Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys

merginos, kur vonioje dedate fenus, plaukų tiesintuvus? Aš galvoju ar gražu būtų feną kabinti ant sienos g.gif
yra tokių pridengiančių talpų
http://3.bp.blogspot...
net rankų alternatyvos biggrin.gif
user posted image
g.gif
user posted image

na nieko gero, bet vis ne stalčiuj mėtosi. Gal kokių idėjų?
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 04 04, 14:17)
4u.gif

vonios maketukas:
user posted image
svarstau kur deti gyvatuka... virs skalbiankes? salia skalbenkes? o gal ant sienos kur vonios kojugalis?  g.gif noretusi dar ir papildomai kokios spintutes, tai gal geriau daryt spintele su ilgesniu stalvirsiu po kuriuo paslept skalbenke, o gyvatuka kelt ant kitos sienos? ir vienaip ir kitaip delioju ir nesumastau kaip sudeliot ir galutinai elektra vonioj sutvarkyt...

Kokioje stadijoje vamzdžių išvedžiojimas? Galima viską keisti, stumdyti kaip norite ar jau išvedimai padaryti pagrindiniai?
Atsakyti
QUOTE(Ereba @ 2014 04 04, 20:30)

na nieko gero, bet vis ne stalčiuj mėtosi. Gal kokių idėjų?

Nebent imontuota, kaip viesbuciuose g.gif Man tai graziau, kai jo nesimato visai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dusaras @ 2014 04 04, 21:39)
Kokioje stadijoje vamzdžių išvedžiojimas? Galima viską keisti, stumdyti kaip norite ar jau išvedimai padaryti pagrindiniai?

padaryti jau...elektra isvedziota bet kelis dalykus pamirsom tai del elektros vonioj svarstom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 04 04, 21:26)
padaryti jau...elektra isvedziota bet kelis dalykus pamirsom tai del elektros vonioj svarstom g.gif

Supratau, tai dėl pačių prietaisų santechnikos prietaisų nieko nekomentuoju.
Estetinis vaizdas. Niuansas toks, kad dažniausiai džiovintuvas būna apkarstytas n+1 rankšluosčiais, tad jokio estetinio vaizdo nebelieka. Klausimas kiek jų ten pas jus kabės? Kiek asmenų naudosis vonia?
Praktiškumas. Ar džiaustote ant džiovintuvo ne rankšluosčius? Tai yra triusikėlius ar tai dar ką nors? Varvės. Jei kas nors žemiau bus, pvz skalbimo mašina. Tokiu atveju džiovintuvo vieta netinka.
Praktika rodo, kad geriausia kai po džiovintuvu nieko nėra.

Ergonomika. Kad būtų šalia išlipus iš vonios. Kad prausiantis veidą būtų šalia (ne vien rankų rankšluostukas), aktualu kai naudojasi daugiau nei 2 asmenys. Juk kiekvienas turi savo.

Man šviečiasi toks variantas. Pietinė siena nuo rytų:
Skalbimo mašina 60cm
Aukšta spintelė 30-40cm (rankšluosčiams ir kitoms pintikliuškėms) arba kaip minėjote daryti bendrą žemą su skalbimo mašina. Mažų vaikų yra/bus, tai yra kūdikių? Jei taip, patogu naudoti vystymui.
Kabykla chalatams 30cm (jei pas baldininką darotės, galite iš tos pačios medžiagos padaryti juostelę, gali būti atskiri atitvarai kiekvienam asmeniui)
Džiovintuvas 60cm
Viskas telpa laisvai.
Tokiu atveju gaunasi judėjimo trikampis: vonios kampas-praustuvas-džiovintuvas. Manau ergonimiška.

Sakėt, kad jau prietaisų vietos negalite keisti, bet man čia toks variantas patikų:
Šiaurinė siena nuo vakarų: vonia - didelis stalviršis, ant jo praustuvas (įleidžiamas ar pastatomas) skalbimo mašina paslėpta (arba veidrodinis variantas į kitą pusę)
Pietinė siena nuo rytų: unitazas - aukšta spintelė - kabykla - džiovintuvas (arba veidrodinis variantas į kitą pusę).

Tai tiek. Sekmės kūryboje tamstai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dusaras: 04 balandžio 2014 - 22:47
QUOTE(dusaras @ 2014 04 04, 23:45)
Supratau, tai dėl pačių prietaisų santechnikos prietaisų nieko nekomentuoju.
Estetinis vaizdas. Niuansas toks, kad dažniausiai džiovintuvas būna apkarstytas n+1 rankšluosčiais, tad jokio estetinio vaizdo nebelieka. Klausimas kiek jų ten pas jus kabės? Kiek asmenų naudosis vonia?
Praktiškumas. Ar džiaustote ant džiovintuvo ne rankšluosčius? Tai yra triusikėlius ar tai dar ką nors? Varvės. Jei kas nors žemiau bus, pvz skalbimo mašina. Tokiu atveju džiovintuvo vieta netinka.
Praktika rodo, kad geriausia kai po džiovintuvu nieko nėra.

