Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, skarelės, skrybėlaitės, 28 tema

Upsss,kazkaip ne i ta tame pataukiau blush2.gif Nanieko, vertinkite sioje temoje kepuryte smile.gif nors ji jau buvo rodyta biggrin.gif
Atsakyti
kepurytes ant mergyciu

user posted image
Atsakyti
QUOTE(AisLu @ 2014 07 20, 18:43)
Stai tokia bliuskyte dukriukui nuneriau smile.gif

Super, labai gražu ir kepurytė, ir bliuskytė wub.gif

QUOTE(rimka @ 2014 07 25, 09:23)
kepurytes ant mergyciu

thumbup.gif
Krikštynų galvajuostė mažai mergytei smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveiki,

Tikiuosi dar yra mezgėjų likusių prie kompiuterio smile.gif Aš tuoj šaldytuve apsigyvensiu smile.gif Gryžtant prie temos. Radau nuostabią kepurytę, bet nesuprantu kai pradžią mezgam gera akis bloga akis, kokias tarkim 10 eilių, po to ji platinama ar ne? kaip manot? ir kaip tada suraugti viršuje? kad būtų toks laisvumas kepurės?

user posted image
Atsakyti
Sveika,pagal mane pradzioje,po stulpelio platinti nereikia,nes ir siaip truputi paplates.O pabaigoje uzbaigiama ne palaipsniui,o is karto,tada ir gausis tas laisvumas.
Atsakyti
Priklauso, kokio plocio noresite. Siek tiek paplates, nes stulpelis sutraukia. Bet jei norite laisvesnes, kad butu pakritusi, tai reiketu uzdeti. Nes stulpeliui reiketu deti siek tiek maziau akiu, kad gerai priglustu.
Mano skaiciu uz pagrinda neimkite, cia tik orientacijai, nes priklauso nuo dydzio, nuo siulu ir virbalu storio, nuo mezgimo laisvumo, bet jei mezgu laisva pakritusia kepure, krasteliui uzdedu ~90 akiu, paskui paplatinu iki 120-130 akiu
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2014 07 29, 13:52)
Priklauso, kokio plocio noresite. Siek tiek paplates, nes stulpelis sutraukia. Bet jei norite laisvesnes, kad butu pakritusi, tai reiketu uzdeti. Nes stulpeliui reiketu deti siek tiek maziau akiu, kad gerai priglustu.
Mano skaiciu uz pagrinda neimkite, cia tik orientacijai, nes priklauso nuo dydzio, nuo siulu ir virbalu storio, nuo mezgimo laisvumo, bet jei mezgu laisva pakritusia kepure, krasteliui uzdedu ~90 akiu, paskui paplatinu iki 120-130 akiu

O tai tas tarkim 120-130 akiu ir mezgat visą laiką į viršų ir po to suraukiate, ar jau reikia kazkurioj tarkim vietoje pradėti mazinti akių skaičių?
Ir dar klausimėlis, kaip suprantu ją galima megzti ir su valu?
Atsakyti
as mezgu virbalais su valu, turiu tokius gerus neilgus ir patogius. Mezgu mazdaug 30-35 eiles (velgi ju skaicius priklauso nuo mano isvardintu dalyku). Tada 8 vietose (galimas ir kitoks skaicius, bet man 8 arba 10 graziausiai atrodo), pasidalinusi po lygiai akiu, sumezgu po 2 akis kartu, 3 eiles paprastai, vel suimu, vel 3 eiles, o toliau suimineju kas 2 eileje, kol ant virbalo lieka 8 akys. Gaunasi suimtu akiu istrizai einancios linijos, jei tvarkingai suimate . Tada nutraukiu siula, pertraukiu per likusias akis ir sutraukiu. Viskas smile.gif Pagal toki akiu skaiciavima mano megztos kepures idetos sioje temoje 30 psl. 354 ir 358 zinutes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viksė: 29 liepos 2014 - 15:08
Vikse, labai tau ačiū už paaiškinimą smile.gif kibsiu dabar į darbą. Labai fainos kepurytės tavo. Aš savo keturmetei noriu numegzti, reikia rudenėliui ruoštis po biški smile.gif Beje, o į tokias kepurytes galima pamušaliuką įsiųti? Nes mano siūlai lygiai tokia patys kaip toje nuotraukoje kur įdėjau, tik megsiu dvigubu siulu. Nes nežinau net, ar tie siūlai grauš ar ne, šeip prisilietus prie jų jie tokie švelnūs atrodo, bet neaišku kaip ji nešiotų, vaikai gi jautresni.
Atsakyti
Aciu smile.gif
galima. Tik reiketu siuti trikotazini, kuris tamposi. Bet nezinau kaip atrodys, jei pamusalas ir ant krastelio bus. Krasteli darykite platesni ir dviguba-ausytes bus uzdengtos siltai, o silumos galvai uzteks

Dar viena, vakar baigta. Labai svelnus antibakteriniai siuliukai
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viksė: 29 liepos 2014 - 15:23
QUOTE(Viksė @ 2014 07 29, 15:20)
Krasteli darykite platesni ir dviguba-ausytes bus uzdengtos siltai, o silumos galvai uzteks

Jūs turite omeny, kad tą kraštelį ilgesnį numegzti, o vėliau užlenkti ir prisiūti? Ar čia kažkaip kitaip darosi?
Atsakyti
galima sulenkus prisiuti, galima sulenkus labai graziai akis sumegzti-pasistengsiu nepamirsti, kai grisiu namo, nufotografuosiu ir ikelsiu aprasyma, kaip tai daroma, jei reikia. Arba galima krasteli megzti is karto dvigubu mezgimu-tik ji butu patogiau megzti 2 virbalais. Gera akis ismezgama, bloga nukeliama, siulas blogoje mezginio puseje. Blogoje puseje-gera ismezgama, bloga nukeliama, siulas pries mezgini. Tik sitam budui reikia labai gerai akis apsiskaiciuoti (vietoje 90 gali buti, kad reikes is karto 130. Tokiu atveju nebereiketu platinti, krasteli pabaigus)
Atsakyti