QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 12 28, 19:45)
Papasakokit, kaip atrodo procedūra, kai čipuojama visa vada? Ne apie čipo įvedimą- tą aš žinau, nes mano visi suaugę šunys čipuoti. bet apie tai, kur tai vyksta ( juk turi būti atliekamas šuniukų aktavimas klube, o čipavimas- veterinarijoje)? Koks eiliškumas? Ar nėra problemų, juk šuniukai visi iki vieno "pakabinami" veisėjui, t.į registruojami jo vardu? jei paskui nauji šeimininkai nepersiregistruos savo vardu? Aš gyvenu nuosavoje valdoje, tai mokesčiai kolkas negresia
( nors kas žino, gal tuoj ir už orą mokėsim?), bet kas gyvena butuose, gal nenorėtų mokėti mokesčius už kokia 10-20 svetimų šunų??? Gal surašote kokią sutartį, kur šeimininkas įsipareigoja perregistruoti? Gal vykstat kartu į veterinariją ir patikrinate, kad šuo būtų perregistruotas? Žodžiu, klausimų daug. Iki šiol aš visas vadas tatuiravau- man tai žymiai patogiau
( tik neverkit, kad šuniukai tokie vargšiukai, kaip jiems skauda ir t.t. Suskausta tuo momentu, kai įspaudžia, o daugiau kaukia iš baimės ir dėl to, kad negali išsprūsti. Kol šuniukas užauga- o ir per visą gyvenimą-, baimių ir nepatogumų patiria daug, tai tatuiravimas- tik lašas jūroje.Bet dėl to jie tikrai nesitraumuoja. tik grįžus namo vėl erzeliuoja, kandžiojasi ir gerai maitinasi. Žymiai dažniau ir skaudžiau turbūt užminame jiems ant kojų ar uodegų, prispaudžiame durimis ar patys užsimeta kokį puodą ant galvos, bet turbūt dėl to nesiraunate plaukų, kad dabar jau viskas- šuniukas bus sugadintos psichikos???), bet po Naujų metų teks priimti kitas žaidimo taisykles.
Na į mano pasisakymą dėl šuniukų cypimo reaguot nereikia, aš suprantu, kad jie nesitraumuoja
Tiesiog aš pati nemėgstu jokių procedūrų su visokiom adatom... Ir nesu visiškai kategoriška tatuiruočių atžvilgiu, tiesiog manau, jog mikrochema yra geriau, paprasčiau, patikimiau. Ir net jei kaimo glūdumoj ras žmogelis šunį su tatuiruote, kažin ar jis supras kam ji...
Atsakant į klausimus dėl vados čipavimo, tai veterinaras tai atlieka pas mane namuose (ir skiepija taip pat), svarbu visą vadą vienu metu ir iškart į kilmės liudijimą įrašo mikroschemos numerį. Kai pildo mikroschemos duomenis įrašo iškart būsimų šuniukų savininko duomenis, o jei šuniukas nerezervuotas, pildo mano vardu, o paskui šuniukas su pirkimo pardavimo sutartimi pas betkurį veterinarą (kuris "čipuoja") persiregistruoja. Aš asmeniškai į sutartį neįtraukiu punkto dėl privalomo perrašymo, nes teisiškai jūs jį pardavėte ir mokesčių jums nereikėtų mokėti. Bet žinoma visada galima įtraukti tokį punktą, nors dažniausiai šuniukų šeimininkai patys skuba tai atlikti
Zay: aš kalbu ne apie savaiminį tatuiruotės nuplyšimą, o apie atvejį, kai tokia Jagterjerų veislės kalytė atsidūrė prieglaudoje
Nu mane tai tikrai išgasdino.