Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(Eglinainis @ 2014 04 03, 12:49)
Esminis klausimas buvo, kokios nuomonės apie 3,07% 5 metų fiksui. Viską ką išvardinot,kuo stebitės, viską gi žinom ,jau minėjau wink.gif nesiplėsiu ir nesiaiškinsiu, sąlygas išsiderėjom gan neblogas, neatėjom gi nepaėmėm ,negalvodami, neskaitydami , nesigilindami ir darydami velniai žino ką, suaugę žmonės gi esam wink.gif
Su NORDEA beskaitydama visokias situacijas, matau, nemažai žmogučių tokia pat situacija kaip mūsų buvo, dengė tik 75% , visokius argumentus mėtė,pateikdavom jiems argumentus atgal ,kol galiausiai visiškai trūko kantrybė ir atsisakėm bendradarbiavimo su šiuo banku...

Mums siūlo (SEB) apie 3,44% 5 metų fiksui. Čia dar truputį derintina, bet faktas, kad nedaug. Taip, kad aš sutikčiau su 3,07% tai tikrai, bet čia labai individualu.
Papildyta:
QUOTE(mlg @ 2014 04 02, 19:29)
Sveikos. Aš susidūriau su tokia situacija: visą praeitą savaitę vaikščiojom su vyru po bankus, išsiklausinėjom visas sąlygas, nusprendėm, kad mums labiausiai tinka SEB ir Nordea, nes jie sakė, kad finansuoja senesnės statybos butus 85% ir tik retais atvejais tik 80%. Tuo tarpu Swedbank iškart pasakė, kad mes per mažai imame ir kad senos statybos nefinansuoja daugiau nei 80%.
Pasidarėme vertinimą Nordea ir SEB. Vakar nueinam su įvertinimu į Nordea, o konsultantė sako, kodėl Nordea, kas Jus prieš tai konsultavo, kiek norit? Pasakėm, kad tik 80 000 lt nors galime gauti apie 250 000lt. Pradėjo mygti, gal eikit į kitą banką... Sakau kodėl? Nes maža suma, senas namas, greičiausiai ir įvertinimo kaina mažesnė nei pirkimo... Sakau tai, kad ne, labai panašios. Sako, mes Jums vis tiek nefinansuosim daugiau 70% sumos. Vyras sako: "čia balandžio 1 pokštas?". Pradėjo šnekėti, jog sąlygos banke keičiasi per naktį ir čia tokia nauja tvarka nuo šiandien, senos statybos butas apie 70% finansavimo. O kai išgirdo, jog mes paskolą norime imti tik 15metų ir užfiksuoti palūkanas bent keliem metam, pradėjo sakyti, jog žinote, jog palūkanos dabar mažos, mažesnės nelabai bebus ir bankui nenaudinga, jog jūs imdami ir taip tokią mažą sumą mažai sumokėsite, o dar užsifiksuoti norite ir taip mažas palūkanas, eikit į kitą banką.

Labai supykau, liepiau duoti paraišką, nes mes jau atėjom ir įvertinimą jų bankui padarėme, už kurį pinigus mokėjome. Užpildėme 80% finansavimui, bet sulaukėme komentaro, jog netiki, kad tokį prašymą patvirtintu.

Visada maniau, kad bankas bijo nemokių žmonių, o pasirodo kai ateini paimti mažos sumos su normaliom pajamom ir visom garantijom, jog išmokėsi, niekada neturėjęs jokių problemų, esi nepageidaujamas.

Bėda tame, jog ryt turime sumokėti avansą, kitaip preliminari sutartis nebegalios, o pretendentų į butą atsirado nemažai, nes kaip minėjau kaina tikrai nebloga ir atitinka rinką. Ryt vakare einame į SEB, bet net jei ten šnekės gražiau, labai baisu negauti paskolos (bent 75% sumos).

