Įkraunama...
Įkraunama...

2011 balandinukai

QUOTE(Padangele @ 2014 08 27, 16:04)
labukas,
va atrodo atkovojom vieną etapą, Augustas jau išsikraustė į lovytę  thumbup.gif  jau šiandien ryte sakė rodydamas į mūsų lovą "čia ne mano vieta"  smile.gif
kitas etapas bus - išeit į kitą kambarį

Nu va thumbup.gif ,kaip sakant step by step smile.gif
Atsakyti
Su rugsėjo pirmąja balandinukai 4u.gif
Vienas iš pirmųjų šuolių mūsų mažiams, iš lopšelinukų tampa darželinukais ax.gif
Mūsų daržely reikėjo šiandien Augustui eiti jau į kitą grupę pas kitą auklėtoją... tai tik gėles įbruko auklėtojai ir atidarė dūdų orkestrą biggrin.gif
Atsakyti
Visas mamytes ir vaikučius su rugsėjo 1!
Atsakyti
QUOTE(Padangele @ 2014 09 01, 13:09)
Vienas iš pirmųjų šuolių mūsų mažiams, iš lopšelinukų tampa darželinukais  ax.gif
Mūsų daržely reikėjo šiandien Augustui eiti jau į kitą grupę pas kitą auklėtoją... tai tik gėles įbruko auklėtojai ir atidarė dūdų orkestrą  biggrin.gif

Me taip pat, visus visus, mazus ir didelius, sveikiname su rugsejo pirmaja 4u.gif
Darius jau pradejo eiti priesmokykline grupe, o kita met jau i mokyklele. Man taip pat siandien rugsejo pirmoji:) pirma diena po motinystes atostogu darbe. Gaila mazosios, siandien jai 7 menesiukai. Vargsiuke labai nemegsta to kudikiu kambario, nes ten dirba tokios, i kurias net pasiziurejus ji vergt pradeda, nors siaip zmoniu nebijo ir mielai pas kitus ant ranku eina:( Nu nieko, kaip nors pripras, tikiuos.
Siandien ji gavo paveluota 6 menesio skiepa. Vakare sukilo temperatura. Maziuke mano.
Atsakyti
QUOTE(nosiukelis @ 2014 09 02, 00:56)
Me taip pat, visus visus, mazus ir didelius, sveikiname su rugsejo pirmaja 4u.gif
Darius jau pradejo eiti priesmokykline grupe, o kita met jau i mokyklele. Man taip pat siandien rugsejo pirmoji:) pirma diena po motinystes atostogu darbe. Gaila mazosios, siandien jai 7 menesiukai. Vargsiuke labai nemegsta to kudikiu kambario, nes ten dirba tokios, i kurias net pasiziurejus ji vergt pradeda, nors siaip zmoniu nebijo ir mielai pas kitus ant ranku eina:( Nu nieko, kaip nors pripras, tikiuos.
Siandien ji gavo paveluota 6 menesio skiepa. Vakare sukilo temperatura. Maziuke mano.

oho, na įdomi sistema, tokie mažiukai jau pirešmokyklinukai.. o tai kelių metų pabaigia vidurinę mokyklą?
Atsakyti
QUOTE(Padangele @ 2014 09 02, 10:05)
oho, na įdomi sistema, tokie mažiukai jau pirešmokyklinukai.. o tai kelių metų pabaigia vidurinę mokyklą?

Nu cia pas mus kitaip nei LT,nuo 3.5 metu panasiai pradeda eiti i prescool (paruosiamoji),bet cia darzelyje ji,po to eina du metus i mokykla,normaliai puse dienos,vadinasi pirmus metus junior infant,antrus metus senior infant,o tada trcius metus kai jau eina i mokykla tada skaitosi jau eina i prima klase,vidurine pabaigia normaliai 18 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladybugg @ 2014 09 03, 13:04)
Nu cia pas mus kitaip nei LT,nuo 3.5 metu panasiai pradeda eiti i prescool (paruosiamoji),bet cia darzelyje ji,po to eina du metus i mokykla,normaliai puse dienos,vadinasi pirmus metus junior infant,antrus metus senior infant,o tada trcius metus kai jau eina i mokykla tada skaitosi jau eina i prima klase,vidurine pabaigia normaliai 18  smile.gif

na aišku 4u.gif
Atsakyti
Kaip skaudziai isikandau i liezuvi net vergt norisi:)

