Dėkojame visiems, kurie rado minutę laiko ir atsakė į VIENĄ KLAUSIMĖLĮ mūsų puslapyje.
Klausėme Jūsų, ar ryžtumėtės pasiimti suaugusį azijatą.
Hipotetiškai spėjau, kad suaugusį azijatą pasiimti ryžtųsi tie, kurie jau pažįstą šią veislę arba tiesiog šunininkai t.y. tie, kurių darbas, hobis ar specialybė yra susijusi su šunimis.
Apklausoje dalyvavo 85 žmonės. 25 respondentai atsakė, kad nesiryžtų paimti suaugusio azijato. 13 atsakiusiųjų bandytų, tačiau niekuomet nesijaustų visai ramūs. 4 pasirinko kitą atsakymą ir šie atsakymai buvo susiję su tam tikromis išlygomis (šuns stabilumu, ankstesnių šeimininkų rekomendacijomis, situacija šeimoje).
Džiugioji apklausos dalis net 43 atsakiusieji ryžtųsi suteikti namus suaugusiam azijatui.
Realybė - net 37 iš 43, išdrįsiančių priglausti suaugusį azijatą, pažįstą šią veislę arba yra šunininkai. Tik 6 žmonės iš 85, nesusiję nei su azijatais, nei su šunimis itin tampriai, be abejonių ryžtųsi suteikti namus suaugusiam Vidurinės Azijos aviganiui, dar 13 bandytų, tačiau niekuomet nesijaustų ramūs šalia jo, 4 turėtų tam tikrų išlygų.
Ir liūdnoji apklausos dali - deja, daugumas šunininkų jau yra apsikrovę savo ir globojamais šunimis, todėl neatsakingai įsigytas ir paliktas azijatas turi 6 realius šansus iš 85 visam laikui surasti naujus namus, t.y. išgyventi.
Kaip ir minėta anksčiau, dar 13, nors ir nesijausdami saugūs bandytų. Ačiū jiems nuoširdžiai, tačiau prie tvirtų TAIP nepriskaičiuoju jų dėl situacijos nestabilumo. 4 priglaustų su tam tikromis išlygomis, tačiau apie paliktą šunį dažnai nėra žinoma daug.
Suma summarum, vaizdas yra toks:
Aišku atsirastų dar keli iš tų 13 + 4, kurie priimtų suaugusį Vidurinės Azijos aviganį į savo namus, tačiau kas, jeigu šuo agresyvesnis? Prastai auklėtas? Spėju, nubyrėtų dar keli iš tvirtų TAIP.
O mes juk žinome, kokie yra mūsų mylimi azijatai, kokie grėsmingi jie moka atrodyti ir kaip atkakliai sugebėtų saugoti tai, kas jiems atrodo svarbu kartais ir Grindos narvą...
Todėl dar ir dar sykį prašom Jūsų apsvarstyti savo galimybes įsigyti azijatą ir jokiu būdu nepirkti jo be dokumentų. Dokumentuotas šuniukas, jau nekalbant apie bent minimalias sveikatos ir psichikos garantijas, bent jau yra apskaitomas čipuojamas, registruojamas. Jo kilmę ir veisėją įmanoma atsekti, o joks atsakingas veisėjas neleis savo šuniukui likti prieglaudoje ar jį eutanazuoti.
Mylėkime mūsų nuostabiuosius Vidurinės Azijos aviganius, suprasdami visą šios veislės rimtumą. Ir būkime tokie patys, kaip jie protingi, teisingi ir ištikimi iki paskutinio oro gurkšnio.
(Tyrimą atliko veislynas "Gintarinė Širdis")
QUOTE(Rakša @ 2014 04 16, 08:00)
O čia dabar kaip Kas do metodai tokie? Nes man tai tokios nepadorios mintys galvon lįst pradėjo
o su seniu tai susikibs,kai mažius paaugs.....
o mes va persirgom babezioze,dieve mano,galvojau išprotėsiu
o su seniu tai susikibs,kai mažius paaugs.....
o mes va persirgom babezioze,dieve mano,galvojau išprotėsiu
Nu metodai... auklejimo... pvz pas mane piktas balsas labai saizus, tai kai uzrekiu, tas ir lekia cypdamas . jau nepagalvokit, kad primusiau savo maziuka, pukiniuka, kudikeli
Labai jau jis gerai supranta, kad yra baramas, o jeigu dar palieciu, tai cypia, kaip merga suprask: sita meska koja numyne, o as jam gal tik ranka ant nugaros padejau, jau apsimetinet, tai moka.
O kad jie nesipjaus as aisku vilciu neturiu, bet ir problemos del to nematau jokios (ir siaip tingiu gyvenime i problemas gilintis). Jau kai taip bus, tada ir ziuresiu ka cia su jais daryt. Siaip senis diplomatas mustis nemegsta, kiek yra susikibes visada laukia pirmo smugio, o tada jau kryska tam kas pradejo. Maziukas per visa sita Ferio nervavimo laika rimciau i skudurus gavo, gal tik pora kart. Dar beto senis bijo ji musti, nes as neleidziu.
