Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurio Azijos aviganiai

QUOTE(Kapricija @ 2014 04 03, 15:12)
bet po keletos pasisakymu pradejau galvoti, kad musu voljeras su medinem grindim jam gali netikti, nes prasigriaus pro apacia  doh.gif  paskui paaiskino zmogiskai man vienas augintojas...
na as apie kastracija pagalvoju, kad nebegtu is namu, bet itariu vyras tokiam mano zingsniui nepritartu ax.gif

Voljeras su medinėmis grindimis tikrai gerai. Su betoninėmis ar plytelių - nelabai, nes drėgną žiemą šuo gali kokį uždegimą pasigauti. Norėdamas azijatas tikrai GALI gana sekmingai griauti voljerą, nes yra stiprus šuo. Tam, kad jis to nedarytų, nereikia jo ten uždaryti ir pamiršti - duosite pakankamai psichinio ir fizinio krūvio, bendravimo ir grindų jis Jums ėst neturėtų biggrin.gif
Dėl kastravimo negaliu patarti, bet aš nesu linkusi šuns guldyti po peiliu, jeigu tai nėra būtina.
Atsakyti
QUOTE(Kapricija @ 2014 04 03, 15:57)
kaip jus nubrezet tas ribas?  ax.gif  mes namie turim kate, tai maniske daznai paniurke ja, o kaip su azijatu butu?

Paniurkyt gali,bet neleist skriaust,lygiai taip pat ir šuniui,neleisti skriaust vaiko,šiept dantų
bet šiaip tai tikrai lb intelektualūs/protingi šunys,pas mane du ir neturėjau su nei vienu bėdų kas liečia dukrą,tarkim aš labiau nepasitikiu vyro labradoru,nei savo dviem azijatais rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 04 03, 16:06)
Voljeras su medinėmis grindimis tikrai gerai. Su betoninėmis ar plytelių - nelabai, nes drėgną žiemą šuo gali kokį uždegimą pasigauti. Norėdamas azijatas tikrai GALI gana sekmingai griauti voljerą, nes yra stiprus šuo. Tam, kad jis to nedarytų, nereikia jo ten uždaryti ir pamiršti - duosite pakankamai psichinio ir fizinio krūvio, bendravimo ir grindų jis Jums ėst neturėtų  biggrin.gif
Dėl kastravimo negaliu patarti, bet aš nesu linkusi šuns guldyti po peiliu, jeigu tai nėra būtina.

ėėėėė,šYtąąą,tai gal čia ne tik nuo krūvio priklauso,gal dar nuo charakterio? nes mano Barsis vakar po 10ties km, sėkmingai rausė katakombas vistiek ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakša @ 2014 04 03, 16:15)
ėėėėė,šYtąąą,tai gal čia ne tik nuo krūvio priklauso,gal dar nuo charakterio? nes mano Barsis vakar po 10ties km, sėkmingai rausė katakombas vistiek  ph34r.gif

Priklauso, be abejo. Bet šuo turi ne tik fizinio, bet ir smegenėlėms peno biški gauti. Jam tas 10 km. pasivaikščiojant - pfff... cool.gif Pabandyk gal kitą sykį ir dresūros elementų bevaikštant.
O ką jis pas tavi rausia? Ot gerai - ne mano vienos rožės iškastos hah.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 04 03, 16:42)
Priklauso, be abejo. Bet šuo turi ne tik fizinio, bet ir smegenėlėms peno biški gauti. Jam tas 10 km. pasivaikščiojant - pfff...  cool.gif  Pabandyk gal kitą sykį ir dresūros elementų bevaikštant.
O ką jis pas tavi rausia? Ot gerai - ne mano vienos rožės iškastos hah.gif