Pasiguodus, norėčiau paklausti, ar esate girdėjusios, jog finansuotų tik 70% reikiamos sumos, jei pajamos ir visa kita, kuo puikiausiai išneša daug daugiau?  verysad.gif

Šiandien apsilankėme SEB banke, tai nebuvo jokių išsidirbinėjimų ir varinėjimų kitur. Antradienį gausime atsakymą, bet konsultantas mano, jog turėtumėm gauti 85% sumos be didelių problemų. Tiesa kaip jau aukščiau minėjau palūkanos didokos 3,44% 5m fiksuotų.
Atsakyti
QUOTE(Asolita @ 2014 04 02, 13:15)
Nera cia ko gasdinti. Pasibaigus laikotarpiui bus galima:

- arba rinktis fiksuotas palukanas toliau;
- arba imti kintamas palukanas;
- refinansuotis kitame banke.

Cia viskas tik deklaracija doh.gif

Fiksuotas pasiulys tokias, kad nepatikesit savo akimis.
Kintamu duos 4x didesne marza nei turejot.
Refinansuotis, taip zinoma, prasom, jeigu norit is naujo visus kelius eiti ir moketi sutarciu mokescius, daryti nauja turto vertinima ir t.t. ir pan.

Is patirties zinau, kaip daro SEB'as pasibaigus 5 metu fiksui, durniaus vietoje liksite Jus, ne SEB'as. Galesiu advokatus parekomenduoti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Eglinainis @ 2014 04 03, 12:49)
Esminis klausimas buvo, kokios nuomonės apie 3,07% 5 metų fiksui. Viską ką išvardinot,kuo stebitės, viską gi žinom ,jau minėjau wink.gif nesiplėsiu ir nesiaiškinsiu, sąlygas išsiderėjom gan neblogas, neatėjom gi nepaėmėm ,negalvodami, neskaitydami , nesigilindami ir darydami velniai žino ką, suaugę žmonės gi esam wink.gif
Su NORDEA beskaitydama visokias situacijas, matau, nemažai žmogučių tokia pat situacija kaip mūsų buvo, dengė tik 75% , visokius argumentus mėtė,pateikdavom jiems argumentus atgal ,kol galiausiai visiškai trūko kantrybė ir atsisakėm bendradarbiavimo su šiuo banku...

Bet Jus nezinot, kas Jusu laukia po 5 metu, jeigu pasirinksit SEB'a 4u.gif As irgi suaugusi, irgi galvojom, irgi lyginom ir savo nelaimei pasirinkom SEB'a. Patikekit, nekelkit ten kojos ........ Galiu per a.z. daugiau papasakoti, jeigu idomu blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Asolita @ 2014 04 03, 18:00)
As fiksuociau uz tokia kaina 5 metams. Dabar palukanos zemumoje, yra ziniu, kad 2016 m. Amerikos federalinis bankas planuoja kilti palukanu norma, atitinkamai reaguos ir kitos rinkos. Neabejoju, kad iki 2019 m. tureti 3% kaina yra geras deal'as. Kai palūkanos pradės augti ar ryškės kilimo tendencijos, fiksuoti jau nelaikas, nes kaina bus kita.

Jeigu Jus manot, kad po 5 metu Jums perfiksuos palukanas atsizvelgiant i situacija rinkoje, Jus naivi 4u.gif As irgi taip maniau, netgi buvau sventai isitikinusi, kad taip ir bus ir kad man perfiksuos i mazesnes, nes gi per 5 metus Euriboras nukrito nuo mazdaug 4 iki 0.3 ir kiti bankai be problemu perfiksavo i mazesnes, tik ne SEB'as!! SEB'ui tai ne rodiklis, jis savo metodais vadovaujasi!! Atejus perfiksavo laikotarpiui, suzinosit daug naujo apie banko paslaptis, koks jus blogas klientas, kaip bankui sunku dabar ir kaip akcininkai reikalauja daugiau pelno nei pries kelis metus, todel Jums palukanos vienasaliskai bus tokios ir ne kitokios lotuliukas.gif Sekmes, kas tiki SEB'u 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mlg @ 2014 04 03, 21:53)
Mums siūlo (SEB) apie 3,44% 5 metų fiksui. Čia dar truputį derintina, bet faktas, kad nedaug. Taip, kad aš sutikčiau su 3,07% tai tikrai, bet čia labai individualu.
Papildyta:
Šiandien apsilankėme SEB banke, tai nebuvo jokių išsidirbinėjimų ir varinėjimų kitur. Antradienį gausime atsakymą, bet konsultantas mano, jog turėtumėm gauti 85% sumos be didelių problemų. Tiesa kaip jau aukščiau minėjau palūkanos didokos 3,44% 5m fiksuotų.

