kai as pirkau suniuka pries du men, buvau pas veterinara iskart po pirkimo, tai jis patikrino ar cipas veikia , visi duomenys buvo ant veisejo. tai veterinaras sake kad as butinai paskambinciau buvusiam seimininkui ir priminciau kad pakeistu duomenys. veterinaras tik pas save uzregistravo kad as nauja seimininke.
as net nezinojau kad as pati galiu tai padaryt o dabar as net nezinau ar veiseja pakeite ar ne o kaip as pati galiu patikrint???
Aš pati esu veisėja-dar nei kart joks veterinaras neklausė mano sutikimo, kai šeimininkai nuvykdavo su anksčiau išvardintais dokumentais. O kad pirminia duomenys antveisėjo natūralu-tokios taisyklės, žmogus nusiperka šuniuką ir pasikeičia
QUOTE(zay @ 2015 01 23, 01:48)
Aš pati esu veisėja-dar nei kart joks veterinaras neklausė mano sutikimo, kai šeimininkai nuvykdavo su anksčiau išvardintais dokumentais. O kad pirminia duomenys antveisėjo natūralu-tokios taisyklės, žmogus nusiperka šuniuką ir pasikeičia
Mums ir veisejai sake, kad patys turime pasikeisti informacija. Tai tuomet artimiausiu metu keliausim i veterinarijos klinika susitvarkyti situ reikalu Aciu uz atsakyma
QUOTE(Sange @ 2015 01 22, 17:52)
O gal zinot kiek kainuoja pasikeisti informacija sistemoje apie savininka? Nes perkant suniuka cipas buvo susietas su veisejais, taciau noreciau, kad jame butu mano info. Kiek tai kainuoja? Ir ar reikes naujo cipo ar uzteks tik info pakeisti duomenu bazeje?
Jei informacija suvesta į duomenų bazę - užteks tik kad veterinaras ją pakeistų (įrašytų duomenis apie naują savininką). Šito dalyko kaina apie 20-30Lt, kaip merginos ir rašė (5,80-8,70EUR). Naujo čipo nereikia
Jei duomenys nesuvesti į duomenų bazę (kaip jau rašiau aukščiau, kai kurie veisėjai susigundo pigesniu čipavimu be suvedimo ir šuniuko duomenis tada reikia suvesti naujai), tada kaina gali būti didesnė priklausomai nuo gydyklos.
QUOTE(burgunt @ 2015 01 22, 20:48)
bet man atrodo turi pakeist informacija senas seimininkas, kai pardave ar atidave suni be jo leidimo gal nepakeisi
Ne, pakeisti duomenis legaliai įsigytam šuniui - su sutartimi, su visas dokumentais - senojo šeimininko nebereikia, užtenka naujojo savininko duomenų ir žodinio prašymo. Nebent norite, kad už tą pakeitimą sumokėtų veisėjas Čia jau kaip sutarsite.
beskaitant kilo mintis, jei toks paprastas tas seimininko - savininko duomenu pakeitimas, tai jei man ateis i namus pavogs suni ir pasiims jo dokumentus visus, nes juk visi namie laiko ne kazkur kitur, nueis persirasys ant savo vardo ir ka..tiutiu mano suniukui..kaip irodysi kad neatidavei, nepardavei, neimetei????
Gyvenu Italijoj tai cia jei nori suni persirasyt ant saves kartu privalo but ir jo buves seimininkas, ar prieglaudos atstovas, be jo niekaip neperrasytu
Gyvenu Italijoj tai cia jei nori suni persirasyt ant saves kartu privalo but ir jo buves seimininkas, ar prieglaudos atstovas, be jo niekaip neperrasytu
QUOTE(coccinella @ 2015 01 23, 17:01)
beskaitant kilo mintis, jei toks paprastas tas seimininko - savininko duomenu pakeitimas, tai jei man ateis i namus pavogs suni ir pasiims jo dokumentus visus, nes juk visi namie laiko ne kazkur kitur, nueis persirasys ant savo vardo ir ka..tiutiu mano suniukui..kaip irodysi kad neatidavei, nepardavei, neimetei????
Hmm o man kyla klausimas kam vogti suni ir dar ieskoti jo dokumentu? Siaip vagys eina vogti tikrai ne sunu i namus
QUOTE(Sange @ 2015 01 23, 15:07)
Hmm o man kyla klausimas kam vogti suni ir dar ieskoti jo dokumentu? Siaip vagys eina vogti tikrai ne sunu i namus
aisku ne sunu, bet jei randa veislini suni, kodel jo neprakalus cia tokia italisku vagiuku praktika:) lietuvai gal ir negresia, nera zmones tiek del sunu pamise
QUOTE(coccinella @ 2015 01 23, 16:01)
Mintijam toliau - jei jau bus toks tūpas, kad ant savęs persirašys, tai ir duomenys jo duomenų bazėj, bet kuris veterinaras galės juos matyti ir jei parašysit policijai pareiškimą, kad šunį pavogė (gerai skamba... ) , susems tuojaus pat. Tada jau be veterinarų aiškinsis aukštesnės instancijos.
QUOTE(kykute @ 2015 01 23, 15:44)
Mintijam toliau - jei jau bus toks tūpas, kad ant savęs persirašys, tai ir duomenys jo duomenų bazėj, bet kuris veterinaras galės juos matyti ir jei parašysit policijai pareiškimą, kad šunį pavogė (gerai skamba... ) , susems tuojaus pat. Tada jau be veterinarų aiškinsis aukštesnės instancijos.
Na gal ne ant saves persirasys, pirkejas ant saves, tarkim
As isivaizduoju kaip keistai, kvailai skamba, bet va cia jau ne viena ciuci is namu pavoge (ypac populiariu ir brangiu veisliu) ir ieskok kur nori, gerai jei kas registruos, tai dar bent kazkoks sansas atrast, bet jei ne...gi neatgausi savo ciuciuko niekados..
Zodziu pamastymai