Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 10:41)
15 proc. ir atsirado kartu su atsakingo skolinimo politika nuo 2011 m. rugsėjo  mirksiukas.gif ir to tikslas tikrai ne tai, kad paskola turėtų "atsvarą", bet, kad besiskolinantys būtų išties atsakingi, mokėdami bent kiek suvaldyti savo finansus ir pasiskaičiuoti apie ateitį (na, bent tokie gražūs norai buvo..).

As puikiai zinau, kada si politika atsirado, pati toje sferoje dirbu biggrin.gif
Tai jei tu jau turi bankui neikeista busta, kurio verte 100.000,-, o tau reikia 30.000,- kurie butu 15% nuo naujo busto vertes, tai cia ka, neatsakingas skolinimasis? Tokiu atveju tavo kapitalas net ne 15%, o ir visus 30% sudarys.

QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 10:44)
Tai, kad 15 proc. skaičiuoja ne nuo būsto vertės, o nuo sandorio sumos   mirksiukas.gif

Klystat. Skaiciuoja nuo mazesnes sumos. Jei ivertino maziau, tai ir skaiciuos nuo vertinimo sumos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 29 liepos 2014 - 10:52
QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 10:44)
Tai, kad 15 proc. skaičiuoja ne nuo būsto vertės, o nuo sandorio sumos   mirksiukas.gif

tai o sandorio suma ir busto verte ne tas pats? cool.gif juk jei tu uzdejes realia kaina, tai aisku kad prasysi vertintojo kad jis tiek ir ivertintu, vadinasi vertinimas ir tavo norima suma sutaps... juk tu moki 15% ne nuo to kiek imi paskolos o nuo to, uz kiek pardavejas paduoda busta, tai ka ir sakau, kad jei bustas kainuoja 160k, vadinasi tau reikia 24k inaso (15%) tai sutari su turto vertintoju kad jis padarytu kaina ne 160k o 184k, ir sutari su pardaveju kad jis pakeltu kaina iki 184k, tada pasiskolini is kazkur 24k, pervedi pardavejui, likusia suma perveda bankas, ir pardavejas grazina tau tuos 24k, o bankas buna sumokejes pilnus 160k...na o kaip minejau del ikeitimo vietoje pradinio inaso neesu girdejes niekur kad taip daro, bet velgi - nebuvo man aktualu tai pats ir neklausiau, tiesiog pirma karta tokia minti girdziu, bet jei kazkas taip jau pasidare, tai vadinasi imanoma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 29 liepos 2014 - 12:20
QUOTE(iparado @ 2014 07 29, 13:17)
tai o sandorio suma ir busto verte ne tas pats?  cool.gif juk jei tu uzdejes realia kaina, tai aisku kad prasysi vertintojo kad jis tiek ir ivertintu, vadinasi vertinimas ir tavo norima suma sutaps... juk tu moki 15% ne nuo to kiek imi paskolos o nuo to, uz kiek pardavejas paduoda busta, tai ka ir sakau, kad jei bustas kainuoja 160k, vadinasi tau reikia 24k inaso (15%) tai sutari su turto vertintoju kad jis padarytu kaina ne 160k o 184k, ir sutari su pardaveju kad jis pakeltu kaina iki 184k, tada pasiskolini is kazkur 24k, pervedi pardavejui, likusia suma perveda bankas, ir pardavejas grazina tau tuos 24k, o bankas buna sumokejes pilnus 160k...na o kaip minejau del ikeitimo vietoje pradinio inaso neesu girdejes niekur kad taip daro, bet velgi - nebuvo man aktualu tai pats ir neklausiau, tiesiog pirma karta tokia minti girdziu, bet jei kazkas taip jau pasidare, tai vadinasi imanoma smile.gif

aišku, kad ne tas pats. Mes pvz butą pirkome už 82 tūkst. Tokia kaina jau gavosi galutinai nusiderėjus. O vertintojas įvertino mūsų butą 87 tūkst. Vadinasi skyrėsi keliais tūkstančiais.

beja paskola įkeičiant nekilnojamą turtą http://www.swedbank....lnojamaji_turta
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 29, 11:50)
As puikiai zinau, kada si politika atsirado, pati toje sferoje dirbu biggrin.gif
Tai jei tu jau turi bankui neikeista busta, kurio verte 100.000,-, o tau reikia 30.000,- kurie butu 15% nuo naujo busto vertes, tai cia ka, neatsakingas skolinimasis? Tokiu atveju tavo kapitalas net ne 15%, o ir visus 30% sudarys.

