Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(JDA @ 2014 03 14, 22:55)
Labas vakaras, planuojam pasidovanoti vokiečių aviganį, bet dabar iškilo didelis klausimas ką: patinėlį ar kalytę, daug kas sako kad kalytę, nors ,mano širdis linksta prie patinelio. Tiesiog sako lengviau pasiduodanti auklėjimui kalytė, su vaikais mielesnė, man kaip tik atvirkščiai atrodo, kad jos daugiau tokios nepriklausomos, o patinėliai prieraišesni, ka jūs papasakotumėt iš savo patirties? rolleyes.gif

sveiki 4u.gif aš kiek turėjau šunų, visi buvo patinėliai ir VA irgi norėjau patinėlio, bet gavosi taip, kad pas mane atkeliavo kalytė wub.gif na ką galiu pasakyti... nors ji pas mane tik kelis mėn, bet ji tikrai yra laaabai meili, prieraiši, orientuota į žmogų. turiu ir mišruniuką patinėlį, jis irgi labai meilus, gerietis, bet... pvz Kira miegodama stengiasi prie manęs prisiglausti, o va Bartas mieliau nueina ir miega savo gulte.
na kitos gal daugiau papasakos, bet man dabar kalytės labiau patinka wub.gif
Atsakyti
aš patino neauginus, bet turiu dvi kales (ne VA) ir kol kas nesigailiu - ir meilios, ir prieraisios, kales pagrinde rinkaus kad nereiktų laukt lauke kol kampus atžymės, ar klausytis kaukimo kol kas nors šalia rujoja - kalė atrujoja kartą ar du per metus ir ramu smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Esu turejus ir patinu, ir kaliu.
Patinai paprastai yra didesni, sunkesni, daugumai grazesni (aisku, visokiu yra. Bet patiniski patinai yra puosnesni tikrai), reciau seriasi, nes, tarkim, daugelis kaliu serias pries/per ar po ruju (rujoja ivairiai, vienos kas 4men, kitos kas 8men buna rujoja). Meilumo tai, manau, nuo pacio suns priklauso, ne nuo lyties. Tik tiek, kad patinai silpniau-stipriau " rujoja" visus metus doh.gif Buna jei arciau kokia rujojanti ir needa, kaukia, dreba, lekuoja. Kieme uzsiuosto vis, seiles varva, seimininkas buves-nebuves jiems tada. Bet visokiu yra, mano VA patinas isvis galejo su rujojanciom vaiksciot, visai neidomu jam budavo (suo nebuvo kergtas, nebuvo ir kastruotas). Del patinu manieru mane erzina zymejimas. Pasileisk kieme, tai nebus krumelio, kurio nepazymes. Vedies i miska, tai eina normaliai ir staiga susimasto "va cia reik pazymet", o tada svarbu issilaikyt paciam ant koju, kai tokio staigumo patempimas biggrin.gif Siaip visumoj del meilumo bendrai deciau pliusa kalems, bet, velgi kartojuos, visokiu yra. smile.gif
Sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldarija: 15 kovo 2014 - 08:24
QUOTE(JDA @ 2014 03 14, 22:55)
Labas vakaras, planuojam pasidovanoti vokiečių aviganį, bet dabar iškilo didelis klausimas ką: patinėlį ar kalytę, daug kas sako kad kalytę, nors ,mano širdis linksta prie patinelio. Tiesiog sako lengviau pasiduodanti auklėjimui kalytė, su vaikais mielesnė, man kaip tik atvirkščiai atrodo, kad jos daugiau tokios nepriklausomos, o patinėliai prieraišesni, ka jūs papasakotumėt iš savo patirties? rolleyes.gif