Labas mergytes, Kaip begyvenat?Uzsivertusios darbais, vaikais, namais:)
AS IR lotuliukas.gif
Mano mazajai saulytei 7 menesiai ir 8 dieneles. Nuo rugsejo pirmos gryzau i darba:( Bet tik 4 valandom. Ne pilnu etatu. Tai va, dickis ( toks ir dickis kai pagalvoju, vos trys metai, nu su puse:) ), sekmingai eina i paruosiamaja grupe darzeli. Patinka jam. Tik nepatinka del to, kad su seses dukra vienam kambary, pesas jie nuolat, ji ji erzina:) tai skundzias jis man, kad i kita kambari nori, kur jos ner. O kai ateina ryte ir jos ner, tai iskart klausia, o kada ateis:)
Mazoji zirzaliukas, labai neramiai pradejo naktim miegoti... sakau gal dantys? O gal, kad viduriukai uzkietejo. Uzkietejo ir nesuprantu nuo ko, bet galvoju, kad nuo misinuko, nes pries 2 savaites pradejau pratinti, viena karta per diena, pries arba po rytinio miegelio, nes ji darzeli tuo metu buna. Ir man toks jausmas, kad kaip tik pries dvi savaites. Nuo tada ir bemieges naktys prasidejo... Uzmiega, valanda praeina, vergti pradeda, prasibunda. Ikisu tiutiuka, vel uzega, o kartais reikia pienelio, bet ir, ciut ciut paciulpia ir viskas...
Bet siaip fainulka ji pas mane, sneka jau mama, baba sako. Kai pasakau atei, atsliauzia smile.gif dar neropoja, bando stato sikna, bet nelabai. Stotis ir bando, jau i lovyte isikibus pusiau atsistoja. Daug guguoja, kartais kaip drakoniukas koks saukia, gazdina mus:) O Dariukui atejo pamisimo metas del filmuku....kuo ilgesnis, tuo geriau.... kovoju as su tuo, bet kad ziuriu kovojimas gaunasi su vejais:)
okis mergytes, aukit sveiki ir sveikos. BUckiai, geros dieneles ir neliudekit. Zianu kad ruduo, zinau kad man liudna ir zliumbiu per daug... bet nors jus neziumkit. Kaip is to filmuko "riki tiki cik", ciuciundrai tai... NEZLIUMK, CIA IR TAIP DREGNA lotuliukas.gif
Atsakyti
Labukas,
o jūsų oželiai ir ožkytės mušasi daržely?
Maniškis man pasako :"aš daržely valgiau makaronus ir mušiausi" doh.gif
Na ir ką sakyt, šnekam, kas rytą primenu kad būtų geras, gražiai žaistų, pažada kad taip ir bus... bet visko pasitaiko, aš jo barti kaip ir negaliu nes nemačiau kaip ir kas buvo, o auklėtojos su tokiu priekaištu vakare pasako kad mušėsi.. ėch, žinau kad ne angeliukas mūsų vaikis, bet kaip išaiškint g.gif jis tikrai nenusileidžia jei jį kas užkabina, bet man svarbiausia būtų kad jis pats neitų ir neduotų per galvas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangele @ 2014 09 01, 13:09)
Vienas iš pirmųjų šuolių mūsų mažiams, iš lopšelinukų tampa darželinukais  ax.gif
Mūsų daržely reikėjo šiandien Augustui eiti jau į kitą grupę pas kitą auklėtoją... tai tik gėles įbruko auklėtojai ir atidarė dūdų orkestrą  biggrin.gif

Maniškė lopšelyje ir įtariu bus kokius dvejus metus. Nors ji ten vaikams tik iki pečių, bet vadovauja visma paradui. doh.gif

QUOTE(nosiukelis @ 2014 09 02, 01:56)

Jetus kokia mažytė darželinukė, man net gaila pasidarė tokios kleckytės , juolabiau nuo mūsų Gustuko apie mėn tesiskiria. O jau Gustas koks maminiukas tai ne tas žodis. Bet taip gera kai ryte atsikeliu o jis pirmasis pasveikina mane savo bedante šypsenėle, nepakartojamas jausmas.

