Įkraunama...
Įkraunama...

dukra sako kad ji homoseksuali

Sveikos mamos ir tetes smile.gif Rasau is nevilties ir nezinojimo nuo ko pradeti. Mano paaugle dukra pries 2 dienas pareiske kad ja traukia mergaites, o berniukai jos visiskai nedomina. Jai 16 metu. Nieko panasaus net neitariau. Bet faktas toks. Ji simpatiska, siek tiek apkunesne, bet neperstora, ji niekad neturejo pasisekimo tarp berniuku. Gal tai ir nuleme. Airijoj jau 8 metai, visada mokesi tik mergaiciu m-kloje, nes misrios cia labai retos. Bet jos drauges pilnai normalios ir nehomoseksualios. Tad is kur visa tai? Seima musu normali, mato gera pavyzdi is manes su vyru, dirbam gerus darbus, berods auklejom gerai, ji nuostabus vaikas, neturejau jokiu problemu. Bet si zinia pritrenke mane, verkiu istisai ir nezinau ko griebtis. Panasu kad man, o ne jai reikalinga psihologo pagalba. Vyras priima tai lengviau, sako kad isaugs, bet juk jai jau 16 o ne 10. O eiti pas psihologa nenoriu, zinau kad nores mane su ta mintim sutaikyti, o as taikytis nenoriu. Nenoriu to pripazinti. Mane kamuoja klausimas, gal ji dar pasikeis, gal ji klysta?Kaip tai zinoti ir kaip tai paveikti? Ar yra tarp jusu kas nors buve tokioje situacijoje ir kaip susitaikete su tuo. As zinoma dukrai neparodziau nusivylimo, sakiau kad palaikysiu, bet sirdyje kazkoks chaosas.Bijau ja isgasdinti. Kiek paskaitau straipsniu internete, visi siulo taikytis su ta mintim. Gelbekit ! Is anksto dekoju. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaairijoj @ 2014 03 10, 19:43)
Sveikos mamos ir tetes  smile.gif Rasau is nevilties ir nezinojimo nuo ko pradeti. Mano paaugle dukra pries 2 dienas pareiske kad ja traukia mergaites, o berniukai jos visiskai nedomina. Jai 16 metu. Nieko panasaus net neitariau. Bet faktas toks.  Ji simpatiska, siek tiek apkunesne, bet neperstora, ji niekad neturejo pasisekimo tarp berniuku. Gal tai ir nuleme. Airijoj jau 8 metai, visada mokesi tik mergaiciu m-kloje, nes misrios cia labai retos. Bet jos drauges pilnai normalios ir nehomoseksualios. Tad is kur visa tai? Seima musu normali, mato gera pavyzdi is manes su vyru, dirbam gerus darbus, berods auklejom gerai, ji nuostabus vaikas, neturejau jokiu problemu. Bet si zinia pritrenke mane, verkiu istisai ir nezinau ko griebtis. Panasu kad man, o ne jai reikalinga psihologo pagalba. Vyras priima tai lengviau, sako kad isaugs, bet juk jai jau 16 o ne 10. O eiti pas psihologa nenoriu, zinau kad nores mane su ta mintim sutaikyti, o as taikytis nenoriu. Nenoriu to pripazinti. Mane kamuoja klausimas, gal ji dar pasikeis, gal ji klysta?Kaip tai zinoti ir kaip tai paveikti? Ar yra tarp jusu kas nors buve tokioje situacijoje ir kaip susitaikete su tuo. As zinoma dukrai neparodziau nusivylimo, sakiau kad palaikysiu, bet sirdyje kazkoks chaosas.Bijau ja isgasdinti. Kiek paskaitau straipsniu internete, visi siulo taikytis su ta mintim. Gelbekit ! Is anksto dekoju. verysad.gif

Lytinė orientacija nuo kūno sudėjimo nepriklauso. Neieškokit priežasčių aplinkoje, nes homoseksualiais tiesiog gimstama. O vartoti 'normalus/nenormalus' kalbant apie žmones apskritai nėra labai etiška.. Na, bet jei taikytis nenorite, tai sėkmės ieškant patarimų ir straipsnių "kaip paveikti dukrą".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migdolai: 10 kovo 2014 - 21:33
Niekaip nieko paveikti neimanoma, manau, dukra jau isbande intymuma su moterimi ir jai patiko. Gal patiktu ir su vaikinu, kas zino. Tai ne vėžys, ne nelaimė, ne pasaulio pabaiga. Teks su tuo susitaikyti, gerai, kad ne Lietuvoj gyvenate, lberalesnė visuomenė Airijoj. Svarbu, kad jusu vaikas butu laimingas.
Atsakyti

