Įkraunama...
Įkraunama...

Alikantė

Cia tik mano nuomone, bet manau tik musu krastieciai "ilsisi" per nezmoniskus karscius mieto muruose. Visi kas tik gali stengiasi begti is miesto, o musiskiai ir dar keleto rytu Europos valstybiu pilieciai apsipyle prakaitu " ilsisi" klaidziodami po ikaitusius murus. Gal kam taip ir gerai. Man kosmaras. I miesta iseinama apie 9-10 vakaro. Visiems gero poilsio thumbup.gif
Atsakyti
praėjusią savaitę oro temperatūra dieną buvo 26-27, vandens +21. Galėjo būti ir karščiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kingcup @ 2016 06 21, 13:12)
1. Būtina paskirti dieną Tabarkos salos aplankymui ...
   Nuoširdžiai nesuprantu asmenų, kurie tik atvykę lekia paėsti į restoranus (jų yra keletas). Kainos užkeltos, sugaištama daug laiko. Mes pasidarėm savo pikniką romantiškai bažnyčios pavėsyje, įsidėjom maisto, vandens - buvo puiku smile.gif, norėčiau dar kartą ten.

Tabarcos sala garseja kai kuriais restoranais ir patiekalais, kurie metais ar amziais gaminami vienodai, restoranai laikomi tos pacios seimos rankose kelios kartos, labai tradiciski receptai ir skoniai.
Yra zmoniu kurie turi tradicija pvz kas menesi/kelis/kas metus plaukti kad ir savo savo laiveliu (nera cia tokia jau didele prabanga) i Tabarca praleisti diena ir suvalgyti butent kazka ko jau kitose vietose negamina. Ispanu kitoks poziuris gal i virtuve, vertinama kaip svarbi kulturos dalis. Tiesgiog mentaliteto skirtumas. Galiu ta ivertinti jau po nemazai metu pragyventu cia ir iejus i ispaniska seima, gyvenant tas tradicijas is vidaus, susipazinus su istorija.
Jei jus to nevertinat, nors net nebandet, tai labai subjektyvi nuomone.

QUOTE(renrena @ 2016 06 21, 19:01)
Toks įspūdis, jog buvote ne Ispanijoje, o kokioje nors skurdžiausioje Afrikos valstybėje  doh.gif . Daug keliavę po šią nuostabią šalį, vairavimo kultūra niekada neužkliuvo - atvirkščiai, tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems ten TIKRAI saugu, vairavimo kultūra pakankamai aukšto lygio (ypač lyginant su lietuvių), parkavimo problemų yra, bet ne iki tokio lygio, jog kiltų mintis nesinuomoti automobilio. Šuniukus ten labai myli – garantuotai daugiausia įvairių baisiukų nekilmingų šunelių, kuriais labai rūpinasi. Yra tam tikrų gatvių, kur rasi krūvelių, bet tai daugiau išimtis, o ne taisyklė.


Pritariu del vairuotoju. Tokios ramybes ir kantrybes daugelyje saliu galetu pavydeti. Ir manau lyginti galiu, nes mazai liko europos saliu kur nesu buvus.
Del suniuku visko buna, bet tikrai labiau isimtis juolab kad dabar labai dideles baudos uzdetos jei nesurenki "suniuko dovanos" paliktos ant gatves. Ir realiai taikomos.

QUOTE(kingcup @ 2016 06 22, 08:13)
Tiek daug kelkraščiuose sustatytų apibraukytų ir palamdytų mašinų nemačiau jokiame Lietuvos mieste, kiek jų buvo Alicantėje mums einant į pajūrį nuo Calle Padre Espla gatvės.

Ispanu siek tiek kitoks poziuris i masina. Jie susitaike su tuo, kad ja kazkiek apdraskys ar palamdys, ir del kiekvieno idreskimo nelekia taisyti. Dazniausiai palaukia kol ju susikaups keli (nes tai neisvengiama) ir tada draudimas perdazo masina ar reikiama jos dali. Aplamai jie zymiai maziau jautriai reaguoja i tokius apgadinimus, masina yra transporto priemone ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 22 birželio 2016 - 10:25
QUOTE(kingcup @ 2016 06 21, 13:12)
Labas visiems keliautojams,

Mūsų 4 asmenų šeima birželio 18 d. grįžom iš Alikantės. Gal kam bus naudingi mano subjektyvūs kelionės įspūdžiai. Dalinuosi smile.gif

