Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

QUOTE(Acacia @ 2006 06 23, 10:32)
O jei aš šunį turiu nuo pernai liepos, skiepų knygelėje datos taip pat yra - dabar nuvedus priregistruot, gausiu baudą?
Gal tada geriau, kad kitu vardu kas registruotų, kaip kad tik ką parsivežė tą šunį, pvz., iš kaimo? g.gif
Ir dar lygtais skaičiau, kad norint priregistruoti šunį, jo paties atvežti nereikia. (Jei čipo nededam)
Tai kas yra būtina - čipas ar registracija, ar abiejų komplektas? g.gif

Mokėsi tik nuo tada kai priregistruosi šunį ax.gif jokios baudos negausi. Jei nečipuoji, šuns nereikia schmoll.gif Kaune gertrūdos gatvėj čipuoja nemokamai kaip Vilniuje nežinau schmoll.gif

QUOTE(manjana @ 2006 06 23, 10:36)
Aš tai darau paprastai - laukiu pirmo įspėjimo, o tada jau registruosiuosi biggrin.gif NEs iš karto baudų niekas nedalina.

Taip pirma kart gali gaut tik įspėjimą bet jei išsisukinėsi ir reikės įrodinėti kad tai tavo šuo pareigūnai gali pasistengti uždėt baudą be įspėjimo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sniegas4: 23 birželio 2006 - 10:08
QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 23, 00:21)
Nu tai gerai, bet jei mano šuo yra registruotas Europos duomenų bazėje, visa tai atlikta Vengrijoje. Vetas tikrino su skaneriu - viskas normaliai, net berods telefoną rodo. Tai ką, man dar kartą reikia registruot dėl kažkokio suš...to žiedelio? Ir vėl mokėt už tą aceit pirminę registraciją(nes man mokesčių kaip ir nereik, tik  pirminės registracijos reikia) nors man ta kaina įėjo į šuniuko kainą?

Nemaišykit dviejų dalykų: pirma šuo turi būti identifikuotas (čipu arba tatuiruote) – kas, Blue Belton, ir yra padaryta tavo šuniui, antra – jis turi būti užregistruotas savivaldybėje pagal gyvenamą vietą. Tavo šuo dabar gyvena Lietuvoje, todėl ir turi jį užregistruoti kaip LT gyventoją. Gyvenant nuosavame name mėnesinio mokesčio nereikia, bus tik vienkartinis registracijos mokestis (Kaune – 20 Lt). Ir ramu bus, galėsi visiems policininkams ir paštininkams prieš nosį mosuoti.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2006 06 23, 13:12)
Nemaišykit dviejų dalykų: pirma šuo turi būti identifikuotas (čipu arba tatuiruote) – kas, Blue Belton, ir yra padaryta tavo šuniui, antra – jis turi būti užregistruotas savivaldybėje pagal gyvenamą vietą. Tavo šuo dabar gyvena Lietuvoje, todėl ir turi jį užregistruoti kaip LT gyventoją. Gyvenant nuosavame name mėnesinio mokesčio nereikia, bus tik vienkartinis registracijos mokestis (Kaune – 20 Lt). Ir ramu bus, galėsi visiems policininkams ir paštininkams prieš nosį mosuoti.

Ačiū už nuoseklų paaiškinimą mirksiukas.gif Na gal visgi tada reik registruot g.gif Bet dabar kaip yra traktuojamas nuosavas namas? Jeigu pas mus blokuoti arba kitaip kotedžai? Nu nuosavas kiemas tai yra biggrin.gif Bet ar namas irgi skaitosi nuosavas?
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 06 23, 11:36)
Aš tai darau paprastai - laukiu pirmo įspėjimo, o tada jau registruosiuosi biggrin.gif NEs iš karto baudų niekas nedalina.

