Įkraunama...
Įkraunama...

2011 balandinukai

Labas rytas,
Mūsiškę labai jautri. Nes jai ir namie kas kitu tonu pasako, nukrisi/ ar negalima - iškart verkia ir guodžiasi , kad ją bara. Nesimusa ir apvaliom akim žiuri i bet kokius konfliktus.
Dabar laukiam logopedines komisijos (rugsėjo 24), renkam jai dokumentus. Nuo to priklausys i kokį darželį eis ar i ta kur papuolė ar i logopedini.
Nors pakliuvo i darželį dar praeitais metais. Bet buvo ten vos 3 dienas. Nustojo valgyt, naktimis nemiegojo visa laiką verkė. Lopsiuke jai nepatiko. Neurologe liepė dar pabūti namie metus.
Grupėje irgi buvo vaikas kuris visus skriaude, niekas nepadėjo , nei tėvu pokalbiai nei auklėtojų. Šiemet suformavo nauja grupe tikiuosi to berniuko nebus. Nes jai komisija pasakis kad eitume i savo daržą, tada ten ir pradėsime eit. Bet mūsų darziuke nėra logopedes, tai galvoju kad teks stotis i eile i kita. Nes po darziuko vežioti pas logopede i kita rajoną manau bus neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2014 09 12, 22:47)
kalbat apie mušimąsi, tai man irgi aktualu, bet viskas iš kitos pusės, nei jau pasisakiusių merginų. maniškė dažniausiai būna ta, kurią muša, o ne ta, kuri mušasi  unsure.gif  nu man gaila jos, aišku, šiuolaikiniai vaikai žiaurūs tiek žodžiais, tiek veiksmais, o juk visąlaik nebūnam kartu, nebūsim susirišusios visą gyvenimą. ji namuose prie savų yra erelis, o va daržely keletą kartų esu ją stebėjusi: eina pro vaiką, kas nors su kokiu daiktu stovi skersai kelio, Evita tada traukias atgal, ieško kito apėjimo; jei Evita turi kokį žaislą savo asmeninį ir kitas vaikas atima- jinai akimis ieško auklėtojos, bet nieko nesako, tik stovi tokia pasimetus, jei jau paklausia, kas nutiko, tada pasako, kad atėmė; jei atima kitas vaikas žaislą, kurisyra darželio, tai jinai nuleidžia galvelę ir eina kito žaislo ieškotis. nu man, kaip mamai, gaila jos  verysad.gif  bet, kaip sakiau, pati turi mokytis suprasti, kad yra visokių žmonių.
tai va, tęsiant mušimosi temą (nuklydau į lankas truputį  biggrin.gif ), tai anądien parėjusi po darželio ne pasigyrė, bet tokiu kaltu tonu tarsi pasiskundė, tarsi pasiguodė: "atėmė Mantas (turim daržely tokį mažą chuliganą, Evita amžinai nuo jo kenčia) iš manęs kačiuką ir pastūmė, tai aš jam per nugarą trenkiau su delnu". taip du kartus buvo. bent jau jei ja tikėti. nu, žinokit, nei puoliau girti, nei puoliau aiškinti, kad taip negalima  blush2.gif  pasikalbėjom apie tai, bet palikom be išvados. nu nesinori, kad ją visi daužytų, atiminėtų, o jinai vis nukentėtų  blush2.gif  pasikalbama apie draugus daržely, apie tai, su kuo žaidžia, pasikalbam apie tai, ką veikia tie vaikai- mušeikos., kalbama apie dalijimąsi, apie draugystę, apie sugyvenimus kartu. bet va, čia mano tokia dvisprasmiška situacija gaunas... tarsi ir reikia su vaiku kalbėti apie gražius santykius su bendraamžiais, bet ir nenori, kad tą tavo vaiką kas netingi stumdytų...

Ruzava, nenusimink, keičiasi vaikai. Vat mano brolio sūnus buvo toks lėtas vaikinukas , brolienė sakydavo nu negi visą gyvenimą reiks kovot už jį. Na ir ką tuoj bus penki metukai, tai viskas jo jau nieks nebepastumdys.
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2014 09 14, 21:42)
Ruzava, nenusimink, keičiasi vaikai. Vat mano brolio sūnus buvo toks lėtas vaikinukas , brolienė  sakydavo nu negi visą gyvenimą reiks kovot už jį. Na ir ką tuoj bus penki metukai, tai viskas jo jau nieks nebepastumdys.

