare)- numeciau lygiai 8kg. Per 3.5men. (Sportuoju 1.5 men). Tai nera blogai,sakyciau.
O greitai man negalima, nes dabar reikia traukti ir stangrinti oda, kuri per nestumus (ypac antra) issitempe iki neregeeeeeetu platumu. laugh.gif

O toliau- dar mokytis ir tobuleti.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 05 12, 08:59)
Na as esu girdejus, kad saldikliai ne itin geras dalykas, bet juos vartoju jau 11 metu, pripratau.. nes labai megstu saldziai, neisivaizduoju kiek medaus reiktu man i kava ar arbata, jei nenaudociau saldikliu.. bet paskutiniu metu oastebejau, kad niekaip nepavyksta saldumynams atsispirti. nebenormaliai jau taip. kiekviena diena nepraeina be saldainiu, sokolodado, sausainio..kazi gal del saldiklio? girdejau kad jis isbalansuoja cukraus kieki kraujyje, ar panasiai, ir poto atsiranda didelis potraukis gauti cukraus is kitur, mano atveju is saldumynu g.gif

Pas mane ta pati beda.Kelias dienas nevalgiau jokiu saldumynu,laikiausi graziai,bet vakar....prasidejo lomkes biggrin.gif ,nebesugebejau save sulaikyti ir prisivalgiau saldumynu,bet tooooks nesveikas noras buvo,cia jau liga.Todel valgysiu saldumynus ryte,nes pastebejau,kad man uztenka karto,kad suvalgyciau kazko saldaus,paskui jau nebereikia,tai jau geriau ryte,nei vakare.

Del kavos,tai jos negalima gerti ant tuscio skrandzio, nesveika.Dabar is vis bandau jos atsisakyti.Kelias dienas skaudejo net galva del to,gydytoja sake,kad valosi organizmas nuo jos.Dabar puikiai pakeicia man ja zalia arbata smile.gif.Aisku,gal kartais ir isgersiu,bet bent jau nebus rytinis ritualas biggrin.gif .
Atsakyti
http://www.15min.lt/...kliu-306-144810
Atsakyti
Išbandžiau šiandien... savo kojas - nieko. Valio! Gal viskas bus gerai. Sportą vėl pradedu.

6.00val. 50g. avižų dribsnių košė su 20g. džiovintų slyvų ~255kcal.
sportas (pagal lengvąją sudarytą programą...t.y. ne itin daug jo)
10.00val. jogurtas (100g. carb. 6,4g.) - 110kcal.
13.30val. 95g. vištienos krūt., daržovės, paskanintos 2 arb.š.graikinių riešutų al. ~255kcal.
17.00val. liesas jogurtas (100g. carb. 4,3g.) ~ 100kcal.
19.00val. 250g.liesos varškės su šlakeliu nesaldintu migdolų pienu ~270kcal.
Dienos eigoje du puodeliai arbatos skanintos pienu ~50kcal.

Miegoti planuoju eiti vėliausiai 23val.
Atsakyti