Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurio Azijos aviganiai

QUOTE(EGOistė 21 @ 2014 09 15, 21:44)
Tai visi FB tupim, ane?  assa.gif

Tupim biggrin.gif
Nu, ir čia pasispalvinam:
user posted image
Atsakyti
VIENAS KLAUSIMĖLIS
Prašome Jūsų rasti laiko atsakymui tik į vieną klausimėlį: Koks žodis labiausiai atitinka Jūsų pirmą mintį, išgirdus apie Vidurinės Azijos aviganius? Mums rezultatai labai įdomūs. O Jums?
http://gintarinesird...-apklausos.html
Ačiū smile.gif
Atsakyti
Sveiki, norėčiau šiek tiek pagalbos, gal kuri galėtų pakonsultuoti blush2.gif .

Išsirinkome šuniuką viename Lenkijos veislyne, jiems dabar beveik 3 sav. ketiname jau pervesti rezervacijos mokestį už šuniuką. Bet norisi profesionalų patarimų.
Šuniuko gyvai nematėme, tik daug fotografijų.
At turėtume gauti kažkokį patvirtinimą ar kažką dokumentiško, kai pervesim rezervacijos mokestį? Ką turėtų suteikti veislynas, kas priklauso iš mūsų pusės?
Dokumentus gausim iškart nuvažiavę pasiimti šuniuką? Kaip palengvinti šuniukui kelionę, kuri truks 10 val.?

Ir lauksiu kitų įvairių patarimų.

Ačiū!
Atsakyti
Labas rytas. 4u.gif
Nakte, visų pirma, įsitikinkite, ar veislynas yra FCI. Ne F.C.I. ar dar ten koks nors, nes Lenkijoje pastarųjų nemažai. Tuomet sužinokite, ar tėvams atlikti sveikatos tyrimai. Jeigu abu tėvai gyvena Lenkijoje - displazijos tyrimas privalomas. 10 valandų azijatukui nėra baisi varginanti kelionė - snaus mašinoje ir tiek. Pas mane paskutinė mergytė 5000 km. važiavo.
Dėl visų kitų dalykų Jūs turite bendrauti su veislynų. Jūsų tarpusavio bendravimas ir pasitikėjimas yra būtinas, jeigu nusprendėte imti iš jų šuniuką. Čia panašiai kaip vestuvės - prie vyro (šuniuko) gaunate dar ir uošvius (veisėjus) tongue.gif biggrin.gif
Klauskite, ar jie pasirašo avansavimo, pirkimo-pardavimo sutartį? Kas joje numatyta?
Foto, be abejo, šuniukas gali atrodyti visai kitaip. Video bent judesys aiškesnis. Bet kokiu atveju, kas iš jo išaugs - būrimas iš kavos tirščių. Žiūrėkite į tėvus, senelius.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymą.

Veislynas Z Wardynia, gal kam teko susidurti? Mums bendrauti tenka labai, labai sunkiai. Jie kalba lenkiškai/ vokiškai. Rusiškai vos vos, o angliškai nei kiek. O mes tik pastarosiomis kalbomis suprantame. Laiškus rašo google translate pagalba, o tai apsunkina mūsų bendravimą. Aišku, bendraujam ir telefonu, kiek įmanoma.

Ir dar klausimas. Nuo ko priklauso šuniuko kaina? Vieni 500 eurų, kiti per pus daugiau.
Atsakyti
Z Wardynia - FCI veislynas. Bent jau buvo. Ten Robertas toks, ane?
Šuniuko kaina priklauso nuo veisėjo indėlio ir įsivaizdavimo, sakyčiau. Jeigu kergimas su savu, ar vietiniu šunimi - išlaidų mažiau, gali ir parduoti pigiau. Išvažiuojamasis kergimas - brangesnis. Dar priklauso nuo tėvų titulų. Skirtingose šalyse šuniukai skirtingai kainuoja, eksportui - dažniausiai daugiau. O kaikuriais atvejais tai tiesiog veislyno noras gauti būtent tokią sumą ir tiek biggrin.gif Paskui būna, kad šuniukai auga ir pinga.
Ar čia vienoje vadoje kelios kainos? Na, tada mažesnė kaina gal veislės brokas? Nors pagal Lietuvos kainas, tai oj, koks jau nebrokas turėtų būt biggrin.gif
Ale mes čia dviese šnekamės. Ateikit į FB:
https://www.facebook...72749232856356/
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 09 30, 11:06)
Z Wardynia - FCI veislynas. Bent jau buvo. Ten Robertas toks, ane?
Šuniuko kaina priklauso nuo veisėjo indėlio ir įsivaizdavimo, sakyčiau. Jeigu kergimas su savu, ar vietiniu šunimi - išlaidų mažiau, gali ir parduoti pigiau. Išvažiuojamasis kergimas - brangesnis. Dar priklauso nuo tėvų titulų. Skirtingose šalyse šuniukai skirtingai kainuoja, eksportui - dažniausiai daugiau. O kaikuriais atvejais tai tiesiog veislyno noras gauti būtent tokią sumą ir tiek  biggrin.gif  Paskui būna, kad šuniukai auga ir pinga.
Ar čia vienoje vadoje kelios kainos? Na, tada mažesnė kaina gal veislės brokas? Nors pagal Lietuvos kainas, tai oj, koks jau nebrokas turėtų būt  biggrin.gif
Ale mes čia dviese šnekamės. Ateikit į FB:
https://www.facebook...72749232856356/