Papildyta:
QUOTE(Padangele @ 2014 09 11, 21:57)
Labukas,
o jūsų oželiai ir ožkytės mušasi daržely?
Maniškis man pasako :"aš daržely valgiau makaronus ir mušiausi"  doh.gif
Na ir ką sakyt, šnekam, kas rytą primenu kad būtų geras, gražiai žaistų, pažada kad taip ir bus... bet visko pasitaiko, aš jo barti kaip ir negaliu nes nemačiau kaip ir kas buvo, o auklėtojos su tokiu priekaištu vakare pasako kad mušėsi.. ėch, žinau kad ne angeliukas mūsų vaikis, bet kaip išaiškint  g.gif  jis tikrai nenusileidžia jei jį kas užkabina, bet man svarbiausia būtų kad jis pats neitų ir neduotų per galvas  unsure.gif

Darželyje nesimuša, o vat su sese tai vieną minutę neišskiriamos draugės, tai kitą kalasi. Justina iš tokių kad ji neleis savęs skriausti. Vakar Justina kad užvožė Danielei, tai ta vargšė tiek verkė unsure.gif . O kai reikėjo Danielės atsiprašyt ( nes tikrai Justina buvo kalta), tai taip jau jai sunku buvo ištart atsiprašau doh.gif . Ot trijų metų avinukas mūsų šeimos auga blink.gif
Atsakyti
kalbat apie mušimąsi, tai man irgi aktualu, bet viskas iš kitos pusės, nei jau pasisakiusių merginų. maniškė dažniausiai būna ta, kurią muša, o ne ta, kuri mušasi unsure.gif nu man gaila jos, aišku, šiuolaikiniai vaikai žiaurūs tiek žodžiais, tiek veiksmais, o juk visąlaik nebūnam kartu, nebūsim susirišusios visą gyvenimą. ji namuose prie savų yra erelis, o va daržely keletą kartų esu ją stebėjusi: eina pro vaiką, kas nors su kokiu daiktu stovi skersai kelio, Evita tada traukias atgal, ieško kito apėjimo; jei Evita turi kokį žaislą savo asmeninį ir kitas vaikas atima- jinai akimis ieško auklėtojos, bet nieko nesako, tik stovi tokia pasimetus, jei jau paklausia, kas nutiko, tada pasako, kad atėmė; jei atima kitas vaikas žaislą, kurisyra darželio, tai jinai nuleidžia galvelę ir eina kito žaislo ieškotis. nu man, kaip mamai, gaila jos verysad.gif bet, kaip sakiau, pati turi mokytis suprasti, kad yra visokių žmonių.
tai va, tęsiant mušimosi temą (nuklydau į lankas truputį biggrin.gif ), tai anądien parėjusi po darželio ne pasigyrė, bet tokiu kaltu tonu tarsi pasiskundė, tarsi pasiguodė: "atėmė Mantas (turim daržely tokį mažą chuliganą, Evita amžinai nuo jo kenčia) iš manęs kačiuką ir pastūmė, tai aš jam per nugarą trenkiau su delnu". taip du kartus buvo. bent jau jei ja tikėti. nu, žinokit, nei puoliau girti, nei puoliau aiškinti, kad taip negalima blush2.gif pasikalbėjom apie tai, bet palikom be išvados. nu nesinori, kad ją visi daužytų, atiminėtų, o jinai vis nukentėtų blush2.gif pasikalbama apie draugus daržely, apie tai, su kuo žaidžia, pasikalbam apie tai, ką veikia tie vaikai- mušeikos., kalbama apie dalijimąsi, apie draugystę, apie sugyvenimus kartu. bet va, čia mano tokia dvisprasmiška situacija gaunas... tarsi ir reikia su vaiku kalbėti apie gražius santykius su bendraamžiais, bet ir nenori, kad tą tavo vaiką kas netingi stumdytų...
Atsakyti
Labas, mergytės 4u.gif
ruzava, mano Simona labai panaši. Nepiktybinė ir nuolat skriaudžiama vieno chuligano. Po pokalbio su auklėtoja supratau, kad nieko nepešiu, nes ji atsiriboja. Teko ieškoti mamos ir kalbėti su ja. Ten jau kasdien piktybiškai gaudavo kakton ir ne juokais nerimavau už savo vaiką, tai iš kojos į nugarą, tai iš mašinos į galvą ir pan. nesąmonės. Po pokalbio su mama situacija pagerėjo. Ir man negėda pripažinti, kad mokinau savo vaiką muštis, nes ją visi stumdo. Na, ne muštis, veikiau gintis, bet o ką daryti. Ji gerietė, ateina apdraskytu veidu, klausiu ar davė atgal? "Ne, nes tu manimi nusivilsi..." doh.gif Dabar kai eina antri metai, būna tų konfliktų, bet pastebėjau, kad ji grupėje labai mėgiama, per susirinkimus visi tėvai eina pažiūrėti į "tą Simoną, apie kurią kalba jų vaikas" hihihi.gif Tai belieka tikėtis, kad atsiras ilgainiui ir tikrų draugų bei gynėjų smile.gif
Atsakyti