Klystat. Skaiciuoja nuo mazesnes sumos. Jei ivertino maziau, tai ir skaiciuos nuo vertinimo sumos.

Ir norit pasakyt, kad tokiu atveju išvengsit pradinio įnašo? smile.gif Kaip jau ir minėjau, prieš 2 mėnesius tuo klausimu "dirbau" eidama per ne vieną banką, buvo aiškiai pasakyta, jog įkeitimas gali tik padidinti paskolos sumą ar duoti geresnes paskolos sąlygas, bet jokiu būdu ne įnašo "apėjimą". Jūs dirbate/turite konkrečią asmeninę patirtį? ax.gif Pasidalinkit kur, mielu noru bent dalinai to bandyčiau išvengt bigsmile.gif (skaitant atsakingo skolinimo taisykles ir man pačiai kilo daug klaustukų, kur galima būtų interpretuoti.... ko pasekoje ir prasidėjo paieškos)

Taip, jei įvertina mažesne suma, skaičiuoja nuo mažesnės, aš turėjau omeny (tai buvo atsakymas į kitą klausimą), jog jei įvertina daugiau, tikrai neskaičiuos nuo jos.

QUOTE(iparado @ 2014 07 29, 13:17)
tai o sandorio suma ir busto verte ne tas pats?  cool.gif juk jei tu uzdejes realia kaina, tai aisku kad prasysi vertintojo kad jis tiek ir ivertintu, vadinasi vertinimas ir tavo norima suma sutaps... juk tu moki 15% ne nuo to kiek imi paskolos o nuo to, uz kiek pardavejas paduoda busta, tai ka ir sakau, kad jei bustas kainuoja 160k, vadinasi tau reikia 24k inaso (15%) tai sutari su turto vertintoju kad jis padarytu kaina ne 160k o 184k, ir sutari su pardaveju kad jis pakeltu kaina iki 184k, tada pasiskolini is kazkur 24k, pervedi pardavejui, likusia suma perveda bankas, ir pardavejas grazina tau tuos 24k, o bankas buna sumokejes pilnus 160k...

O čia apie savo patirtį kalbat? smile.gif Labai norėčiau stebėt situaciją kaip prašoma pardavėjo pakelti kainą ir paskui dar "su garbės žodžiu" tikėtis pinigų grąžinimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 13:51)
Ir norit pasakyt, kad tokiu atveju išvengsit pradinio įnašo? smile.gif Kaip jau ir minėjau, prieš 2 mėnesius tuo klausimu "dirbau" eidama per ne vieną banką, buvo aiškiai pasakyta, jog įkeitimas gali tik padidinti paskolos sumą ar duoti geresnes paskolos sąlygas, bet jokiu būdu ne įnašo "apėjimą". Jūs dirbate/turite konkrečią asmeninę patirtį?  ax.gif Pasidalinkit kur, mielu noru bent dalinai to bandyčiau išvengt  bigsmile.gif (skaitant atsakingo skolinimo taisykles ir man pačiai kilo daug klaustukų, kur galima būtų interpretuoti.... ko pasekoje ir prasidėjo paieškos)

Taip, jei įvertina mažesne suma, skaičiuoja nuo mažesnės, aš turėjau omeny (tai buvo atsakymas į kitą klausimą), jog jei įvertina daugiau, tikrai neskaičiuos nuo jos.
O čia apie savo patirtį kalbat? smile.gif Labai norėčiau stebėt situaciją kaip prašoma pardavėjo pakelti kainą ir paskui dar "su garbės žodžiu" tikėtis pinigų grąžinimo  4u.gif

kalbu apie savo giminiu patirti, viskas buvo daryta per NT agentura, viskas buvo grazinta...nenori rizikuoti, arba bijai pasitiketi zmonemis, krapstai 15% taupydamas ilga laika, cia jau kaip kas moka taip tas soka smile.gif esu berods imetes ankstensiuose postuose cia geltonu sriftu NT agenturos pavadima, kuri mano giminems tvarke situs reikalus, galit paieskoti (tiesa jie padare taip, kad net nereikejo skolintis isvis 15% tos sumos, atejo ir gavo 100%, bet man paskambinus pasiaiskinti kaip cia viskas vyksta, tiesiog paaiskino, kad turtas turi priklausyti treciajai saliai, kad ir ka tai reikstu)...apie ta pati snekejau su savo NT brokere dabar kai pardavineju buta, ji irgi patvirtino kad taip daroma, jie turi savo pardavejus, kurie tikrai grazins tuos permoketus pinigus... tik deja siuo metu uz padidinta NT vertinima imones kurios visgi apsiima taip daryti, ima apie 7000-8000lt vien uz vertinima, ir tai cia tik per tuos pacius brokerius, jei ateisi is gatves, pasius tave toil toil mandagiai su tokiu pasiulymu smile.gif ir ok, tai jus man dabar pasakykite, kam vertintojui ivertinti turta daugiau, negu nori pardavejas? as tarkime uz savo busta noriu 164k, ateina vertintojas, jis klausa arba jau zino uz kiek yra idetas skelbimas, tiek jis ir ivertina, jei kaina logiska ir atspindi esama rinkos situacija, nera prasmes jam kaina nei didinti, nei mazinti, tad suma iseina tokia pati tiek vertinimo, tiek pardavimo, bent jau man taip su dviem butais buvo, svarbiausia kad kaina neiseitu uz logikos remu...nebent as nematau priezasties del kurios vertintojo kainos pakelimas tarkime 7000lt butu kam nors naudingas, vistiek bus mokama nuo mazesnes sumos...sitos zinios ne teorines bent jau pas mane, as pries 5 metus praejau paskolos labirintus, kai emiau pirma buta (beje, per NT agenta irgi padare kaina didesne ten berods 7 tukst, jei gerai pamenu ir tokia pat padare skelbime, tai kai bankas pervede likusius pinigus pagal ta padidinta suma, pardavejai grazino atgal ta suma, su mazu komisiniu ), ir dabar ji pardaves imu kita buta, tai vel apejes esu visus bankus ir atbuves konsultacijose, bei bendrauju su NT brokeriais, tad manau informacija yra teisinga smile.gif pats mielai buciau pasinaudojes tuo inaso nemokejimu, bet mes perkam naujos statybos busta, o su statytojais tokiu makliu neprasuksi deja verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(giedre_giee @ 2014 07 29, 12:39)
aišku, kad ne tas pats. Mes pvz butą pirkome už 82 tūkst. Tokia kaina jau gavosi galutinai nusiderėjus. O vertintojas įvertino mūsų butą 87 tūkst. Vadinasi skyrėsi keliais tūkstančiais.

beja paskola įkeičiant nekilnojamą turtą http://www.swedbank....lnojamaji_turta

ir kokia prasme/nauda jums buvo, kad vertintojas ivertino 5000lt daugiau? bankas dave papildomai 5000 bet reikejo inesti atitinkamai didesni pradini inasa ar kaip? g.gif kiek as susidures, vienintele situacija, kai yra nauda is padidinto vertinimo tai mano minetas inaso apejimas arba truputi daugiau pinigu gavimas, bet tam kad sitai suveiktu reikia islyginti abi kainas, kaip mes pasidare, o kai jos skirtingos, nelabai matau is to naudos...pasiskambinau dar del visa ko savo banko vadybininkei, tai yra taip: bankas paskolą duoda nuo mažesnės sumos, t.y. jei buto kaina 200 000, o jums jį įvertino 170 000, tai bankas paskola duos maximum 80% (85% jeinaujas bustas) nuo mažesnės sumos, t.y. nuo 170 000. Jei suderėta kaina yra mažesnė nei įvertintas turtas, tada bankas duoda maximum 80% (85%) nuo pirkimo-pardavimo sumos: pvz.: turto vertė 200 000, o įvertino 250 000, tai bankas duos 80% (85%) nuo mažesnės sumos, t.y. nuo 200 000, cia tas yra dnb banke, zinau kad tas pats ir Nordea banke, del kitu reiketu klausti konkreciai, bet neturiu su jais reikalu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 29 liepos 2014 - 15:03
QUOTE(iparado @ 2014 07 29, 15:48)
Papildyta:

ir kokia prasme/nauda jums buvo, kad vertintojas ivertino 5000lt daugiau? bankas dave papildomai 5000 bet reikejo inesti atitinkamai didesni pradini inasa ar kaip? g.gif kiek as susidures, vienintele situacija, kai yra nauda is padidinto vertinimo tai mano minetas inaso apejimas arba truputi daugiau pinigu gavimas, bet tam kad sitai suveiktu reikia islyginti abi kainas, kaip mes pasidare, o kai jos skirtingos, nelabai matau is to naudos...

mums tai jokios naudos, nes bankas duoda paskolą nuo mažesnės sumos. šiuo atveju nuo pirkimo kainos. mes tiesios nieko vertintojo neprašėm, jie įvertino realiai kokia rinkos kaina. Kad su savininkais pavyko nusiderėti, tai gi neprašysim, kad dėl to iš naujo vertintų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 29 liepos 2014 - 14:58
QUOTE(giedre_giee @ 2014 07 29, 14:57)
mums tai jokios naudos, nes bankas duoda paskolą nuo mažesnės sumos. šiuo atveju nuo pirkimo kainos. mes tiesios nieko vertintojo neprašėm, jie įvertino realiai kokia rinkos kaina. Kad su savininkais pavyko nusiderėti, tai gi neprašysim, kad dėl to iš naujo vertintų smile.gif

Na tai kas ka ir sakau, kad vienintele nauda butu jeigu kainos oficialiai butu suvienodintos ir padidintos, o po to pardavejas grazintu skirtuma, o kitu atveju ner jokios naudos is to didesnio turto vertinimo smile.gif galvojau gal praleidau kokia detale, bet turbut kad ne g.gif uztai ir rasiau ten, kad logiska jog tos sumos butu vienodos, ir gaunasi kad sandorio ir vertinimo kaina yra ta pati smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 29 liepos 2014 - 15:02
QUOTE(iparado @ 2014 07 29, 15:48)
pats mielai buciau pasinaudojes tuo inaso nemokejimu, bet mes perkam naujos statybos busta, o su statytojais tokiu makliu neprasuksi deja  verysad.gif
Papildyta:

kiek as susidures, vienintele situacija, kai yra nauda is padidinto vertinimo tai mano minetas inaso apejimas arba truputi daugiau pinigu gavimas, bet tam kad sitai suveiktu reikia islyginti abi kainas, kaip mes pasidare, o kai jos skirtingos, nelabai matau is to naudos...

pasiskambinau dar del visa ko savo banko vadybininkei

Labai gerai savo pasakojimą įvertinot - maklės 4u.gif Ir labai teisingai, kas nerizikuoja, negeria šampano. Valio, kad Jūsų giminaičiams pasisekė ir papuolė ant sąžiningų žmonių, man skamba per daug įtartinai....

Tai niekas ir nesakė, kad yra kažkokia apčiuopiama nauda kai turtas įvertinamas daugiau nei parduodama mirksiukas.gif O taip tikrai būna.

Na, va ir jums tą patį pasakė - valio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 15:07)
Labai gerai savo pasakojimą įvertinot - maklės  4u.gif Ir labai teisingai, kas nerizikuoja, negeria šampano. Valio, kad Jūsų giminaičiams pasisekė ir papuolė ant sąžiningų žmonių, man skamba per daug įtartinai....