Pvz dabar as juos seriu visus vienu metu, dar ir katinas ateina. O ir visu maistai skirtingi... Tai Armo isijaute begt kitu bliudus pasitikrint, patramdziau gerai, dabar jau pradeda klausyt, eda is savo akis uzvertes ir ziuri ar pasitaikys proga dar spet iki kito bliudo, bet jau nebando.
Pas mane net katinas nedrystu ziurkeno suest. Tai labai tikiuosi, kad ir siam nagliakui, kazkaip ikalsiu i galva, kad tvarka turi but. Nu, o jei ne - pasigailejimo nebus, visi nusikalteliai ir provokatoriai i kalejima, matysim...
Del tos baisios ligos labai jus suprantu Raksa, jau neduok diev... Nu bet svarbu, kad pasveikot
Nuėmiau šiandien pirmą erkę nuo Džy
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 04 16, 20:10)
Mylėkime mūsų nuostabiuosius Vidurinės Azijos aviganius, suprasdami visą šios veislės rimtumą. Ir būkime tokie patys, kaip jie protingi, teisingi ir ištikimi iki paskutinio oro gurkšnio.
(Tyrimą atliko veislynas "Gintarinė Širdis")
Super padirbėjai
QUOTE(tvigra @ 2014 04 17, 00:22)
Nu metodai... auklejimo... pvz pas mane piktas balsas labai saizus, tai kai uzrekiu, tas ir lekia cypdamas . jau nepagalvokit, kad primusiau savo maziuka, pukiniuka, kudikeli
Labai jau jis gerai supranta, kad yra baramas, o jeigu dar palieciu, tai cypia, kaip merga suprask: sita meska koja numyne, o as jam gal tik ranka ant nugaros padejau, jau apsimetinet, tai moka.
O kad jie nesipjaus as aisku vilciu neturiu, bet ir problemos del to nematau jokios (ir siaip tingiu gyvenime i problemas gilintis). Jau kai taip bus, tada ir ziuresiu ka cia su jais daryt. Siaip senis diplomatas mustis nemegsta, kiek yra susikibes visada laukia pirmo smugio, o tada jau kryska tam kas pradejo. Maziukas per visa sita Ferio nervavimo laika rimciau i skudurus gavo, gal tik pora kart. Dar beto senis bijo ji musti, nes as neleidziu.
Pvz dabar as juos seriu visus vienu metu, dar ir katinas ateina. O ir visu maistai skirtingi... Tai Armo isijaute begt kitu bliudus pasitikrint, patramdziau gerai, dabar jau pradeda klausyt, eda is savo akis uzvertes ir ziuri ar pasitaikys proga dar spet iki kito bliudo, bet jau nebando.
Pas mane net katinas nedrystu ziurkeno suest. Tai labai tikiuosi, kad ir siam nagliakui, kazkaip ikalsiu i galva, kad tvarka turi but. Nu, o jei ne - pasigailejimo nebus, visi nusikalteliai ir provokatoriai i kalejima, matysim...
tai gal tas tavo balsas su ultragarsu jei net cypia šuniukas
maniškis vakare po vakarienės irgi loja,visada,bet man netrukdo,atvirkščiai,man jo lojimas kaip daina
tai kad kryška bus pačiam seniui ir nesvarbus kas pradės
QUOTE(11alpina @ 2014 04 17, 20:23)
Nuėmiau šiandien pirmą erkę nuo Džy
OMG tu naudoji kokias priemones? man tai totali paranoja,niekur nebeinu iš kiemo,lakstom ratais pačiam kieme,gerai kai daug vietos,du stadionai beveik
QUOTE(Rakša @ 2014 04 18, 09:52)
OMG tu naudoji kokias priemones? man tai totali paranoja,niekur nebeinu iš kiemo,lakstom ratais pačiam kieme,gerai kai daug vietos,du stadionai beveik
Naudoju. Tai tik ropojanti buvo, neįsisegusi. Kad mes irgi atrodo niekur nelendam, vos ne keliu vaikštom. Vakare reiks dar patikrinti, nes per kudlas nieko neužčiuopsi
Man tai akyse stovi Ingos fotkė: dvi smilgelės - dešimt erkelių
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 04 18, 17:15)
kai sutems,eisiu šian žolę padegsiu šalia mūsų namų neprižiūrima pieva,smilgos mano ūgio,užkniso ta šlikštynių ferma / daugykla
QUOTE(11alpina @ 2014 04 18, 19:11)
jetau kokia faina kaip smagu...mano Barsiukas taip greit užaugo
Crazy Daisy, tavo entuziasmo tai uzpavydet galima. Idomus darbas ir rezultatas. Ir su tais Lietuvos azijatais gerai sugalvota
Kuo daugiau, tokios svietejiskos informacijos. Nes as lb daznai susiduriu su tokia neigiama nuomone, kam pasakau, koki suni turiu, tai visi uz galvos griebias ir jau laukia, kada tas suo mus visus suvalgys. niu sakau bent wikipedija atsiverskit, askiai parasyta "nepiktybinis suo"
Kaip pasakiau musu veterinarui, ka cia noreciau nusipirkt, tai sako, bent jau ne patina, bentjau kale, maziau bus pikta. Ir pavz pateike: turi toki viena kaimynu suni azijata, tai kai reik ji skiepint, tai seimininkas prispaudzia suni prie tvoros, o jau vetas per tarpa skiepa padaro, nes sako nu nesamoningai piktas Tai man dar didesnis smalsumas apeme isitikinti, kad azijatai visai ne tokie jau ir zmogedros
ir kai buvom parodoj Vilniuj, apejom su dukra visus ringus, apziurejom, nu visi sunys grazus, nu bet jeigu reiktu rinktis, nu ner is ko... "normaliausias" suo taip i liko azijatas .
Nu jau, nu jau, "dainos" iki 3 nakties patinka? As, kaip ir nedraudziu palot pora val, bet paskui jau
Na del senio, aisku, kad jau jegos ne tos. Reiks ginti vienareiksmiskai. Siaip dabar jau vyksta pasikapojimai, kai azartas abiem uzeina. Mazius iserzina seni uz uodegos tampydamas, bet kai tik tas jau puola pikciau, mazius griuna ant nugaros pilnu nuolankumu ir taip issisuka nuo kasnio paskui vel kabinejas.
Sita panele, tai man, kaip zaisliukas, tuokia minkstute atrodo, tikra mergaite
Nu gerai kolegos, einam kiausu dazyt ir mesyte marinuot, ryt geras oras nusimato.
Velykiniui kiskuciui nepasiske pas mus.
taip skubejau pagaut kadra, ale kulverstis vistiek gerai iziurimas
Kuo daugiau, tokios svietejiskos informacijos. Nes as lb daznai susiduriu su tokia neigiama nuomone, kam pasakau, koki suni turiu, tai visi uz galvos griebias ir jau laukia, kada tas suo mus visus suvalgys. niu sakau bent wikipedija atsiverskit, askiai parasyta "nepiktybinis suo"
Kaip pasakiau musu veterinarui, ka cia noreciau nusipirkt, tai sako, bent jau ne patina, bentjau kale, maziau bus pikta. Ir pavz pateike: turi toki viena kaimynu suni azijata, tai kai reik ji skiepint, tai seimininkas prispaudzia suni prie tvoros, o jau vetas per tarpa skiepa padaro, nes sako nu nesamoningai piktas Tai man dar didesnis smalsumas apeme isitikinti, kad azijatai visai ne tokie jau ir zmogedros
ir kai buvom parodoj Vilniuj, apejom su dukra visus ringus, apziurejom, nu visi sunys grazus, nu bet jeigu reiktu rinktis, nu ner is ko... "normaliausias" suo taip i liko azijatas .
QUOTE(Rakša @ 2014 04 18, 07:52)
Super padirbėjai
maniškis vakare po vakarienės irgi loja,visada,bet man netrukdo,atvirkščiai,man jo lojimas kaip daina
Nu jau, nu jau, "dainos" iki 3 nakties patinka? As, kaip ir nedraudziu palot pora val, bet paskui jau
Na del senio, aisku, kad jau jegos ne tos. Reiks ginti vienareiksmiskai. Siaip dabar jau vyksta pasikapojimai, kai azartas abiem uzeina. Mazius iserzina seni uz uodegos tampydamas, bet kai tik tas jau puola pikciau, mazius griuna ant nugaros pilnu nuolankumu ir taip issisuka nuo kasnio paskui vel kabinejas.
QUOTE(11alpina @ 2014 04 18, 16:11)
Nu gerai kolegos, einam kiausu dazyt ir mesyte marinuot, ryt geras oras nusimato.
QUOTE(tvigra @ 2014 04 19, 18:13)
Crazy Daisy, tavo entuziasmo tai uzpavydet galima. Idomus darbas ir rezultatas. Ir su tais Lietuvos azijatais gerai sugalvota
Jo,ta neigima nuomonė yra,aš va vežiau Barsį pas veterinarą,pas ją pirmą kart važiavau,nes dirbo nuo 8 ir man arčiau iš namų,tai nors ir dochlas jis buvo,mačiau kad ji prisibijo ir net paklausė,taip delikačiai " antsnukio nedėsim?"
na,man tai yra ir daugiau fainų veislių,tik aš neįperku
kartais su pertraukom iki 5 ryto visi mes savaip išprotėję ...lojimą galiu klausyt,bet va kaukimas nervuoja
Papildyta:
QUOTE(11alpina @ 2014 04 20, 19:11)
nu kas kas..kalė
šiandien kol šėriau šunis,dukra atėjo ir atidarė voljerą,tai Rakša jau buvo parijusi,movė iš ten kaip kulka,božė moj kiek adrenalino buvo,nes lenkas su savo vištom ir avim kieme tūsinosi