1. Būtina paskirti dieną Tabarkos salos aplankymui vien dėl krištolinio skaidrumo vandens ir kvapą gniaužiandžių peizažų.  Bilietas laivu asmeniui pirmyn atgal kainuoja 19 €, nepriklausomai ar vaikas, ar suaugęs. Išvykimas iš uosto 11.15, grįžimas 16.30 val. Kelionė lavu užtruko apie 50 min į vieną pusę. Privaloma teptis kremu nuo įdegio, nes ir didžiausi saulės mylėtojai tiesiog "nuplikinami" saulės. Yra įrengtas paplūdimys su dušais, bet visai ten neįdomu maudytis, daug fainiau kitoje salos pusėje, kur daugiau akmenų, šimtai žuvų, vėžiagyvių ir kt vaizdų (matėm rają, maniau, kad vaikas ir pratupės ant uolos vidury vandens iš baimės). Pasiimkit nardymo įrangą, jei galite, ar bent jau akinius, nes vanduo labai graužia akis. Reikėtų dėl saugumo ir vandens batų. Nuoširdžiai nesuprantu asmenų, kurie tik atvykę lekia paėsti į restoranus (jų yra keletas). Kainos užkeltos, sugaištama daug laiko. Mes pasidarėm savo pikniką romantiškai bažnyčios pavėsyje, įsidėjom maisto, vandens - buvo puiku smile.gif, norėčiau dar kartą ten.

user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
2. Santa Barbara pilis.
Viskas labai gražu ir puiku. Į viršų kėlėmės keltuvu, žemyn leidomės pėstute. Gražūs vaizdai, panoramos. Nusileidus maždaug pusę kelio, yra posūkis pėstiesiams į kairę link jūros. Ir nedaug nuo kalno nulipus, patenkama į Tuna parką. Jis nedidelis, bet jaukus ir mielas. Auga garsusis pupmedis arba šv. Jono medis, kitų retesnių augalų, fontanas ir t.t.

user posted image
user posted image

O i kuria puse tabarkos saloj reik eit nuo didziojo pliazo kad pamatyt visus tuos povandeninius grozius?
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 07 05, 23:10)
O i kuria puse tabarkos saloj reik eit nuo didziojo pliazo kad pamatyt visus tuos povandeninius grozius?


visą salą per 1,5 valandos ramiai apeisit smile.gif. Sala nedidelė. Nuotraukos darytos priešingoje pusėje nei pagrindinis pliažas, šalia bažnyčios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kingcup @ 2016 07 13, 14:08)
visą salą per 1,5 valandos ramiai apeisit smile.gif. Sala nedidelė. Nuotraukos darytos priešingoje pusėje nei pagrindinis pliažas, šalia bažnyčios  4u.gif

Jau buvom pirmadieni biggrin.gif . Bet nejom aplink sala, nes tragiskai karsta buvo. Tai mes tiesiog i kazkoki puslaukini pliaziuka nusliauzem pasnorkelint. Zuvyciu daug, bet neypatingos. Vaikui patiko thumbup.gif . Man po tailando ir egipto rifu tai turbut jau niekur vidurzemio juroj snorkelint nebebus idomu doh.gif
Beje, plaukem is Torrevieja miesto. Isplaukimas 11 val, atgal 18 val. Plaukia apie valanda laiko. Kaina suaugusiAm 23 €, vaikui 15 €
Atsakyti
Sveiki,
spalio 18 ruošiamės į Alikantę. Ketinam apsistoti Beridorme International viešbutyje. Gal kas turite atsiliepimų/patarimų?
Ar iš Alicantės įmanoma nuvykti į Tabarkos salą? Gal žinote ir kiek užtrunka kelionė ir kiek kainuoja?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(ignalina @ 2016 07 26, 14:18)
Sveiki,
spalio 18 ruošiamės į Alikantę. Ketinam apsistoti Beridorme International viešbutyje. Gal kas turite atsiliepimų/patarimų?
Ar iš Alicantės įmanoma nuvykti į Tabarkos salą? Gal žinote ir kiek užtrunka kelionė ir kiek kainuoja?
Ačiū.

Iš Alicantės į Tabarką tikrai plaukia laivai. Bilietas žmogui kainuoja iš viso 18€ (į abi puses). Gausit 2 bilietėlius, vienas pirmyn, kitas atgal. Kelionė į vieną pusę apie valandą.
Atsakyti
Mūsų atostogos šitam krašte. Gal kam bus naudinga gauti šiek tiek info 4u.gif

https://sillwio.wordpress.com
Atsakyti
Na nuostabiai skaitosi, ypač, kai užtinku pažįstamų vietų. Einu tęst lam.gif
Atsakyti
Sveiki,gal kas nesenai su taxi vaziavot is alikantes oro uosto apie 24val į alikantes miesta, kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Pajure @ 2016 09 27, 10:20)
Sveiki,gal kas nesenai su taxi vaziavot is alikantes oro uosto apie 24val į alikantes miesta, kiek kainavo?

Prieš kelis metus mokėjau 22 eur.
Atsakyti