Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

QUOTE(zay @ 2013 11 29, 14:07)
visi pas mane gimę šuniukai iš pradžių čipuojami mano vardu (tai privaloma), tai įsivaizduojat kiek dešimčių šunų yra čipuota ant mano vardo?, po to savininkai, jei prisimena, ar prireikia peregistruoja čipą savo vardu.

o va sito nei nezinojau bigsmile.gif dekui kad paraset, kai turesiu nauja augintini tai zinosiu kad reikia cipa perregistruoti smile.gif mano sunelis kai isejo tai po dienos ejau i ta registru centra ir nunesiau pazyma kad jis mire tai tada nueme mus nuo tos iskaitos, nes kitaip mokesciai toliau kapsetu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 11 29, 13:28)
Tame ir absurdas. Kad turint šunį mokėti PRIVALOMA o už KĄ, tai niekas net nesiruošia aiškinti ir nieko nepadaro

Tie pinigai už registruotus gyvūnus yra skiriami Nuaro prieglaudai. Tačiau klausimas ar visi tiek pinigai nukeliauja būtent tenai kur reikia,taigi būtu labai gerai jei Nuaras, savivaldybė ar kita įstaiga kuri yra atsakinga už pinigų surinkimą ir paskirstymą pateiktu bent kartą per metus kokia nors finansine ataskaitą kiek tu pinigėlių buvo surinkta ir kiek kam ir kada paskirtą.Manau tada ir klausimų kas kur ir kodėl nebeliktu
Atsakyti
O aš asmeniškai esu už mokesčius. Aišku riektų juos tinkamai ir panaudoti. Bet jeigu šuo taps ne savaime suprantamu priedu prie nuosavo namo, o nors truputį prabangs dalyku, kur prieš įsigydamas pagalvosi ar galėsi išlaikyti, gal bus mažiau vargstančių, išmestų ir nereikalingų gyvūnų.
Atsakyti
o prieš perkant šunį, nereikia galvot kad už jį mokesčius reikia mokėt?
aš irgi kurį laiką nenorėjau mokėt už privalom dalyką, kuris man turbūt bevertis, draudimą biggrin.gif nuskaičiuoja po 100lt per mėnesį, kur jie dedai - nieks nežino, o man iš to naudos jokios, tik va kai policija patikrino ir pasiųlė baudą 1500lt, grįžo noras apsidraust smile.gif
dabar vėlgi, man patinka lygint Lietuvą, kur tvarkos dar reikia įvest, ir Daniją - čia visos idealiai vados čipuojamos, net ir daugintojų. Pagavu snečipuotą baudos didelės. Skundikų yra. O dėl registracijos labai paprastai iš bet ko perkant šuniuką surašomas nedidelis lapukas ir išsiunčiamas į registrą, vienas du ir sutvarkyta, ir tai daroma tiesiog iš įpročio, nes čia mokestis už šunį vienkartinis ir daugiau mokesčiai nesiskaičiuoja smile.gif Čipo pertvarkinėt irgi nereikia, tik registruoja kad toks ir toks čipo numeriukas dabar gyvena tokiam ir tokiam adrese. Pačiam čipe nėra nei vardo, nei pavardės
Atsakyti
tai pas mus irgi naujas savininkas ne iš naujo čipuoja, tiesiog atėjus vizitui pas vetą, skiepui, pasiima šuns dokumentus, kaip nuosavybės įrodymą ir kompe tada pakeičia info apie šuns savininką-vietoje manęs atsiranda tikrieji šeimininkai. Anksčiau pavyzdžiui, kai aš iš anksto žinodavau kas bus šuniuko šeimininkai, aš duodavau jų duomenis ir iš kart čipuodavo jų vardu. Bet dabar privaloma visą vadą sučipuoti veisėjo vardu, o po to info keičiama, paprastai kompjuteryje nejudinant šuns. Nes pačiame čipe juk matosi nuskanavus tik brūkšninins kodas ir tik tie kurie turi prieigą prie duomenų bazės (o ji nėra laisvai prieinama) gali sužinoti šuns vardą ir savininką
Atsakyti
O sakykit, kiek jus mokat perrasant cipuota suni savo adresu ir vardu? Kai as perrasiau, veterinaras paeme 40 litu, idomu, kokios kitur kainos?
Atsakyti
pas mano vetą žmonėms iš manęs pirkusiems šuniukus kainavo 20 lt. Na tai nereiškia, kad man nuolaida ax.gif , tiesiog šitą tiksliai žinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 11 29, 14:28)
Tame ir absurdas. Kad turint šunį mokėti PRIVALOMA o už KĄ, tai niekas net nesiruošia aiškinti ir nieko nepadaro

Na turint butą ir už šildymą reikia mokėti,ir už elektrą ir dar belenkiek mokesčių privalomų nuo atlyginimų ar verslo atskaitoma.Ir niekas neaiškina už ką tiek permokam ir kur tie pinigai plaukia ir kas už juos namus statosi...

Dėl čipo,tai man tikrai ramiau,jei šuo pasimestų,paklystų.Dėl mokesčio už šunį bute irgi nieko prieš neturiu:taigi naudojasi bendra laiptine,nemėtau aš jo per langą,laiptais lipam ar liftu važiuojam ir dažnai net labai nenuvalytom kojom švelniai tariant.
Na, sostinėj tai gal jau per daug ten nori už šunis g.gif
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2013 11 29, 14:46)
Tie pinigai už registruotus gyvūnus yra skiriami Nuaro prieglaudai.

Taigi,jei visi be išimties būtų registruoti ir už šimtais paliktus,išmestus augintinius būtų nemenkos baudelės,gal ne Nuarui tuos pinigus skirtų,o vedžiojimo aikštelėms įrengti pvz. Dabar krūvos prieglaudų nebesutalpina beglobių...
Atsakyti
Tai turint butą , gauni PASLAUGAS ir moki už jas. O turint šunį, negauni nieko ir dar skolingas lieki jei nesumoki
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 11 29, 18:08)
Tai turint butą , gauni PASLAUGAS ir moki už jas. O turint šunį, negauni nieko ir dar skolingas lieki jei nesumoki

Man labai patinka čia esanti tvarka ir būtų džiugu matyti tokią Lietuvoj, visų pirma nes ji veikia... Kai moki kas mėnesį sau, už šuns draudimą,kai sumoki pasiimdamas ir atiduodamas šunį prieglaudon, kai visi šunys čipuoti, o baudos tokios kad nemokėti nesinori.. Šuo iškart įgauna vertę, nes jo už dyką nepasiimsi, neatiduosi, nepamesi bet kur ir nepaliksi.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 11 29, 20:15)
Man labai patinka čia esanti tvarka ir būtų džiugu matyti tokią Lietuvoj, visų pirma nes ji veikia... Kai moki kas mėnesį sau, už šuns draudimą,kai sumoki pasiimdamas ir atiduodamas šunį prieglaudon, kai visi šunys čipuoti, o baudos tokios kad nemokėti nesinori.. Šuo iškart įgauna vertę, nes jo už dyką nepasiimsi, neatiduosi, nepamesi bet kur ir nepaliksi.

tai va o Lietuvoj zmones nejaucia jokios atsakomybes uz gyvunus, nusiperka, ismeta... siaubas... butu visi suzenklinti tai rastu seimininkus, baudas uzdetu, gal taip nesielgtu kiti?
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 11 29, 18:15)

Aš paėmiau dykai , bet vertinu ir saugau . Tai tikrai ne rodiklis mirksiukas.gif
Atsakyti