Taip taip, Robertas.
Ne, domėjausi kitame veislyne ir nustebino, kad kainų skirtumas didelis, vienas veislynas prašė gerokai virš 1000 eurų.
Kokios kainos šuniukų vyrauja Lietuvoje, maždaug?
Gerai, prisijungsiu thumbup.gif Nors man čia patogiau blush2.gif.

Dabartinė vada didelė, 13 šuniukų. Kiek pastebėjau visos patelės jau užsakytos beveik, o mes kai ieškome patinėlio, tai ten dar yra pasirinkimo.
Ta pačia tėvų kombinaciją (patelė- jų, patinas iš kito Lenkijos veislyno) jie jau antrą kartą kartoja. Iš viso jie tą patį patiną jau 3 kartą pasirenka.
Kaip jie patys teigia, tai jiems gera kombinacija pasirodė.
Tiesiog taip sunku išsirinkti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktė: 30 rugsėjo 2014 - 16:22
QUOTE(Naktė @ 2014 09 30, 17:08)
Ta pačia tėvų kombinaciją (patelė- jų, patinas iš kito Lenkijos veislyno) jie jau antrą kartą kartoja. Iš viso jie tą patį patiną jau 3 kartą pasirenka.
Kaip jie patys teigia, tai jiems gera kombinacija pasirodė.

Aš su azijatais nesusijusi, nežinau nė to veislyno, nei tų tėvų, bet...jei veisėjas nuolat kergia savo kales su vienu patinu, tai sako, kad tiesiog jie yra trumparegiai, neturintys jokių vizijų, kaip pagerinti veislę, tinginiai ir skrudžai ( tai galioja visoms veislėms ir visiems veisėjams) lotuliukas.gif
... nebent tas patinas būtų kokių itin išskirtinių kraujų, afigieno eksterjero ir super-duper Pasaulio čempionas. Ar jis tikrai toks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 01 spalio 2014 - 00:33
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 10 01, 01:22)
Aš su azijatais nesusijusi, nežinau nė to veislyno, nei tų tėvų, bet...jei veisėjas nuolat kergia savo kales su vienu patinu, tai sako, kad tiesiog jie yra trumparegiai, neturintys jokių vizijų, kaip pagerinti veislę, tinginiai ir skrudžai ( tai galioja visoms veislėms ir visiems veisėjams) lotuliukas.gif
... nebent tas patinas būtų kokių itin išskirtinių kraujų, afigieno eksterjero ir super-duper Pasaulio čempionas.  Ar jis tikrai toks?

drinks_cheers.gif

Lietuvoj parduodami azijatai:
https://www.facebook...57344011132400/
Atsakyti
Nakte,kur jūs ieškote šuniuko?? Aš tokio veislyno net nežinojau..Jie Lenkijos mastu eina,gal vietoj jie ir žinomi..Bet pažiūrėjsu į jų šunis -aš suabejočiau pirkti..
Atsakyti
QUOTE(lialiPop @ 2014 10 01, 09:16)
Nakte,kur jūs ieškote šuniuko?? Aš tokio veislyno net nežinojau..Jie Lenkijos mastu eina,gal vietoj jie ir žinomi..Bet pažiūrėjsu į jų šunis -aš suabejočiau pirkti..

O gal galite pakomentuoti plačiau kas negerai jų šunyse?
Kokiose šalyse ieškau ar kaip?
O dėl to patino vat ir man kažkaip keista buvo.

Nežinau kažkaip. Ilgas, sunkus ir atsakingas procesas išsirinkti šuniuką.
Atsakyti
Čia normalu, kad už čipavimą ir euro pasą prašo papildomų 200 zlotų?
Atsakyti