Aš 160, o antra pusė 1.85. Man pats tas, bet jam jau nelabai. Gelbėja vonios gylis
sakykit gal kas turit patirties jei vonia kampine, pusapvali kaip tada apsisaugoti nuo taskymosi maudantis po dusu? esu susizavejusi akmens mases vonia Lago"
https://www.google.l.....52Fvonios%2Fa
https://www.google.l.....52Fvonios%2Fa
QUOTE(Ereba @ 2014 03 16, 18:16)
Juodai, gal mokate su programa į apvalėjančią sieną "įkišti" kampinę vonią (apvalumu į sieną, tiesia puse-įlipimas)?
Tai pirmiausia reikia tą apvalėjančia sieną nusipiešti. Aišku, kad galima, tik reikia žinoti tikslius lanko matmenis .
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 03 16, 18:19)
O su kokia cia deliojates?
Su SkechUp
QUOTE(bambyze @ 2014 03 16, 18:21)
Didžiausias galvos skausmas plytelių išdėstymas
<...>
Juodai, ar ne per dideli mano užmojai
<...>
Juodai, ar ne per dideli mano užmojai
Na, čia jau vizualizacija ... darbo nemažai - pirma sugalvoti idėją, kaip dėlioti plyteles -čia jau kūryba, kuriai neturiu kompetencijos , - paskui jas sudėlioti - bent jau su SkechUp aš po vieną plytelę nusipiešiu, paskui dėlioju, kad vaizdas tikresnis būtų. Šviesi vonia gali būti visokia . Geriausia, kad išsirinktumėt, kokias plyteles norite turėti savo vonioj, ir paskui bandyt komponuot kažką. Pavyzdžiui mes turėjom idėją, kaip spalviškai turi atrodyti vonios, tada išsirinkom plyteles ir parduotuvės konstruktorė/dizainerė sudėliojo po kelis variantus su jomis. Tiesa, schematiškai ant popieriaus, bet paskui pagal schemas nusipiešiau vizulką.
O baldus sudėlioti patalpoje tai nesunku, svarbu žinoti kokių jų norite .
QUOTE(Juodai @ 2014 03 16, 18:15)
Tai pirmiausia reikia tą apvalėjančia sieną nusipiešti. Aišku, kad galima, tik reikia žinoti tikslius lanko matmenis .
ai, liksiu prie rankinio piešimo varianto
QUOTE(Ereba @ 2014 03 16, 19:17)
ai, liksiu prie rankinio piešimo varianto
O kaip Jūs sugalvojot apvalėjančią sieną daryti ? Ar ji jau buvo, ar susiprojektavot? Ar jau pastatyta, ar dar tik popieriuje? Su kuo ribojasi vonia, kaip tada atrodys kita patalpa - tiesiog, smalsu ... Ar čia laukinė siena? Gal planą galitė įkelti - labai įdomu...
QUOTE(Juodai @ 2014 03 16, 19:15)
Su SkechUp
Na, čia jau vizualizacija ... darbo nemažai - pirma sugalvoti idėją, kaip dėlioti plyteles -čia jau kūryba, kuriai neturiu kompetencijos , - paskui jas sudėlioti - bent jau su SkechUp aš po vieną plytelę nusipiešiu, paskui dėlioju, kad vaizdas tikresnis būtų. Šviesi vonia gali būti visokia . Geriausia, kad išsirinktumėt, kokias plyteles norite turėti savo vonioj, ir paskui bandyt komponuot kažką. Pavyzdžiui mes turėjom idėją, kaip spalviškai turi atrodyti vonios, tada išsirinkom plyteles ir parduotuvės konstruktorė/dizainerė sudėliojo po kelis variantus su jomis. Tiesa, schematiškai ant popieriaus, bet paskui pagal schemas nusipiešiau vizulką.
Su SkechUp
bandau taip ir daryti del plyteliu
Del baldų jei padėsite, bus labai liuks
vonios spintelė įsivaizduoju turėtų būti į dešinę nuo wc ir baigtis kartu su palange.
Langui iš kairės planuoju kriauklę ir veidrodį.
