QUOTE(aukselis11 @ 2014 03 17, 21:08)
kiek esu skaičius migdolai, graikiški riešutai geriau nei žemės. pati aš labai mėgstu žemės, po truputį jų atsisakau ir bandau pratintis prie migdolų ir graikiškų.
va ką radau:
Žemės riešutai, dar vadinami arachisais, apskritai netgi nėra riešutai, tai ankštiniai augalai - pupos. Žalių jų valgyti nerekomenduojama - sukelia deginimą skrandyje, o lukštai yra itin stiprus alergenas. Išlukštenti ir paspraginti žemės riešutai - puikus augalinių baltymų šaltinis, vegetarams praktiškai atstojantis mėsą.
Beje, žinoma faktų, kai stiprią alergiją, net anafilaksinį šoką, žmonėms sukėlė vien tai, kad juos pabučiavo žemės riešutų kramsnojusieji.
Į temą:
Angliavandenių ir baltymų proteino batonėlis
>receptas<
Nesūdyti smulkinti migdolai 0,5 stiklinės.
Kepintos saulėgrąžų sėklos (išlukštentos) 0,5 stiklinės.
Linų sėmenys 2 stal. š.
Džiovinti vaisiai/uogos (razinos, spanguolės, datulės).
Avižiniai dribsniai 2 stiklinės.
Ryžių dribsniai 2 stiklinės.
Natūralus migdolų aliejus arba liesas žemės riešutų aliejus 0,5 stiklinės.
Cukranendrių cukrus 0,5 stiklinės.
Medus 0,5 stiklinės.
Vanilinis cukrus 1 arb. š.
Pageidaujant galima dar įdėti:
Smulkintų graikinių riešutų 0,25 stiklinės.
Daigintų kviečių 0,25 stiklinės.
Kokosų drožlių 0,25 stiklinės.