Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

QUOTE(Vicious Vici @ 2010 12 28, 12:50)
Kam? Man jis nereikalingas. Mano šuniui taip pat. Jei dingsta tokie ir panašūs kaip mano šuo, jų vistiek negražina ir randa būdų kaip juos paslėpti, nebent sumoki tiek, kiek jie kainuoja.

Na jau blink.gif Visą vasarą ieškojom tai šeimininkų tai pasimetusių šuniukų, jau pasakojau ir jūsų temoje, jog tikriausiai koks 90 proc. būtent jūsų mylimos veislės. Dar nesusidūriau su negražinimu schmoll.gif Pati tokį priglaudusi ir gražinusi šeimininkams net ačiū neišgirdau doh.gif Bet net į galvą nebuvo šovę jo pasilikti ar paprašyti atlygio doh.gif Tik pikta buvo, kad reikia gražinti žmonėms kuriems visai nerūpi kur bastosi jų augintinis doh.gif
Tas šuniukus turėjo tatoo, bet ji buvo jau neįskaitoma. Vežėm pas vetą, kad čipo paieškotų, bet jo nebuvo. Gerai, kad turim kitokių galimybių surasti šeimininkus, nes iš tatoo jokios naudos schmoll.gif
Atsakyti
Nesuprantu šios diskusijos prasmės...
Šunys turi būti identifikuoti, kitaip ir būti negali. Pasirinkimas tatuiruotė ar mikroschema. Nejaugi mikroschemų priešininkai nesupranta, jog tatuiruojant taip pat ne vitaminus suleidžia??? Džiaugiuosi, kad tatuiravau tik savo pirmają vadą, o labiausiai džiaugiuosi, kad jie pateko "į geras rankas", kitas vadas "čiapavau" ir čipuosiu! Nežinau kaip jus, bet mane tai paveikė tie atvejai, kai žmonės į gatvę išmeta šuniukus su didžiulėmis žaizdomis tatuiruočių vietoje, t.y. išplėštomis tatuiruotėmis, jau nekalbu, kad tos tatuiruotės atrodo tragiškai ir su laiku nusitrina. Ir manau, jei kaina būtų ta pati, dauguma veisėjų taip pat nesirinktų tatuiruočių, juk mažiukams skauda tatuiruojant, o įvedant mikroschema dauguma net nesureaguoja, kai tuo tarpu cypia skiepijant!
Atsakyti
Papasakokit, kaip atrodo procedūra, kai čipuojama visa vada? Ne apie čipo įvedimą- tą aš žinau, nes mano visi suaugę šunys čipuoti. bet apie tai, kur tai vyksta ( juk turi būti atliekamas šuniukų aktavimas klube, o čipavimas- veterinarijoje)? Koks eiliškumas? Ar nėra problemų, juk šuniukai visi iki vieno "pakabinami" veisėjui, t.į registruojami jo vardu? jei paskui nauji šeimininkai nepersiregistruos savo vardu? Aš gyvenu nuosavoje valdoje, tai mokesčiai kolkas negresia( nors kas žino, gal tuoj ir už orą mokėsim?), bet kas gyvena butuose, gal nenorėtų mokėti mokesčius už kokia 10-20 svetimų šunų??? Gal surašote kokią sutartį, kur šeimininkas įsipareigoja perregistruoti? Gal vykstat kartu į veterinariją ir patikrinate, kad šuo būtų perregistruotas? Žodžiu, klausimų daug. Iki šiol aš visas vadas tatuiravau- man tai žymiai patogiau( tik neverkit, kad šuniukai tokie vargšiukai, kaip jiems skauda ir t.t. Suskausta tuo momentu, kai įspaudžia, o daugiau kaukia iš baimės ir dėl to, kad negali išsprūsti. Kol šuniukas užauga- o ir per visą gyvenimą-, baimių ir nepatogumų patiria daug, tai tatuiravimas- tik lašas jūroje.Bet dėl to jie tikrai nesitraumuoja. tik grįžus namo vėl erzeliuoja, kandžiojasi ir gerai maitinasi. Žymiai dažniau ir skaudžiau turbūt užminame jiems ant kojų ar uodegų, prispaudžiame durimis ar patys užsimeta kokį puodą ant galvos, bet turbūt dėl to nesiraunate plaukų, kad dabar jau viskas- šuniukas bus sugadintos psichikos???), bet po Naujų metų teks priimti kitas žaidimo taisykles. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bites @ 2010 12 28, 17:53)
Šunys turi būti identifikuoti, kitaip ir būti negali.