Ant tuščios sienos noriu spintelių chalatams ar kt. drabužiams persirengimui pasikabinti
QUOTE(Juodai @ 2014 03 16, 18:20)
O kaip Jūs sugalvojot apvalėjančią sieną daryti ? Ar ji jau buvo, ar susiprojektavot? Ar jau pastatyta, ar dar tik popieriuje? Su kuo ribojasi vonia, kaip tada atrodys kita patalpa - tiesiog, smalsu ... Ar čia laukinė siena? Gal planą galitė įkelti - labai įdomu...
projektuosiu dar tik na bandžiau piešti, bet nemoku sienos išlipdyti, žodžiu pagal apvalų vonios kampą bus formuojama siena
na mano toks išmanymas buvo dėl vietos išnaudojimo, kad erdvės būtų daugiau, o ir vonia tilptų, ir virtuvė paplatėtų. Tuo pačiu nusiima kampas nuo prieškambario-svetainės, irgi erdvės kiek daugiau atsiveria. Išmatavimai ir mastelis truputį ne tas
Papildyta:
beje, apvaliajai pusei nereiks uždangos, tai susitaupys. Apipurkšiu putomis. Tiesiajai linijai, kur įlipimas, į kriauklės pusę statysiu pertvarą, kažkur reiks įkišti kokį kabliuką rankšluosčiams. Gyvatuką planuoju tarpe wc ir kriauklės ir dar matysiu vietoje, ar skalbenkę kišti į tą tarpą, ar kelti į virtuvę. Piešinys nėra labai tikslus, ir daiktų mastelis taip pat, kaip ir sakiau, tai tik šiaip sau dėlioju
Ir vonios durys atsidarys į koridorių atvirkščiai čia:)
QUOTE(Ereba @ 2014 03 16, 19:46)
Supratau su ta siena . Galiu papaišyti su Jūsų išdėstymu, tik kairės vonios sienos matmenį pasakykit .
Dėl valgomojo stalo turėčiau pastebėjimų, nors čia ne ta tema, bet kai matau, tai ir sakau - ar nenorėtumėt jo stumti prie lango aukštyn, o sofą patraukti dešiniau - tada ji užpildytų tuščią erdvę iki TV ... Dabar viskas į kampus išstumdyta
na čia apskritai tik pirminis mano planas man irgi nelabai čia patinka galutinis vaizdas. Bet reikalavimas toks, kad turėčiau vietos sukti lanką ir šokinėti šokdyne, taip kad tai geriausia, ką sugalvojau
dėl aiškumo, tas virtuvės-svetainės riboje esantis stalas su dviem baro kėdėm, tai bus salos tipo darysiu iš virtuvės pusės tarsi virtuvinių baldų pratęsimą, susidėsiu darbo priemonės ar makiažo įrankius. Žodžiu, bus mano dėžutė rytais dažytis, dirbti laptopu neatsiskyrus nuo svetainės ir esant svečiams, pasitarnaus kaip papildomas stalas, jungiantis erdves. Na tarkim kaip toks dalykas:
didelė foto
Dar iš pastabų, virtuvės palangę galvoju lupti ir dėti platesnę, su virtuviniu stalviršiu, tiek kad tie langai didoki ir ji gaunasi žemai, kad daryti tarsi vientisa, su minėta sala. Tai dar nžn kaip spręsti šį klausimą. Sakau būtų rozmarinų ir svogūnėlių graži palangė, o norint ir kavos stalelis
Dėl išmatavimų, tai vonia 153*90, sienos, kur kriauklė, ilgis apie 250cm na gali tampytis pagal tai, kiek užims wc, kokio pločio kriauklę+spintelę dėsiu. Nes griausiu visas sienas, kur virtuvė, vonia ir wc dabar yra. Tai iš vidinių originali čia tėra svetainės-miegamojo
dėl aiškumo, tas virtuvės-svetainės riboje esantis stalas su dviem baro kėdėm, tai bus salos tipo darysiu iš virtuvės pusės tarsi virtuvinių baldų pratęsimą, susidėsiu darbo priemonės ar makiažo įrankius. Žodžiu, bus mano dėžutė rytais dažytis, dirbti laptopu neatsiskyrus nuo svetainės ir esant svečiams, pasitarnaus kaip papildomas stalas, jungiantis erdves. Na tarkim kaip toks dalykas:
didelė foto
Dar iš pastabų, virtuvės palangę galvoju lupti ir dėti platesnę, su virtuviniu stalviršiu, tiek kad tie langai didoki ir ji gaunasi žemai, kad daryti tarsi vientisa, su minėta sala. Tai dar nžn kaip spręsti šį klausimą. Sakau būtų rozmarinų ir svogūnėlių graži palangė, o norint ir kavos stalelis
Dėl išmatavimų, tai vonia 153*90, sienos, kur kriauklė, ilgis apie 250cm na gali tampytis pagal tai, kiek užims wc, kokio pločio kriauklę+spintelę dėsiu. Nes griausiu visas sienas, kur virtuvė, vonia ir wc dabar yra. Tai iš vidinių originali čia tėra svetainės-miegamojo
QUOTE(Teka @ 2014 03 16, 12:59)
vonia, wc ir spintelės galutinis. neapsisprendžiu tik dėl to kampo, kur prie wc, ar statyt kokį krepšį skalbiniams, ar kokią aukštą spintelę. bet kadangi praustuvų spinteles noriu kabint, tai klausimas, kaip ta aukšta pakabinta atrodytų, gal ir nebus ten jos.
gale vonios noriu kažkokios kėdės, krėslo ar pan, kad atsisėst būtų. tai sakykim, kad galutinis išplanavimas. dėl plytelių, dar visai svarstomas variantas, kad sienas tik tom plytelėm, kur viršuje klijuot, be tų visų dryžuotų ir papuošimo juostų, t.y. tik tokiom
žiūriu, kad duris ne į tą pusę nupiešiau, bet didelio skirtumo turbūt nėra
gale vonios noriu kažkokios kėdės, krėslo ar pan, kad atsisėst būtų. tai sakykim, kad galutinis išplanavimas. dėl plytelių, dar visai svarstomas variantas, kad sienas tik tom plytelėm, kur viršuje klijuot, be tų visų dryžuotų ir papuošimo juostų, t.y. tik tokiom
žiūriu, kad duris ne į tą pusę nupiešiau, bet didelio skirtumo turbūt nėra
foto plytelių, sakyčiau artima retro stiliui,gal net country(kai rašai kaimiškas,žmogus galvoja, kad blogai) tokiu atveju,spinteles turėtų stovėti ant grindų. Šalia klozeto, jei ne per arti, aukštesnė spintelė laisvai gali būt, skalbiniai tilptų žemesnėj dalį, tik turit lengvai prieit su valymu,kitaip
Kita vertus,jei viena kriaukle išmetus,po ja skalbiniam krepši susimontuotumėt. Nereikėtų sukt galvos.
Plytelių kraštą,kad jau tokios kuklios galit siauru keraminiu plintusu užbaigt,būna panašių atspalvių.
Durys į tą ar kitą nesvarbu,svarbu kad į nugarą stovint nesitrankytų
QUOTE(Barboraaa @ 2014 03 17, 11:12)
foto plytelių, sakyčiau artima retro stiliui,gal net country(kai rašai kaimiškas,žmogus galvoja, kad blogai) tokiu atveju,spinteles turėtų stovėti ant grindų. Šalia klozeto, jei ne per arti, aukštesnė spintelė laisvai gali būt, skalbiniai tilptų žemesnėj dalį, tik turit lengvai prieit su valymu,kitaip
Kita vertus,jei viena kriaukle išmetus,po ja skalbiniam krepši susimontuotumėt. Nereikėtų sukt galvos.
Plytelių kraštą,kad jau tokios kuklios galit siauru keraminiu plintusu užbaigt,būna panašių atspalvių.
ane? na tos pakabinamos visos praktiškai modernaus stiliaus, kiek aš mačiau, sakot netiktų visai?
dabar kai ieškau nuo vakar tų praustuvų su spintelėm, tai nekažką pasirinkimas, galvoju gal visgi daryt/pirkt ilgesnę spintelę ir ant jos statyt du atskirus pastatomus praustuvus. kažka tokio http://www.voniosstu...as-glacera-42cm
kokias firmas geriausia žiūrėt?