Zmones, neimkit SEB'e paskolos su fiksuotomis palukanomis!! Pasidomekit, kiek bylu jau teismuose tu, kurie isdriso su banku bylinetis butent del fixo!.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arielė: 08 balandžio 2014 - 23:29
Sveikos,
Gavome atsakymą iš Nordea.
Suma 145 000
3,5% fiksas 5 metam Eurais 30 metų po 640 Lt per mėnesi.
Ar vertas ko toks pasiūlymas?
Atsakyti
QUOTE(ingulis5 @ 2014 04 11, 08:39)
Sveikos,
Gavome atsakymą iš Nordea.
Suma 145 000
3,5% fiksas 5 metam Eurais 30 metų po 640 Lt per mėnesi.
Ar vertas ko toks pasiūlymas?

Aš taip pat šiandien gavau iš Nordea atsakymą. Suma 75000LT. Paskola litais, 5 metų fiksas, 20 metų.
Banko marža 2,1+ 1,9 (5 metų fiksas) iš viso 4%. Mokėti po 455Lt per mėn. Norėjome trumpesnio laikotarpio, nedavė (matyt per mažai uždirbtų). Šį pasiūlymą laikau tikrai prastu ir tikiuosi, jog SEB pasiūlys geriau. Be to, kaskart nuėjus į Nordea išgirstu vis naujų sąlygų ir kas kart šneka vis kitaip, nors kiekvieną kartą užsitirinimui klausiu vis tų pačių dalykų. Mums labai svarbu, jog galėtumėm ateityje susitrumpinti laikotarpį įnešę papildomą sumą. Visada sakė, be problemų, nieko nekainuos jei daroma palūkanų perskaičiavimo dieną, šiandien pasakė: "Jei po 5 metų, palūkanų perskaičiavimo dieną aš norėsiu įnešti sumą pinigų (tarkime 10000lt) ir sutrumpinti laikotarpį man tai ne tik, kad kainuos daugiau nei 500lt bet ir jei tą dieną banko marža bus didesnė nei mano 2,1 jie ją padidins." Kas vėlgi atrodo nelabai teisinga, gi ji būna sutarta visam paskolos laikotarpiui. Tiesa, nustebino tai, kad garantiniame rašte nėra įrašyta banko maržos, o tai reiškia, jog po mėnesio pasirašę pirkimo-pardavimo sutartį negalime būti garantuoti, jog bus 2,1 o ne 3,1 ar pan.... Vienintelė garantija, jog gausime paskolą 75000lt ir 20 metų.