na, jei ji turės mano ir MB charakterį, tai bus šakės doh.gif biggrin.gif mes abu tokie tyleniai pastumdėliai buvom iki gerų 18 metelių, kol proto neįgavom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2014 09 15, 16:36)
na, jei ji turės mano ir MB charakterį, tai bus šakės  doh.gif  biggrin.gif mes abu tokie tyleniai pastumdėliai buvom iki gerų 18 metelių, kol proto neįgavom  doh.gif

Paprastai vaikai charakteriu būna panašūs į savo tėvus.....bet juk viskas bus gerai juk rašei kad tik iki 18m. mirksiukas.gif

Ot ruzava, aš tai tikra kriuksė, net nepadėkojau tau už "arbatpinigius", tai nors vėliau bet sakau tikrai ačiū tongue.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes, kaip sirdeles begyvena?
Padangele - mes darzelyje turime tokias elgesio lenteles, kiekveinam vaikui. Kiekvienos dienos pabaigoj dedam sypseneles artba liudnus veidukus, jei vaikutis neklause mokytojos, musese su vaikais, nesidalino,... arba sypsniuka jei buvo draugiskas, graziai zaide, daug valge, dalyvavo klases veikloje ir t.t. Labai padeda, nes visi nori gauti veiduka, o jei per savaite surenka 3 veidukus, penktadieni duodame kazkoki siurpriza, dazniausiai patys daromes tokius keksiukus is sausu pusryciu su sokoladu. Jie dievina tai.

ruzava, - maniskis ir is tokiu, kuri skriaudzia, o jis tyli. Tai as jam sakau, pats niekada nieko nemusk, neskriausk, buk draugiskas, jie kas graziai paprase tavo zaisliuko, su kuriuo zaidi, gali su juo pasidalinti, jei baigei, o jei nebaigei zaisti, pasakyk, kad minutele palauktu ir tada duosi. O jie kas musa, duok atgal taip, kad daugiau nebenoretu lyst. Sakau geriau viena karta, nei daug kartu silpnai:) Ir isties, vienas juodukas vis ji skriasudavo pradzioj, dabar jau nebelenda:)
Papildyta:
maža mazgė,- Papsakosiu viena nutikima, kuris ivyko mano grupeje pacia pirma savaite. Susirinko 22 nauji vaikai. Iskarto pastebejom, dirbam 2 mokytojos, kad vienas ypac aktyvus ir, truputi museika. Ir ka jus galvojat, antra diena, nusiziurejo mazuliuka smulku berniuka, kuris angliskai nekalba, toks gerietis, atrodo muses nenuskriaustu ir pripuolek kelis kart kad vos su kocelu per galva, jie zaide su playdough (tesla is miltu vietoj plastelino). Tai isivaizduokit, keli vaikai is kart puole i prieki ir uzstojo ta berniuka nuo skriaudejo. Puole ant jo saukt savom kalbom. Viska stebejau is sono. Ju mokytoja priejusi aiskino kad taip negalima, kad skauda, kad turi atsiprasyti, apkabinti. mane labai sujaudino tai, kad vaikai, nezinantys vienas kito, visai naujai susirinke, sitaip sauniai uzstojo silpnesni. tai buvo nepakartojama. O anksciau, nors to mums negalima kaip mokytojoms, visada vaikams sakau, dave - duok atgal. Nesileisk buk skriaudziamas, nes nenoriu, kad veliau, tokie vaikuciai, butu skriaudziami mokyklose, kur i kampa yvaryti, uzgauliojami, kisenpinigiai atimami. O veliau ir gyvenime jiems sunku, nemoka uz save pastoveti...

Gal ir blogai darau, bet as jau tokia, negaliu pakest kai yra silpnesni skriaudziami...
ATSIPRASAU UZ KLAIDAS, RASAU GREITAI, IR NETURIU LAIKO PATIKRINT KA PARASAU:)
O PIRSTAI GALI PINTIS:)
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2014 09 15, 21:19)
Paprastai vaikai charakteriu būna panašūs į savo tėvus.....bet juk viskas bus gerai juk rašei kad tik iki 18m. mirksiukas.gif
Ot ruzava, aš tai tikra kriuksė, net nepadėkojau tau už "arbatpinigius", tai nors vėliau bet sakau tikrai ačiū tongue.gif

taip, bus gerai, bet nesinori, kad jai taip skaudėtų širdelę, kaip man mokykloj kad skaudėdavo (darželio laikų nepamenu blush2.gif ) . na, stengsimės, kad būtų gerai smile.gif

baik tu, čia aš tau skolinga, juk tu man paslaugą didelę darei, o ten tik "mizeris" 4u.gif ačiū tau 4u.gif