Aciu uz atsakyma, kartais ir tvirtesnes nuomones reikia. Suprantu kad daug kur teigiama, kad tai normalu ir gal as ne taip issireiskiau.Juk gimstama homoseksualiu ne visada. Kartais tampama augant...tiesiog demesio trukumas, noras issiskirti,medijos itaka...Prisiskaiciau daug, bet nera tos tvirtos ir tikros nuomones, toks jausmas kad daug kas neistirta, neirodyta ir tik paliekama su mintimi, kuri gal lengviausia pasakyti, - taikytis. Ir suprantu - tai zmogaus pasirinkimas.Zodziu, suprantu kad niekas man i ta klausima ir neatsakys. Labai noreciau pabendraut su tevais, kuriems teko su tuo susidurti ir pasidalinti jausmais, patirtim, kaip jiems sekesi su tuo susigyventi. Esu pati medike, ir niekaip nerandu savyje tu atsakymu, ziuriu is anatomines puses... Dar anksti apie tai kalbeti, bet kaip ateityje reikes pasakyti mociutem, juk jie jau dabar klausia, ar berniukai i namus nevaiksto. Ar turiu meluoti, ar teisybe sakyti, bijau kad jiems bus sunkiau nei man... Dar karta aciu ir jei zinot ka nors kas galetu pasidalinti patirtim, labai noreciau pabendraut. smile.gif
Papildyta:

Ir dar karta, gal isbande, gal ne, is pokalbio su ja supratau, kad dar ne, bet ne tai svarbiausia. Ji sakosi, kad ja traukia, bet ji neturejo jokiu santykiu. Nors gal supranta, kad mamai to geriau nesakyti. Gyvenam ne Lietuvoj, bet ir cia zmones labai ivairiai reaguoja... Ir tikrai tai ne didziausia nelaime, tai diziausias skausmas man, ne kam kitam verysad.gif . Tikiuosiu viena diena, as galesiu kitaip kalbeti.
Dekoju abiems atsakiusioms. smile.gif
Atsakyti
visu pirma, tai baikit zliumbt ir suimkit save i rankas. Tai, kad DABAR PAAUGLE tai pasake,tai nebutinai, kad taip ir yra. Na, apkunesne, maziau pasitikejimo su savim, tai gal jai taip atrodo, kad tik su kita mergaite gali kas but. Tai visai dar nereiskia, kad ji tikrai yra homo schmoll.gif Ir nepulkit dabar visiem is eiles (kad ir giminem) pasakot, kad dukrai mergaites patinka. Tik pakenkt galit, o jei ateity visgi pasirodys, kad taip nera, tai kam tie nereikalingi pletkai? Mociutes sakot klausia? Nu, sorry, ne visi tokie tevai liberalus, kad ju sesiolikmetes dukros i namus bernus tampytusi. Negalit atsakyt tom bobulem, kad dabar mokslai, o ne bernai galvoj turi but? Grieztai ir kategoriskai, ir baigsis klausinejimai. Ir pasikartosiu dar karta - dar per anksti dukra nutare, kad ji homoseksuali, dar tikrai gali kitaip pasirodyt, nepergyvenkit mirksiukas.gif
Atsakyti
paveikt tai niekaip nepaveiksi-kuo norės,tuo ir bus. gal homo,gal hetero,o gal biseks. o dėl ėjimo pas psichologus tai jums to labai reikia,paaiškintų daugiau apie paauglystės kelius ir klyskelius,apie tai kiek gali būti rimtas jūsų dukros pareikimas,kiek ne ir pan.
Atsakyti
O negali but, kad cia paaugliskas protestas? Gal ne tik mociutes, o ir jus, nieko blogo neturedami omeny, vis klausinejat, kada berniuka atves koki susipazint? O ji va taip sumane atsimazint?
Atsakyti

Aciu. uz palaikyma, neisivaizduojat kiek man tai dabar reiskia. Siandien turejom su dukra antra pokalbi, tiesiog isitikinti norejau. Su ja graziai kalbejau, palaikydama ja. Ji sako kad isitikinus 100% ir tai jaucia seniai , nuo 12 metu. Sako kad buciavosi karta su berniuku ir nieko jam nejaute, o su mergina sako kad dar ne ir ji kol kas nenori trauktis i jokius romanus. Aciu jai. Ji siaip labai prie manes prisirisus ir buvom gan atviros visada, bet turbut buvo nurmalu toki jausma slepti ilgai. Ir labai dekoju jai kad isdriso pasisakyti. Nors giliai sirdi noreciau galbut to nezinoti. siaip jos tikslai dideli, mokosi labai gerai, ruosiasi studijuot medicina. sako jog niekam to neskelbia, nors pacios geriausios drauges zino apie tai ir ja palaiko. Siaip ji sakos nori pirma mokykla gerai baigti, po to istoti i medicina ir tik po to ji galvos apie meile. Bent jau man ta sako. Nezinau, tikiu ja, rezultatai labai geri. Ziuresim,kas bus toliau. Duok Dieve, kad tai butu tik brendimo nesusipratimai, labai to noreciau. Aciu dar karta Terroriste ! 4u.gif
Papildyta:
[quote=Meletele,2014 03 12, 16:38]