Aš įsitikinau tik tuom, kad niekada negali tikėti, ką bankai sako per konsultacijas, ką pasirašai sutartyje ir t.t. nes jie vis tiek, bet kada suras būdų kaip viską pakeisti, o tu jau brangus kliente kreipkis į teismą ir ieškok teisybės jeigu nori.
Atsakyti
QUOTE(mlg @ 2014 04 11, 16:10)
Aš taip pat šiandien gavau iš Nordea atsakymą. Suma 75000LT. Paskola litais, 5 metų fiksas, 20 metų.
Banko marža 2,1+ 1,9 (5 metų fiksas) iš viso 4%. Mokėti po 455Lt per mėn. Norėjome trumpesnio laikotarpio, nedavė (matyt per mažai uždirbtų). Šį pasiūlymą laikau tikrai prastu ir tikiuosi, jog SEB pasiūlys geriau. Be to, kaskart nuėjus į Nordea išgirstu vis naujų sąlygų ir kas kart šneka vis kitaip, nors kiekvieną kartą užsitirinimui klausiu vis tų pačių dalykų. Mums labai svarbu, jog galėtumėm ateityje susitrumpinti laikotarpį įnešę papildomą sumą. Visada sakė, be problemų, nieko nekainuos jei daroma palūkanų perskaičiavimo dieną, šiandien pasakė: "Jei po 5 metų, palūkanų perskaičiavimo dieną aš norėsiu įnešti sumą pinigų (tarkime 10000lt) ir sutrumpinti laikotarpį man tai ne tik, kad kainuos daugiau nei 500lt bet ir jei tą dieną banko marža bus didesnė nei mano 2,1 jie ją padidins." Kas vėlgi atrodo nelabai teisinga, gi ji būna sutarta visam paskolos laikotarpiui. Tiesa, nustebino tai, kad garantiniame rašte nėra įrašyta banko maržos, o tai reiškia, jog po mėnesio pasirašę pirkimo-pardavimo sutartį negalime būti garantuoti, jog bus 2,1 o ne 3,1 ar pan.... Vienintelė garantija, jog gausime paskolą 75000lt ir 20 metų.

Aš įsitikinau tik tuom, kad niekada negali tikėti, ką bankai sako per konsultacijas, ką pasirašai sutartyje ir t.t. nes jie vis tiek, bet kada suras būdų kaip viską pakeisti, o tu jau brangus kliente kreipkis į teismą ir ieškok teisybės jeigu nori.

Garantiniame raste niekas marzu neraso 4u.gif garantija garantuoja tik tiek, kad tu gausi paskola...ji juk ir galioja paprastai kelis menesius..tai per tuos menesius gali kazkas ir pasikeisti...realiai marza fiksuojama tik kreditavimo sutartyje... Tai uztikrintas del marzos gali buti tik pasirases sutarti biggrin.gif
Atsakyti
Laba naktis mergaites,
Gal kuri yra emusi busto paskola dirbdama pagal verslo liudijima? Noreciau paprasyti i az rastelti jei nepatingetu, turim siokiu tokiu klausimu su popierizmu, formalumsais, tai patogiau per az nei "ant viso svieto". Buciau labai dekinga.
Atsakyti
As is swedbanko gavau 150.000lt su kintama 6men 3.02% (is ju marza 2.6%). Labai nesvari kredito istorija smile.gif
30metu. dabar po 645lt. + draudimas namo ir sveikatos/negalios.

Seb del riziku siule max 130t
DnB gal gal iki 140t pakeltu.
Nordea - del kredito istorijos isvis dave suprasti, kad neprasides biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locato: 13 balandžio 2014 - 01:32
QUOTE(locato @ 2014 04 13, 01:21)
As is swedbanko gavau 150.000lt su kintama 6men 3.02% (is ju marza 2.6%). Labai nesvari kredito istorija smile.gif
30metu. dabar po 645lt. + draudimas namo ir sveikatos/negalios.
Seb del riziku siule max 130t
DnB gal gal iki 140t pakeltu.
Nordea - del kredito istorijos isvis dave suprasti, kad neprasides biggrin.gif

O gal zinot, kaip bankas ziuri, jei pagrindinio paskolos emejo kredito istorija blizganti, o laiduotojas su nesvaria istorija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 13 balandžio 2014 - 16:01
QUOTE(mlg @ 2014 04 11, 16:10)
Banko marža 2,1+ 1,9 (5 metų fiksas) iš viso 4%. Mokėti po 455Lt per mėn.

kaip suprantu pirksite senos statybos buta? kiek procentu paskolos finansuoja bankas ir kiek % reikia savu?
mes nusiziurejom 2 senos statybos - vienas 1970m, kitas 1977m. - laukiam atsakymo, kiek finansuotu procentu paskolos.