Jam tai pfff,o aš tai vos parsivilkau,o šiandien vos iš lovos atsikėliau doh.gif

pradžioj rausė palei medines grindis,dabar subrendo,suprato kad per grindis neišeis,tai dabar rausia palei grotas,betai diedas mano pasirodo irgi su azijato smegenais,prieš statant voljerą įleido pamatą,bet gerai pasistengus,jaučiu prakastų ir jį,nes beveik kas dieną užkasinėju duobes devil.gif
Atsakyti
Na šešių mėn bus dyydelis šuo, bet protas dar vaikiuko, tai bėdų dėl pripratimo tikrai nebus
Kaip ir Rakša sako, reikia žiūrėti, kad tiek vaikas, tiek šuo nepersistengtų su žaidimais.
Mes rytoj važiuojam trečio skiepo darytis.
Atsakyti
Sveiki gyvi,

Ramuma vel temelej..
O mes va darzuose dirva ruosiam. Tai va atrado ir mano vaikas kasimo dziaugsma, tai gerai kad dar i pievele nesikesina. Turi smelio deze, dar i siltnami uzeina pakolkas. Patartumet, kaip dabar ismaudyt ta beausi, kaip tas ausis pasaugot?
Soriukas uz foto dydi
user posted image

Dar juokinga, kad pirkau sunim atbaidyt ale repelenta, kad tuoletu nedarytu po puselem, tai maciau tiesiai ant tos zeles ir toliau sekmingai myza lotuliukas.gif
Tai taip ir gyvenam, kas diena po nauja atradima, ir jam ir man. Mokomes komandu "pas mane", "sedet" "negalima" nu visos gaunas, nu bet "pas mane" tai niekaip, dar sugalvoja ir pabiegiot nuo manes. Bet gerai, kad senis yra, tai pvz gatvej, kai issivedu, tai mazius elgiasi lygiai, kaip senis, tas uostineja ir tam reikia, pasakyta "pas mane" seniui antra kart sakyt nereikia, tai ir mazius kaip su kokiu teciu, salia ir parbega. Nu jei vienas, tai tada manes "negirdi". Ir siaip nagleja kas diena, kaip parsiveziau, toks atrode vargsiukas, ramus, uzguitas, visko bijojo, o dabar ant sunu puola, bet pastebiu, kad biski is baimes. Nors seniui is nasru nebijo net kaulu issilupt, be kalbu griebia ir lupa, kiek jegos turi. Senukas mano tolerantiskas... ir atiduoda.
O va ka jis isdarineja
user posted image

Atsakyti
Fainos fotkės ypač antra biggrin.gif

nereikia azijato maudyt,purvas pats nubyrės,nei karto nesu maudžiusi,tiesa kalę prausiau kai atsivežiau iš veisėjos,nes bagažinėj ji man prišiko išsimozojo pati ir bagažinę išmozojo,tai jau teko skalbt ne tik šunį bet ir mašiną biggrin.gif

dėl komandų tai nuliūdinsiu tongue.gif nelyginkit su vokiečiu,čia kaip dangus ir žemė,neklausys taip besąlygiškai,nebent jau rimtai dresuosit,išdresuosit,bet ir tai biggrin.gif tai nėra vokietis,ar ryzenas ar rotveileris,kurie iš šeimininko akių žvilgsnio supranta ar rankos mosto ko iš jų norima.....taip kad mužaitės tongue.gif
Atsakyti
Nu vava, ale tikrai tas kailiukas, kaip koks "nauju technologiju", isbyrejo visas purvas. Vel toks pats gelsvai murzinai baltas . biggrin.gif

Taip as, kaip ir nesistengiu lygint, tiesiog stebiu, kas cia per variantas. Aisku mano supratimas daugiau teorinis, vis prasimusa "ot neklauso", bet is tikro jis man individualybe, kol kas as taikaus prie to vaiko, viskas per teigiama bendravima. Nors uz ciupros kelis kart jau teko griebt, pradejo ant vaiku jot ir labai skaudziai kandziot, nu ir prie visko soka ant nugaros ir kanda i spranda, kaip tikras valkadavas gun_smilie.gif tipo zaidzia... nu bet gi matau, kas jam galvoj.
Bet vaikai jam vistiek labai patinka, nes gi, tik jie su juo ant zemes valiojas vienam lygyje, dukimo draugai.

