Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

QUOTE(Sniegas4 @ 2006 06 22, 19:40)
Nu man atrodo kad gauni registracijos pasa ir žetoniuka ar tai žieduka kad šuo registruotas  g.gif

Pirmą kartą girdžiu lotuliukas.gif Nu šiaip man neaktualu mokesčiai, nes gyvenam nuosavame name, tik man įdomu kaip policininkui įrodyti, kad mano šuo čipuotas? Vieninteliai dokumentai kuriuose yra bar kodas - šuns kilmės dokumentas ir Euro pasas.
O beje jei aš gyvenčiau bute ir jei mano šuo registruotas europos duomenų bazėje, tai kaip tada su mokesčiais? blink.gif Reiktų eiti į savivaldybę ar kur ten ir perregistruot? swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 22, 19:50)
Pirmą kartą girdžiu  lotuliukas.gif  Nu šiaip man neaktualu mokesčiai, nes gyvenam nuosavame name, tik man įdomu kaip policininkui įrodyti, kad mano šuo čipuotas? Vieninteliai dokumentai kuriuose yra bar kodas - šuns kilmės dokumentas ir Euro pasas.

Nu tai pasakai kad čipuotas ir tiek. Netiki - tegu tikrina. Neturi kuo - jo problemos. Sako kad reidų metu lyg ir turi jie tuos skanerius... g.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 22, 19:50)
Pirmą kartą girdžiu  lotuliukas.gif  Nu šiaip man neaktualu mokesčiai, nes gyvenam nuosavame name, tik man įdomu kaip policininkui įrodyti, kad mano šuo čipuotas? Vieninteliai dokumentai kuriuose yra bar kodas - šuns kilmės dokumentas ir Euro pasas.
O beje jei aš gyvenčiau bute ir jei mano šuo registruotas europos duomenų bazėje, tai kaip tada su mokesčiais?  blink.gif  Reiktų eiti į savivaldybę ar kur ten ir perregistruot?  swoon.gif

Na mano žiniom tai bauda ne už tai gali gauti kad šuo nečipuotas, o ir todėl kad neregistruotas g.gif kažkodėl seniau name gyvendama būtent už neregistruota šunį baudą gavau g.gif o mokesčiai tai 20lt už metus nebent gyveni rajone tada mokesčių nemoki jokių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 22, 20:50)
O beje jei aš gyvenčiau bute ir jei mano šuo registruotas europos duomenų bazėje, tai kaip tada su mokesčiais?  blink.gif  Reiktų eiti į savivaldybę ar kur ten ir perregistruot?  swoon.gif

Gyvūnas gauną tolį žiedelį, kurį galima prikabinti prie antkaklio, arba jei norite prie raktų, kad, jei policinikas klaus, galėtumėte parodyti. pvz pas mus užrašyta GYVŪNAS REGISTRUOTAS-KAUNAS, tačiau reidų metu jie turėtų turėti tam skirtus skenerius.
taip pat manau, kad kai kas teirausis, klaus ar registruotas, o ne ar čipuotas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 22 birželio 2006 - 23:18
QUOTE(Indraa- @ 2006 06 23, 00:03)
Gyvūnas gauną tolį žiedelį, kurį galima prikabinti prie antkaklio, arba jei norite prie ranktų, kad, jei policinikas klaus, galėtumėte parodyti. pvz pas mus užrašyta GYVŪNAS REGISTRUOTAS-KAUNAS, tačiau reidų metu jie turėtų turėti tam skirtus skenerius.
taip pat manau, kad kai kas teirausis, klaus ar registruotas, o ne ar čipuotas wink.gif

Nu tai gerai, bet jei mano šuo yra registruotas Europos duomenų bazėje, visa tai atlikta Vengrijoje. Vetas tikrino su skaneriu - viskas normaliai, net berods telefoną rodo. Tai ką, man dar kartą reikia registruot dėl kažkokio suš...to žiedelio? Ir vėl mokėt už tą aceit pirminę registraciją(nes man mokesčių kaip ir nereik, tik pirminės registracijos reikia) nors man ta kaina įėjo į šuniuko kainą? biggrin.gif Aišku aš to tikrai nedarysiu, bet šiaip kažkaip įdomu labai pasidarė g.gif O jei sugalvotų čia man reidą surengt, tai galėtų smagiai pastovėt už tvoros, nes aš pro langą pamačius nepažįstamą žmogų durų neatidarau, gali būt nors ir paštininkė lotuliukas.gif Paprastai baisiai nuotaikos neturiu bendraut lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 23, 01:21)
Nu tai gerai, bet jei mano šuo yra registruotas Europos duomenų bazėje, visa tai atlikta Vengrijoje. Vetas tikrino su skaneriu - viskas normaliai, net berods telefoną rodo. Tai ką, man dar kartą reikia registruot dėl kažkokio suš...to žiedelio? Ir vėl mokėt už tą aceit pirminę registraciją(nes man mokesčių kaip ir nereik, tik  pirminės registracijos reikia) nors man ta kaina įėjo į šuniuko kainą?  biggrin.gif Aišku aš to tikrai nedarysiu, bet šiaip kažkaip įdomu labai pasidarė  g.gif  O jei sugalvotų čia man reidą surengt, tai galėtų smagiai pastovėt už tvoros, nes aš pro langą pamačius nepažįstamą žmogų durų neatidarau, gali būt nors ir paštininkė  lotuliukas.gif  Paprastai baisiai nuotaikos neturiu bendraut  lotuliukas.gif