O pas mane ir patinas, ir kalė namuose. Ir jei jau ieškot prieraišumo, tai patinas - besąlygiškai meilus saviems, itin - vaikams iki kokių 5 metų. Kalė visai kitokia. Ji taip pat meili be proto, tačiau visada meilumas perauga į kažką kito - pabandymą dominuot, lipimą ant galvos tiesiogina to žodžio prasme, galiausiai įkyrų lindimą.
Nesvarbu, ką pasirinksit. Tiek kalė, tiek patinas gali būt meilumo įsikūnijimas. Tai nuo lyties nepriklauso. Individualus kiekvienas tos pačios veislės ir net vados šuo. Tiesiog išsirinkite tinkamai - ieškokite stabilaus, tvirto veislinio šuniuko.
Atsakyti
biggrin.gif nu, maniškė kalytė tai savo meile mano vaikus "pjauna": niekad neprabėgs pro vežimėlį su vaiku, reik kartis, laižyt, jeigu ant žemės vaikas, tai mirtinai užlaižytų, o kai ji savo mase jau vaikus viršija, tai nuolat esu budėjimo režime. vairuoju ir šunį, ir vaikus. svetimi vaikai jos visiškai nejaudina. tarsi nematytų.
esu turėjus rotveilerę, tai nebuvo tokia landi. rimtesnė tokia, bet miela ir švelni.

o su patinėliais esu turėjus tik blogos patirties - mūsų namuose jie atsirasdavo tik suaugę (priglaudėm) ir su ydom, dominuojantys, negalėjom laikyt, bet tai visai kas kita nei įsigyt šuniuką nuo mažens.

sysiojimas mane užknistų, bet sako, kad ir kalės terlioja krauju, smirda. nesu su tuo susidūrus, nors ir kambaryje auginom. gal kad švari ir tvarkinga kalė buvo...

Atsakyti
Tiek kalė tiek patinas turi savų pliusų savų minusų, čia jau pagal save reikia atsirinkti smile.gif aš auginus esu tik kalytes, na turėjau patiną neilgai, bet jis buvo kastruotas. Bet nemačiau didelio skirtumo tarp kalės ir patino, bet dėl to aišku ir kad veislės skyrėsi. Šiaip aš esu už kalytes, nežinau ar dėl to, jog daugiausia jų pas mane buvo ar dėl pačių jų, bet man jos labiau prie širdies limpa smile.gif sėkmės randant savo svajonių šuniuką ir lauksim pasirodant mirksiukas.gif
Atsakyti
pasistojo man klausimas g.gif ar griežtas antkaklis turi būti labiau uveržtas, ar laisvesnis? uždėjau vakar Kirai, bet jis bevaikštant nuslinko žemyn, tai nuėmiau dar vieną narelį, dabar jis laikosi vietoj, bet labai jau tie spygliai prigludę prie kaklo. ten kur sągtis ranka palenda laisvai, prie spyglių sunkiau g.gif šiaip vedžiojasi mažė tikrai lengviau, vienu pirštu galiu vesti thumbup.gif
Atsakyti
Grieztas turi uzsegtas buti taip, kad laikytusi grynai prie pat ausu, jokiu budu ne ant kaklo. Grieztas teisingai naudojamas yra tikras geris, naujokams ypac rekomenduociau mokytis naudot su patyrusio dresuotojo pagalba, kad viskas eitus 'pagal plana' 4u.gif
Atsakyti
aš ir dedu iškart po ausimis, bet gaunasi arba labai užveržtas, arba jau laisvokas ir einant nuslenka toks jau tas mūsų kakliukas wub.gif vat ir idomu ar geriau tas užveržtas, kai ranka vos palenda, ar geriau laisvesnis, bet vis pebėgantis žemyn g.gif
Atsakyti
Jei ranka palenda, toli dar iki perveržto. Bus gerai.
Atsakyti
Oj iš tiesų ačiū už tiek pasisakymų 4u.gif šuniuką pirksim iš draugužis.lt, mažyliai turėtų gimti balandžio pradžioj, tai laukiu nesulaukiu.
Atsakyti
zay, o kaip jums pasisekė? tai ar bus rezultatai po kelionės Vokietiją?
Atsakyti