Voljeras aisku nepatiko, nes kam jis is vis patinka, o man ir kantrybes nera klausytis to inkstimo, tai ir nebekankinu, miega lauke su dieduku nugarom susiglaude.
Atsakyti
Mes tai auginamės taškiukus cool.gif
Džy
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2014 04 10, 16:22)
Nu vava, ale tikrai tas kailiukas, kaip koks "nauju technologiju", isbyrejo visas purvas. Vel toks pats gelsvai murzinai baltas . biggrin.gif

Taip as, kaip ir nesistengiu lygint, tiesiog stebiu, kas cia per variantas. Aisku mano supratimas daugiau teorinis, vis prasimusa "ot neklauso", bet is tikro jis man individualybe, kol kas as taikaus prie to vaiko, viskas per teigiama bendravima. Nors uz ciupros kelis kart jau teko griebt, pradejo ant vaiku jot ir labai skaudziai kandziot, nu ir prie visko soka ant nugaros ir kanda i spranda, kaip tikras valkadavas  gun_smilie.gif tipo zaidzia... nu bet gi matau, kas jam galvoj.
Bet vaikai jam vistiek labai patinka, nes gi, tik jie su juo ant zemes valiojas vienam lygyje, dukimo draugai.

Voljeras aisku nepatiko, nes kam jis is vis patinka, o man ir kantrybes nera klausytis to inkstimo, tai ir nebekankinu, miega lauke su dieduku nugarom susiglaude.

Maniškiai abu vaiko nekandžiojo ir nešokinėjo,kažkaip man pasisekė rolleyes.gif bet už tokius bajerius bausčiau skaudžiai ir griežtai .... o kas liečia voljerą ir kitus nuolaidžiavimus,aš kurčia ir griežta cool.gif nes jei mažas diktuoja sąlygas,didelis juo labiau diktuos,maniškis irgi ir lojo, ir cypė. ir kaukė gal tris paras,bet sėdėjo kaip didelis,išvedu pasivaikščiot ir vėl į voljerą,šiaip,tai jie dviese ten gyvena,lygiai toks pats koncertas buvo kai pradėjau vedžiot po vieną,nes su dviem man sunku susitvarkyti,paimu kalę,tai kol mes vaikštom miške,girdžiu užkilometro kaip Barsis staugia ir dar koncertavo tik ilgiau,kai kalė surujojo ir aš ją pasiėmiau iš voljero,tai iš vienatvės pradėjo kaukti,bandė mano nervus,bet aš nugalėjau...taigi čia azijatas,jis tikrins šeimininko ribas ir ieškos silpnų vietų pastoviai tongue.gif
--------

alpina,šauniai augat bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rakša: 10 balandžio 2014 - 16:46
Dar truputis lauko smile.gif
video
Atsakyti
QUOTE(Kapricija @ 2014 04 03, 13:56)
Sveiki
nusiziurejau azijata ir noriu paklausti jeigu suo jau paaugintas ar jis pritaps pas mus (na kazkur apie 6men.). Klausiu ne tiek del saves kiek del dukrytes (21men.) tai zinau, kad beprotiskai nores suni myluoti ir pan. Tai ar pirktumete jau paauginta azijata savo seimai? veislynas berods Gruodas vadinasi, tai vienas nerealus patinas  wub.gif  bet velgi patinas, tai nores merginu, o jau didelis ir kaip su chirurginiu isikisimu tada  g.gif
Lauksiu atsakymu  ax.gif  labai nebarkit

Pas mus, mažiau nei prieš mėnesį, atkeliavo 3 metų azijatas. Su pripratimu neturėjo jokių problemų. Dabar pats geriausias mūsų dukrytės draugas ir mūsų visų sargas wub.gif. Dar turim 10 mėn bokserę, šita ir azijatą kaip reikalas pakankina biggrin.gif

user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti