Sveiki visi "likimo draugai" ,
taigi ,taigi ir aš čia užklydau ... Bridome ir mes porą metelių ir pribridome iki savojo būsto, imam paskolą. Situacija tokia, butas rezervuotas, taip mes rizikuojam, bet čia nesigilinam, patys taip nusprendėm. Bankuose bent pirmais žingsniais, sakė ,ka paskolą duoda. Na gerai, paskolą ima maniškis , mes ne vedę, jis savo vardu ima. Lėšos gal ir nėra iš didžiųjų ,bet visur viskas išneša apie porą tūkstančių alga. Visos kreditų istorijos švarios. Butą įsivertinom, perkam iš UAB, ne iš paprasto žmogiuko, suarėm sutartį,pervedėm rezervą. Atėjo laikas,kai jau nuėjom į banką , parašėm paraišką, padavėm vertinimą, beje vertinimą darėm per jų rekomenduotą "Ober haus", padarė, įvertino tokia suma,kokia perkam būstą - 85 000. Būstas senos statybos , 81 metų, rajonas neblogas, butukui reikia kosmetinio remonto, įsidėt duris šarvo ir susidėt koridoriuj grindis, pasitvarkyt minimaliai wc ir vonią.Langai keisti ir t.t Prašėm ,ka dengtų 85% bankas, šiandien jau sulaukiam skambučio iš banko konsultantės mūsų, bankas pasakė tokias pastabas, nelabai komisijai vetinimo patiko būsto stovis.Vos ne iš ko mes pasidarysim remontus ir t.t.. Tai nu ką žinau.. Tai dengia 75%, ar būtų galimybė tokia iš mūsų pusės dar susimokėti 10% prie visos sumos,kurią mokėsim.. Nesutikom, nes buvo kalbėta kaip ir kitaip, aišku aš suprantu,kad konsultantė užtai neatsako, bet buvo kitaip kalbėta. Kai viską išbėrėm,kad tikrai nemokėsim tiek,kad remontui tokiam nereikia arklių ir mes patys pasidarysim,tai pradėjo kalbėt kitaip, pridūrėm ,kad eisim į kitą banką .. Trečiadienio laukiam, ateis patikslintas atsakymas.
O kaip tuomet žmogiukai nusiperka tikrai šimtą kart baisesnius būstus už šį, padengiant 85%? Su panašiom pajamom ir t.t? Pažįstami gi taip nesenai nusipirko tikrai prastesnio stovio būstą. Ar čia aš kažko nesuprantu, ar kažko tikiuosi per daug? Čia tikrai paslėta mintelė kažkur kitur,nemanau,kad dėl stovio.. Veiksmas visas vyksta NORDEA banke.. Laukiam trečiadienio, ryte dar nubėgsim i SEB baną pasiklausinėti,ką jie pasiūlytų...
Kaip manot kame čia šaknys?