"Pats priregistravau savo šunį vardan tvarkos ir ramios sąžinės, tačiau labai abejoju ar Jūsų iniciatyva taikyti rinkliavą atbuline data (registravau balandžio mėn., o mokestis skaičiuojamas nuo praėjusių metų lapkričio) skatins kitus žmones registruoti savo augintinius? Jūsų mokesčiai paprastiems žmonėm būtu žymiai patrauklesni ir skatintu gyvūnų registracija tik tuomet, jei žmogus mokėtų nuo priregistravimo datos.
Paminėsime jog su identifikuotu šunimi jūs ne tik galite nekliudomai keliauti po Europą (t.t. Anglija, Airija, Didziaja Britanija), JAV, tačiau ir galite buti visiškai ramūs jei jūsų gyvūnas netyčia pasimes nesvarbu kur ar prie savo namo kuriame nors Klaipėdos mikrorajone ar Briuselio centre, jis bus kuo skubiau jums gražintas. O be to tai vienintelis įrodymas kad tai jūsų, o ne tik panašus šuo."
Iš registracija.lt puslapio
Ne toks ir "nekaltas" tas melas būtų, apie 500 Lt Dėl čipavimo - labai sveikinu šią iniciatyvą, seniai šnekinau vyrą čipuoti už savus pinigus, dabar jau baigiu įtikinti. Norėtųsi tikėti, kad sumažės beglobių šunų, bet greičiausiai tie, kuriems šuo tik laikinas žaislas, nei registruoti, nei čipuoti tikrai nesiruošia.
QUOTE(agotas @ 2006 06 28, 13:49)
Nu kad atbuline data reikia moketi tai pirma karta girdziu. As uzregistravau birzeli, tai sake moketi nuo liepos menesio, galima sumoketi iki metu pabaigos.
Susimokėti reikia prieš registruojant turbūt? Įdomu, ar tiks internetinio pavedimo išrašas?.. Juk nebėgsi į banką prašyt, kad patvirtintų
QUOTE(Gemini @ 2006 06 28, 14:38)
Susimokėti reikia prieš registruojant turbūt? Įdomu, ar tiks internetinio pavedimo išrašas?.. Juk nebėgsi į banką prašyt, kad patvirtintų
Pries einant registruoti, reikia sumoketi 20lt., as dariau pavedima ir atsispauzdinau ta lapa ir nusinesiau.O paskui irgi gali daryti pavedimus internetu.
QUOTE(agotas @ 2006 06 28, 15:31)
Pries einant registruoti, reikia sumoketi 20lt., as dariau pavedima ir atsispauzdinau ta lapa ir nusinesiau.O paskui irgi gali daryti pavedimus internetu.
O jus bandet ivest cipo koda i www.europetnet.com?
QUOTE(liza @ 2006 06 28, 15:39)
Va čia ir yra didžiausias klausimas.Ar visi duomenys yra suvedami į europet duomenų bazę? Kur garantija,kad pasiklydusį šunelį tikrai atras to čipo pagalba,nes ne visos prieglaudos turi skanerius.Juk pakliūti gyvūnas gali bet kur.Čia vėl žaidimas su lemtimi,o mokesčius mokėti reikės.
Kazkur girdejau, kad tik po menesio visi duomenys yra siunciami i duomenu baze. Bet nezinau ar tai tiesa
QUOTE(Gemini @ 2006 06 28, 10:04)
o sakė, jei dabar nueisim registruotis tai susimokėsim nuo įsigijimo datos... kaip yra iš tikrųjų Kaune?
TAigi įsigijot lygiai prieš savaitę
Va aš pvz. įsigijau seniai, bet mano šunys anksčiau gyveno užmiestyje... atsivežiau į daugiabutį, ir užregistravau nuo atsivežimo datos, nuo tada ir moku.
QUOTE(Mamce @ 2006 06 28, 11:06)
O manes tai visai nepiktina si naujove. Tvarka yra tvarka. Savo gyvuneliams per menesi daugiau isleidziame nei sis vienkartinis mokestis (na, bent jau nuos.namu savininkams)Jei jis butu 100 lt tai tada butu nesamone, o cia yra menka sumele to, ka mes isleidziame savo numyletiniams....
Be to, as noriu jaustis ramiai ir nevaikscioti suglaudus ausu, kad tik kas manes nepagautu ar nepatikrintu. Jei kokiam "psichiniam" nepatiks mano suo ar vieta, kur as ji vedzioju ir jis "uzsiundys" policija, as ramiausiai galesiu "pamojuoti" popiereliu jiems pries nosi.
Siuo klausimu esu samoninga valstybes mokesciu moketoja Reikia gerinti "sunininku" reputacija, o ne sudaryti "riausininku" ivaizdi....
Be to, as noriu jaustis ramiai ir nevaikscioti suglaudus ausu, kad tik kas manes nepagautu ar nepatikrintu. Jei kokiam "psichiniam" nepatiks mano suo ar vieta, kur as ji vedzioju ir jis "uzsiundys" policija, as ramiausiai galesiu "pamojuoti" popiereliu jiems pries nosi.
Siuo klausimu esu samoninga valstybes mokesciu moketoja Reikia gerinti "sunininku" reputacija, o ne sudaryti "riausininku" ivaizdi....
TAIP! Juk kol MES nevykdom įstatymų, negalim ir reikalaut jokių teisių! Negalim net kokio skundo į savivaldybę savo vardu parašyt!
QUOTE(Gemini @ 2006 06 28, 14:38)
Aš mokėjau tik PO TO, kai užregistravau.
Taip. Maždaug po savaitės nuo registravimo duomenys atsirado www.europetnet.com
nuo vakar jau turi
QUOTE(Sapho @ 2006 07 05, 23:22)
Noriu paklausti, gal kas susiduret: ar pries kelione i kaimynines salis yra privaloma uzpildyti paso IX dali "Klinikinis tyrimas". Nors vetui ir sakiau, kad tuoj vyksime i kelione, bet ta dalis taip ir liko tuscia...
Taip. Ne anksčiau kaip 24 val. prieš kelionę vetas turi ten pasirašyti ir užantspauduoti. Mes visada šitą sutvarkom. Tiesa, dar nei karto niekas netikrino, bet ką gali žinoti.