QUOTE(adija5 @ 2013 12 02, 01:39)
Tai gal tada ir baudas už vairavimą išgėrus ar greičio viršijimą panaikinam-vis tiek ir laksto,ir girti važinėja.Tuo pačiu ir mišką tegul kas nori,tas kerta- kam tos baudos,vis tiek vagia.Ko piktintis,kad šunio kakų nerenka,vaikų žaidimo aikštelėse vedžioja-tegul vaikučiai bandutes sau lipdo ir t.t. ir pan.O pabandykit įsivaizduot,kas būtų,jei tokių įstatymų ir nuobaudų nebūtų ?
Aišku,visai problemos nepanaikinsi jokiais įstatymais ar baudom,bet bent dalį tai pristabdo.Ir net viena išgelbėta gyvybė jau nemažai. Antra,man nesuprantamas mūsų pačių abejingumas
Iš kur tie išmesti,palikti šunys atsiranda, nu ne iš dangaus juos išmeta.Nejaugi savininkas neturi giminių,draugų,kaimynų,bendradarbių, kurie paklaustų kur dingo jo augintinis ar prieauglis?Ir žino,bet ne mano kiaulės,ne mano pupos...
Gal kam tai atrodo negarbingas skundimas,bet man tai tik pareiga.Šiandien jo šuo ištrenktas,patylėjai...rytoj tavo vaikas
walpaperis ant jo mašinos lango per perėją eidamas...
na tu iskart i krastutinumus,as juk nesakiau,kad nereik isvis.tiesiog esu siuo atveju realiste ir netikiu,kad ivedus baudas toks dalykas isnyks visai.isvis nemanau,kad imanoma tai isnaikint..zmones per amzius sugeba vaikais atsikratinet,o cia gyvunai..visais laikas buvo ir bus tokiu issigimusiu,visu ju neisnaikinsi.
neisivaizduoju kiek metu turi praeit,kad zmones kistusi ir dometusi,apie tai kur dingo suo..ypac lt,juk net apie skriaudziamus vaikus dar nedrystam pranest
be to visada galima issivartyt-pabego taip ir neatsirado,gal miske kur paklydo,atidaviau,nauju savininko nuomenu pamirsau paklaust-pameciau kazkur,vaikas sudraske..o suniukai negyvi jau gime,gaila,bet teko palaidot..ir viskas,juk suo ne zmogus,nesukuos tau policija misko su sraigtasparniais
nenorintys ranku terstis pamokes vetui i kisene ir tyliai sau uzmigdys kaip kad musu atveju..ir niekas nesutures,nei,kad suo jaunas,sveikas,nei kad dokumentinis
gal tada geriau nemokamas atidavimas i prieglauda,be mokesciu uz tai,be baudu greiciau isgelbetu suns gyvybe?nes tokie paskaiciuos tikrai kas pigiau-moket pridavimo mokesti,eit,raudonuot,aiskintis kokios aplinkybes priverte pasilikt ar tyliai ikist savam vetui i kisene..ir tikrai ne visi vetai suinteresuoti saziningai dirbt.
vel pasikartosiu,kad nesakau,kad baudu nereikia-reikia ypac uz ziauru elgesi su gyvunais,kankinima,dauginima bile kokiom salygom..bet baudos ir mokesciai uz atidavima tikrai neiseitis,kaip ir cipavimas vien del to,kad bijotu ismest i gatve.bijos ismest,pakars miske ir uzkas.susiras draugiska,kabutese,veta..todel lieku prie savo nuomones,kad tokiu budu sprendziant problema padauges tokiu atsikratymo budu,kurie bus tiesus kelias i mirti.net ismestas i gatve suo turi sansa but surastas,priglaustas ir nugyvent dar ilga ir grazu gyvenima...tokio sanso tikrai netures tas,kuri tyliai ves atsikratyt tokiu budu,kad ne lape nesulotu.
kodel zmones ikure gyvybes langelius kudikiams,kad padidint sansa isgyvent,kad nemetytu moterys gatvese,laiptinese,o is sunu toki sansa nori atimt dedami mokescius uz suns palikima prieglaudoje?juk tai tas pats gyvybes langelis..tik deja gyvunui jis mokamas..
manau kiek imanoma reikia sviesti zmones,vaikus is mazens pratint neskriaust silpnesnio uz save ir pradet kiekvienam nuo saves..kol neuzaugs kartos,kurioms naturaliai bus nelygis ismest,suzalot suni ar kita gyvuna,tol nepades iki galo nei baudos,nei cipai nei kiti gasdinimai.apmazins kazkiek galbut,bet neisnaikins