Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

QUOTE(saika @ 2013 12 02, 14:17)
Akela.Taip ",viskas zmoniu galvoj ir sirdy" ,bet dar yra įpratimas . Veisiu dokumentinius šunys ir man visada buvo natūralu  iš pradžius tatuiruoti o dabar  čipuoti šuniukus . Žinau ne 1 šunį kuriam tatuiruote padėjo grižti namo .

saika,as jau rasiau,nesu pries cipus kaip buda kaupti informacija,pagalba rasti suni.mano pacios suo cipuotas.bet tiesiog nemanau,kad cipas kaip bausmes priemone yra gerai.
Atsakyti
http://gyvunuapsauga...sidurti-teisme/
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 12 02, 15:12)
nesu pries cipus kaip buda kaupti informacija,pagalba rasti suni.mano pacios suo cipuotas.bet tiesiog nemanau,kad cipas kaip bausmes priemone yra gerai.

Tai kad nelabai cia kas ir ivardino chipa kaip bausmes priemone...jo pagrindine funkcija ir yra susieti suni su savininku, tiek pasimetus, tiek ismetus...zinoma kad bus metomu ir daigojamu, bet ilgainiui gal visvien kazkokia tvarka nusistoves...tegu sita tvarka bent keliais procentais sumazina atsisakytu gyvunu skaiciu ir tai jau sis tas..nelabai yra kitu budu kaip neatsakingus sunu savininkus sukontroliuot.
O tie dauginimo mastai katastrofiski - kaip paziuri skelbiu.lt, tai plaukai siausias...ypac kur "prie veisliu gulejusius" reproduktorius siulo doh.gif ir kaip sita pekla sustabdyt galva neisnesa...
Atsakyti
musu suo jau namie, jau vakar parsivezem! thumbup.gif Tik is tos laimes nebebuvo kada prie kompo prisesti. Ir ka, visdelto cipas padejo thumbup.gif Taip kad reikalingas jis, ner nei ka kalbeti thumbup.gif O jau jus rinkites pacios, kaip geriau, ar svetimkunis pas suni, ar jo netekimas...
Atsakyti
Sveiki, kiek dabar mazdaug kainuoja suns cipavimas?
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2015 01 16, 18:08)
Sveiki, kiek dabar mazdaug kainuoja suns cipavimas?

Jei cipuojat vada dokumentinius klubinius-----cipas * euro pasas* ir skiepas---80 lituku lotuliukas.gif Jei cipuoji pats ,tai 150 lt doh.gif doh.gif Tie cipai geras kasnelis vetam pasipelnyti. thumbup.gif Nu ,as suprantu suo gyvena mieste ,daugebuciuose,ar uzdraustu veisliu augintinis---cpas privalomas,a kokio velnio man laikant suni sodyboje ----bedokumentini ,nveislini,kuris gyvena aptvertoi teritorijoi, skiepa ir tai vetas atvaziuola i namus---- g.gif g.gif Mano kaimynai kaime suzinoje apie visokius cipus,apie tuos reikalavimus ,kuriuos sukure valdzia----sureagavo savotiskai----nudangino savo augintinius--galit susiprasti kur doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2015 01 19, 07:07)
Jei cipuojat vada dokumentinius klubinius-----cipas * euro pasas* ir skiepas---80 lituku lotuliukas.gif 

80 Lt - tai be suvedimo į duomenų bazę. Suvedimas dar 20 Lt kainuoja.
Nemažai ateina šuniukų persirašyti, kurių duomenys niekur nesuvesti - tokiu atveju čipavimas praranda prasmę. Šuo tik turi čipą, o duomenų apie jį nėra niekur, pasimes ar pradings ir niekas galų neatkas.
O veisėjai susigundo sutaupyti 20 litukų už čipavimą, kai reikia čipuoti vadą. smile.gif Tik nežinau, ar tai jau taip gerai...
Atsakyti
O gal zinot kiek kainuoja pasikeisti informacija sistemoje apie savininka? Nes perkant suniuka cipas buvo susietas su veisejais, taciau noreciau, kad jame butu mano info. Kiek tai kainuoja? Ir ar reikes naujo cipo ar uzteks tik info pakeisti duomenu bazeje?
Atsakyti
QUOTE(Sange @ 2015 01 22, 17:52)
O gal zinot kiek kainuoja pasikeisti informacija sistemoje apie savininka? Nes perkant suniuka cipas buvo susietas su veisejais, taciau noreciau, kad jame butu mano info. Kiek tai kainuoja? Ir ar reikes naujo cipo ar uzteks tik info pakeisti duomenu bazeje?

20 lt, kiek eurais nežinau smile.gif
Atsakyti
bet man atrodo turi pakeist informacija senas seimininkas, kai pardave ar atidave suni g.gif be jo leidimo gal nepakeisi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sange @ 2015 01 22, 18:52)

Reikia pakeisti tik informacija, jei cipas neveikia tada veisejas turi uzsakyti nauja cipa tuo paciu numeriu, jei suo percipuojamas tada reikia visur keisti info taip pat ir LKD.

QUOTE(burgunt @ 2015 01 22, 21:48)
bet man atrodo turi pakeist informacija senas seimininkas, kai pardave ar atidave suni g.gif be jo leidimo gal nepakeisi g.gif

Info gali keisti naujas seimininkas 20-30Lt, jei suo iz uzsienio man kainavo 50Lt
Atsakyti
QUOTE(burgunt @ 2015 01 22, 20:48)

Keičia pats šeimininkas, kam jam veisėjo pritarimas smile.gif ?. Juk žmogus gturi visus nuosavybės dokumentus-kilmės dokumentus, pirkimo-pardavimo sutartį. Veisėjas tampa visiškai įtakos neturinčiu žmogumi, kam jo prtarimas kai šuo ne jo smile.gif
Atsakyti