Kodėl? Dar 5 metai atgal galėjo taip būti, o dabar ne? ax.gif Kur žmogaus teisės? Pasirinkimo laisvės? g.gif Negana kvėpuojame švinu, valgome š..., sėdime prie kompų ir tarp telefonų civilizacijoje, bet dar privalome kažką kištis po oda sau arba savo augintiniams? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious Vici: 28 gruodžio 2010 - 18:54
QUOTE(Bites @ 2010 12 28, 18:53)
Šunys turi būti identifikuoti, kitaip ir būti negali. Pasirinkimas tatuiruotė ar mikroschema. Nejaugi mikroschemų priešininkai nesupranta, jog tatuiruojant taip pat ne vitaminus suleidžia??? Džiaugiuosi, kad tatuiravau tik savo pirmają vadą, o labiausiai džiaugiuosi, kad jie pateko "į geras rankas", kitas vadas "čiapavau" ir čipuosiu! Nežinau kaip jus, bet mane tai paveikė tie atvejai, kai žmonės į gatvę išmeta šuniukus su didžiulėmis žaizdomis tatuiruočių vietoje, t.y. išplėštomis tatuiruotėmis, jau nekalbu, kad tos tatuiruotės atrodo tragiškai ir su laiku nusitrina. Ir manau, jei kaina būtų ta pati, dauguma veisėjų taip pat nesirinktų tatuiruočių, juk mažiukams skauda tatuiruojant, o įvedant mikroschema dauguma net nesureaguoja, kai tuo tarpu cypia skiepijant!

nu žinokit aš tik taturuoju savo vadas, čipuoju savus tik šunis, bet taturuočių noriu vienareikšmiškai. Nei kart negirdėjau tokių dalykų kaip jūs rašote-gal čia mano veislės specifika, per 20 metų kiek su veisle esu-nei kart nemačiau išplyšusios tsturuotės, o daug šuniukų mano rankose tai patyrė-beveik visi Vilniaus vokietukai per klubą gimę jau daug metų šį ženklą gavo mano rankose. taturuotės puikiai matosi ir išlieka visą šuns gyvenimą kai jas kokybiškai padaro. Aš noriu ir toliau taturuot šunis, nes jei bus tik čipai-nu atsitiks taip kad jūsų šuo kur kaime pabėgs, jūs man parodykint kaimo žmogelį kuris kels kažkokį šunį į mašiną ir veš į kitą miestą pas vetą kad patikrint čipą......tatoo tai nors galima paskambint ir sužinot kas kaip, galų gale matosi kad šuo veislinis....juk pykit nepykit yra tokių veislių kurios tūlam žmogui niekuo nepanašios su veisliniais šunimis. Tad aš kiek įmanoma ilgiau taturuosiu ir čipuosiu, kaip kad darau dabar. O dėl tš žipo bangų-taiip kvailai saugant reikia šuns vienam kambaryje su teliku nelaikyt, su kompu irgi, o jau mobilių telefonų iš vis namie neturi būt.....jei jau čipas toks pavojus tai šiti prietaisai šuniui tada iš vis atominė bomba
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 12 28, 19:52)
Kodėl? Dar 5 metai atgal galėjo taip būti, o dabar ne? ax.gif Kur žmogaus teisės? Pasirinkimo laisvės? g.gif Negana kvėpuojame švinu, valgome š..., sėdime prie kompų ir tarp telefonų civilizacijoje, bet dar privalome kažką kištis po oda sau arba savo augintiniams? doh.gif

Kai jau tiek blogybių aplink, nuo kurių pabėgt negali, tai šita tikrai ne esminė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2010 12 28, 18:57)
Kai jau tiek blogybių aplink, nuo kurių pabėgt negali, tai šita tikrai ne esminė smile.gif

Gyvenimas parodys mirksiukas.gif Aš tarkim noriu stebėti ir RINKTIS. Kokia gali būti prievarta g.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2010 12 28, 19:57)
nu žinokit aš tik taturuoju savo vadas, čipuoju savus tik šunis, bet taturuočių noriu vienareikšmiškai. Nei kart negirdėjau tokių dalykų kaip jūs rašote-gal čia mano veislės specifika, per 20 metų kiek su veisle esu-nei kart nemačiau išplyšusios tsturuotės, o daug šuniukų mano rankose tai patyrė-beveik visi Vilniaus  vokietukai per klubą gimę jau daug metų šį ženklą gavo mano rankose. taturuotės puikiai matosi ir išlieka visą šuns gyvenimą kai jas kokybiškai padaro. Aš noriu ir toliau taturuot šunis, nes jei bus tik čipai-nu atsitiks taip kad jūsų šuo kur kaime pabėgs, jūs man parodykint kaimo žmogelį kuris kels kažkokį šunį į mašiną ir veš į kitą miestą pas vetą kad patikrint čipą......tatoo tai nors galima paskambint ir sužinot kas kaip, galų gale matosi kad šuo veislinis....juk pykit nepykit yra tokių veislių kurios tūlam žmogui niekuo nepanašios su veisliniais šunimis. Tad aš kiek įmanoma ilgiau taturuosiu ir čipuosiu, kaip kad darau dabar.

Pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 12 28, 19:45)
Papasakokit, kaip atrodo procedūra, kai čipuojama visa vada? Ne apie čipo įvedimą- tą aš žinau, nes mano visi suaugę šunys čipuoti. bet apie tai, kur tai vyksta ( juk turi būti atliekamas šuniukų aktavimas klube, o čipavimas- veterinarijoje)? Koks eiliškumas? Ar nėra problemų, juk šuniukai visi iki vieno "pakabinami" veisėjui, t.į registruojami jo vardu? jei paskui nauji šeimininkai nepersiregistruos savo vardu? Aš gyvenu nuosavoje valdoje, tai mokesčiai kolkas negresia( nors kas žino, gal tuoj ir už orą mokėsim?), bet kas gyvena butuose, gal nenorėtų mokėti mokesčius už kokia 10-20 svetimų šunų??? Gal surašote kokią sutartį, kur šeimininkas įsipareigoja perregistruoti? Gal vykstat kartu į veterinariją ir patikrinate, kad šuo būtų perregistruotas? Žodžiu, klausimų daug. Iki šiol aš visas vadas tatuiravau- man tai žymiai patogiau( tik neverkit, kad šuniukai tokie vargšiukai, kaip jiems skauda ir t.t. Suskausta tuo momentu, kai įspaudžia, o daugiau kaukia iš baimės ir dėl to, kad negali išsprūsti. Kol šuniukas užauga- o ir per visą gyvenimą-, baimių ir nepatogumų patiria daug, tai tatuiravimas- tik lašas jūroje.Bet dėl to jie tikrai nesitraumuoja. tik grįžus namo vėl erzeliuoja, kandžiojasi ir gerai maitinasi. Žymiai dažniau ir skaudžiau turbūt užminame jiems ant kojų ar uodegų, prispaudžiame durimis ar patys užsimeta kokį puodą ant galvos, bet turbūt dėl to nesiraunate plaukų, kad dabar jau viskas- šuniukas bus sugadintos psichikos???), bet po Naujų metų teks priimti kitas žaidimo taisykles. g.gif

Na į mano pasisakymą dėl šuniukų cypimo reaguot nereikia, aš suprantu, kad jie nesitraumuoja wink.gif Tiesiog aš pati nemėgstu jokių procedūrų su visokiom adatom... Ir nesu visiškai kategoriška tatuiruočių atžvilgiu, tiesiog manau, jog mikrochema yra geriau, paprasčiau, patikimiau. Ir net jei kaimo glūdumoj ras žmogelis šunį su tatuiruote, kažin ar jis supras kam ji...
Atsakant į klausimus dėl vados čipavimo, tai veterinaras tai atlieka pas mane namuose (ir skiepija taip pat), svarbu visą vadą vienu metu ir iškart į kilmės liudijimą įrašo mikroschemos numerį. Kai pildo mikroschemos duomenis įrašo iškart būsimų šuniukų savininko duomenis, o jei šuniukas nerezervuotas, pildo mano vardu, o paskui šuniukas su pirkimo pardavimo sutartimi pas betkurį veterinarą (kuris "čipuoja") persiregistruoja. Aš asmeniškai į sutartį neįtraukiu punkto dėl privalomo perrašymo, nes teisiškai jūs jį pardavėte ir mokesčių jums nereikėtų mokėti. Bet žinoma visada galima įtraukti tokį punktą, nors dažniausiai šuniukų šeimininkai patys skuba tai atlikti smile.gif
Zay: aš kalbu ne apie savaiminį tatuiruotės nuplyšimą, o apie atvejį, kai tokia Jagterjerų veislės kalytė atsidūrė prieglaudoje sad.gif Nu mane tai tikrai išgasdino.
Atsakyti
QUOTE(Bites @ 2010 12 28, 20:13)
Na į mano pasisakymą dėl šuniukų cypimo reaguot nereikia,

Atsakant į klausimus dėl vados čipavimo, tai veterinaras tai atlieka pas mane namuose (ir skiepija taip pat), svarbu visą vadą vienu metu ir iškart į kilmės liudijimą įrašo mikroschemos numerį. Kai pildo mikroschemos duomenis įrašo iškart būsimų šuniukų savininko duomenis, o jei šuniukas nerezervuotas, pildo mano vardu, o paskui šuniukas su pirkimo pardavimo sutartimi pas betkurį veterinarą (kuris "čipuoja") persiregistruoja. Aš asmeniškai į sutartį neįtraukiu punkto dėl privalomo perrašymo, nes teisiškai jūs jį pardavėte ir mokesčių jums nereikėtų mokėti. Bet žinoma visada galima įtraukti tokį punktą, nors dažniausiai šuniukų šeimininkai patys skuba tai atlikti smile.gif
Zay: aš kalbu ne apie savaiminį tatuiruotės nuplyšimą, o apie atvejį, kai tokia Jagterjerų veislės kalytė atsidūrė prieglaudoje sad.gif Nu mane tai tikrai išgasdino.