Baudą gausite tada, jei šunelis lakstys kieme, pareigūnai paprašys dokumentų, o jūs jų neduosit/atsisakysit duot/neturėsi ir pan. tada gali teksti gauti baudą. Manau pareigūnams nebus įdomu, ar šuo atvežtas tik išmaudyti, ar nuolatinai gyvena, tiesiog, jei jis vaikšto mieste-parodykit registacijos dokumentus, ir viskas wink.gif
O reidų metu, manau, iš pradžių gausite tik įspėjimą wink.gif

QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 23, 16:22)
Bet dabar kaip yra traktuojamas nuosavas namas? Jeigu pas mus blokuoti arba kitaip kotedžai? Nu nuosavas kiemas tai yra  biggrin.gif  Bet ar namas irgi skaitosi nuosavas?

Nuosavas tada, kai jis įregistruotas dokumentuose, kad nuosava valda.

QUOTE(Acacia @ 2006 06 23, 11:32)
O jei aš šunį turiu nuo pernai liepos, skiepų knygelėje datos taip pat yra - dabar nuvedus priregistruot, gausiu baudą?
Gal tada geriau, kad kitu vardu kas registruotų, kaip kad tik ką parsivežė tą šunį, pvz., iš kaimo? g.gif

Baudų negausit nuvedę registruoti. Daugiau žinau tik apie Kauną, jei jūs kauniečiai, galite užsiregistruoti gertrūdos gatvėje, vykdomų akcijų metu įvairiuose rajonuose-nemokamai arba pas savo veterinarą, jei jis čipuoja,-už tam tikrą mokestį. Dėl kitų miestų siūlyčiau pasidomėti Gyvūnų registracijos centruose. http://registracija.lt/

Kykute, labai dėkui už išsamų atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 27 birželio 2006 - 09:24
QUOTE(Indraa- @ 2006 06 27, 10:11)
Manau pareigūnams nebus įdomu, ar šuo atvežtas tik išmaudyti, ar nuolatinai gyvena, tiesiog, jei jis vaikšto mieste-parodykit registacijos dokumentus, ir viskas wink.gif

Pasidarys įdomu, kai pašnekės su manim biggrin.gif Mat Kauno rajone šunų registruoti neprivaloma. O atvažiuoti į Kauną į svečius - nedraudžiama. Tegu tik pabando mane už tai nubausti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 06 27, 11:05)
Pasidarys įdomu, kai pašnekės su manim  biggrin.gif  Mat Kauno rajone šunų registruoti neprivaloma. O atvažiuoti į Kauną į svečius - nedraudžiama. Tegu tik pabando mane už tai nubausti  biggrin.gif

Ačiū Manjana, kad ir tu "pasišiaušei" prieš tą registraciją. Jaučiuosi ne viena. Nesuprantru, kaip niekas nesukyla prieš tokius absurdirškus įstatymus. Kodėl aš savo bute negaliu laikyti ką noriu? Mokestis už namines kates - visiška nesamonė! Kodėl nereikia registruoti paukščiukų ir žuvyčių? O vaikai? Jie bėgioja po kiemą , triukšmauja. Vyresni, žiūrėk ir butelius padaužo, ar šiaip ką palaužo. Kur eis tie surinkti pinigai? Kas bus su jais daroma? Kaune, tai į "Nuaro" sąskaitą. Nesuprantu, kodėl visiems viskas gerai? Niekas neprotestuoja? Negi niekas nemato, kad ta rinkliava - žmogaus teisių pažeidimas? Laikau šunį, jį maitinu, juo rūpinuosi . Aukoju savo laiką ir pinigus, o kažkam už tai turiu mokėti duoklę. Vaiką aš taip pat auginu. Kodėl dar nėra mokesčio už vaikus?
Atsakyti
QUOTE(Lenora @ 2006 06 27, 23:52)
Kur eis tie surinkti pinigai? Kas bus su jais daroma?  Kaune, tai į "Nuaro" sąskaitą.

