Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

Tuomet ir aš išskirtine nes šunį gavau dykai, jį myliu ir rūpinuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
O kas sakė kad jei šunį gauni dykai, tai juo nesirūpini? Tiesiog jei šunys daugiau kainuotų, būtų mažiau perkančių nepasidomėjusių, kurie nusiperka ir ateina klausinėt kuo maitint, o su pirmu sugraužtu batu veža į prieglaudą.
Atsakyti
Veža ir tuos, už kuriuos 1000 moka . Ir ne tik veža, bet ir skelbimuose atsikratinėja arba tiesiog išmeta
Atsakyti
Vienetai smile.gif o dė išmetimo vėl grįžtam prie pradinės temos - čipai ir baudos.
Atsakyti
Tikrai ne . Teko jau ne vieną tokį skelbimą matyti .
Ir mokesčiai už orą. Smagi alternatyvą sąžiningam šunų augintojui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 11 29, 20:27)
Mūsų ir algos ne kosminės . Vienos mažiausių Europoje . Gyvūnai netampa vertinami dėl sumokėtų pinigų sumos . Tai ne rodiklis

gyunas siaip prabangos preke, neiperki, ar verta tureti suni deretu pagalvoti, jo kaina tai tik menkas laselis islaidu, kurios bus per tuos metus, kai jis gyvens- maistas, dresura, veterinarai ir ttt.
be to veislynu kaina yra ir neblogas metodas netikeliams atbaidyti, jei juos domina TIK kaina, tai ar bus jie geri seimininkai. O tie, kas domisi realiai ir matosi, kad kaina baisoka, bet tikrai sugebes pasirupinti sunimi- suni gali gauti ir nemokamai smile.gif taip kad, jei tik kaina aktuali, ar verta tureti suni?
Atsakyti
Vargu ar sumokėjus 2000 ir daugiau, tiek pat kainuos ir išlaikymas . Tai gi išlaikymas nepriklauso nuo sumokėtos sumos + yra šunys kuriuos galima išdresuoti saviems poreikiams ir pačiam ir kurie praktiškai neserga , bei kuriems galima rasti kokybiško maisto tarkim, kad ir didmenine kaina . ir vėl gi, vėl viskas atsiremia tik į filosofiją bet lieka vienintele tikrove - laikant šunį, kažkodėl tai dar turi privalomai čipuoti, remti valdininkus ir dar jaustis nusikaltėlių nes bet kada gali prisikabinti pareigūnai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rodnega: 30 lapkričio 2013 - 09:44
QUOTE(Rodnega @ 2013 11 30, 09:41)
Vargu ar sumokėjus  2000 ir daugiau, tiek pat kainuos ir išlaikymas . Tai gi išlaikymas nepriklauso nuo sumokėtos sumos  + yra šunys  kuriuos galima išdresuoti saviems poreikiams ir pačiam ir kurie praktiškai neserga , bei kuriems galima rasti kokybiško maisto tarkim, kad ir didmenine kaina . ir vėl gi, vėl viskas atsiremia tik į filosofiją bet lieka vienintele tikrove - laikant šunį, kažkodėl tai dar turi privalomai čipuoti, remti valdininkus ir dar jaustis nusikaltėlių nes bet kada gali prisikabinti pareigūnai  g.gif

Jau antrą kartą rašau Kaune pinigai už gyvūnų rinkliavą nukeliaują gyvūnų prieglaudai. Kokia tai suma nežinau,bet įtariu,kad nemaža,nes ir algas darbuotojam reik sumokėt ir kuro į tarnybines mašinas pripilt.
Mano tolimoje ateityje planuojamo pikt šuns atveju tokia suma tikrai išeis ant išlaikymo.
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 11 29, 18:17)
tai va o Lietuvoj zmones nejaucia jokios atsakomybes uz gyvunus, nusiperka, ismeta... siaubas... butu visi suzenklinti tai rastu seimininkus, baudas uzdetu, gal taip nesielgtu kiti?

Lietuvoje tada kitaip padarytu: nudobtu...
Papildyta:
QUOTE(Nolda @ 2013 11 29, 18:26)
jums ne rodiklis, o daugumai? kai reikės mokėt - mažiau kas ims. mažiau ims, mažiau daugins, mažiau pames, mažiau atiduos. ir ims tie, kurie tikrai nores, o ne tie kurie ima vaikams ir po to atiduoda, tie kurie ima neaišku kam, kad prie būdos sedėtų, tie kurie ima nepasidomėję, nes jei kas - galėsi grąžint...

Anksciau ir be cipu zmones tiek sunu neturejo. Laikydavo daznai pagrinde pensininkai, kurie gali skirti daug laiko sunims. Bent jau mieste, kuriame as augau taip buvo, arba buvo nuosavu namu atributas. O kas juos ispopuliarino? Veisejai, kurie pradejo tas brangias mazas, grazias veisles po 3000, 5000 siulyti. Tada daugintojai sumaste, kad pigiau paleis. Ir taip prasidejo.
Taigi neregistravimas cia ne prie ko, mano nuomone
Papildyta:
QUOTE(Nolda @ 2013 11 29, 19:40)
Tačiau tie, kurie negali pasispausti dėl šuns, laukti ir taupyti, negalės jo įsigyti, ir tai yra gerai. Kas labai norės, ras būdą, kas nelabai norės, atsisakys tos minties. Kam jūs mieliau patikėtųmėt šunį, tam kuris paims, nes pigu, ar tam kuris norės, nepaisant kainos?