QUOTE(No Fear @ 2014 04 13, 16:55)
O gal zinot, kaip bankas ziuri, jei pagrindinio paskolos emejo kredito istorija blizganti, o laiduotojas su nesvaria istorija?

Man irgi sis klausimas aktualus - imtume vyro vardu, jis jokiu skolu/pradelsimu neturejas, o stai as turejus keleta greituju kreditu, bet atidavus laiku arba anksciau laiko, niekada nebuvo skolu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gazzele @ 2014 04 13, 16:40)
kaip suprantu pirksite senos statybos buta? kiek procentu paskolos finansuoja bankas ir kiek % reikia savu?
mes nusiziurejom 2 senos statybos - vienas 1970m, kitas 1977m.  - laukiam atsakymo, kiek finansuotu procentu paskolos.
Man irgi sis klausimas aktualus - imtume vyro vardu, jis jokiu skolu/pradelsimu neturejas, o stai as turejus keleta greituju kreditu, bet atidavus laiku arba anksciau laiko, niekada nebuvo skolu  smile.gif

Mano situacija kur kas klaikesne. Man gan artimas zmogus yra pridirbes su tais greitais kreditais kurio nenorejau iduot ir net vyras nezino. Kai banke suzinos situacija bus karsta doh.gif O, kai pagalvoju, kad jei yra galimybe, kad is vis neduos del to paskolos, tai paciai numirt noresis doh.gif
Pas abu su vyru tas pats bankas, galvos normaliai, pas vyra ant kortos tiek pinigu (turim pradiniam), o boba greituose prasiskolinus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 13 balandžio 2014 - 17:41
QUOTE(No Fear @ 2014 04 13, 16:55)

Tures gal tik palukanu dydziui. Mano atveju taip bent buvo. Priklauso nuo daug... Nuo namo bukles, rinkos vertes, kiek % prasote. net nuo vadybininko banke.

QUOTE(Gazzele @ 2014 04 13, 17:40)
mes nusiziurejom 2 senos statybos - vienas 1970m, kitas 1977m.  - laukiam atsakymo, kiek finansuotu procentu paskolos.
Man irgi sis klausimas aktualus - imtume vyro vardu, jis jokiu skolu/pradelsimu neturejas, o stai as turejus keleta greituju kreditu, bet atidavus laiku arba anksciau laiko, niekada nebuvo skolu  smile.gif

Greitieji kreditai, neturi itakos. Svarbu kredito istorija svari. Galite imti bobutes paskolas kas menesi, svarbu atiduodat tvarkingai smile.gif
Atsakyti
As dabar susimasciau, nuskambes kaip is blondines lupu, bet lai, vis tiek pasiklausiu blush2.gif Imant kintamas palukanas, jos po pasirinkto laiko bus perziurimos is naujo. Kadangi man tai atrodo gana baugu, nepatikima, kad tai pakelti labai gali, tai dar ka sumastyti. Visa laika masciau, kad geriau imti fiksuotas ir ramiai visa laikotarpi moketi sutarta suma. Bet dabar ziuriu, kad kaip kurios mini, kad paemus fiksuota, atejus laikui (pvz po 5 metu) jas perskaiciuoti, nesutaria su banku (siuo atveju apie SEB kalbejo). Tai klausimas: fiksas imamas ne visam paskolos laikui, ir vistiek po kazkurio laiko jis perziurimas...? blush2.gif tai tuomet vistiek gresme, kad bus kredito gavejui nepalanki situacija, nepalankus skaiciai - nebus sutariama? ar galimas fiksas ir gana ilgam laikui, kad pr pvz 15 - 20 metu (zinau, kad gal ir nelabai protinga, bet...)...
Atsakyti