Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

Sveikos,

as uzvakar savo mergina priregistravau, sucipavau ir viskas thumbup.gif . Jai tikrai neskaudejo, jauciu, kad net nepajaute kad jai kazka padare. O tie 5 lt. tai man toks simbolinis mokestis palyginus su baudom, o jau ju tai tikrai nepagailes. Jau vaiksciojo ir prie pazaislio vienuolyno ir azuolyne, maciau ir vienam daugaibutyje dare reida smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2006 06 21, 08:31)
Gal ir privers, kai prades sunis pasienyje tikrinti. Bet netikiu, kad tai bus greitai, nes kol kas net skiepu paso nepraso...  doh.gif

Tiesa, neprašo. O jei šuo pasimes užsienyje (tokių atvejų žinau ne vieną)? Pagal tatuiruotę ten niekas nesuras savininko.
Atsakyti
Visai pasimečiau - jau galvojau, kad žinau, o čia dar apie kažkokius kitus čipus kalbat g.gif
Jei aš gyvenu sode, ne daugiabutyje - man kainuos tik vienkartinis registravimo mokestis (koks jis Vilniuje), o čipas nemokamas? Ir daugiau jokių kitų mokesčių?
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 06 21, 10:17)
Visai pasimečiau - jau galvojau, kad žinau, o čia dar apie kažkokius kitus čipus kalbat g.gif
Jei aš gyvenu sode, ne daugiabutyje - man kainuos tik vienkartinis registravimo mokestis (koks jis Vilniuje), o čipas nemokamas? Ir daugiau jokių kitų mokesčių?

Taip rekia tik vienkartini mokesti susimoketi. Visa informacija yra http://www.registracija.lt/, nueik i aktualijas ir susirask Vilniu.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2006 06 21, 07:00)
O jei šuo pasimes užsienyje (tokių atvejų žinau ne vieną)? Pagal tatuiruotę ten niekas nesuras savininko.

Su šituo sutinku 4u.gif Bet tai turbūt vienintelė priežastis, dėl kurios verta čipuoti šunį...
Atsakyti
manajį labradorą prieš metus sučipavo - jis net nejuto, kad jam ten ką būtų darę. Ir pasą išėmiau - visas malonumas kainavo 100 Lt. O šiaip - gyvenam gūdžiam vienkiemyje, policijos su žiburiu nerasi, jeigu šuo ir pasimes, po miškus lakstydamas, joks kaimietis nesugalvos jo tempti į artimiausią kliniką ir žiūrėti, ar turi čipsą (įtariu, net nežino ką tas reiškia). Gal kada kur vykstant šaus mintis pasiimti šunėką kartu - nebus jokių problemų - nemėgstu viską daryti paskutinę minutę. Tik vilkšunės nečipavom , ji pas mus apvalią parą dirba sargu, niekur iš teritorijos nelaksto ir jokių tolimesnių išvykų jai nenusimato....
Atsakyti
Maniškiai taip pat abu sučipuoti. Tikrai nieko nejautė nei vienas, nors vienas dičkis-Berno Zenenhundas, o kita dvarniukė-mažytė, smulkutė. Nei vienas neturėjo jokių neigiamų padarinių po to. Čipavomės nemokamai ir gyvenat nuosavoje valdoje yra tik visnkartinis mokestis-20 lt su visam. neteko girdėti, kad tei čipų skaitytuvai būtų kažkuo skirtingi.
Kad čipas gali nukeliauti per kūną, sutinku, nes taip pat yra tekę girdėti atvejų.
Vaikštom viešose vietose kaip ąžuolynai ir pan, taip pat planuose yra išvykos į užsienį. Dabar yra ramu, kad viskas sutvarkyta ir bet kada galime keliauti, kur norime ir nebijome jokių reidų. Kol kas nematau jokių argumentų priešintis gyvūnų registracijai.
Manau žmones reikėtų labiau šviesti kaip viskas daroma. Juk tai jokia operacija, kaip kai kurie galvoja. Žmonėms, kad nėra su tuo susidūrę, sunku įsivaizduoti.
Atsakyti
QUOTE(Indraa- @ 2006 06 22, 13:50)
Kol kas nematau jokių argumentų priešintis gyvūnų registracijai.
Manau žmones reikėtų labiau šviesti kaip viskas daroma. Juk tai jokia operacija, kaip kai kurie galvoja. Žmonėms, kad nėra su tuo susidūrę, sunku įsivaizduoti.

Bet yra ir kitas žmones atbaidantis motyvas - tai menesinis 10 Lt mokestis (Vilniuje). Aš paskaičiavau, kad mano šuniui maistas pigiau atsieina per mėnesi, nei tas mokestis; baltai pavydžiu nuosavų namų šeimininkams, mat nors jų šuniukai irgi vaikštineja tose pačiose pievutėse kaip ir daugiabučių gyventojai (bent jau Žvėryne), bet mokestis jiems negresia.. Galėtų bent jau tą mokestį paskaičiuot pagal svorio kategoriją...
Atsakyti
pas mane tai vienas sunelis turi tatuiruote, nes veztas is kitos salies, o ar butina dar ir čipuot? ax.gif o kitos savo mazes niekaip neprisiruosiu sučipuot doh.gif
Atsakyti
O mes tai parsivežėm iš užsienio ir sučipuotą ir tatiuruotą good.gif
Bet aš truputi nesuprantu, kaip priėjusiam policininkui įrodyti kad mano šuo čipuotas? g.gif Juk nemanau kad jie nešiojasi tuos aparatus, kurie nuskaito ir nemanau, kad juos steityje nešiosis g.gif Tai kaip ten yra?
Atsakyti
QUOTE(BlueBelton @ 2006 06 22, 19:30)
O mes tai parsivežėm iš užsienio ir sučipuotą ir tatiuruotą  good.gif
Bet aš truputi nesuprantu, kaip priėjusiam policininkui įrodyti kad mano šuo čipuotas?  g.gif  Juk nemanau kad jie nešiojasi tuos aparatus, kurie nuskaito ir nemanau, kad juos steityje nešiosis  g.gif  Tai kaip ten yra?

Ir be to - kaip jie patikrina, ar suo registruotas savivaldybeje, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2006 06 22, 19:36)
Ir be to - kaip jie patikrina, ar suo registruotas savivaldybeje, ar ne?

Nu man atrodo kad gauni registracijos pasa ir žetoniuka ar tai žieduka kad šuo registruotas g.gif
Atsakyti