Neatsisakys, jei nores suns, nes jie jau tapo mada. Tik tures neveislini, kurio dargi ir taip nevertins ir vadins brisiumi, o pamate veislini gatveje zavesis ir girs, sakys va pas jus tai suo, o mano brisius.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 11 30, 08:41)
Vargu ar sumokėjus  2000 ir daugiau, tiek pat kainuos ir išlaikymas . Tai gi išlaikymas nepriklauso nuo sumokėtos sumos  + yra šunys  kuriuos galima išdresuoti saviems poreikiams ir pačiam ir kurie praktiškai neserga , bei kuriems galima rasti kokybiško maisto tarkim, kad ir didmenine kaina . ir vėl gi, vėl viskas atsiremia tik į filosofiją

Hmmm.. Sumokejau uz savo suni 2,5 karto daugiau,nei uz savo masina,kuria isigijau gerokai veliau. Mokescius moku nuo pat isigijimo dienos,gero ir kokybisko maisto sueda labai daug (apie 15kg per menesi),pas veterinarus vedu skiepyti,buvo odos problemu(dariau tyrimus),gauna lasiukus nuoparazitu ir nukirminimo tabletes.Buvo susilauzes mazaji kojos pirsteli,tai reikejo zymiai dazniau pas veterinarus vedziot.Vaikstom i sunu mokykla ir ruosiames labai brangiam testui,kuris ji islaisvins nuo antsnukio. Kas dar-zaisliukai(kamuoliukai,cypsiukai it t.t), pavadeliai(jis juos labai greitai gali perkrimsti..),skaniukai , draudimas, sugriauzti baldai,tapetai ,batai verysad.gif , sukramtyti laidai ir dar daaaaugelis smulkmenu doh.gif .. Kada manes kas paklausia,kam man to suns reikia,nes tik minusas(pinigu+laiko),as atsakau,kad tai mano antra pusele ir be jo neisivaizduoju savo gyenimo ax.gif wub.gif
Visa tai reikia apmastyti,pries isigyjant suneli ir tuo paciu ivertinti savo galimybes. Atsitikti kokia beda gali bet kada .
O i tema del cipo ,tai galiu pasakyti,kad man yra zymiai ramiau su juo 4u.gif
Atsakyti
Elektrėnai turbūt 1 iš nedaugeliu miestų , kuriam gyventojai žino kur eina pinigai už šunų registracija . Prieš 3m . atsirado daug žalių dėžių kakulems surinkti . O paskui ir 3 šunų vedžiojamų aikštelių .Malonu kad galima su šuniui ne tik atlikti gamtinius reikalus bet ir turint norą dresiruoti . Gaila kad tik kakus ne visada surenka blink.gif
http://www.youtube.c...113C50E0C215846
user posted image
Rodnega
Manau čia jums nepasirodys kad registracija tik " mokesčiai už orą".

Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 30, 15:49)
Lietuvoje tada kitaip padarytu: nudobtu...
Papildyta:

Anksciau ir be cipu zmones tiek sunu neturejo. Laikydavo daznai pagrinde pensininkai, kurie gali skirti daug laiko sunims. Bent jau mieste, kuriame as augau taip buvo, arba buvo nuosavu namu atributas. O kas juos ispopuliarino? Veisejai, kurie pradejo tas brangias mazas, grazias veisles po 3000, 5000 siulyti. Tada daugintojai sumaste, kad pigiau paleis. Ir taip prasidejo.
Taigi neregistravimas cia ne prie ko, mano nuomone
Papildyta:

Neatsisakys, jei nores suns, nes jie jau tapo mada. Tik tures neveislini, kurio dargi ir taip nevertins ir vadins brisiumi, o pamate veislini gatveje zavesis ir girs, sakys va pas jus tai suo, o mano brisius.

Tai va ir radom kaltininkus dėl ko LT pilna beglobių šunų - ogi veisėjai kurie parduoda savo šunys už 5000 ir kėlė pavydas žmonems , daugintems savo ale veislinius blush2.gif Tik aš neskaitau kad dėl to kad prieglaudose nėra vietos mano ar kitu veisįju kalte .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saika: 01 gruodžio 2013 - 11:06
QUOTE(SeRi @ 2013 12 01, 03:26)
Hmmm.. Sumokejau uz savo suni 2,5 karto daugiau,nei uz savo masina
Kada manes kas paklausia,kam man to suns reikia,nes tik minusas(pinigu+laiko),as atsakau,kad tai mano antra pusele ir be jo neisivaizduoju savo gyenimo  ax.gif  wub.gif

Na, labai jau prabangia "pusele" issirinkot wink.gif Buna ju ir paprastesniu ir visai nemokamu, tada ta pradini sutaupyta inasa galima sunaudot per keleta suns gyvenimo metu, jei tarkim paimt koki potencialiai sveika nedidelio ugio misruniuka.
O del mokesciu uz ora, tai padare pradzia Royal Canin irengdami aikstele Kaune, taipogi nemazai jau yra deziu sunu "turtui" sudet...man rodos net tam paciam Neries parke prie Rodnegos namu yra deze g.gif Taip kad nera taip jau blogai, ieskokim verciau sviesiu reikalo pusiu wink.gif
Atsakyti