Ergonomika. Kad būtų šalia išlipus iš vonios. Kad prausiantis veidą būtų šalia (ne vien rankų rankšluostukas), aktualu kai naudojasi daugiau nei 2 asmenys. Juk kiekvienas turi savo.

Man šviečiasi toks variantas. Pietinė siena nuo rytų:
Skalbimo mašina 60cm
Aukšta spintelė 30-40cm (rankšluosčiams ir kitoms pintikliuškėms) arba kaip minėjote daryti bendrą žemą su skalbimo mašina. Mažų vaikų yra/bus, tai yra kūdikių? Jei taip, patogu naudoti vystymui.
Kabykla chalatams 30cm (jei pas baldininką darotės, galite iš tos pačios medžiagos padaryti juostelę, gali būti atskiri atitvarai kiekvienam asmeniui)
Džiovintuvas 60cm
Viskas telpa laisvai.
Tokiu atveju gaunasi judėjimo trikampis: vonios kampas-praustuvas-džiovintuvas. Manau ergonimiška.

Sakėt, kad jau prietaisų vietos negalite keisti, bet man čia toks variantas patikų:
Šiaurinė siena nuo vakarų: vonia - didelis stalviršis, ant jo praustuvas (įleidžiamas ar pastatomas) skalbimo mašina paslėpta (arba veidrodinis variantas į kitą pusę)
Pietinė siena nuo rytų: unitazas - aukšta spintelė - kabykla - džiovintuvas (arba veidrodinis variantas į kitą pusę).

Tai tiek. Sekmės kūryboje tamstai.

ACIU LABAI 4u.gif
tik man atrodo praleidote duso kabina, nes planuojame vonia del vaiku ir manes ir dusa daugiau del vyro smile.gif
tai kadangi nei vonios nei duso prie pietines sienos is vakaru puses negaliu statyt tai lieka kriaukle arba skalbianke, o kadangi skalbianke maziau grozio duoda nei kriaukle tai ja nutariau det i ta pietine siena kad tik atejus i vonia nekristu vaizdas smile.gif tai tada bandysiu daryt kaip pataret ir salia skalbiankes det spintele ir salia jos dziovintuva o uz jo duso kabina. Salia kriaukles planuoju ranksluostine tarp kriaukles ir vonios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LuxuryCode @ 2014 04 04, 12:34)
Labiausiai reikia wc ir praustuvėje
Papildyta:
Smagu girdėt, kad galiu kuo padėti  blush2.gif Mano darbas žinoti  smile.gif

Mes dabar turim "no name" kriaukle. Tai ten tikrai valyt ir valyt reikia doh.gif . O kaip pvz. su Laufen kriauklem? Kaip suprantu jos geros, grazios. Ir pagal kaina speju turi buti lygesnes keramikos, o del to ir maziau apsinesinetu, reciau reiktu valyti. Ar as teisi ar ne? Ar yra didelis skirtumas tarp Laufen keramikos padengtos ta LCC danga ir Laufen keramikos nepadengtos LCC danga?

Idomu, kad pasisakytu ir tie kas turi sios firmos keramika vonioje.

Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2014 04 05, 10:52)
Mes dabar turim "no name" kriaukle. Tai ten tikrai valyt ir valyt reikia doh.gif . O kaip pvz. su Laufen kriauklem? Kaip suprantu jos geros, grazios. Ir pagal kaina speju turi buti lygesnes keramikos, o del to ir maziau apsinesinetu, reciau reiktu valyti. Ar as  teisi ar ne? Ar yra didelis skirtumas tarp Laufen keramikos padengtos ta LCC danga ir Laufen keramikos nepadengtos LCC danga?

Idomu, kad pasisakytu ir  tie kas turi sios firmos keramika vonioje.

Pati laufen keramika tikrai gražiai techniškai apdirbtos, o skirtumas tai tikrai naudojant bus kur su danga ir kur be, nes jaučiasi kur be dangos net Villeroy & Boch, o ji yra dar geresnio kokybinio lygio keramika dauguma net vadina porcelenu.

Vakar iš kliento turėjau atsiliepimą apie Roca keramiką padengtą MaxiClean danga, ta danga jam laikė 5 metus, o dabar jau jaučia, kad valyti reikia tankiau. Jei keramiką valysit su specialiais valikliais kurie neturi chloro, rūgščių ar dar kokių chemiškai ėdančių paviršių sudėtinių dalių tai danga tarnaus visą dangos garantinį laikotarpį.