Bet tai kad pinigai eina i valstybines mokesciu inspekcijos saskaita.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Gal kas tikrai žinot, kaip su tom baudom? Mano merginai aštunti metai eina, vetas čipuoti nepatarė, nes į užsienį jos mes nesivežame niekad, o sakė, jei dabar nueisim registruotis tai susimokėsim nuo įsigijimo datos... kaip yra iš tikrųjų Kaune? Ačiū.
Atsakyti
O manes tai visai nepiktina si naujove. Tvarka yra tvarka. Savo gyvuneliams per menesi daugiau isleidziame nei sis vienkartinis mokestis (na, bent jau nuos.namu savininkams)Jei jis butu 100 lt tai tada butu nesamone, o cia yra menka sumele to, ka mes isleidziame savo numyletiniams....
Be to, as noriu jaustis ramiai ir nevaikscioti suglaudus ausu, kad tik kas manes nepagautu ar nepatikrintu. Jei kokiam "psichiniam" nepatiks mano suo ar vieta, kur as ji vedzioju ir jis "uzsiundys" policija, as ramiausiai galesiu "pamojuoti" popiereliu jiems pries nosi.
Siuo klausimu esu samoninga valstybes mokesciu moketoja biggrin.gif Reikia gerinti "sunininku" reputacija, o ne sudaryti "riausininku" ivaizdi....
Atsakyti
Nematau bėdos po tuos 5 Lt kas mėn. susimokėti, bet atbuline data nelabai šypsosi. Ir neįsivaizduoju, kodėl turėčiau mokėti už katiną, kuris lauke nėra buvęs? Už tai, kad jis kvepuoja?
Ir gal kas galit Šilainiuose šunų vedžiojimo aikštelę nurodyt? Bent jau mūsų gale beveik nebeliko vietos, kur gali šunį nuo pavadėlio paleist... Belieka tik kur nors mašina važiuot, kad galėtum ramiai pasivaikščioti.
Atsakyti
QUOTE(Indraa- @ 2006 06 27, 10:11)
Baudą gausite tada, jei šunelis lakstys kieme, pareigūnai paprašys dokumentų, o jūs jų neduosit/atsisakysit duot/neturėsi ir pan. tada gali teksti gauti baudą.

GYVŪNŲ (ŠUNŲ, KAČIŲ) ŽENKLINIMO, REGISTRAVIMO IR VIETINĖS RINKLIAVOS UŽ JŲ REGISTRAVIMĄ IR LAIKYMĄ KAUNO MIESTO DAUGIABUČIUOSE NAMUOSE RINKIMO TVARKOS APRAŠAS:
37. Registratorius, sužinojęs, kad asmuo laiko neužregistruotą gyvūną, įspėja jį raštu, nurodydamas gyvūno užregistravimo terminą.
38. Registratorius duomenis apie asmenį, per nustatytą terminą neužregistravusį gyvūno, perduoda institucijai, turinčiai teisę surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus.
39. Asmenys, nustatyta tvarka neužregistravę gyvūno, yra baudžiami Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Taip kad jei savininkas negavęs įspėjimo iš Nuaro, niekas pagali jo bausti bauda. Čia galima ginčytis. Ir iki užkimimo.

QUOTE(Gemini)
Mano merginai aštunti metai eina, vetas čipuoti nepatarė, nes į užsienį jos mes nesivežame niekad, o sakė, jei dabar nueisim registruotis tai susimokėsim nuo įsigijimo datos... kaip yra iš tikrųjų Kaune?

Čipuoti verta ne tik dėl išvažiavimo į užsienį. Čipuoti reikia, nes taip dabar reikalaujama pagal teisės aktus (jei šuo neturi tatuiruotės ) ir dar tam, kad būtų galima "atpažinti" šunį jei jis pasimes. Galų gale šiandien gal į užsienį nesiruošiate, bet neikada negalima sakyti "niekada". Gal pvz., už mėnesio gausite fantastinį pasiūlymą paatostogauti, pvz., Latvijoje?
O kas liečia "susimokėjimą nuo įsigijimo datos", veterinaras galėjo patarti ir tiksliau – kas gi draudžia pasakyti, kad šuo pas jus apsigyveno tik vakar? Negi negalima šiek tiek nekaltai sumeluoti?
Atsakyti
Nu kad atbuline data reikia moketi tai pirma karta girdziu. As uzregistravau birzeli, tai sake moketi nuo liepos menesio, galima sumoketi iki metu pabaigos.
Atsakyti