Tai niekas ir nesakė, kad yra kažkokia apčiuopiama nauda kai turtas įvertinamas daugiau nei parduodama  mirksiukas.gif O taip tikrai būna.

Na, va ir jums tą patį pasakė - valio  cool.gif

Na makles ne makles, bet uztat prasisuko be inaso, kurio nelabai butu ir sukrapste...ten kaip supratau ne zmones saziningi buvo, ten buvo pasirasyta sutartis, kuri ipareigojo juos grazinti tuos pinigus, na taip pat kaip tarkime tave ipareigoja sumoketi tokia pacia suma pirkejui kaip jo avansas, jei del kazko negali parduoti buto...ar tu vykdysi tas salygas ar ne cia jau kiekvieno asmeninis reikalas, aisku kad net ir as nepasitikeciau jei visi sitie dalykai vyktu tiesiogiai su neaiskiu zmogumi, o ne tarpininkaujant NT brokeriams, bet manau kad jie zino ka daro smile.gif be to konkreciai detaliu daugiau ir nezinau, galima paskambinti I ta firma arba uzklausti kokio pazystamo brokerio ir jie geriau viska papasakotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iparado @ 2014 07 29, 16:00)
Na tai kas ka ir sakau, kad vienintele nauda butu jeigu kainos oficialiai butu suvienodintos ir padidintos, o po to pardavejas grazintu skirtuma, o kitu atveju ner jokios naudos is to didesnio turto vertinimo smile.gif galvojau gal praleidau kokia detale, bet turbut kad ne  g.gif uztai ir rasiau ten, kad logiska jog tos sumos butu vienodos, ir gaunasi kad sandorio ir vertinimo kaina yra ta pati smile.gif

jūs čia taip šnekat, tarsi žmonės patys prašė įvertinti daugiau. turto vertinimas turi būti daromas neįtakojant nei pardavėjui, nei pirkėjui. jis turi būti objektyvus. todėl visokie susitarimai pakelt ar nuleist tą įvertį, yra iš esmės neteisėti. mes turto vertinimą darėmės norėdami tiesiog žinoti turto vertę - ar patys nepermokam už namą.
Atsakyti
QUOTE(i.t.s. @ 2014 07 29, 13:51)
Ir norit pasakyt, kad tokiu atveju išvengsit pradinio įnašo? smile.gif Kaip jau ir minėjau, prieš 2 mėnesius tuo klausimu "dirbau" eidama per ne vieną banką, buvo aiškiai pasakyta, jog įkeitimas gali tik padidinti paskolos sumą ar duoti geresnes paskolos sąlygas, bet jokiu būdu ne įnašo "apėjimą". Jūs dirbate/turite konkrečią asmeninę patirtį?  ax.gif Pasidalinkit kur, mielu noru bent dalinai to bandyčiau išvengt  bigsmile.gif (skaitant atsakingo skolinimo taisykles ir man pačiai kilo daug klaustukų, kur galima būtų interpretuoti.... ko pasekoje ir prasidėjo paieškos)

Mano patirtis ir darbas jums deja jokios naudos neatneš, nes nežinau Lietuvos paskolų rinkos subtilybių. Mąstant logiškai, taip, papildomo turto įkeitimas ir turėtų būti įvertintas kaip įnašo variantas. Ar tikrai paklausėt būtent apie tokį atvejį? Ne bendriniai terminais, o turėdami konkretų būstą?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 29, 18:07)
Ar tikrai paklausėt būtent apie tokį atvejį?  Ne bendriniai terminais, o turėdami konkretų būstą?

Tikrai taip, dėl to tą ir akcentuoju mirksiukas.gif Jei atsirastų žmonių su kitokia savo patirtim, tikiuos pasidalins. Mums buvo užtikrinta (ir kaip sakiau, ne viename banke), kad be įnašo neišsisuksim... schmoll.gif Nekalbu apie "makles" 4u.gif
Atsakyti