Man taip pat įdomu gal kas jau ilgą laiką naudoja Laufen, Duravit ar Gustavsberg keramiką?
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 04 05, 08:22)
ACIU LABAI  4u.gif
tik man atrodo praleidote duso kabina, nes planuojame vonia del vaiku ir manes ir dusa daugiau del vyro  smile.gif
tai kadangi nei vonios nei duso prie pietines sienos is vakaru puses negaliu statyt tai lieka kriaukle arba skalbianke, o kadangi skalbianke maziau grozio duoda nei kriaukle tai ja nutariau det i ta pietine siena kad tik atejus i vonia nekristu vaizdas  smile.gif  tai tada bandysiu daryt kaip pataret ir salia skalbiankes det spintele ir salia jos dziovintuva o uz jo duso kabina. Salia kriaukles planuoju ranksluostine tarp kriaukles ir vonios smile.gif

aš pagalvojau, kad pietrytiniame kampe ten skalbimo mašina, o prie durų spintelė kažkokia. Pasirodo ten buvo Jūsų pavaizduota dušo kabina ir skalbimo mašina atitinkamai smile.gif

Tokiu atveju, jei pietinėje sienoje prietaisai: dušo kabina, džiovintuvas, spintelė, skalbimo mašina bus labai suspausta. Na taip grubiai: 100, 60, 30, 60= 250 yra viso 260cm

Gal tada kur prie kampo už durų yra skalbimo mašina daryti tokią spintą aukštą (su sąlyga, kad skalbimo mašina 45gylio)? Šioje nuotraukoje po kaire puse: Nuoroda ->
Tokiu atveju jei būtų spinta, iš rytinės pusės dar būtų galima pasidaryti chalatų pakabinimo vietą, pasislpėtų subtiliai, nekristu į akis.

Ir tada toliau už spintos džiovintuvas ir dušo kabina.

Džiovintuvo vieta tikrai tinkama, tai yra lengvai pasiekiama nuo visų prietaisų: dušo kabinos, praustuvo, vonios.

Atsakyti
Pasisakysiu ir aš dėl keramikos spec dangos 4u.gif

Galite galvoti, kad čia prekybiniai triukai ir panašiai. Bet, kad gaminiai padengti specialia apsaugine danga lengviau eksplotuojasi tai čia FAKTAS ir paremtas klientų atsiliepimais.
Tai galioja tiek keramikai tiek dušo kabinoms. Skirtumas toks, kad pas vienus gamintojus tas atsparumas nešvarumams veikia geriau pas kitus blogiau.

Iš esmės dažniausiai vidutinės ir jau aukštesnės klasės keramikos gaminiai lyginant su pigesniais analogais jau iš esmės geriau eksplotuojasi. Jei priedo užsisakai dar papildomą dangą (kai kurie gamintojai turi kaip standartą jau) tai tarp to pačio gamintojo skiriasis eksplotavimo savybės nuo produkto be dangos.

Kažkas paminėjo, kad valo su tais balikliais ir dar kažkokiom panašiom priemonėm. Tai vat ir valot reguliariai su tais balikliais, nes ten jau taip turbūt viskas "nuėsta", didžiausios mikroporos į kurias lenda nešvarumai.

Apskritai ko reik tikėtis iš geros keramikos gaminių ir spec.dangos. Jei pvz unitazą "apmyžai ar apšikai" tai nereik tikėtis, kad jis bus gražus kaip baltoji fėja, nudžiuvę nešvarumai ant paviršiaus lieka kaip ir ant bet kokios kitos keramikos, tačiau jei sugalvosite tik po kokio 1 mėnesio nuvalyti, tai kur spec. danga žymiai lengviau nusivalys lyginant su standartu. Spec danga atstumia vandenį, neleidžia prikerpėti.

Mano asmeninė patirtis.
Unitazas V&B su CeramicPlus danga. 6 metai. Tokio kaip švetimo jis nematęs. Gal tai įtakoja tai, kad bakelyje visada yra tabletė ir bėga jau iškarto mėlynas dizenfekcinis vanduo. Nors dangtį jau gal ir reiktų keisti.

Praustuvas x gamintojo. Be dangos. Kadangi prie maišytuvo visada lieka vandens balutės, jos nusėda, ir ten pastoviai tokios dėmės. Gal dėl to, kad aš taip taip bandžiau visokius agresyvias valymo priemones. Tai ten turbūt jau nuėstas paviršius. Nuvalai, po savaitės jau prašosi vėl šveisti, na bet šveiti kartą į mėnesį smile.gif Taip ir gyvenu. Pakeisti nėr į ką, nes nestandartinis dydis ir įmontuojamas praustuvas.

Dėl nešvarumų. Praustuvai labiausiai apsineša aplink maišytuvą, nes ten varva muilo liekanos ir t.t Pasitaško, nusėda, liekas purvas ir pasirodo grožybės, tokios pilko atspalvio įvairių diametrų balučių pėdsakai. Toks vaizdas kaip pelkės išdžiuvusios doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dusaras: 05 balandžio 2014 - 12:28
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 04 04, 21:09)
Nebent imontuota, kaip viesbuciuose g.gif Man tai graziau, kai jo nesimato visai ax.gif

Laikiklis džiovintuvams gali būti toks: Nuoroda į laikiklį ->
Tvirtinamas prie sienos. Su medvarščiais galima prisukti ir prie baldų.
Atsakyti
aš ir nesugalvoju, kur reiks kišt džiovintuvą ir tiesintuvą... bet matomai teks vėliau galvot kažką, arba teks tenkintis stalčiais
Atsakyti