Tai kad aš visai ne dėl jūsų pasisakymo taip parašiau. biggrin.gif Tiesiog iš anksto užbėgau visiems verkšlenimams už akių, nes žinau, kad čia yra daug mamyčių neadekvačiai reaguojančių į šuniuko auginimą, auklėjimą ir šiaip bendravimą. Kažkodėl jos neturi nieko prieš įvairias medicinines manipuliacijas su savo vaikais ( ir skausmingas, ir nemalonias,- čia nėra baimės, kad vaikui skaudės, kad jis bus traumuotas...- pvz. skiepai, kraujo ėmimas tyrimams, dantų taisymas , auskarų įvėrimas- tą daro net kūdikiams!- ir pan. , bet šokančias piestu, dėl paprasto įdūrimo mylimam gučiukui ar braškytei... Lygiai taip pat vaikui nuolat sėdėti prie televizoriaus ar kompo, maitintis mikrobanginiu maistu, nešiotis mobiliaką kišenėje nuo 7 metų- norma, o vat šuniui- mikroschema- mirtinai pavojinga.doh.gif Vis dėlto gal reikėtų atsirinkti prioritetus?...( niekam netaikau konkrečiai, čia šiaip - mano pamąstymas...) rolleyes.gif

Labai ačiū už atsakymą dėl čipavimo eigos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 12 28, 21:10)
Tai kad aš visai ne dėl jūsų pasisakymo taip parašiau. biggrin.gif Tiesiog iš anksto užbėgau visiems verkšlenimams už akių, nes žinau, kad čia yra daug mamyčių neadekvačiai reaguojančių į šuniuko auginimą, auklėjimą ir šiaip bendravimą. Kažkodėl jos neturi nieko prieš įvairias medicinines manipuliacijas su savo vaikais ( ir skausmingas, ir nemalonias,- čia nėra baimės, kad vaikui skaudės, kad jis bus traumuotas...- pvz. skiepai, kraujo ėmimas tyrimams, dantų taisymas , auskarų įvėrimas- tą daro net kūdikiams!- ir pan. , bet šokančias piestu, dėl paprasto įdūrimo mylimam gučiukui ar braškytei... Lygiai taip pat vaikui nuolat sėdėti prie televizoriaus ar kompo, maitintis mikrobanginiu maistu, nešiotis mobiliaką kišenėje nuo 7 metų- norma, o vat šuniui- mikroschema- mirtinai pavojinga.doh.gif Vis dėlto gal reikėtų atsirinkti prioritetus?...( niekam netaikau konkrečiai, čia šiaip - mano pamąstymas...) rolleyes.gif

Labai ačiū už atsakymą dėl čipavimo eigos. drinks_cheers.gif

Jei kils kokių dar klausimų, prašom, kuo galėsiu - tuo padėsiu drinks_cheers.gif .
Tik jei ilgai neatsakysiu, žinokit, kad forume būnu periodiškai, bet ne kasdien wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 12 28, 20:45)
Papasakokit, kaip atrodo procedūra,

Tatuiruotem nusivyliau, verysad.gif nes ju visai nesimato suniukui vos metu sulaukus, dariau ir i kirksni ir i ausi, sorry, bet tas pats šš....Pas mus matyt klube aparatas labai prastas verysad.gif Parsivežiau suniuka is Lenkijos veislyno tai ausy tatuiruote is tolo matyti, kartais juokauju kur mano U11 biggrin.gif
Darau viska kaip jau cia veliau parase, bet vet. klinikoje pas mus priziurinti pastovų veterinara. Bet dokus atvezu is vakaro, kad nereiketu daug laiko mazyliams vet. klinikoj praleist. Kai atvaziuoju visi dokai, EU vet.knygutes buna uzpildytos, darau skiepa 2men. ,dedu cipus ir isimu EU vet. knygute. tai uztrunka max pusvalandi . Esu sučipavus tris vadas, kol kas problemų neturejau. Seimininkus ispeju del perregistravimo . Bet jei neperregistruotu ir pasimestu suniukas - rastu mane, o as jau kaip nors rasciau seimininkus. g.gif
Atsakyti