Jums pasidomėti plačiau reikėtų Gyvūnų registravimo centre. Jei vetas tikrino, čipas yra, vadinasi reidų metu patys kalti, jei neturės to skenerio.
O namuose (jei gyvenate mieste, nes rajonuose nereikia) visai nesvarbu bendrausit ar ne. Jei ne, kitą dieną galite rasti lapelį už siūlymą susimokėti baudą....
Atsakyti
QUOTE(Indraa- @ 2006 06 23, 09:47)

O namuose (jei gyvenate mieste, nes rajonuose nereikia) visai nesvarbu bendrausit ar ne. Jei ne, kitą dieną galite rasti lapelį už siūlymą susimokėti baudą....

Kaip taip gali būti? Už ką bauda, jeigu jie nežino, ar apskritai ten gyvena šuo, ir nežino, ar jis yra registruotas?
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 06 23, 09:52)
Kaip taip gali būti? Už ką bauda, jeigu jie nežino, ar apskritai ten gyvena šuo, ir nežino, ar jis yra registruotas?

Na sakykim kas nors parasys skunda apie gyvenantį šunį tuo adresu ir ten bla bla bla... Tuomet duomenu bazėje gali patikrinti ar tuo adresu šuo registruotas jei ne gali gaut šaukima į nuovada apklausai, neini atvesdina doh.gif tokiu būdu ir gauni baudą doh.gif nu visokiu būdu yra patikrinti, o jei ignoruosi tvarkos sergėtojus gali ir jų nemalone užsitraukti o tada net nesusitarsi schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 06 23, 10:02)
Na sakykim kas nors parasys skunda apie gyvenantį šunį tuo adresu ir ten bla bla bla... Tuomet duomenu bazėje gali patikrinti ar tuo adresu šuo registruotas jei ne gali  gaut šaukima į nuovada apklausai, neini atvesdina  doh.gif tokiu būdu ir  gauni baudą  doh.gif nu visokiu būdu yra patikrinti, o jei ignoruosi tvarkos sergėtojus gali ir jų nemalone užsitraukti o tada net nesusitarsi  schmoll.gif

Kol kas nors parašys tokį skundą...
Jeigu kaimynai konfliktiški, tai gali būti. Bet jeigu normalūs?
Be to, jų skundai iš esmės yra niekiniai. Gal mano šuo gyvena sode ar kaime, ir tik retkarčiais parvežamas į miestą išmaudyt biggrin.gif Va tada jie jį ir mato. Kas įrodys, kad yra ne taip? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 06 23, 10:09)
Kol kas nors parašys tokį skundą...
Jeigu kaimynai konfliktiški, tai gali būti. Bet jeigu normalūs?
Be to, jų skundai iš esmės yra niekiniai. Gal mano šuo gyvena sode ar kaime, ir tik retkarčiais parvežamas į miestą išmaudyt biggrin.gif Va tada jie jį ir mato. Kas įrodys, kad yra ne taip? biggrin.gif

na taip skunda parasys tik konfliktinis kaimynas, gerai jei normalūs bet visada yra galimybė atsikraustyti konfliktiškam doh.gif be to policija ateis karts nuo karto patikrinti, na tada priversk savo šunio nesuloti ir nepasirodyti doh.gif name paprasčiau jei šuo gyvena viduj o ne lauke mirksiukas.gif na bet jei pas tave ant tvoros kabes lentele atsargiai šuo tada jau eisi į apklausą, jei nebus koksnors praeivis gali parasyt skunda kad isgazdino šuo tame ir aname namo kieme o ten nera ispejimo kad kieme suo doh.gif nu va taip tada ir gali išsisukinėti nuo atsakomybės N kartų bet ar nepaprasčiau tada prisiregistruot susimoki 20lt ir gyveni sau ramiai mirksiukas.gif nu nebent labai patinka maustyti pareigūnus biggrin.gif
Atsakyti
O jei aš šunį turiu nuo pernai liepos, skiepų knygelėje datos taip pat yra - dabar nuvedus priregistruot, gausiu baudą?
Gal tada geriau, kad kitu vardu kas registruotų, kaip kad tik ką parsivežė tą šunį, pvz., iš kaimo? g.gif
Papildyta:
Ir dar lygtais skaičiau, kad norint priregistruoti šunį, jo paties atvežti nereikia. (Jei čipo nededam)
Tai kas yra būtina - čipas ar registracija, ar abiejų komplektas? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 06 23, 10:23)
nu va taip tada ir gali išsisukinėti nuo atsakomybės N kartų bet ar nepaprasčiau tada prisiregistruot susimoki 20lt ir gyveni sau ramiai  mirksiukas.gif nu nebent labai patinka maustyti pareigūnus  biggrin.gif

Aš tai darau paprastai - laukiu pirmo įspėjimo, o tada jau registruosiuosi biggrin.gif NEs iš karto baudų niekas nedalina.
Atsakyti