Dekui uz komentara. Nemanau kad tai tik protestas, nes as jos visiskai neklausineju, dziaugiuos kad nera tu bernu (nors dabar jau nelabai dziaugiuos), mociutes irgi retai kada paklausia, o as ir sakydavau kad daug mokosi. Jos gal irgi tik is smalsumo paklausia. Bet juk bijau tos dienos kai reikes pasakyt. Nors su dukra apie tai ir kalbejom, nutarem kad joms dar labai ilgai nieko nesakysim. Gal jos visai nereikes zinot, jos juk Lietuvoje. Siaip skaudu kai neturiu kam pati pasiguosti. Tik vyra kankinu savo pergyvenimais, jam truputi lengviau, sako kad tik su sveikata butu visiems gerai ir daugiau nieko nereikia. Zinau kad jis teisus... 4u.gif
Papildyta:

Aciu ir tau Ramunita. Tikrai gal man teks i psichologa kreiptis, kad tik nusiraminciau. Nenoriu pakenkt savo dukrai. Noriu jai tik gero. Tik kazkaip nedrasu. Tikejausi kad bus kur kas blogesniu komentaru, kad smerksit, juoksites ar panasiai. Juk maza tokiu tevu, kuriems butent tokios pagalbos reiketu. Aciu uz palaikyma ir mielai skaitysiu visus komentarus. 4u.gif
Atsakyti
aš dar neimčiau rimtai į galvą tų jos pasisakymų.na taip,atrkreiptinas dėmesys,bet na...nieko jau nepakeisi. Pamenu viena pažįstama,būdama 15-16kos metų, buvo tikra,kad bus vienuolė,o dabar turi gražią ir didelę šeimą. Draugės sesuo būdama tokio amžiaus buvo kaip reikiant užseksavus,davės kaip ...,bet praėjo ir tiek,o atrodė tai baisokai,tuo labiau,kad ji teigė ir toliau taip gyvens,tipo hipių teorija,laisva meilė ir bla bla.
Atsakyti
QUOTE(mamaairijoj @ 2014 03 12, 21:06)

Tikejausi kad bus kur kas blogesniu komentaru, kad smerksit, juoksites ar panasiai.

nesuprantu, ko cia smerkt ir juoktis g.gif g.gif g.gif Nei juokingo, nei smerkiamo cia nematau. Na, GAL dukra homoseksuali. GAL. Bet laikausi nuomones, kad sesiolikmete tikrai negali buti tuo tikra ir, kad tas jos poziuris nepasikeis schmoll.gif Dar ir kaip gali pasikeisti. Tai juk tik paauglyste, kai VAIKAS dar tik pazista suaugusiu pasauli ir dar nezino (praktiskai), kas yra aistra, kas seksas (gi nebande). Todel dar visko gali but. O jei ir su laiku pasirodys, jog jai gi vis del to moterys patinka. Na, gal ne visiems priimtina, gal blogai, amoralu ir dar kazkas, galima gi sakyt. Bet ji tokia yra. Ji jusu vaikas. Ir ne ji kalta, kad tokia yra. Ir ne jus. Tiesiog taip yra. Ir jokiu kaltinimu niekam. Ir niekada. Ir tik giminem dar nepasakokit apie dukros pakraipa. Dar visko gali but. O juolab, Lietuvoj labai jau mazai tolerancijos. Net ir tie artimiausi gimines gali blogai paskui apie jusu dukra atsiliept ar ja tycia skaudint. O jei ateity mergaitei ir neprades patikt vaikinai, tai juk su laiku ir zmoniu poziuriai keiciasi, daugiau tolerancijos atsiranda. Nemanau, kad jusu dukra del to bus nelaiminga. O juk ir bijot del jos laimes?

P.S. pirma karta buciavausi su vaikinu gal 15 metu ir irgi nepatiko schmoll.gif nieko nejauciau. Paskui gal kokiu 16. Irgi nieko. O dabar vyra turiu, moterys netraukia bigsmile.gif
Atsakyti
Dekui abiems uz palaikyma. smile.gif Gera jusu zinutes skaityti bigsmile.gif . Manau su laiku susitaikysiu, kol kas dar sunkoka. Bet viena zinau, man ji tikrai svarbi. Pasistengsiu palikti tai likimui, kaip bus taip bus. Zinoma to skelbti giminems geriau nereikia, tikiuos daug laiko turiu. Man vyras irgi kartoja, kad jai gal tik taip atrodo, gal jos nuomone dar keisis. Bet tiek prisiskaiciau, kad tipo tokie dalykai nelabai keiciasi... Nezinau. Gal viena diena viskas apsisuks kitu kampu. Aciu dar kart smile.gif

Atsakyti
QUOTE(mamaairijoj @ 2014 03 14, 01:58)
Bet tiek prisiskaiciau, kad tipo tokie dalykai nelabai keiciasi...

nelabai keiciasi suaugusio zmogaus lytine orientacija, bet ji dar VAIKAS.
Atsakyti