Evita antra savaitė kaip namuose, anginą turėjo. tai visos ausys mums išūžtos yra, galvą skauda, greičiau varytų daržan biggrin.gif plepėjimas nesustojant n valandų doh.gif nu aš plepė, bet patyliu kartais, o čia.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2014 09 16, 21:11)
taip, bus gerai, bet nesinori, kad jai taip skaudėtų širdelę, kaip man mokykloj kad skaudėdavo (darželio laikų nepamenu  blush2.gif ) . na, stengsimės, kad būtų gerai smile.gif

baik tu, čia aš tau skolinga, juk tu man paslaugą didelę darei, o ten tik "mizeris"  4u.gif  ačiū tau 4u.gif

Evita antra savaitė kaip namuose, anginą turėjo. tai visos ausys mums išūžtos yra, galvą skauda, greičiau varytų daržan biggrin.gif plepėjimas nesustojant n valandų  doh.gif nu aš plepė, bet patyliu kartais, o čia.... biggrin.gif

A man užsakinėti visai idomu paskui pasicekavinti kokios prekytės biggrin.gif

O jei pas mus ta pati situacija namuose turim "radijuką"- neišjungiamą.
Čia iš paskutinio atsitikimo. Nuėjo vyras su justina bažnyčion. Tai sako girdžiu kaip bobulytė sako :"Kas čia tą radiją įjungė?" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai man daželis kaipišsigelbėjimas. O jai erdvė kur yra pasireikšti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2014 09 16, 22:27)

Čia iš paskutinio atsitikimo. Nuėjo vyras su justina bažnyčion. Tai sako girdžiu kaip bobulytė sako :"Kas čia tą radiją įjungė?" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Tai man daželis kaipišsigelbėjimas. O jai erdvė kur yra pasireikšti lotuliukas.gif

bandėm ir mes iš vaiko uolų kataliką padaryt, nusivedėm porą kartų bažnyčion, ale kad neina užčiaupt biggrin.gif pasakai, kad tyliai reikia būt, tai pliurpia šnabždėdama biggrin.gif
dar į katalikų temą biggrin.gif pariedėjo Evitai kamuoliukas mažas po lova. tėtis ištraukė. Evita ir sako:
-jau galvojau, kad viskas, ačiū Dievui!
-nu,- sakau,- ne Dievui ačiū, o tėčiui, gi tėtis ištraukė.
Evita:
- tai tėtis ir yra Dievas. o aš žvaigždė.

padariau išvadą, kad aš pati tai gyvenu kaip danguje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2014 09 17, 15:26)
bandėm ir mes iš vaiko uolų kataliką padaryt, nusivedėm porą kartų bažnyčion, ale kad neina užčiaupt biggrin.gif pasakai, kad tyliai reikia būt, tai pliurpia šnabždėdama  biggrin.gif
dar į katalikų temą biggrin.gif pariedėjo Evitai kamuoliukas mažas po lova. tėtis ištraukė. Evita ir sako:
-jau galvojau, kad viskas, ačiū Dievui!
-nu,- sakau,- ne Dievui ačiū, o tėčiui, gi tėtis ištraukė.
Evita:
- tai tėtis ir yra Dievas. o aš žvaigždė.

padariau išvadą, kad aš pati tai gyvenu kaip danguje  biggrin.gif

Oi nu čia tai suskėlė Evitukas thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Vat prieš kelias svaites apturėjom puikią šeimos šventę, krikštyjom Jsutiną ir Gustą. Tai vaikai nuostabiai buvo ramūs (nors ir pietų nemiegoję ir pavargę). Justinai tai jau labai idomu ir laukė jau tos šventės. Ai dar vienas gražus momentas krikšto metu tai kai Gustuką laikė šalia Justinos , Justina brolį paėmė už rankytės tai tikiuosi kad taip bus kai ir paaaugs, jaus sesių globą
Atsakyti
sveikinimai naujiems bažnyčios šeimos nariams 4u.gif kokią fotkę prašom savo gražuolių vaikų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2014 09 17, 20:38)
sveikinimai naujiems bažnyčios šeimos nariams  4u.gif  kokią fotkę prašom savo gražuolių vaikų  wub.gif

Ačiū . Fotkę įmesiu vėliau , nes dar fotografė neatsiuntusi.
Atsakyti
ruzava lotuliukas.gif snekorka.

audradv,Sveikiname atsventus viena is nuostabiausiu gyvenimo svenciu.
Atsakyti