QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 13:51)
Ir norit pasakyt, kad tokiu atveju išvengsit pradinio įnašo?

Kaip jau ir minėjau, prieš 2 mėnesius tuo klausimu "dirbau" eidama per ne vieną banką, buvo aiškiai pasakyta, jog įkeitimas gali tik padidinti paskolos sumą ar duoti geresnes paskolos sąlygas, bet jokiu būdu ne įnašo "apėjimą". Jūs dirbate/turite konkrečią asmeninę patirtį?

Pasidalinkit kur, mielu noru bent dalinai to bandyčiau išvengt

(skaitant atsakingo skolinimo taisykles ir man pačiai kilo daug klaustukų, kur galima būtų interpretuoti.... ko pasekoje ir prasidėjo paieškos)
Taip, jei įvertina mažesne suma, skaičiuoja nuo mažesnės, aš turėjau omeny (tai buvo atsakymas į kitą klausimą), jog jei įvertina daugiau, tikrai neskaičiuos nuo jos.
O čia apie savo patirtį kalbat?

Labai norėčiau stebėt situaciją kaip prašoma pardavėjo pakelti kainą ir paskui dar "su garbės žodžiu" tikėtis pinigų grąžinimo
kalbu apie savo giminiu patirti, viskas buvo daryta per NT agentura, viskas buvo grazinta...nenori rizikuoti, arba bijai pasitiketi zmonemis, krapstai 15% taupydamas ilga laika, cia jau kaip kas moka taip tas soka

esu berods imetes ankstensiuose postuose cia geltonu sriftu NT agenturos pavadima, kuri mano giminems tvarke situs reikalus, galit paieskoti (tiesa jie padare taip, kad net nereikejo skolintis isvis 15% tos sumos, atejo ir gavo 100%, bet man paskambinus pasiaiskinti kaip cia viskas vyksta, tiesiog paaiskino, kad turtas turi priklausyti treciajai saliai, kad ir ka tai reikstu)...apie ta pati snekejau su savo NT brokere dabar kai pardavineju buta, ji irgi patvirtino kad taip daroma, jie turi savo pardavejus, kurie tikrai grazins tuos permoketus pinigus... tik deja siuo metu uz padidinta NT vertinima imones kurios visgi apsiima taip daryti, ima apie 7000-8000lt vien uz vertinima, ir tai cia tik per tuos pacius brokerius, jei ateisi is gatves, pasius tave toil toil mandagiai su tokiu pasiulymu

ir ok, tai jus man dabar pasakykite, kam vertintojui ivertinti turta daugiau, negu nori pardavejas? as tarkime uz savo busta noriu 164k, ateina vertintojas, jis klausa arba jau zino uz kiek yra idetas skelbimas, tiek jis ir ivertina, jei kaina logiska ir atspindi esama rinkos situacija, nera prasmes jam kaina nei didinti, nei mazinti, tad suma iseina tokia pati tiek vertinimo, tiek pardavimo, bent jau man taip su dviem butais buvo, svarbiausia kad kaina neiseitu uz logikos remu...nebent as nematau priezasties del kurios vertintojo kainos pakelimas tarkime 7000lt butu kam nors naudingas, vistiek bus mokama nuo mazesnes sumos...sitos zinios ne teorines bent jau pas mane, as pries 5 metus praejau paskolos labirintus, kai emiau pirma buta (beje, per NT agenta irgi padare kaina didesne ten berods 7 tukst, jei gerai pamenu ir tokia pat padare skelbime, tai kai bankas pervede likusius pinigus pagal ta padidinta suma, pardavejai grazino atgal ta suma, su mazu komisiniu ), ir dabar ji pardaves imu kita buta, tai vel apejes esu visus bankus ir atbuves konsultacijose, bei bendrauju su NT brokeriais, tad manau informacija yra teisinga

pats mielai buciau pasinaudojes tuo inaso nemokejimu, bet mes perkam naujos statybos busta, o su statytojais tokiu makliu neprasuksi deja
Papildyta:
QUOTE(giedre_giee @ 2014 07 29, 12:39)
aišku, kad ne tas pats. Mes pvz butą pirkome už 82 tūkst. Tokia kaina jau gavosi galutinai nusiderėjus. O vertintojas įvertino mūsų butą 87 tūkst. Vadinasi skyrėsi keliais tūkstančiais.
beja paskola įkeičiant nekilnojamą turtą
http://www.swedbank....lnojamaji_turta
ir kokia prasme/nauda jums buvo, kad vertintojas ivertino 5000lt daugiau? bankas dave papildomai 5000 bet reikejo inesti atitinkamai didesni pradini inasa ar kaip?

kiek as susidures, vienintele situacija, kai yra nauda is padidinto vertinimo tai mano minetas inaso apejimas arba truputi daugiau pinigu gavimas, bet tam kad sitai suveiktu reikia islyginti abi kainas, kaip mes pasidare, o kai jos skirtingos, nelabai matau is to naudos...pasiskambinau dar del visa ko savo banko vadybininkei, tai yra taip: bankas paskolą duoda nuo mažesnės sumos, t.y. jei buto kaina 200 000, o jums jį įvertino 170 000, tai bankas paskola duos maximum 80% (85% jeinaujas bustas) nuo mažesnės sumos, t.y. nuo 170 000. Jei suderėta kaina yra mažesnė nei įvertintas turtas, tada bankas duoda maximum 80% (85%) nuo pirkimo-pardavimo sumos: pvz.: turto vertė 200 000, o įvertino 250 000, tai bankas duos 80% (85%) nuo mažesnės sumos, t.y. nuo 200 000, cia tas yra dnb banke, zinau kad tas pats ir Nordea banke, del kitu reiketu klausti konkreciai, bet neturiu su jais reikalu...